... ή τέλοσπάντων απ' την αρχή. Λοιπόν καλώς εχόντων των πραγμάτων σκέφτομαι μπας και μπορέσω να φτιάξω ένα δωμάτιο στην ταράτσα για αποκλειστική χρήση home cinema. Για την ώρα είμαι σε πολύ πρώιμο στάδιο, οπότε θα ξεκινήσω ερωτήσεις απ' τα γενικά και στην πορεία (αν όλα πάνε καλά) συνεχίζω με λεπτομέρειες. Αυτό που μ' ενδιαφέρει για τώρα λοιπόν είναι οι διαστάσεις. Επειδή έχω κάποιο συγκεκριμένο περιορισμό χώρου θα'θελα την άποψή σας προκειμένου να τον εκμεταλλευτώ όσο γίνεται καλύτερα. Έχω βέβαια υπόψη ένα γενικό κανόνα του Γιώργου (Mac) ότι πλάτος = 1,6xύψος, μήκος=2,6xύψος αλλά επειδή δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα βάσει προδιαγραφών 100% προσπαθώ να βρω την καλύτερη λύση.
Έχουμε και λέμε: το μέγιστο ωφέλιμο εμβαδό θα είναι 20 τετραγωνικά. Όσο για το ύψος το βλέπω για 2.5 μέτρα, άντε 3 (ίσως δύσκολα). Με τα δεδομένα αυτά, για 2.5 μέτρα ας πούμε, χρησιμοποιώντας τον παραπάνω κανόνα βγαίνει το πλάτος 4 μέτρα, το μήκος 6.5 και το εμβαδό... 26. Άρα δύσκολο. Καταρχήν, δεν ξέρω αν αυτός είναι ο μόνος/σωστός κανόνας ή απλά μια αφετηρία για να έχουμε κάποιο μέτρο σύγκρισης. Με βάση τα παραπάνω όμως ήθελα να ρωτήσω:
- Τα 2.5 μέτρα ύψος είναι αρκετά για τέτοια χρήση ή καλύτερα να προσπαθήσω για πιο ψηλά αν με παίρνει;
- Με το δεδομένο των 20 τετραγωνικών εμβαδό ποια νομίζετε ότι είναι η καλύτερη αξιοποίηση των διαστάσεων;
- Επίσης φαντάζομαι μιλάμε πάντα για ορθογώνιο!
- Τέλος... πού είναι το καλύτερο σημείο για την πόρτα; Έχω την εντύπωση στο πίσω μέρος του χώρου (προς τα πίσω ηχεία) αλλά στον πλαϊνό τοίχο (όχι τον πίσω). Καμιά άποψη;
- Επίσης να διευκρινήσω ότι θα ήθελα να το στήσω ως 7.1.
Αυτά για την ώρα και βλέπουμε
Έχουμε και λέμε: το μέγιστο ωφέλιμο εμβαδό θα είναι 20 τετραγωνικά. Όσο για το ύψος το βλέπω για 2.5 μέτρα, άντε 3 (ίσως δύσκολα). Με τα δεδομένα αυτά, για 2.5 μέτρα ας πούμε, χρησιμοποιώντας τον παραπάνω κανόνα βγαίνει το πλάτος 4 μέτρα, το μήκος 6.5 και το εμβαδό... 26. Άρα δύσκολο. Καταρχήν, δεν ξέρω αν αυτός είναι ο μόνος/σωστός κανόνας ή απλά μια αφετηρία για να έχουμε κάποιο μέτρο σύγκρισης. Με βάση τα παραπάνω όμως ήθελα να ρωτήσω:
- Τα 2.5 μέτρα ύψος είναι αρκετά για τέτοια χρήση ή καλύτερα να προσπαθήσω για πιο ψηλά αν με παίρνει;
- Με το δεδομένο των 20 τετραγωνικών εμβαδό ποια νομίζετε ότι είναι η καλύτερη αξιοποίηση των διαστάσεων;
- Επίσης φαντάζομαι μιλάμε πάντα για ορθογώνιο!
- Τέλος... πού είναι το καλύτερο σημείο για την πόρτα; Έχω την εντύπωση στο πίσω μέρος του χώρου (προς τα πίσω ηχεία) αλλά στον πλαϊνό τοίχο (όχι τον πίσω). Καμιά άποψη;
- Επίσης να διευκρινήσω ότι θα ήθελα να το στήσω ως 7.1.
Αυτά για την ώρα και βλέπουμε