home cinema η ηχομπαρα;

Reaction score
2.509
Έχοντας φτάσει στην black Friday έχετε κάποια πρόταση για μπροστινή τριάδα ηχείων με όριο έως 3000;
Μου αρέσουν πολύ τα goldenear Triton one r μαζί με το xxl κεντρικό τους.
Άλλη επιλογή είναι τα Adam a77h αλλά αισθητικά δε μου κάνουν κλικ.
Άλλη πρόταση υπάρχει;
Το μελος Bonepeeler που εγραψε και απο πανω, εχει προς πωληση δυο ζευγη Golden ear Triton one, (ενα καινουριο και ενα μεταχειρισμενο) και ενα κεντρικο xxl σε πολυ καλες τιμες.
Το μεταχειρισμενο ζευγος Triton One με το κεντρικο βγαινουν στα 2450 ευρω.
Σε καινουρια ηχεια σε αυτο το κοστος δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο.

Δεν τα εχω ακουσει αλλα απο τα reviews και τις εντυπωσεις χρηστων μου εχουν δωσει την εντυπωση οτι ο χαρακτηρας τους ειναι παρομοιος με Focal, Triangle, Sonus faber, Dali, με τονισμενα και συμφωνα με καποιους χρηστες, σχετικα σκληρα πριμα. Ta ΑΜΤ tweeter που φορανε εχουν περιορισμενη διασπορα αλλα αυτο στη δικη σου περιπτωση ειναι πλεονεκτημα. Δεν νομιζω να εχουν την γνωστη "κατηφορικη" αποκριση που εχουν τα IN8 (που δεν κανουν βεβαια για το χωρο σου) οποτε θα πρεπει πρωτα να σιγουρευτεις οτι αυτος ειναι ο χαρακτηρας που σου αρεσει.
Ο μονος ενδοιασμος που εχω για αυτα απο τεχνικη αποψη, ειναι οτι τα 5.25" midrange κροσσαρουν στα 100Hz με τα γουφερ και πολυ αμφιβαλω αν τα 5.25 μιντ ειναι ικανα να καλυψουν τα 100-200Ηz στα 4 μετρα.
Πρακτικα ειναι σαν δορυφοροι με διπλα 5.25 και sub απο κατω τους. Ιδανικα κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να διαχωριζονται γυρω στα 200Hz αν οχι ψηλοτερα.
Tα Triton One R (που επισης διαθετει ο Bonepeeler και μεχρι προτινος τα ειχε διαθεσιμα προς πωληση στα 3000 ευρω) οπως λεει ο ιδιος, εχουν κρος στα 160Hz που ειναι σιγουρα προτιμοτερο απο τα 100Hz των triton One.
Εδω θα μπορουσε ο ιδιος να σε διαφωτισει περισσοτερο.
Το σιγουρο ειναι οτι στα χρηματα που θες να διαθεσεις, σε αυτη την αποσταση ακροασης, και με αυτη τη διαταξη στο σαλονι, δεν θα υπαρξει κατι να παιξει σωστα. Η αποσταση μεγαλη, οι ανακλασεις πολλες (χρειαζεται σοβαρη δουλεια σε room treatment) και η θεση ακροασης σε κακο σημειο.
Γι αυτο σου προταθηκε επανηλλημενως η λυση της ηχομπαρας, οχι γιατι θα παιξει καλα, (χειροτερα απο ολα θα παιξει) αλλα γιατι ειναι ματαιος κοπος και με την ηχομπαρα θα εχεις κατι να ψιλοπαιζει χωρις να δωσεις πολλα λεφτα.
Εφ οσον ομως απεκλεισες αυτην την επιλογη και παρηγγειλες ηδη ενισχυτη, τοτε αναγκαστικα πας για επιλογη τυπου "μη χειρον βελτιστον".
Τα Arendal 1753 tower (και οχι τα 1961 που εσφαλμενα προτεινα πιο πανω) που θα ηταν η δικη μου προταση, εχουν 3800 ευρω το ζευγαρι και μαζι με το κεντρικο ξεπερνας τα 5000 ευρω οποτε ειναι πολυ εκτος budget (σημειωτεον, και τα Arendal εχουν ελαφρα τονισμενα πριμα αν και μαλλον λιγοτερο απο οτι τα Τriton One)
Οποτε με βαση αυτα τα δεδομενα, η επιλογη των μεταχειρισμενων Triton One (η των Triton One R αν αποφασισει ο Bonepeeler να τα πουλησει τελικα) ειναι μαλλον η καλυτερη επιλογη σε αυτα τα χρηματα αν και εφ οσον σου αρεσει ο χαρακτηρας τους φυσικα.

Last edited:

Reaction score
2.743
Το μελος Bonepeeler που εγραψε και απο πανω, εχει προς πωληση δυο ζευγη Golden ear Triton one, (ενα καινουριο και ενα μεταχειρισμενο) και ενα κεντρικο xxl σε πολυ καλες τιμες.
Το μεταχειρισμενο ζευγος Triton One με το κεντρικο βγαινουν στα 2450 ευρω.
Σε καινουρια ηχεια σε αυτο το κοστος δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο.

Δεν τα εχω ακουσει αλλα απο τα reviews και τις εντυπωσεις χρηστων μου εχουν δωσει την εντυπωση οτι ο χαρακτηρας τους ειναι παρομοιος με Focal, Triangle, Sonus faber, Dali, με τονισμενα και συμφωνα με καποιους χρηστες, σχετικα σκληρα πριμα. Ta ΑΜΤ tweeter που φορανε εχουν περιορισμενη διασπορα αλλα αυτο στη δικη σου περιπτωση ειναι πλεονεκτημα. Δεν νομιζω να εχουν την γνωστη "κατηφορικη" αποκριση που εχουν τα IN8 (που δεν κανουν βεβαια για το χωρο σου) οποτε θα πρεπει πρωτα να σιγουρευτεις οτι αυτος ειναι ο χαρακτηρας που σου αρεσει.
Ο μονος ενδοιασμος που εχω για αυτα απο τεχνικη αποψη, ειναι οτι τα 5.25" midrange κροσσαρουν στα 100Hz με τα γουφερ και πολυ αμφιβαλω αν τα 5.25 μιντ ειναι ικανα να καλυψουν τα 100-200Ηz στα 4 μετρα.
Πρακτικα ειναι σαν δορυφοροι με διπλα 5.25 και sub απο κατω τους. Ιδανικα κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να διαχωριζονται γυρω στα 200Hz αν οχι ψηλοτερα.
Tα Triton One R (που επισης διαθετει ο Bonepeeler και μεχρι προτινος τα ειχε διαθεσιμα προς πωληση στα 3000 ευρω) οπως λεει ο ιδιος, εχουν κρος στα 160Hz που ειναι σιγουρα προτιμοτερο απο τα 100Hz των triton One.
Εδω θα μπορουσε ο ιδιος να σε διαφωτισει περισσοτερο.
Το σιγουρο ειναι οτι στα χρηματα που θες να διαθεσεις, σε αυτη την αποσταση ακροασης, και με αυτη τη διαταξη στο σαλονι, δεν θα υπαρξει κατι να παιξει σωστα. Η αποσταση μεγαλη, οι ανακλασεις πολλες (χρειαζεται σοβαρη δουλεια σε room treatment) και η θεση ακροασης σε κακο σημειο.
Γι αυτο σου προταθηκε επανηλλημενως η λυση της ηχομπαρας, οχι γιατι θα παιξει καλα, (χειροτερα απο ολα θα παιξει) αλλα γιατι ειναι ματαιος κοπος και με την ηχομπαρα θα εχεις κατι να ψιλοπαιζει χωρις να δωσεις πολλα λεφτα.
Εφ οσον ομως απεκλεισες αυτην την επιλογη και παρηγγειλες ηδη ενισχυτη, τοτε αναγκαστικα πας για επιλογη τυπου "μη χειρον βελτιστον".
Τα Arendal 1753 tower (και οχι τα 1961 που εσφαλμενα προτεινα πιο πανω) που θα ηταν η δικη μου προταση, εχουν 3800 ευρω το ζευγαρι και μαζι με το κεντρικο ξεπερνας τα 5000 ευρω οποτε ειναι πολυ εκτος budget.
Οποτε με βαση αυτα τα δεδομενα, η επιλογη των μεταχειρισμενων Triton One (η των Triton One R αν αποφασισει ο Bonepeeler να τα πουλησει τελικα) ειναι μαλλον η καλυτερη επιλογη σε αυτα τα χρηματα.
Με συγχωρεις αλλα η αποκοπη των 160Ηz ειναι για τα one. Αντιστοιχα πιστευω πως ειναι και για τα one.r.

Reaction score
2.509
Με συγχωρεις αλλα η αποκοπη των 160Ηz ειναι για τα one. Αντιστοιχα πιστευω πως ειναι και για τα one.r.
Tην πληροφορια αντλησα απο το Stereophile και οχι μονο https://www.theabsolutesound.com/articles/goldenear-triton-one-loudspeaker/

Αν ειναι λαθος θεωρω οτι θα το επιβεβαιωνει το Manual των ηχειων. Στα 160Hz παντως ειναι πολυ καλυτερα απο οτι στα 100,
Ωστοσο ο διαχωρισμος στα 100Hz επιβεβαιωνεται και απο τις μετρησεις του Stereophile

Last edited:

Reaction score
2.743
Tην πληροφορια αντλησα απο το Stereophile και οχι μονο https://www.theabsolutesound.com/articles/goldenear-triton-one-loudspeaker/

Αν ειναι λαθος θεωρω οτι θα το επιβεβαιωνει το Manual των ηχειων. Στα 160Hz παντως ειναι πολυ καλυτερα απο οτι στα 100,
Ωστοσο ο διαχωρισμος στα 100Hz επιβεβαιωνεται και απο τις μετρησεις του Stereophile
Λαθος μου τοτε. Για καποιο λογο θυμομουν 160.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.540
Άρα, λοιπόν, με τρία 8ιντσα σε καθένα εκ των δύο Triton, που έχουν εμβαδόν μεγαλύτερο από ένα 12ιντσο (3x290= κάπου 900cm², ένα 15ιντσο είναι 1150cm²), είμαστε εντάξει και μ' αυτά νομίζω.

@bandit αν σ' αρέσουν περισσότερο τα Triton, πάρε αυτά μαζί με το κεντρικό τους, γιατί όχι.

Reaction score
482
Καλή χρονιά. Λίγο πριν το τέλος του χρόνου συμπληρώθηκε η μπροστινή τριάδα ηχείων.
Πλέον μπροστά είναι τα polk audio R700 με κεντρικό το R400.
Τα πρώην audio spectrum studio 5 έγιναν surround μέχρι να αντικατασταθούν από τα R200.
Σήμερα έτρεξα το audyssey για πρώτη φορά με το νέο συνδυασμό.
Μου έβαλε όλα τα ηχεία σαν full range και ακύρωσε τελείως τα σαμπ. Ακύρωσε εννοώ ότι πλέον δεν παίζουν όταν παίζει μουσική.
Όπως φαίνεται στην φωτογραφία ενώ παίζει ο ενισχυτής τα λαμπάκια των σαμπ παραμένουν κόκκινα.
Να μπω χειροκίνητα και να αλλάξω τις ρυθμίσεις;
1000009620.jpg

Ndis

Titika
Reaction score
4.919
... Και γυναίκα να συμπληρώσω, κοντά 50 χρόνια τώρα τη μαλάκια με τις βιτρίνες δεν την κατάλαβα ποτέ ...

Reaction score
482
δε βοηθατε ετσι....
Σε direct mode μονο με τα R700 να παιζουν το μπασο ειναι πιο εντονο και ο ηχος γεματος. Οταν παιζουν ολα υπαρχει πτωση της εντασης και του μπασου. Παντα χωρις σαμπ.
Βεβαια και πριν τρεξω την ρυθμιση η διαφορα με η χωρις σαμπ ηταν πολυ μικρη.
Υπαρχουν και γραφικα απο την εφαρμογη κινητου της audyssey αλλα δε ξερω αν βοηθανε και ποιο να βαλω.

Last edited:

Reaction score
7.313
η βιτρίνα με τα κρυστάλλινα δεν μπορεί να φύγει από εκεί? από μια στάθμη και πάνω αυτά θα ακούς περισσότερο ........

ωραία τα μηχανήματα αλλά τα ηχεία είναι στημένα λάθος.......σε γωνίες τα μεγάλα,το κεντρικό έκκεντρα και χαμηλά.

Reaction score
2.509
Τα Polk R700 εχουν σχεδιαση που απαιτει μεγαλη αποσταση απο τον πισω τοιχο διαφορετικα μπουμαρουν ανεξελεγκτα.
Η θεση τους ειναι στο 1.2μ-1.5μ απο τον πισω τοιχο. Αν δεν σε παιρνει να τα πας τοσο μπροστα μονιμα, απλα βαλε τα εκει προσωρινα για να τα ακουσεις να παρεις μια ιδεα τι χανεις.
δε βοηθατε ετσι....
Σε direct mode μονο με τα R700 να παιζουν το μπασο ειναι πιο εντονο και ο ηχος γεματος. Οταν παιζουν ολα υπαρχει πτωση της εντασης και του μπασου. Παντα χωρις σαμπ.
Υπαρχουν και γραφικα απο την εφαρμογη κινητου της audyssey αλλα δε ξερω αν βοηθανε και ποιο να βαλω.
Σε direct mode παιζει χωρις καμια ρυθμιση, οτι παιρνει δινει και τα ηχεια παιζουν οτι παιρνουν και φανερωνουν τον χαρακτηρα τους με το μπουμαρισμα των χαμηλων. Οταν τα βαζεις να παιζουν κανονικα, παρεμβαλονται οι ρυθμισεις που εκανε το Audyssey για να καλμαρει το μπουμαρισμα των ηχειων απο τη λαθος τοποθετηση.
Σημειωση, το μπουμαρισμα απο την κακη τοποθετηση το "διορθωνει" το Audyssey η το Dirac τονικα αλλα αυτο δεν γινεται αναιμακτα. Οι πολλες επεμβασεις μεσω DSP χαλανε τον ηχο σε πολλα επιπεδα. Για αυτο το λογο ειναι σχεδον απιθανο να σου αρεσει ο "διορθωμενος" ηχος παρ ολο που θα μετραει καλυτερα. Το σωστο ειναι να γινει η τοποθετηση σωστα ωστε το καλιμπραρισμα να διορθωνει μονο τους ιδιορυθμους του χωρου οχι την κακη αποκριση των ηχειων.

Last edited:

Reaction score
501
δε βοηθατε ετσι....
Καλορίζικα φιλος!!
Μην τρελαίνεσαι για την διάταξη (επί του παρόντος τις τσιμινιερες τις βιτρίνες κτλ κτλ. Έτσι ειναι 9/10 σαλόνια με γυναίκα εκεί έξω...😆

Το ότι έβαλες αναίμακτα τα πολκ και τα σαμπς εκεί μέσα επίσης είναι απο μονο του ένα ελπιδοφόρο για μελλοντικές μικροαλλαγές "μήνυμα"...!!!

Τέλος για να έχεις περισσότερο μπάσο απ ολα τα ηχεία από τα settings ενεργοποιησε το Loudness management. Και για να παίζουν τα 2 μπροστα με τ 2 σαμπς βάλε επιλογη ηχου stereo σκετη...ουτε direct , ούτε pure direct.

Στο τέλος για pure δικαναλη ακρόαση θα καταλληξεις , όπως και εγώ να τα απενεργοποιήσεις ολα από το Audyssey και να ακούς "μαμα" τα ηχεία και το source υλικο που εχεις επιλέξει...άλλη χαρη το μαμά...για δικάναλη ακρόαση...👂

υγ.Εγώ θα τα έστριβα και λιγουλίνο να παιζουν τα τουίτερ κορτε με τα μάτια σου...😀

Reaction score
3.249
Ωπππ και άλλος ομοσταυλος.

Συμφωνώ ότι τα polk θέλουν άπλα για να παίξουν σωστά.
Τι έχω παρατηρήσει στον δικό μου χώρο τουλάχιστον.
Μετρώντας από την πίσω μεριά τις καμπίνας(όχι Τουίτερ) καλή απόκριση αρχίζω και παίρνω από τον μπροστά τοίχο κοντά στους 60-70 πόντους. Άρα βγαίνει το ηχείο έξω στο 110-120cm.
Από τους πλαϊνούς πάλι από το πλάι της καμπίνας κοντά στους 40 πόντους.

Αν δεν τα κάνω έτσι όπως περιεγράψαΣτην α περίπτωση το μπάσο είναι ανεξέλεγκτο, μπουμπουναει το σύμπαν, στην β φουσκώνει η περιοχή 150-250 hz.

Τα ηχεία παράγουν νορμαλ μπάσο από τα 40hz και πάνω. Επίσης στα 80hz είναι η μεγάλητερη εμπεδιση που κάνουν και έχουν την μεγαλύτερη απαίτηση ρεύματος.
Κροσαρε τα εκεί εφόσον έχεις σαμπ, και θα ελλαφρωσεις τον ενισχυτή και το ηχείο.

Επιπλέον στη μεσσαια περιοχή έχουν μεγαλη διασπορά...ναι θα την ακούς την κρυστάλλιερα κρύσταλλο!

Από την άλλη μέτα τις 7-8khz είναι σα λέιζερ. Αν τα κλίσεις λίγο προς τα μέσα θα έχεις πολύ περισσότερα πρίμα απο οτι τώρα. Το καλό είναι ότι όπως και να τα βάλεις το phantom είναι εκεί καρφωμένο στο κέντρο!

Καλό ακουστα!

Reaction score
3.249
Και τις ρυθμίσεις, και το software, και την τοποθέτηση του κεντρικού, και το έπιπλο
Μετά θα αλλάξεις και γυναίκα και σπίτι και φύλο..αααααμ πως ο καλός ο ήχος θέλει θυσίες κύριος!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.137
Μετά θα αλλάξεις και γυναίκα και σπίτι και φύλο..αααααμ πως ο καλός ο ήχος θέλει θυσίες κύριος!
Εγώ γράφω τι πρέπει να γίνει για να καταγραφεί.
Απο κει και πέρα οι αποφάσεις είναι του άμεσα ενδιαφερόμενου.

Reaction score
3.249
Εγώ γράφω τι πρέπει να γίνει για να καταγραφεί.
Απο κει και πέρα οι αποφάσεις είναι του άμεσα ενδιαφερόμενου.
Έλα μωρε λίγο χαβαλε κάνουμε.
Δεν νομίζω ότι ο νηματοθετης να μην αντιλαμβάνεται τα του επίπλου.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.137
Έλα μωρε λίγο χαβαλε κάνουμε.
Δεν νομίζω ότι ο νηματοθετης να μην αντιλαμβάνεται τα του επίπλου.
Στην θέση του δεν θα είχα αγοράσει κεντρικό.
Σου απάντησα;
Εναλλακτικά, τοποθέτηση πάνω από την τηλεόραση, με κλίση προς τα κάτω.

Reaction score
482
Ωπππ και άλλος ομοσταυλος.

Συμφωνώ ότι τα polk θέλουν άπλα για να παίξουν σωστά.
Τι έχω παρατηρήσει στον δικό μου χώρο τουλάχιστον.
Μετρώντας από την πίσω μεριά τις καμπίνας(όχι Τουίτερ) καλή απόκριση αρχίζω και παίρνω από τον μπροστά τοίχο κοντά στους 60-70 πόντους. Άρα βγαίνει το ηχείο έξω στο 110-120cm.
Από τους πλαϊνούς πάλι από το πλάι της καμπίνας κοντά στους 40 πόντους.

Αν δεν τα κάνω έτσι όπως περιεγράψαΣτην α περίπτωση το μπάσο είναι ανεξέλεγκτο, μπουμπουναει το σύμπαν, στην β φουσκώνει η περιοχή 150-250 hz.

Τα ηχεία παράγουν νορμαλ μπάσο από τα 40hz και πάνω. Επίσης στα 80hz είναι η μεγάλητερη εμπεδιση που κάνουν και έχουν την μεγαλύτερη απαίτηση ρεύματος.
Κροσαρε τα εκεί εφόσον έχεις σαμπ, και θα ελλαφρωσεις τον ενισχυτή και το ηχείο.

Επιπλέον στη μεσσαια περιοχή έχουν μεγαλη διασπορά...ναι θα την ακούς την κρυστάλλιερα κρύσταλλο!

Από την άλλη μέτα τις 7-8khz είναι σα λέιζερ. Αν τα κλίσεις λίγο προς τα μέσα θα έχεις πολύ περισσότερα πρίμα απο οτι τώρα. Το καλό είναι ότι όπως και να τα βάλεις το phantom είναι εκεί καρφωμένο στο κέντρο!

Καλό ακουστα!
Τα ηχεια δε γινετε να ερθουν εμπρος γιατι ειναι η εισοδος του δωματιου. Αυτο που μπορω να κανω ειναι να βαλω καποιο πανελ η διατρητη γυψοσανιδα στον πισω τοιχο με αποροφητικο υλικο ωστε να γινει και η αναλογη φροντιδα στο χωρο. Το κεντρικο μπορει να δωθει μια μικρη κλιση προσ τα πανω. Σε καθημενη θεση δε ειναι και τοσο χαμηλα. Στο προγραμμα ειναι μια tv 100αρα που θα μπει στο τοιχο και το κεντρικο θα μεταφερθει πανω στο επιπλο και ο ενισχητης εκει που ειναι το κεντρικο.
Μεχρι τοτε ομως να βαλω κρος στα 80 σε ολα τα ηχεια;
Θα πρεπει να κανω ξανα μετρηση;

Reaction score
2.509
Μπορεις να δοκιμασεις κρος στα 80Hz σε ολα τα ηχεια. Λογικα θα βοηθησει στον ελεγχο του ανεξελεγκτου χαμηλου απο τα κολλημενα στον τοιχο Polk.

Επισης θα χρειαστει να αγορασεις και φουλ αδεια Dirac, ιδανικα ολες τις αναβαθμισεις, δηλαδη μεχρι και ART.

Δεν νομιζω οτι το Audyssey θα καταφερει να τα βγαλει περα με αυτο το σεταπ.

Reaction score
482
Επισης θα χρειαστει να αγορασεις και φουλ αδεια Dirac, ιδανικα ολες τις αναβαθμισεις, δηλαδη μεχρι και ART.

Δεν νομιζω οτι το Audyssey θα καταφερει να τα βγαλει περα με αυτο το σεταπ.
Είναι και αυτό στο πρόγραμμα.
Άλλωστε είναι και ο λόγος που αγόρασα το ενισχυτή.
Θεωρείς ότι πρώτα πρέπει να αγοράσω το Dirac και μετά να κάνω φροντίδα χώρου;

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.161
Members
38.663
Νεότερο μέλος
kyrios_nikos