High End vs Live...

Reaction score
59
Χαχαχα!
Έχεις το "Η μικρή Ελένη κάθεται και κλαίει" σε βινύλιο; Αυτό θα του βάλω. :204::204::204:

...
Όχι δεν το έχω, αλλά γιατί το λες αυτό ο Πρόεδρος έχει σούπερ σύστημα αν και προσωπικά δεν το έχω ακούσει. Πότε θα κάνουμε ακρόαση το δικό σου;Λ.Σ

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όχι δεν το έχω, αλλά γιατί το λες αυτό ο Πρόεδρος έχει σούπερ σύστημα αν και προσωπικά δεν το έχω ακούσει. Πότε θα κάνουμε ακρόαση το δικό σου;Λ.Σ
Ξέρει αυτός. :126:
Ναι, έχει σούπερ σύστημα ο πρόεδρος.
Το δικό μου πιστεύω αν όχι αυτήν την εβδομάδα, την επόμενη θα είναι έτοιμο. Θα δώσω σήμα...

- Τώρα πέρα από αυτά και για να γυρνάμε σιγά σιγά στο θέμα, νομίζω ότι εσύ που έχεις και αρκετά μεγάλη εμπειρία σε live, έχεις πλέον κατασταλάξει. Άσε που είμαι σίγουρος ότι έχεις κάνει ήδη το τεστ με το πιάνο. Υποθέτω ότι συμφωνείς στην απίστευτη δυσκολία της αναπαραγωγής μιας μεγάλης ορχήστρας από ένα σύστημα. Σε μικρότερα σύνολα όμως δεν είναι πιο εύκολα τα πράγματα;

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Εγώ λέω να φορτώσει ο Λουκάς το σύστημα του και να το φέρει στο σαλόνι μου, η να φορτώσω το δικό μου και το ανεβάσω Θεσ/κη στο δικό του.

Ολα αυτά δέχομαι να τα κάνουμε για το Τσαρουχά...

Ααααχχχ τι θυσίες κάνω, για να μη με μπαν(ι)άρει στο ράντσο του... :138:

Πιστεύω συμφωνείς lucastef...
.
.
.
.
.
(αλήθεια, ισαμε πόσα κιλά είναι το δικό σου???)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τιμή μου, αλλά δείχνεις να ξεχνάς ότι για να σηκωθεί το rack σου χρειάζονται τόσοι εργάτες, όσοι έχτισαν την πυραμίδα του Χέοπα. :137:

...

Reaction score
59
Ξέρει αυτός. :126:
Ναι, έχει σούπερ σύστημα ο πρόεδρος.
Το δικό μου πιστεύω αν όχι αυτήν την εβδομάδα, την επόμενη θα είναι έτοιμο. Θα δώσω σήμα...

- Τώρα πέρα από αυτά και για να γυρνάμε σιγά σιγά στο θέμα, νομίζω ότι εσύ που έχεις και αρκετά μεγάλη εμπειρία σε live, έχεις πλέον κατασταλάξει. Άσε που είμαι σίγουρος ότι έχεις κάνει ήδη το τεστ με το πιάνο. Υποθέτω ότι συμφωνείς στην απίστευτη δυσκολία της αναπαραγωγής μιας μεγάλης ορχήστρας από ένα σύστημα. Σε μικρότερα σύνολα όμως δεν είναι πιο εύκολα τα πράγματα;

...
Νίκο το πραγματικό είναι πραγματικό. Το ζωντανό εννοώ χωρίς μικρόφωνα κονσόλες και ηχεία. Φυσικά ένα σύστημα στο σπίτι, οποιοδήποτε σύστημα, φυσικά και το δικό μου, δεν μπορεί να είναι σαν το πραγματικό. Αλλά όσο πιο πολύ το πλησιάζει τόσο το καλύτερο και αυτό είναι το ζητούμενο.
Σκέψου όμως και το άλλο: πού θα βρείς να ακούσεις τον Λούη Άρμστρονγκ, τον Μίνγκους, την Κάλας ....... Μόνο μέσα από ηχογραφήσεις. Ας τις ακούμε λοιπόν όσο καλύτερα γίνεται.
ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΆΓΚΗ ΑΠΌ ΚΑΛΟΣΤΗΜΈΝΑ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΊΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΉ ΕΜΠΕΙΡΊΑ.
Εμπειρία αποκτούμε ακούγοντας ΚΑΙ ένα σωστό σύστημα ανεξάρτητα από τιμή, όχι μόνο στο μέγαρο.
Αν φυσικά είναι και ακριβό ταυτόχρονα ['οχι γιατί κάποιοι βάλθηκαν να μας τον πιάνουν], τότε τόσο το καλύτερο. Θα ακούσουμε πολύ καλύτερα. Δυστυχώς πρέπει να δώσουμε αρκετά έως και πολλά χρήματα, εκτός και αν κοινωνικοποιήσουμε πχ την Atma-sphere ή την Soundlab για να αναφέρω μόνο δύο από τα πολλά αξιόλογα ονόματα που υπάρχουν.
Επίσης όσα δεν φτάνουμε δεν είναι κατ' ανάγκην κρεμαστάρια.Λ.Σ.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Εγώ λέω να φορτώσει ο Λουκάς το σύστημα του και να το φέρει στο σαλόνι μου, η να φορτώσω το δικό μου και το ανεβάσω Θεσ/κη στο δικό του.

Κατσε ρε Νικολα!
Προς τι οι μετακομισεις?
Εσυ δεν εχεις ακουσει και τα δυο?
Πες μας λοιπον την γνωμη σου...

Reaction score
59
Κατσε ρε Νικολα!
Προς τι οι μετακομισεις?
Εσυ δεν εχεις ακουσει και τα δυο?
Πες μας λοιπον την γνωμη σου...
ΑΑΑΑΑ!!!!!
Ανδρέα Κ. εδώ βγάζεις είδηση. Δεν τόξερα ότι ο Νίκος έχει ακούσει και το σύστημα του Προέδρου!!!
Κάτι επομένως θα ξέρει και τον τσιγγλάει. Για πες μας Νίκο τί ξέρεις;
Αντικειμενικά όμως. Όχι μεροληψίες! Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Για πες, για πες...

Η απάντησή σου θέλω να είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΣΕΛΙΔΕΣ... (τι moderator είσαι...)

Reaction score
59
Για πες, για πες...

Η απάντησή σου θέλω να είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΣΕΛΙΔΕΣ... (τι moderator είσαι...)
Ε! καλά τώρα είσαι ζηλιάρης επειδή δηλαδή έγραψε σελίδες για το δικό μου θα πρέπει να γράψει και για το δικό σου αν δεν τον εμπνέει!! Λ.Σ.

Reaction score
1
Την Παρασκευη , προχτες ετυχε να ειμαι στην συναυλια της κρατικης ορχηστρας Αθηνων στο μεγαρο μουσικης,,,Καλη η προσπαθεια για αναπαραγωγη ηχου ,εχει φτασει σε καλο σημειο,,,αλλα δεν..Καμια σχεση η μαλλον μικρη θαλεγα εχει η αναπαραγωμενη μουσικη, με το ζωντανο μουσικο γεγονος.Η τεραστια εικονα , τα ασυλληπτα δυναμικα ,,ο διαχωρισμος των οργανων ,η ασυμπιεστη ακτινοβολια ,,η παρουσια εν γενει ειναι μοναδικη στην live εκδοχη,, Λογικο ειναι οταν πχ οι παλλομενες επιφανεις συνολikα των εγχορδων οργανων ειναι μερικα τετραγωνικα μετρα , η ακτινοβολια προερχεται απο μια περιοχη 20 περιπου μετρων , τα χαλκινα και ξυλινα πνευστα διαχειριζονται μεγαλες μαζες αερα απροσκοπτα ,και τα πασης φυσεως κρουστα ειναι ανεπτυγμενα στο πισω μερος και σε μεγαλο σκηνικο πλατος.Καμια σκληροτητα ακομα και στα τεραστια φορτε της
7ης του Dvorak [τεταρτο μερος] με ταυτοχρονη ξεκαθαρη αναλυση και τοποθετηση στο χωρο των επι μερους οργανων.Στο ενδιαμεσο αλλαξα θεση και απο θεωριο κατεβηκα πλατεια στα 20 περιπου μετρα απο την ορχηστρα,,,εκει εχασα τα αυτια μου ....Μα πως ειναι δυνατον με μερικα καλα μικροφωνα αυτος ο ηχος να γινεται ηλεκτρικο σημα, αυτο να εισερχεται στις κονσολες με διαφορικους ενισχυτες με κασκοδικους με φιλτρα με A/D μετατροπεις...με καλωδια ,,πασης φυσεως κυκλωματα ....φιλτρα και αλλα τινα ...να γινεται CD η βινιλιο με αλλες τοσες διαδικασιες, και μετα στο συστημα μας να περναει ενισχυομενο σε αλλα τοσα ..και ενα τουητερακι καλο, και μερικα μεγαφωνα καλα να αναδημιουργουν αυτο το φαινομενο????? Δυστυχως τον τελευταιο καιρο παω σε συναυλιες και αντι να απολαμβανω μουσικη, ακουω χαιφιντελαδικα,,,,,[και ειμαι και μουσικος]:110:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Την Παρασκευη , προχτες ετυχε να ειμαι στην συναυλια της κρατικης ορχηστρας Αθηνων στο μεγαρο μουσικης,,,Καλη η προσπαθεια για αναπαραγωγη ηχου ,εχει φτασει σε καλο σημειο,,,αλλα δεν..Καμια σχεση η μαλλον μικρη θαλεγα εχει η αναπαραγωμενη μουσικη, με το ζωντανο μουσικο γεγονος.Η τεραστια εικονα , τα ασυλληπτα δυναμικα ,,ο διαχωρισμος των οργανων ,η ασυμπιεστη ακτινοβολια ,,η παρουσια εν γενει ειναι μοναδικη στην live εκδοχη,, Λογικο ειναι οταν πχ οι παλλομενες επιφανεις συνολikα των εγχορδων οργανων ειναι μερικα τετραγωνικα μετρα , η ακτινοβολια προερχεται απο μια περιοχη 20 περιπου μετρων , τα χαλκινα και ξυλινα πνευστα διαχειριζονται μεγαλες μαζες αερα απροσκοπτα ,και τα πασης φυσεως κρουστα ειναι ανεπτυγμενα στο πισω μερος και σε μεγαλο σκηνικο πλατος.Καμια σκληροτητα ακομα και στα τεραστια φορτε της
7ης του Dvorak [τεταρτο μερος] με ταυτοχρονη ξεκαθαρη αναλυση και τοποθετηση στο χωρο των επι μερους οργανων.Στο ενδιαμεσο αλλαξα θεση και απο θεωριο κατεβηκα πλατεια στα 20 περιπου μετρα απο την ορχηστρα,,,εκει εχασα τα αυτια μου ....Μα πως ειναι δυνατον με μερικα καλα μικροφωνα αυτος ο ηχος να γινεται ηλεκτρικο σημα, αυτο να εισερχεται στις κονσολες με διαφορικους ενισχυτες με κασκοδικους με φιλτρα με A/D μετατροπεις...με καλωδια ,,πασης φυσεως κυκλωματα ....φιλτρα και αλλα τινα ...να γινεται CD η βινιλιο με αλλες τοσες διαδικασιες, και μετα στο συστημα μας να περναει ενισχυομενο σε αλλα τοσα ..και ενα τουητερακι καλο, και μερικα μεγαφωνα καλα να αναδημιουργουν αυτο το φαινομενο????? Δυστυχως τον τελευταιο καιρο παω σε συναυλιες και αντι να απολαμβανω μουσικη, ακουω χαιφιντελαδικα,,,,,[και ειμαι και μουσικος]:110:
Κάπου πρέπει να σε πήρε το μάτι μου, όμως εγώ ήμουνα στον Boccanegra http://aca.gr/forum/viewtopic.php?p=20349#20349

Κατα τα άλλα συμφωνω απόλυτα μαζί σου!!! Κάπου έγραψα ότι και 5'πλάσια ισχύ να είχα από τα 700 watt/ch που έχω, δεν θα με πείραζε...

Λουκά, εγώ για σένα θέλω να γράψει, όχι για μένα (για μένα έχει γράψει πολλά στο παρελθόν...:126:)

Reaction score
59
Κάπου πρέπει να σε πήρε το μάτι μου, όμως εγώ ήμουνα στον Boccanegra http://aca.gr/forum/viewtopic.php?p=20349#20349

Κατα τα άλλα συμφωνω απόλυτα μαζί σου!!! Κάπου έγραψα ότι και 5'πλάσια ισχύ να είχα από τα 700 watt/ch που έχω, δεν θα με πείραζε...

Λουκά, εγώ για σένα θέλω να γράψει, όχι για μένα (για μένα έχει γράψει πολλά στο παρελθόν...:126:)
Μα Χρήστο υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στο "Ακρόαση στου Λουκά Στεφανίδη" που τα λεει όλα νομίζω .
Όσο για τα 700 βαττ που λες για φαντάσου με πολύ λιγότερα βαττ, ΑΛΛΑ με Soundlab τί θα άκουγες!!Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λοιπόν αν και... αφ' ενός είναι εκτός θέματος και αφ' ετέρου η άποψή μου δεν είναι και τόσο σημαντική, θα την πω, χωρίς να μπω καθόλου σε λεπτομέρειες.

- Με απόλυτα κριτήρια πρόκειται για δύο κορυφαία συστήματα διαφορετικής φιλοσοφίας, που το καθένα προσεγγίζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το πραγματικό γεγονός, όσο φυσικά αυτό έχει καταγραφεί στους δίσκους βινυλίου. Σημειώνω ότι και τα δύο συστήματα είναι "κουρδισμένα" με αναλογική πηγή αφού και οι δύο είναι λάτρεις του εν λόγω μέσου. Είμαι της άποψης πως στον ήχο υπάρχουν πολλές διαφορετικές αλήθειες και ως εκ τούτου, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι σπουδαίο ακόμη κι αν προέρχεται από εντελώς διαφορετικές σχολές.

Το σύστημα - χώρος του Λουκά, είναι αυτό που με έβαλε λίγο περισσότερο και ομολογουμένως αρκετά πιο εύκολα μέσα στα δρώμενα, if you know what I mean. Παρόλα αυτά όμως, τα γούστα μου είναι πιο κοντά στο σύστημα - χώρος του Χρήστου, το οποίο θεωρώ ίσως και πιο πλήρες, με διαφορά βέβαια στα σημεία σε σχέση με του Λουκά. Η βραχεία κεφαλή που δίνω είναι θέμα προσωπικού γούστου, είναι εντελώς υποκειμενική και πιθανώς επηρεάζεται πολύ από την κατασκευαστική λογική των Genesis την οποία γενικώς προτιμώ.

Είναι νομίζω ευκόλως εννοούμενο ότι θα ήμουν ευτυχισμένος και με τα δύο συστήματα.

...

Reaction score
59
"Το σύστημα - χώρος του Λουκά, είναι αυτό που με έβαλε λίγο περισσότερο και ομολογουμένως αρκετά πιο εύκολα μέσα στα δρώμενα, if you know what I mean"

Νίκο, Of course I know what you mean. Αυτό το "if you know what I mean" νομίζω ότι τα λέει. Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Λοιπόν αν και... αφ' ενός είναι εκτός θέματος και αφ' ετέρου η άποψή μου δεν είναι και τόσο σημαντική, θα την πω, χωρίς να μπω καθόλου σε λεπτομέρειες.

- Με απόλυτα κριτήρια πρόκειται για δύο κορυφαία συστήματα διαφορετικής φιλοσοφίας, που το καθένα προσεγγίζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το πραγματικό γεγονός, όσο φυσικά αυτό έχει καταγραφεί στους δίσκους βινυλίου. Σημειώνω ότι και τα δύο συστήματα είναι "κουρδισμένα" με αναλογική πηγή αφού και οι δύο είναι λάτρεις του εν λόγω μέσου. Είμαι της άποψης πως στον ήχο υπάρχουν πολλές διαφορετικές αλήθειες και ως εκ τούτου, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι σπουδαίο ακόμη κι αν προέρχεται από εντελώς διαφορετικές σχολές.

Το σύστημα - χώρος του Λουκά, είναι αυτό που με έβαλε λίγο περισσότερο και ομολογουμένως αρκετά πιο εύκολα μέσα στα δρώμενα, if you know what I mean. Παρόλα αυτά όμως, τα γούστα μου είναι πιο κοντά στο σύστημα - χώρος του Χρήστου, το οποίο θεωρώ ίσως και πιο πλήρες, με διαφορά βέβαια στα σημεία σε σχέση με του Λουκά. Η βραχεία κεφαλή που δίνω είναι θέμα προσωπικού γούστου, είναι εντελώς υποκειμενική και πιθανώς επηρεάζεται πολύ από την κατασκευαστική λογική των Genesis την οποία γενικώς προτιμώ.

Είναι νομίζω ευκόλως εννοούμενο ότι θα ήμουν ευτυχισμένος και με τα δύο συστήματα....
Και το άκουσες και πριν 3 χρόνια. Εκτοτε ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ... ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, με μεγίστη βελτίωση της αναλογικής πηγής...

Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να πω 2 λόγια, μιας και τα ξέρω και τα 2 συστήματα, όπως είναι ΣΗΜΕΡΑ!!!

Επειδή πάντα μου αρέσει να συγκρίνω με την Live Ορχηστρα... η διαφορά τους έγκειται στις δυναμικές και στο βάθος, όπου του Λουκά εμφανίζεται λίγο πιό flat και του λείπουν λίγο τα επίπεδα. Επίσης δείχνει σα να βρίσκεσαι στις πίσω - μα πολύ πίσω θέσεις του ΜΕΓΑΡΟΥ, με αποτέλεσμα να νοιώθεις ότι σου λείπει αυτή η λεπτομέρεια, αυτό το νεύρο της ορχήστρας. Τελος, λείπουν τα άκρα για ένα τέτοιο σύστημα - θα ήθελα να ακούσω π.χ. εκκλησιαστικό όργανο στου Λουκά...

Αυτά τα είπα στο Λουκά προχθές αλλά υποθέτω ότι είναι και θέμα γούστου.

Θα τολμούσα να πω ότι σε ζωντάνια υπερετερούσε το Ρ-3 του φίλου Γρηγόρη Αρζογλου που πήγαμε μετά... Τον είδα επίσης τον Λουκά να είναι λίγο φοβισμένος να σηκώσει ένταση, δεν ξέρω γιατί...

Θα του συνιστούσα βέβαια να κατέβει μιά βόλτα προς Κηφισιά μεριά (θα του πρότεινα 17 ή 25 Μαίου) γιατί μπορεί να λέω και... μπούρδες...

Συνολικό κόστος και των 2 συστημάτων είναι (retail price) και με μόνον την αναλογική πηγή, γύρω στα 105 (Genesis) -108000 (Soundlab)

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Παρ' ολα αυτά ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ τη ζωντανή Ορχήστρα στο ΜΕΓΑΡΟ (τους τελευταίους 4 μήνες έχω πάει 5 φορές - 2 Οπερες και 3 συμφωνικά εργα...) και σχεδόν πάντα κάθομαι ΠΛΑΤΕΙΑ 12-15Η ΣΕΙΡΆ ΚΕΝΤΡΟ...

Reaction score
59
Νίκο παρά τον διπλωματικό τρόπο απο μεριάς σου αξιολόγησης των δύο συστηματων, νομίζω ότι έβαλες φωτιά στα μπατζάκια του Προέδρου. Προσωπικά αν διάβαζα το κείμενό σου σε περιοδικό εκείνο το "if you know what I mean" θα με κέρδιζε, όπως και το ότι το σύστημά μου σε έβαλε περισσότερο μέσα στα δρώμενα. Και αυτό γιατί το σύστημα μου το έφτιαξα έχοντας σαν αναφορά τη ζωντανή μουσική, εκεί που δεν αισθάνεσαι να σε χτυπάει ο ήχος στο στομάχι.
Και μια διευκρύνιση: Συνήθως κάθομαι μεταξύ 5ης και 7ης σειράς στο κέντρο στην πλατεία. Λ.Σ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos