High End? Ευκαιρία για μαστίγωμα...

Reaction score
3
Εδώ είναι ο πραγματικά καλός μύλος,δεν πρέπει να ενοχλεί.
Πρέπει να δέχετε τα πάντα χωρίς να δυσανασχετέι αυτός,αλλά και όσοι τον παρακολουθούν,ασχέτως εαν μας δίνει να καταλαβαίνουμε το καλό απο το κακό στάρι,όμως ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ... :)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Πρέπει να δέχετε τα πάντα χωρίς να δυσανασχετέι αυτός,αλλά και όσοι τον παρακολουθούν,ασχέτως εαν μας δίνει να καταλαβαίνουμε το καλό απο το κακό στάρι,όμως ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ... :)
Είμαι ενοχλητικός για το καλό σου, κυρ Αναμουρλίδη μ', κι αυτό κακό είναι;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Άλλα λέει η γιαγιά μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου. :lol: :lol:

Τις ηχογραφήσεις εννοεί βρε το παιδί μας.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
Νίκος Τσαρουχάς said:

Κοίτα να δεις, μαζί με άστρωτα καλώδια, έχω και τη μύγα...

Αααααχχχχχχ, ωραίο πράμα τα άστρωτα καλώδια και η στρωμένη γυναικοδουλειά!

Αναμουρλίδη τί έχεις να πεις επ' αυτού;

Reaction score
2
καλα θα σου φερω εγω κατι τσιριχτα να σου πω εγω τι αλεθει ο μυλος......;) :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μιχάλη στείλε τσιριχτά κι από εδώ.
Εγώ πάντως έχω πολλά cd που παίζουν τσιριχτά... αλλού. :lol: :lol:

Reaction score
7
Κατά την άποψή μου ο EnErGy θίγει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Εγώ διαβάσει εδώ μέσα απόψεις, κριτικές, έχουν γίνει σφαγές για μηχανήματα, αλλά μία κριτική για σωστή ερμηνεία, άντε να μην πώ καμμία ας πώ ελάχιστες. Γιατί δεν απαιτούμε απο τις δισκογραφικές να γράφουν, όπως π.χ κάνει waterlily, και αναφέρε ότι τοποθετησε στην 5η του Mahler στο S.Petersbourg αντίθετα την ορχήστρα (και ευτυχώς γιατί οι ενσυνείδητοι θα άρχιζαν να αντιστρέφουν τα κανάλια), ή όπως κάνει η TBM και δίνει τοπογραφικό που είναι τοποθετημένα τα όργανα, τα μικρόφωνα, τι μικρόφωνα είναι και τι ενισχυτικά και κονσόλες; Χρησιμοποιούμε audiophile εγγραφές, με ποιά κριτήρια; ακούσατε την εγγραφή live; έχετε τόση μεγάλη εμπειρία και μπορείτε να αναγνωρίσετε τα παράξενα όργανα που χρησιμοποιεί ο καθένας; Ή τα ονομάζουμε όλα κρουστά ή έγχορδα και καθαρίσαμε;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βαγγέλη ανοίγεις πολλά σοβαρά θέματα μαζί που πρέπει να συζητηθούν ξεχωριστά. Με τις ηχογραφήσεις παλαιότερα προσπαθήσαμε να ασχοληθούμε, σαφώς θα το ξανακάνουμε. Ένα γρήγορο συμπέρασμα ήταν ότι από την στιγμή που το κοινό του αυτοκινήτου είναι μεγαλύτερο από αυτό του hi fi, υπάρχει η τάση, οι δουλειές να μην είναι τόσο προσεγμένες όσο θα θέλαμε και να είναι πχ με τεράστιες κιθάρες, πιάνα και άσκοπους εντυπωσιασμούς.

Νομίζω όμως ότι ο Νίκος δεν έθεσε το ερώτημα, τι κάνουμε αν η δισκογραφική βάζει τα πρώτα βιολιά δεξιά και το βιολοντσέλλο του αριστερά. Περισσότερο έθιξε την καλλιτεχνική πλευρά του θέματος. Βέβαια αυτό που λες εσύ Βαγγέλη είναι βασικότερο αυτού που ακολουθεί και είναι το θέμα της ερμηνείας που θέτει ο Νίκος.

Αν και σε επίπεδο χομπύστικο το hi fi, δεν εμβαθύνει σε αυτά τα θέματα, επειδή ο βασικός σκοπός είναι οι σωστές ακροάσεις, όπως είπα και αλλού πιστεύω ότι έχουμε περισσότερες ελπίδες από άλλους που δεν έχουν για βασικό χόμπυ τον δικάναλο ήχο, να βρούμε τον σωστό δρόμο. Επίσης βλέπω καθημερινά όλο και περισσότερους φίλους να προβληματίζονται. Σε κάθε περίπτωση μερικά πράγματα χρειάζονται μελέτη και ειδικές γνώσεις. Σίγουρα η κίνηση του σεμιναρίου είναι μια καλή αρχή. Με τα εν λόγω θέματα όμως πρέπει συνεχώς να ασχολούμαστε διότι ουσιαστικά πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομάτι της αναζήτησής μας.

Αν έχετε διάθεση να ξεκινήσουμε ένα νέο θέμα που θα αφορά στις ηχογραφήσεις.

Reaction score
3
Κώστας Κόγιας said:
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Είμαι ενοχλητικός για το καλό σου, κυρ Αναμουρλίδη μ', κι αυτό κακό είναι; 
Κώστα είσαι και μυλωνάς εκτός απο μυιγιάγκιχτος? :lol: :lol: :lol:
Φυσικά και μιλάμε για ηχογραφήσεις. :)

Posted on: Today at 05:11:52 PMPosted by: Νίκος Τσαρουχάς
Insert Quote
Μιχάλη στείλε τσιριχτά κι από εδώ.
Εγώ πάντως έχω πολλά cd που παίζουν τσιριχτά... αλλού.

Γνώμη μου και άποψή μου είναι ότι υπάρχουν και κακές ηχογραφήσεις,όχι όμως ενοχλητικές σε τέτοιο βαθμά που τους προσάπτουμε,οπότε ένα καλό σύστημα που σέβεται και τιμάει τα ευρώ του,πρέπει να τις παίζει όλες μα όλες τουλάχιστον ικανοποιητικά,για να μπορούμε  μετά να κρίνουμε την ποιότητά τους. :)
Τρανό παράδειγμα,ένα απο τα δισκάκια αναφοράς που έχω,η Πασπαλά στο Μέγαρο,στα περισσότερα συστήματα δεν έπαιζε,γιατί έχει έντονο προς ενοχλητικό φύσημα και σκληρά συριστικά.
Μ ε την βελτίωση των συστημάτων όμως,δηλ. με σωστές και επιτυχημένες αλλαγές,σήμερα ακούγεται σε πολύ περισσότερα συστήματα. :)

Reaction score
3
Κώστας Κόγιας said:
Νίκος Τσαρουχάς said:

Κοίτα να δεις, μαζί με άστρωτα καλώδια, έχω και τη μύγα...

Αααααχχχχχχ, ωραίο πράμα τα άστρωτα καλώδια και η στρωμένη γυναικοδουλειά!

Αναμουρλίδη τί έχεις να πεις επ' αυτού; 
Είδες που δεν διαφωνούμε σε όλα? Σε αυτό συμφωνώ,έτσι για να την πω και σε κάποιον άλλον που έριξε μια ατάκα, "δεν μαμής που δεν μαμής δεν γίνεσαι Hi Endας... :) :lol: :lol: :lol:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv