High End? Ευκαιρία για μαστίγωμα...

Reaction score
0
g.Kar , tha se apogoitevso.Den eimai filos tis Ellinikis mousikis kai eidika ton Bouzoukion. Eimai filos tis Klassikis mousikis,70's rock,opismena jazz kommatia mou aresoun,opismeni country mousiki,genika mou apesei olh h kalh mousiki ektos Rap,heavy Metal,pank rock etc.
File Mac , mou apesei h Italiki kouzina,eimai latris toy filltet steak kai san kalos Kyprios,oti ginetai sta karBouna ! :p

Reaction score
3.539
Yiangos, otan tha erthoume Cyprus tha ta poume kai apo konta.
Se poia poli tis Cyprus meneis ?

Reaction score
3.539
Εχω έρθει αρκετές φορές για δουλειά. Ασχολήθηκα κάποτε με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του MARCOS project για λογαριασμό του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Κύπρου.

Reaction score
5
Θα ηθελα να μιλησω για ενα συγκεκριμενο προβλημα των Hi-Fiντελαδων, οχι για την τρελλα τους να παρουν και να ψαξουν το τελειοτερο (γιατι αυτο το κανει ο καθενας μας αλλα σε διαφορετικα πραγματα/ενδιαφεροντα στη ζωη) αλλα για καποιο λαθος που κανουν συχνα, οπου θα το κρινω ως μουσικος...

εχω παει σε απειρα καταστηματα, συνηθως για μικροπραγματα, αλλα καθομαι και ακουω/χαζευω HiFi συστηματα ηχου γιατι μ'αρεσει ο "τελειος" ηχος και θα ηθελα καποια στιγμη να αποκτησω ενα "καλο" ακουστικα ηχοσυστημα, γιατι προς το παρον παιζω με γνωστα πολυκαναλα ηχεια/ενισχυτικα...
Πραγματικα θαυμαζω τον ηχο του SACD, DVDaudio, remastered CDs κλπ κλπ... αλλα τις περισσοτερες φορες (αν οχι ολες), η εκτελεση/ερμηνεια ειναι χοντρικα ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!...

πραγματικα, τι να κανω τον τελειο ηχο, το τελειο ηχειο, το τελειο ηχοσυστημα, την τελεια αποδοση και να φτανει ο ιδιοκτητις σε "οργασμο" και να παραμιλαει οταν η εκτελεση που διαλεξε ειναι κακιστη!...
Δε θα ηθελα να πικαρω κανεναν, απλα... το να αναζητησεις το "τελειο" ή το καλυτερο σε μια μουσικη ακροαση, δε φτανει ο εξοπλησμος... το συμαντικοτερο ειναι η ερμηνεια, και δυστιχως ή ευτυχως κανεις δε το προσεχει... ή δεν εχει τις γνωσεις να το προσεξει...

Κλεινοντας... θα ηθελα να πω, και εσεις, μην μαστιγωνετε εμας που δεν εχουμε "τελεια" συστηματα ουτε δε προσεχουμε τοσο πολυ τα καλωδια, γιατι αντιστοιχα και εσεις... βλεπετε απλα ενα "deutsche gramophon" και λετε "τελεια εμρηνεια"... χωρις να προσεχετε τελικως τι ακουτε... ερμηνευτικα, αλλα προσεχετε μονο τι ακουτε... ψυχοακουστικα...
Στην τελικη ως μουσικος με παιδία και εκπαιδευση στο αντικειμενο, ειναι πιο "λαθος" να ακους κατι "κακο" με τελειο εξοπλισμο... παρα κατι "καλο" με μετροιο εξοπλισμο... και καπως ετσι ο ορος Hi-Fιντελας (οπως αναφερετε στην ελλαδα) για μενα απλα ΔΕΝ υπαρχει... διοτι με το να διαβασεις περιοδικα, να μιλησεις με εξπερ και να αγορασεις μηχανηματα εκατομυριων, δε σε κατατασει ικανο να διαλεξεις τι ακους... αλλα μονο πως το ακους! :)
Αρα, ο ορος Hi-Fi παραμενει στις ΑΓΟΡΕΣ και οχι στην ουσια...

Φιλικα, Νικος

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πολύ σωστό Νικόλα.
Βέβαια το ένα δεν αναιρεί το άλλο, που σημαίνει ότι οι χαϊφιντελάδες δεν σημαίνει ότι αυτόματα δεν ξέρουν από καλές εκτελέσεις ούτε φυσικά το αντιθετο. Συνεπώς σωστή η παρατήρησή σου αλλά σαφέστατα δεν χαρακτηρίζει κανέναν. Είναι θέμα προσωπικής ενασχόλησης του καθενός και προσωπικά νομίζω ότι κάποιος που ασχολείται πολύ με τις ακροάσεις, έχει περισσότερες ελπίδες από άλλους. Αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος.

Παρεπιπτόντως δες ένα θέμα που είναι sticky και αφορά τις προτάσεις για ειδικό σεμινάριο. Επί της ουσίας είναι αυτό που λες. Θα δεις ότι την ψάχνουμε ιδιαιτέρως και προς την κατέυθυνση που πολύ σωστά επισημαίνεις.

Φυσικά οι γνώσεις σου και οι προτάσεις σου, είναι ευπρόσδεκτες, οπότε ρίξε κι εσύ καμιά ιδέα σε εκείνο το θέμα.

Reaction score
5
Φυσικα Νικο ο σκοπος μου δεν ειναι να θιξω ουτε να κατηγοριοποιησω κανεναν, απλα να ευαισθητοποιησω το ψαξιμο και για εναν αλλο, για πολλους, αγνωστο ή ξεχασμενο παραγοντα στο ακουσμα της μουσικης, που για πολλους θεωρειται η κορονιδα των τεχνων... που αυτος ο χαρακτηρισμος δε μπηκε λογω του εξοπλησμου... αλλα λογω των εργων και των ερμηνειων!

Για το σεμιναριο (δεν ειχα ιδεα, τωρα που το ειπες το ειδα), εαν δεν ειμαι αυστρια για την απονομη του μαστερ μου θα ερθω να το παρακολουθησω, και αν θελετε θα μπορουσα να παιξω βιολοντσελλο, ετσι για το ακουσμα. Οτιδιποτε γενικα ειμαι "μεσα"...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
eNeRGy said:
... και αν θελετε θα μπορουσα να παιξω βιολοντσελλο, ετσι για το ακουσμα...
Πλάκα κάνεις? Φυσικά και θέλουμε. Και τις προτάσεις σου θέλουμε στο αντίστοιχο θέμα.

Reaction score
3.539
eNeRGy said:
Φυσικα Νικο ο σκοπος μου δεν ειναι να θιξω ουτε να κατηγοριοποιησω κανεναν, απλα να ευαισθητοποιησω το ψαξιμο και για εναν αλλο, για πολλους, αγνωστο ή ξεχασμενο παραγοντα στο ακουσμα της μουσικης, που για πολλους θεωρειται η κορονιδα των τεχνων... που αυτος ο χαρακτηρισμος δε μπηκε λογω του εξοπλησμου... αλλα λογω των εργων και των ερμηνειων!

Για το σεμιναριο (δεν ειχα ιδεα, τωρα που το ειπες το ειδα), εαν δεν ειμαι αυστρια για την απονομη του μαστερ μου θα ερθω να το παρακολουθησω, και αν θελετε θα μπορουσα να παιξω βιολοντσελλο, ετσι για το ακουσμα. Οτιδιποτε γενικα ειμαι "μεσα"...
Θέλουμε να σε ακούσουμε να πάιζεις το βιολοντσελλο σου. Οταν βρεις χρόνο κανονίζουμε ακρόαση.
Συγχαρητήρια για το master.

Reaction score
3
Νίκος Τσαρουχάς said:
eNeRGy said:
... και αν θελετε θα μπορουσα να παιξω βιολοντσελλο, ετσι για το ακουσμα...
Πλάκα κάνεις? Φυσικά και θέλουμε. Και τις προτάσεις σου θέλουμε στο αντίστοιχο θέμα.
Αλλοίμονό μας εαν δεν σε θέλαμε. :)

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
φίλε energy έχεις δίκιο πολλές audiophile εκτελέσεις έιναι φάλτσες, όμως υπάρχουν εκατομμύρια κανονικές κυκλοφορίες με άψογες ερμηνείες και εκτελέσεις που μπορεί να απολαύσει ο μουσικόφιλος-χαιφιντελίστας.
Για αυτό το λόγο έχω κάνει κάποια σχετική αναφορά, δηλαδή όταν ξεκινήσεις από μουσικόφιλος και γίνεις και χαιφιντελίστας δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα και εκεί κακώς μας παίρνει όλους η μπάλα και μας κατηγορείς, όμως αν κάποιος γίνει ξαφνικά χαιφιντελίστας από το πουθενά μόνο με ακριβά μηχανήματα και χωρίς δισκοθήκη τότε έχεις δίκιο, αλλά και πάλι έχω εκτεθεί και λέω ότι δεν του χρειάζεται αυτού του τύπου το highend.
Δηλαδή ας μην γενικεύουμε τη σωστή σου παρατήρηση κατά τα άλλα.

Reaction score
2
εγω παντως εχω audiophile ηχογραφησεις μετρημενες στα δακτυλα.......
γενικως  δεν ασχολουμε....
ακουω animals και rolling stones απο ηχογραφησεις που τσιριζουν full.......

Reaction score
3
mixalis kanakakis said:
γενικως  δεν ασχολουμε....
Γνώμη μου πάντα.
Ο καλός ο μύλος,όλα τα αλέθη... :) :lol:

Reaction score
3.539
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
mixalis kanakakis said:
γενικως δεν ασχολουμε....
Γνώμη μου πάντα.
Ο καλός ο μύλος,όλα τα αλέθη... :) :lol:
Να είσαι και μόνος σου όταν αλέθεις το σιτάρι, γιατί αν είμαστε και μεις εκεί τότε θα αρχίζει να μας ενοχλεί ακόμα και η πέτρα που αλέθει το σιτάρι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll