high end φυκια....

Reaction score
684
Απάντηση: high end φυκια....

Αλλα το να λες οτι φτανει για να κρινεις πως ακουγεται το συστημα σου το ταδε καλωδιο με συγκεκριμενη χωρητικοτητα και αυτεπαγωγη ειναι σαν να μου λες οτι εαν παρεις ενα πυκνωτη Duelund PIOCAST ενα Audio Note Copper και ενα αλλο της πλακας με την ιδια χωρητικοτητα θα ακουσεις το ιδιο αποτελεσμα... Χλωμο και στη μια και στην αλλη περιπτωση...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: high end φυκια.

Τι εννοεις δε το ζηταμε? Προφανως αρκετοι πελατες το ζητανε και αλλες εταιριες τα γραφουν μονες τους ενω αλλες στα δινουν εαν τα ζητησεις....
Ελάχιστες εταιρείες αναφέρουν πλήρη στοιχεία και μόνο όταν είναι selling point (και όχι το 98% speed of light δεν αρκεί) ενώ τα δημοσιευμένα αυτά στοιχεία σε ελάχιστες περιπτώσεις γνωρίζουμε αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πέραν του Audioholics και κάτι επιστημονικά papers δεν έχω πετύχει αλλού συστηματικές μετρήσεις (ούτε καν στο Stereophile που θα περίμενες περισσότερα από τον Atkinson).

Αλλα το να λες οτι φτανει για να κρινεις πως ακουγεται το συστημα σου το ταδε καλωδιο με συγκεκριμενη χωρητικοτητα και αυτεπαγωγη ειναι σαν να μου λες οτι εαν παρεις ενα πυκνωτη Duelund PIOCAST ενα Audio Note Copper και ενα αλλο της πλακας με την ιδια χωρητικοτητα θα ακουσεις το ιδιο αποτελεσμα... Χλωμο και στη μια και στην αλλη περιπτωση...
Ναι αλλά δεν συζητάμε τώρα το αν και κατά πόσο μετράνε αυτά τα χαρακτηριστικά.. Δεν είμαστε και σε θέση να δώσουμε σαφή και οριστική απάντηση μέσα από ένα forum, για να σου πω την αλήθεια.
Το θέμα είναι πως στο παράδειγμά σου ξέρεις τουλάχιστον οτι έχουν μία συγκεκριμένη χωρητικότητα οι πυκνωτές με μία απόκλιση +-10% (πχ)...
Φαντάσου να πρέπει να φτιάξεις το crossover με μαύρα βαρελάκια που δεν αναγράφουν χαρακτηριστικά επάνω..

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.145
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: high end φυκια....

Δεν ειναι ολοι οι καλωδιαδες τοσο ασχετοι οσο νομιζετε. ...
Ναι, αλλά για να ελέγξουμε πόσο άσχετοι είναι, πρέπει να τους καλέσουμε σε δείπνο ηλιθίων.

Reaction score
1.180

Οι τεχνικές/ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές προδιαγραφές δεν είναι αρκετές. Δεν μπορούν να περιγράψουν τη γεύση που έχει ήχος, ούτε την πυκνότητα των χαμηλο-θερμών/μεσαίο-μεστων συχνοτικών εκφορών, ούτε κάν τη θερμοκρασία του ήχου ανα συχνότητα (η οποία πρέπει να είναι ανάμεσα στο σημείο βρασμού της ορθής γωνίας και του νερού).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.145

Ζητώ πάραυτα την κατάργηση όλων των τεχνικών προδιαγραφών σε όλες τις Χάι-Ενδ συσκευές ήχου, όπως προενισχυτές, ενισχυτές, ηχεία, σι-ντί-πλέιερς κλπ κλπ κλπ, διότι οι κατασκευαστές των χάι-ενδ αυτών συσκευών εσκεμμένα και εξεπίτηδες τα βγάζουν έτσι, ώστε να καλύπτουν το ένα τις ατέλειες του άλλου. Ξέρουν αυτοί, δεν είναι τόσο άσχετοι όσο νομίζουμε.

πιστεύω.
Εγώ αντίθετα προτείνω να καταργήσουμε τις ετικέττες των κρασιών. Ξέρεις τί είναι να μη ξέρεις τί είναι και πόσο κάνει αυτό που έχει μέσα το μπουκάλι; Άντε μετά να πείσεις πόσο καλός κατασκευαστής είσαι... :138:

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: high

Το θέμα είναι πως στο παράδειγμά σου ξέρεις τουλάχιστον οτι έχουν μία συγκεκριμένη χωρητικότητα οι πυκνωτές με μία απόκλιση +-10% (πχ)...
Φαντάσου να πρέπει να φτιάξεις το crossover με μαύρα βαρελάκια που δεν αναγράφουν χαρακτηριστικά επάνω..
ναι αλλα θα βαλεις εναν αλλο πυκνωτη με ιδια χωρητικοτητα και θα αλλαξει ο ηχος πολυ!! Ποιος ειναι ο καλυτερος απο τους δυο που δοκιμασες? Γιατι εκει το δεχομαστε και δε μας φαινεται παραξενο και δε το δεχομαστε στα καλωδια αυτο δεν εχω καταλαβει ποτε...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Re: high end φυκια....

καλα ρε παιδια 7 σελιδες και μονο 2 ειχαν το θαρρος να που 2 λογια για συσκευες που δεν τους αρεσαν? μαλιστα οι αναφορες και για συσκευες σε χαμηλο επιπεδο τιμης που ουσιαστικα δεν εμπιπτει στην κατηγορια τιμης που συζηταμε....
ειστε ολοι τοσο ενημερωμενοι που δεν αγορασατε ποτε κατι απαραδεκτο?
για να πω την μικρη μου εμπειρια οι αγορες μου ξεκινουσαν παντα με προτροπη απο διαφορα σαιτ (ενημερωση...). στην συνεχεια ακουγα τις συσκευες και μαλιστα καποιες στο σπιτι μου. γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τις αγορες μου και θα αλλαξω κατι μονο λογω αλλαγης χωρου.
υπαρχει ομως μια διαρκης ταση απαξιωσης ακριβων μηχανων στο σαιτ. πολλα απο αυτα την αξιζουν την απαξιωση. βλεπω ομως με μεγαλη απορια πως κανεις δεν ειχε μια ακριβη μηχανη που να τον απαγοητευσε.
τι γινεται ρε παιδια?
μονο σε εκθεσες ακουμε και μετα λεμε πχ το dacmagic στακισε το weiss?
γραφτε εστω αμπειριες για ακριβες μηχανες που ακουσατε συγκριτικα με αλλες φθηνες εστω και εαν δεν τις αποκτησετε...
νομιζω θα βοηθηθουμε...
Καθετί έχει τη χρησιμότητά του:
http://209.85.229.132/search?q=cach...=el&ct=clnk&gl=gr&lr=lang_el&client=firefox-a

http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=723
:612:
Ακόμα κι αν κάποτε έχουν γίνει λάθη,μπορεί η συγκυρία να ήταν τέτοια ώστε να μη νιώθουμε ΄΄ιερή΄΄ αγανάκτηση γι αυτά στον απολογισμό...
Θα ωφελούσε επίσης να μελετάμε ανελλιπώς και τη συχνότητα εμφάνισης τρεχόντων μοντέλων σε στήλες μεταχειρισμένων...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: high end φυκια....

Ασε που πολλα καλωδια δεν βγαινουν στην τυχη οπως βγαινουν. Βγαινουν επιτηδες. Δεν ειναι ολοι οι καλωδιαδες τοσο ασχετοι οσο νομιζετε. Απλα εξυπηρετει το κυκλωμα του High End να βγαζουν καλωδια που ΔΕΝ αποκαλυπτουν τις αδυναμιες των συνοδων αλλα αντιθετα τις καλυπτουν...
...Ή/και να συνεργούν με τις φασικές ολισθήσεις σ υ γ κ ε κ ρ ι μ έ ν ω ν (θεωρούμενων ΄΄χρυσών΄΄ ) αυτιών στα οποία και παραδίδονται προς κρίση...(ψυχοακουστικό χιούμορ):612:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: h

ναι αλλα θα βαλεις εναν αλλο πυκνωτη με ιδια χωρητικοτητα και θα αλλαξει ο ηχος πολυ!! Ποιος ειναι ο καλυτερος απο τους δυο που δοκιμασες?
Προσωπικά δεν δοκιμάζω πυκνωτές..
Διαβάζω datasheets και αγοράζω αυτόν που έχει τα καλύτερα specs.

Αν τύχει περίπτωση που πρέπει να επιλέξω μεταξύ δύο και δε βγάζω άκρη από τα specs τους, ιδανικά θα ήθελα να μετρήσω τη συσκευή με καθένα από τους δύο πυκνωτές στην κρίσιμη θέση (ναι, εννοείται είναι κρίσιμη για να δικαιολογεί όλη αυτή την φασαρία).. Αν δεν υπάρχει διαφορά ούτε στις μετρήσεις ή δεν υπάρχει η δυνατότητα μετρήσεων, θα βάλω αυτόν που συμπαθώ περισσότερο ως μάρκα (π.χ. έχω αδυναμία στους ηλεκτρολυτικούς της σειράς FM της Panasonic oπότε θα τον προτιμήσω από έναν αντίστοιχο Rubycon :136:).
Ούτως ή άλλως με εναλλαγή των πυκνωτών και ακροάσεις άκρη δε θα βγάλεις γιατί ο χρόνος που απαίτείται για το Α/Β είναι μεγάλος και η ακουστική μνήμη πάει περίπατο ακόμα και μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Long term δοκιμές αποκλείονται γιατί δε θα φάω και 2 μήνες να αποφασίσω για έναν ψωρο-πυκνωτή. :143:

Και τώρα που λέμε για πυκνωτές και datasheets, ποιός θα μου λύσει μία απορία που έχω;
Γιατί, σοβαρές κατά τα άλλα, εταιρείες (π.χ. Νichicon) δημοσιεύουν πλήρη και αναλυτικότατα datasheets σε όλες τους τις σειρές πυκνωτών εκτός από τις "audio" σειρές τους που τα datasheet είναι μισή σελίδα;

Για να μιλάμε και με παραδείγματα:

Περιμένω με ενδιαφέρον τις ερμηνείες σας για το φαινόμενο αυτό...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.145
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

(...)

Και τώρα που λέμε για πυκνωτές και datasheets, ποιός θα μου λύσει μία απορία που έχω;
Γιατί, σοβαρές κατά τα άλλα, εταιρείες (π.χ. Νichicon) δημοσιεύουν πλήρη και αναλυτικότατα datasheets σε όλες τους τις σειρές πυκνωτών εκτός από τις "audio" σειρές τους που τα datasheet είναι μισή σελίδα;

(...)
Γιατί η χρήση audio είναι η λιγώτερο απαιτητική από όλες τις άλλες.

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: h

Γιατί στην μία περίπτωση έχουν να κάνουν με μηχανικούς που ξέρουν τι τους γίνεται και στην άλλη περίπτωση έχουν να κάνουν με ανθρώπους που ασχολούνται με το audio και δεν ξέρουν την τύφλα τους...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

Γιατί η χρήση audio είναι η λιγώτερο απαιτητική από όλες τις άλλες.
Τώρα γίνεσαι ισοπεδωτικός!
Μήπως το audio είναι περισσότερο απαιτητική εφαρμογή με μυστικές συνταγές που πάνε από χέρι σε χέρι και γι'αυτό δε ρισκάρουν να γράψουν πολλά πολλά στα datasheet;..

Άλλωστε αν είχες δίκιο ο PM θα ήταν κλάσεις ανώτερος και δεν θα υπήρχε λόγος οι Muse να κοστίζουν παραπάνω!
Δες εδώ τιμές για τεμάχιο:

25V, 100uF, PM Series -> 0.06639 Euros
25V, 100uF, KZ (Muse) Series -> 0.57000 Euros

Για ποιό λόγο να αγοράζεις σχεδόν ΕΝΝΕΑ (9) πυκνωτές της σειράς PM με τα ίδια λεφτά που αγοράζεις ΕΝΑN (1) Muse, αν οι πρώτοι είναι καλύτεροι;;; Για βοήθησέ με... :136:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

Μήπως το audio είναι περισσότερο απαιτητική εφαρμογή με μυστικές συνταγές που πάνε από χέρι σε χέρι και γι'αυτό δε ρισκάρουν να γράψουν πολλά πολλά στα datasheet;..
Να που συμφωνούμε και σε κάτι...

Εμένα ποιός θα μου εξηγήσει γιατί τα Supra Classic καλώδια ηχείων παίζουν στο δικό μου σύστημα καλύτερα από τα Nordost Baldur??? Ή έγινα πολύ συγκεκριμένος και θα μου την πέσουν αντιπρόσωποι????

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.929
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: high

ναι αλλα θα βαλεις εναν αλλο πυκνωτη με ιδια χωρητικοτητα και θα αλλαξει ο ηχος πολυ!! Ποιος ειναι ο καλυτερος απο τους δυο που δοκιμασες?
Γιατί ο πυκνωτής δε χαρακτηρίζεται ΜΟΝΟ από την χωρητικότητά του.

Όπως ο ενισχυτής δε χαρακτηρίζεται ΜΟΝΟ από το DF του ή το SR του ή ακόμη και το S/N R.

Είναι πολλές οι παράμετροι.

Η έλλειψη γνώσεων είναι η μόνη εξήγηση της παραπάνω ερώτησης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.929
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

Εμένα ποιός θα μου εξηγήσει γιατί τα Supra Classic καλώδια ηχείων παίζουν στο δικό μου σύστημα καλύτερα από τα Nordost Baldur???
Ο αντιπρόσωπος! :142::137::135:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Ακριβώς. Είναι σαν να λέμε "καλώδιο 12AWG".. Χαίρω πολύ! :116:

Όποιος άνοιξε το datasheet των Nichicon PM παραπάνω θα πήρε μια ιδέα..

Reaction score
684

Όπως ο ενισχυτής δε χαρακτηρίζεται ΜΟΝΟ από το DF του ή το SR του ή ακόμη και το S/N R.

Είναι πολλές οι παράμετροι.

Η έλλειψη γνώσεων είναι η μόνη εξήγηση της παραπάνω ερώτησης.
οκ αφου εξασφαλισαμε στο οτι συνομιλητης μας εχει ελλειψη γνωσεων για να ικανοποιησουμε και λιγο το εγω μας (αν και συμφωνω απολυτως μαζι σου οτι ο πυκνωτης ΔΕΝ χαρακτηριζεται μονο απο τη χωρητικοτητα του) να επαναλαβω την ερωτηση για το εαν οι αντιστασεις τανταλιου με συγκεκριμενη τιμη αντιστασης ακουγονται διαφορετικα απο αλλες με ιδια τιμη αντιστασης? Η ονομαστικη τιμη αντιστασης ειναι ικανη να καθορισει απο μονη της τον ηχο που θα ακουσουμε?

Reaction score
684

Ακριβώς. Είναι σαν να λέμε "καλώδιο 12AWG".. Χαίρω πολύ! :116:

Όποιος άνοιξε το datasheet των Nichicon PM παραπάνω θα πήρε μια ιδέα..
οχι φιλε μου ειναι σαν να λες καλωδιο με συγκεκριμενη χωρητικοτητα. Εαν ειναι 12AWG η 10 AWG δεν αποτελει χρησιμη πληροφορια αφου προφανως συμφωνα με τη απλοικη λογικη που ακολουθειται απο πολλους αποτυπωνεται στα ηλεκτρικα χαρακτηριστικα του.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

οχι φιλε μου ειναι σαν να λες καλωδιο με συγκεκριμενη χωρητικοτητα.
Eπί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι όπως κι αν επιλέξεις να το δεις. Στην τύχη επέλεξα ένα μόνο χαρακτηριστικό για να δείξω ότι αν το απομονώσεις δεν σου λέει τίποτα για το συγκεκριμένο εξάρτημα και το πως συγκρίνεται με άλλα που έχουν την ίδια τιμή στο συγκεκριμένο και μόνο σημείο.

Τα χαρακτηριστικά ενός καλωδίου δεν αρχίζουν και τελειώνουν στην χωρητικότητά του.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στους πυκνωτές (είναι εύκολο να το διαπιστώσεις αρκεί να ανοίξεις το παραπάνω datasheet)...

Ξέρεις πόσα "μοντέλα" βγάζει η Panasonic ή η Rubycon ή η Nichicon στα "Χ" Volt και με "Υ" uF χωρητικότητας; Πάρα πολλά, αλλά οι ομοιότητες μεταξύ τους συνήθως σταματάνε εκεί (στο rated voltage και στην χωρητικότητα) όπως εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις (ξανά) αν ανοίξεις τα datasheets.. Αυτές οι διαφορές, σε συγκεκριμένες εφαρμογές (και όχι όταν μιλάμε για πυκνωτή που ρυθμίζει πόσο γρήγορα θα ανοίξει το ρελέ στο softstart, για παράδειγμα), μπορεί να είναι ακουστές...
Aν καταφέρεις να βρεις δύο πυκνωτές που να είναι ακριβώς οι ίδιοι σε όλα τους τα γνωστά στην επιστήμη χαρακτηριστικά και ακούσεις διαφορές μεταξύ τους, να ξεκινήσεις διδακτορική διατριβή πάνω στο θέμα (το λιγότερο).
Σε κάθε άλλη περίπτωση δε μας λες κάτι καινούργιο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.929

οκ αφου εξασφαλισαμε στο οτι συνομιλητης μας εχει ελλειψη γνωσεων για να ικανοποιησουμε και λιγο το εγω μας (αν και συμφωνω απολυτως μαζι σου οτι ο πυκνωτης ΔΕΝ χαρακτηριζεται μονο απο τη χωρητικοτητα του) να επαναλαβω την ερωτηση για το εαν οι αντιστασεις τανταλιου με συγκεκριμενη τιμη αντιστασης ακουγονται διαφορετικα απο αλλες με ιδια τιμη αντιστασης? Η ονομαστικη τιμη αντιστασης ειναι ικανη να καθορισει απο μονη της τον ηχο που θα ακουσουμε?
Ναι, οι αντιστάσεις τανταλίου ακούγονται διαφορετικά από άλλες αντιστάσεις με την ίδια τιμή ωμικής αντίστασης.

Προφανώς, η ονομαστική τιμή ωμικής αντίστασης δεν καθορίζει από μόνη της τον ήχο που θα ακούσουμε, αυτό εννοείται και δε καταλαβαίνω γιατί το ρωτάς...

Η ωμική αντίσταση που απαιτείται σε κάθε σημείο ενός κυκλώματος είναι συγκεκριμένη ώστε να λειτουργεί σωστά το κύκλωμα.

Για την ηχητική διαφορά των αντιστάσεων έχω ήδη καταθέσει τις απόψεις μου.

Για την "ικανοποίηση του εγω μας" δεν πρόκειται να απαντήσω ή να σχολιάσω κάτι άλλο, περαν του ότι από τη μια δεν είναι κακό να μη ξέρεις κάτι, αλλά από την άλλη είναι κακό να κάνεις τέτοιου είδους κριτική, περί εγωισμών κλπ, περνώντας ένα τεχνικό καθαρά αντικείμενο σε επίπεδο διαμάχης επί προσωπικοτήτων και με χρήση χαρακτηρισμών.:145:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος