HK lucas2X150W 4+4ohms kai Spirit Speakers 150W 8ohm

Reaction score
0
2Ενισχητες hk Lucas 300W(2Χ150) 4 Ohms(ανα καναλι) + 4ηχεία Spirit 150W 8 Ohms το καθενα + 2ηχεια HK Lucas 150w 4 Ohms το καθενα.

εχω δυο τέτοιους ενισχητες και εχω συνολικα 6 ηχεια

Ποιά ειναι η καταληλη συνδεση των οσων εχω,γινετε να βάλω απο δύο Spirit(εχουν διπλη υποδοχη για Speakon) σε καθε κανάλι-4 Spirit δλδ, ειναι εφικτο κατι τέτοιο, η θα παρω τον ενισχητη στο χερι!?!

μπορω ας πουμε στον εναν να συνδεσω τα HK Speakers και να ειναι ολα τελεια-εργοστασιακα:ενισχητης 2Χ150W 4+4 ohm, τα Speakers και αυτα 150W 4ohm το καθενα και ολα οκ... απλα μετα μου μενει ο αλλος ενισχητης 2Χ150W 4+4ohm με τα 4Χ150W Spirit τα οποια ειναι στα 8ohm!

Καπου εδω εχω το προβλημα μου... και καπου εκει ψαχνω για καποια απαντηση!!!

Reaction score
7
Απάντηση: HK lucas2X150W 4+4ohms kai Spirit Speakers 150W 8ohm

Φιλε μου θεωρητικα οι ενισχυτες που λες σηκωνουν δυο 8ωμα ηχεια παραλληλα ανα καναλι.Θα βλεπει 4 ωμ ανα καναλι.Οποτε αυτο που λες γινεται.

Δυο παρατηρησεις μονο

α)το λιγοτερο σημαντικο:το καθε ηχειο θα παιρνει μολις 75 watt,αλλα αν σου αρκει για την εφαρμογη σου κανενα προβλημα.

β)σημαντικο:μπορει τα ηχεια να εχουν καποια dip στην αντισταση τους τα οποια να φορτωσουν τον ενισχυτη οταν δουλευει με τερμα τα γκαζια.Το προβλημα ειναι πως αυτος ο ενισχυτης ειναι σχεδιασμενος να δουλευει σετ με τα συγκεκριμενα ηχεια της ΗΚ οποτε μπορει να μην ειναι και οτι πρεπει σε δυσκολα φορτια.

2 εναλλακτικες λυσεις

ενα ηχειο ανα καναλι ωστε να παρεις περι τα 100 watt σε καθε ηχειο.(θα σου περισσεψουν 2 ηχεια)
Ετσι και ο ενισχυτης θα ειναι ψυγειο!

Το καλυτερο που θα μπορουσες να κανεις θα ηταν να πουλησεις τον 2ο ενισχυτη και να παρεις καποιον επαγγελματικο γενικης χρησης με περιπου 400 watt per channel στα 4 ωμ πχ behringer ep 1500 για να οδηγει τα 4 8ωμα 150αρια σου με ανεση.

Reaction score
0

Για αγορα ενος ακομα τετοιου ιδιου, τι λες? μου ειναι και πιο ευκολο αυτο!!
αντως κοιταξα τις εξοδους απο τον ενισχυτή και ειδα οτι καθεμια εχει στην εξοδο της απο 150W στα 4 ohm!

Reaction score
7

Κοιτα , αυτοι οι ενισχυτες εχουν σχεδιαστει να βγαζουν την ιδανικη ισχυ σε ενα συγκεκριμενο ηχειο ενος συγκεκριμενου συτσηματος (HK LUCAS).

Ακομα και αν παρεις και τριτο ενισχυτη και βαλεις απο ενα ηχειο των 8ωμ σε καθε καναλι,το καθε ηχειο θα παιρνει καμια 100αρα +- watt και (τοσα περιπου θα βγαζει ο ενισχυτης σε 8 ωμ φορτιο , αν στα 4 δινει 150 ).

Οποτε δεν ειναι και πολυ πρακτικο να εχεις και τριτο ενισχυτη και παλι να μην εχεις καθολου headroom.Ενας αξιοπρεπης ενισχυτης στα 400-500 βαττακια ανα καναλι στα 4 ωμ θα ειναι αν οχι φτηνοτερος,τουλαχιστον το ιδιο ακριβος με τον hk, θα εχεις 2 ενισχυτες αντι για 3 και το σημαντικοτερο, θα εχεις αβαντα ισχυος(200-250 βαττ διαθεσιμα ανα ηχειο) και το συτημα θα παιζει καλυτερα και ξεκουραστα.

Πραγματικα αν θελεις οπως-και-δηποτε να χρησιμοποιησεις και τον αλλο hk ενισχυτη το καλυτερο που θα μπορουσες να κανεις ηταν παρεις τα καταλληλα ηχεια(η αλλα ιδιας ισχυος στα 4 ωμ)
αλλα αν με ρωτησεις δεν εχει καθολου μα καθολου νοημα.Θα ξοδευτεις και παλι θα εχεις 4 150 αρια ηχεια.Χωρις καθολου headroom.
Αυτα..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7