HIVION HD9090X ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ

Reaction score
0
Λοιπόν τελικά τον αγόρασα και εγώ από σπόντα! Πέρασα πριν μια βδομάδα από ένα μαγαζί εδώ στην πόλη μου και τον είχε ετοιμοπαράδοτο στα 300,00 ευρώ !!!. Δεν άντεξα στον πειρασμό και τον χτύπησα.
Μετά από μία εβδομάδα που του έχω βγάλει το λάδι είμαι πολύ ευχαριστημένος από το δέκτη και θα συμφωνήσω με ότι έχουν γράψει τα παιδιά εδώ και στο δίπλα forum για το πόσο καλός είναι. Η εικόνα του στα hd κανάλια είναι απλά εκπληκτική αλλά στα sd υπάρχει ένα σοβαρό θέμα και θέλω την άποψη αυτών που τον έχουν αγοράσει. Παρατήρησα ότι η εικόνα στα sd κανάλια δεν ήταν πάντα το ίδιο καλή. Άλλες φορές το ίδιο κανάλι το έβλεπες μια χαρά με πολύ καλή ευκρίνεια, ωραία χρώματα και χωρίς τεχνουργήματα και άλλες φορές η εικόνα του ίδιου καναλιού φαινόταν χάλια, ξεπλυμένη, με πολύ περιορισμένη ευκρίνεια, με τρομερή θολούρα, σε σημείο που να νομίζεις ότι βλέπεις από άλλο δέκτη. Μετά από ψάξιμο ανακάλυψα ότι το πρόβλημα δημιουργείται στην εναλλαγή των tuners hd σε sd. Δηλαδή αν βλέπεις ένα sd κανάλι και το γυρίσεις σε ένα hd, αν μετά ξαναβάλεις ένα sd η εικόνα του χαλάει και δεν βλέπεται!! Το απόγευμα που θα έχω χρόνο θα ανεβάσω και σχετικές φωτό. Ο δέκτης επανέρχεται μόνο αν τον κλείσεις από το διακόπτη τροφοδοσίας στο πίσω μέρος και τον ξανανοίξεις ή με factory reset. Να σημειώσω ότι ο δέκτης φοράει το τελευταίο sw αλλά έκανε τα ίδια και με το αρχικό.

Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος? Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει?

Και κάτι άλλο.. Μετά από αναβάθμιση, όταν του ξαναπερνάς τη λίστα με τα κανάλια από το usb, τα κανάλια δείχνουν μηδενικό σήμα και πρέπει να ξαναπεράσεις τις ρυθμίσεις στο μενού της αναζήτησης για να δουλέψουν. Όμως τα sat1.hd και anixe.hd ενώ τα βρίσκει κανονικά στην αναζήτηση, τα δείχνει ότι έχουν μηδενικό σήμα. Premiere hd και Discovery hd είναι εντάξει.
Ξέρει κανείς να μου πει γιατί συμβαίνει αυτό?

far

Reaction score
0
Με την νεα εκδοση 11.04.6F (17-1)για τον Jepssen PVR-S2 HD λυνονται απ'οτι ειδα τα προβληματα με την εναλαγη των καναλιων απο hd σε sd.
Επιπλεον PW AU, Polsat AU, SRG AU, TPS AU, KD Home okay, PW Direkt fix.
Ειναι ιδιος δεκτης οπως και ο Ferguson HF-8900HD με τον Hivion που δεχονται files (.sgn) ενω o Jepssen (.bin)
Aκομη ,απο την usb παιρνει κανονικα softcam.
Μετα την αναβαθμιση σε Jepssen μονο bin files δεχεται.
_ch_data.bin
_sw_code.bin
_k_data.bin

far

Reaction score
0
Εδω ειναι h**p://www.digital-sat.it/mod_downloads.php?id=129΄
Πριν προχωρησετε σε αναβαθμιση να κανετε ενα backup τη λίστα καναλιών σας απο την usb.Μετα την αναβαθμιση για να παρει τη λιστα πρεπει να την μετονομασετε σε _ch_data.bin.
Στην διευθυνση που σας δινω το αρχειο ειναι _sw_code.bin,για να το παρει ο δεκτης σας θελει μετονομασια σε _sw_code.sgn
Oπως γραφω και πιο πανω μετα την αναβαθμιση δεχεται μονο bin files.
Αυτη την εκδοση εχω στον δεκτη μου και ειναι ολα οκ.

Reaction score
0
Από ότι κατάλαβα από τα γραφόμενά σου υπάρχει συμβατότητα στα sw των δύο δεκτών και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αλλάξουμε την κατάληξη του αρχείου από bin σε sgn για να την πάρει ο hivion. Δηλαδή αν δεν με ικανοποιήσει η αναβάθμιση που αναφέρεις μπορώ να επανέλθω στην προηγούμενη αλλάζοντας την κατάληξη του αρχείου sgn σε bin ή μετά οριστικά δέχεται μόνο bin files? Αυτό που σε ρωτάω είναι πολύ σημαντικό για να προχωρήσω στην αναβάθμιση.

far

Reaction score
0
Γεια σας
Ο δεκτης που εχω ειναι ο Hivion.Για να επαναφερουμε τον δεκτη οδηγειες εχει γραψει ο φιλος deliol.Παντως ενω ειναι ολα τα ιδια σε αυτα τα s/w,(menu,επιλογες..)βρηκα ενα προβλημα συμβατοτητας.Ενω γραφει κανονικα,οταν πας να δεις τα αρχεια δεν τα παιζει.
Τουλαχιστον εχουμε επιλογες στα s/w και δεν εχουμε κανενα ασχημο αποτελεσμα για τον δεκτη.

Reaction score
6
Δοκίμασε πρώτα να ξαναφορμάρεις τον δίσκο, από το μενού του δέκτη... Μάλλον κάτι παίζει με το signature ....

Reaction score
0
Η εναλλαγή από sd σε hd και αντίστροφα είναι οκ τωρα? Ή δημιουργεί τα ίδια προβλήματα?

Reaction score
0
Τον βρήκα στην πόλη μου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης στα 300,00 ευρώ.
Άν δεν τον βρεις φθηνότερα πες μου να σου στείλω το τηλέφωνό του να στον στείλει ταχυδρομικά.

Reaction score
0
Για να μη γίνουνε παρανοήσεις θα παρακαλούσα όταν αγοράζετε ή κάνετε έρευνα αγοράς για κάτι να ξεκινούσατε απο την επίσιμη αντιπροσωπεία.

Η αγορά είναι για όλους βέβαια αλλά η εγγύηση ΔΕΝ είναι για όλους.

Η τιμή του δέκτη είναι επάνω απο 360 ευρώ και συνοδεύεται με ολιγοσέλιδες ελληνικές οδηγίες καθώς και με cd rom που περιλαμβάνει όλα τα προγράμματα.

Οτιδήποτε διαφορετικό είναι προιόν παραεισαγωγής .... εσείς αποφασίζετε...εξάλου η εγγύηση είναι κάτι που πληρώνεις και της κανεις χρήση όταν προκύψει το πρόβλημα.

Reaction score
0
Σε αυτο ειναι καταλληλος να μας απαντησει ο g-agelak.Ειναι οντως παραεισαγωγη , εχει οδηγιες και το cd , εχει εγγυηση? Το ρισκο ειναι προσωπικο. ευχαριστω εκ των προτερων.

Reaction score
6
Για να μη γίνουνε παρανοήσεις θα παρακαλούσα όταν αγοράζετε ή κάνετε έρευνα αγοράς για κάτι να ξεκινούσατε απο την επίσιμη αντιπροσωπεία.

Η αγορά είναι για όλους βέβαια αλλά η εγγύηση ΔΕΝ είναι για όλους.

Η τιμή του δέκτη είναι επάνω απο 360 ευρώ και συνοδεύεται με ολιγοσέλιδες ελληνικές οδηγίες καθώς και με cd rom που περιλαμβάνει όλα τα προγράμματα.

Οτιδήποτε διαφορετικό είναι προιόν παραεισαγωγής .... εσείς αποφασίζετε...εξάλου η εγγύηση είναι κάτι που πληρώνεις και της κανεις χρήση όταν προκύψει το πρόβλημα.

Σωστός... μην ξεχνάτε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία δίνει 2 χρόνια εγγύηση!

Reaction score
0
Θα συμφωνήσω και γω απόλυτα με τον karakala. Όσον αφορά το δέκτη που έχω εγώ, όντως δεν είναι της Ελληνικής αντιπροσωπίας γιατί δεν είχε ούτε Ελληνικές οδηγίες ούτε cd με λογισμικό αλλά αυτό δεν το ξερα τώρα το έμαθα. Για το εάν ισχύει η εγγύησή του και για το κατά πόσο θα καλύψει το προϊόν σε περίπτωση βλάβης αυτό ειλικρινά δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι καλώς ή κακώς στην επαρχία όπου οι συναλλαγές δεν είναι απρόσωπες και ο ένας γνωρίζει τον άλλο ίσως να μην παίζει τόσο μεγάλη σημασία η εγγύηση του εισαγωγέα αλλά η σοβαρότητα και η επαγγελματικότητα του ανθρώπου που συνεργάζεσαι και γνωρίζεις.
Συγνώμη αν με το post μου παραπλάνησα το φίλο αλλά σκοπός μου ήταν να βοηθήσω και τίποτα παραπάνω.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.000
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos