HOL:Συχνές διακοπές.

Reaction score
1.981
Απάντηση: HOL:Συχνές διακοπές.

Εμένα πάλι, εδώ κ κανα 5αμηνο που είμαι στην HOL η γραμμή είναι μια χαρά (φτου φτου μην τη ματιάσω)...

Και απο τηλέφωνο είμαι ΟΚ και απο internet δεν έχω παρατηρήσει αποσυνδέσεις...κάποιες φορές ίσως να είναι πιο αργή η σύνδεση, αλλά αυτό έχει να κάνει και με το φορτίο του δικτύου γενικότερα. Στο μενου του ρούτερ πάντως την έχει συνέχεια κλειδωμένη στα 11.

JL_

Reaction score
19
Λοιπόν, πρώτες εντυπώσεις από τη forthnet:

το router κλειδώνει στα 1020/23999 (!) :111:

αλλά το speedtest δίνει 2,74 Mbit download... :441:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.246

Με πόσα kb/s κατεβάζεις, το μέτρησες;

Εγώ όταν θέλω να το μετρήσω,κατεβάζω δύο μεγαλούτσικα αρχεία

από εδώ και τα προσθέτω.

Reaction score
5
Απάντηση: Re: HOL:Συχνές διακοπές.

Λοιπόν, πρώτες εντυπώσεις από τη forthnet:

το router κλειδώνει στα 1020/23999 (!) :111:

αλλά το speedtest δίνει 2,74 Mbit download... :441:
Κλειδωνεις δηλαδη φιλε μου τοσο ψηλα και κατεβαζεις φουλ 2.74Μbit=342.5 KB/sec ? :111:

Εισαι σιγουρος οτι δεν κανεις καποιο λαθος?

Reaction score
1.685

Οι γραμμές ΔΕΝ είναι του ΟΤΕ!!!
Το δίκτυο ανήκει στο κράτος και δικαιούνται να το χρησιμοποιούν όλοι.
Ο ΟΤΕ έχει την συντήρηση του δικτύου και πληρώνεται από τους παρόχους γι αυτό.
Κατα τον νομο, το δικτυο ειναι αυτου που το κατασκευασε με δικα του εξοδα και το συντηρει επισης με δικα του εξοδα.
Το οτι μεχρι πριν καιρο το κρατος ειχε την μια και μοναδικη μετοχη του ΟΤΕ δεν σημαινει οτι το προιον του ανηκει στο κρατος. Με την αυτη λογικη και τα μηχανηματα του, πασης φυσεως, θα πρεπει κι αυτα να ανηκουν στο κρατος, κατι το οποιο δεν συμβαινει.

Η ολη ιστορια ξεκινησε απο μια εσκεμενη "παρερμηνια", προς το συμφερον των παροχων απο τον πρωτο προεδρο της ΕΕΤΤ κυριο ΓΙΑ.....ΚΗ, περι του τι σημαινει "δημοσιο" δικτυο.
Ο νομος οριζει οτι δημοσιο ειναι το "υλικο" εκεινο (οποιο κι αν ειναι κι οπως και να λεγεται) που βρισκεται σε μη ιδιωτικο χωρο, ενω η αντιθετη αποψη ηταν οτι λεγεται ετσι επειδη ανηκει στο Δημοσιο...

Ο ΟΤΕ ΔΕΝ πληρωνεται απο τους παροχους για να συντηρησει το κομματι του δικτυου που τους εχει νοικιασει, περισσοτερο απο το αρχικα ορισθεν τιμημα του ενοικιου.

Ετσι,, για να μαθαινουμε καποια πραγματα και να μην λεμε οτι θελουμε.....

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: HOL:Συχνές διακοπές.

Κλειδωνεις δηλαδη φιλε μου τοσο ψηλα και κατεβαζεις φουλ 2.74Μbit=342.5 KB/sec ? :111:

Εισαι σιγουρος οτι δεν κανεις καποιο λαθος?
Σημερινή μέτρηση από το speedtest:

με κλείδωμα router 1.020 / 23.999

Μάλλον έχω το ΚΑΦΑΟ δίπλα στην πόρτα και το dslam στου διαόλου τη μάνα... :143::143:

Όπως και να έχει, είμαι πιο γρήγορα και πιο φτηνά από την παλιά...

Αλλά μου έκανε και εμένα τεράστια εντύπωση στην αρχή το κλείδωμα τόσο ψηλά.

Reaction score
1.685

Για να εχεις αυτον το συγχρονισμο θα πρεπει να εχεις και το καφαο και το dslam οχι μονο διπλα σου αλλα μεσα στο σπιτι σου, η θα πρεπει στο καφαο να εχεις mini dslam η vdsl στα οποια η "εισοδος" ειναι με οπτικες ινες χωρις καθολου απωλειες. Και τα δυο ομως, τα θεωρω απιθανο να συμβαινουν.

Στην πραξη, το καλωδιο που ξεκινα απο την καρτα του dslam εως το σημειο που αναπτυσεται στον κεντρικο κατανεμητη του ΟΤΕ εχει μηκος απο 20 εως 90 μετρα.
Αυτο απο μονο του δινει απωλειες απο 0.5 εως 2 db που σε ταχυτητα συγχρονισμου μεταφραζονται σε εως 0,8 Mb/s. Αν σκεφτεις το μηκος της μικτονομισης μεχρι το αστικο καλωδιο (αλλα 50 εως και 100 μετρα μη θωρακισμενου χαλκου) και το μηκος του αστικου καλωδιου, σε καμια περιπτωση δεν θα μπορουσε να συγχρονισει router σε πανω απο 23.800 Mb/s.

Το πιο πιθανον στην περιπτωση που δειχνεις ειναι το router να δειχνει την "δηλωμενη" σ αυτο ταχυτητα κι οχι του πραγματικου συγχρονισμου. Απο την αλλη 4net ειναι αυτη, τι να πεις?......

Τελος μετρησεις τυπου speedtest ειναι μακραν οι πιο αναξιοπιστες και αχρηστες...

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: HOL:Συχνές διακοπές.

Το πιο πιθανον στην περιπτωση που δειχνεις ειναι το router να δειχνει την "δηλωμενη" σ αυτο ταχυτητα κι οχι του πραγματικου συγχρονισμου.
Δε νομίζω γιατί χθες που έκανα κάτι δοκιμές έδειξε 23994 σε κάποια φάση, άρα μάλλον δείχνει πραγματικό συγχρονισμό. Το TG585 της Thomson είναι...

Τί να πω κι εγώ έχω κουφαθεί με αυτή την ένδειξη, στην πράξη πάντως μέχρι 200-250 KBytes/s έχω δει στο download μέχρι στιγμής...

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Απάντηση: HOL:Συχνές διακοπές.

........ Το TG585 της Thomson είναι...

Τί να πω κι εγώ έχω κουφαθεί με αυτή την ένδειξη, στην πράξη πάντως μέχρι 200-250 KBytes/s έχω δει στο download μέχρι στιγμής...
Το ιδιο ρουτερ εχουμε.

200-250 KBytes/s ειναι απαραδεκτο κατα την γνωμη μου με τετοιο υψηλο συγχρονισμο.

Εγω με Οτενετ κλειδωνω στα 16700 (μερικους μηνες πριν στα 18.000-19.000 σταθερα.:203:) αλλα τουλαχιστον το download ειναι παντα στα 1.7-1.8ΜΒps πρωι μεσημερι βραδι και η λεξη "αποσυνδεση " ειναι αγνωστη για μενα :126:

Reaction score
11

Το τελευταίο 24ωρο το έχει ξεφτιλίσει η HOL. 3-4 διακοπές την ώρα κάνει.

Αίσχος! Ντροπή τους!

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: HOL:Συχνές διακοπές.

Εγω με Οτενετ κλειδωνω στα 16700 (μερικους μηνες πριν στα 18.000-19.000 σταθερα.) αλλα τουλαχιστον το download ειναι παντα στα 1.7-1.8ΜΒps πρωι μεσημερι βραδι και η λεξη "αποσυνδεση " ειναι αγνωστη για μενα :126:

Κι εγώ έχω ΟΤΕΝΕΤ Σωτήρη μου, αλλά από τότε που μπήκε το router της TP-LINK στο pc μου, μπορεί μεν να ανέβηκε πολύ η ταχύτητά μου από τα 5,6 Mbps στα 9 Mbps, :114: αλλά οι αποσυνδέσεις που έχω είναι συχνότατες και καθημερινές! :110:

Κάθε τρεις έως δέκα ώρες το πολύ, έχω και μία αποσύνδεση. Σπάνια κατεβαίνει ένα ολόκληρο Blu-ray χωρίς τουλάχιστον μία αποσύνδεση... :141:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: HOL:Συχνές διακοπές.

Το τελευταίο 24ωρο το έχει ξεφτιλίσει η HOL. 3-4 διακοπές την ώρα κάνει.

Αίσχος! Ντροπή τους!
Πρέπει να έκανε αναβάθμιση ... η αναμένετε και άλλη.

Προσωπικά προτείνω παροχους με αυτή την σειρά

1)ΟΤΕ
2)On telecoms
3)Netone

και στην έσχατη hol εάν δεν υπάρχει κάλυψη από άλλους .
Αν δεν υπάρχει κάλυψη απο κανένα δορυφορικό απο ΟΤΕ :p

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.773
Members