Home cinema room... απ' τα θεμέλια

Reaction score
50
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Georgema εννοείται δε σε παρεξηγεί κανένας, αν είναι να παρεξηγιόμαστε κι όταν πάμε να βοηθήσουμε ας το κλείσουμε το μαγαζί καλύτερα :) Τέσπα, τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει εδώ. Για πες μου όμως λίγο πιο αναλυτικά για τις γυψοσανίδες γιατί ομολογώ ότι δεν πολυκατάλαβα.

Καταρχήν για τους τοίχους: λες διπλή τσιμεντοσανίδα/ανθυγρή γυψοσανίδα εξωτερικά και διπλή απλή γυψοσανίδα εσωτερικά. Εδώ μπερδεύτικα λίγο. Αν καταλαβαίνω καλά εννοείς ότι ο τοίχος θα έχει δυο επίπεδα, ένα εξωτερικό που θα είναι τσιμεντοσανίδα/ανθυγρή γυψοσανίδα (μιλάμε για ένα υλικό εδώ;) και ένα εσωτερικό που θα είναι διπλή απλή γυψοσανίδα; Επίσης η τιμή που αναφέρεις για τον τοίχο αναφέρεται σε ποιο υλικό ακριβώς; Και στα δύο; Τώρα ενδιάμεσα λες για πάπλωμα πετροβάμβακα; Το 45kg/m3 είναι η πυκνότητα του πετροβάμβακα που προτείνεις αν καταλαβαίνω καλά;

Στην τουαλέτα τώρα: γιατί μόνο ανθυγρή εδώ; Δεν πρέπει κι εδώ να υπάρχει κάποια ηχο/θερμομόνωση;

Για το πάτωμα: το Dow Roofmate είναι... τι ακριβώς; Κάποιο υλικό; Το 5άρι ή διπλό 5άρι δηλώνει φαντάζομαι το πάχος του;

Για την οροφή: αναφέρεις ψευδοροφή γυψοσανίδας αλλά η κανονική οροφή τι κατασκευή λες να έχει; Ίδια με τους τοίχους;

Επίσης κάτι που δεν έχω καταλάβει καλά: αναφέρετε (κι εσύ κι ο Δημήτρης) ότι για τα καλώδια να φτιάξω ψευδοροφή γυψοσανίδας. Αυτό μου λύνει το πρόβλημα του να κρύψω τα καλώδια αλλά αν θέλω να τ' αλλάξω τι κάνω; Γκρέμισμα ψευδοροφής και πάλι απ' την αρχή;

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Georgema εννοείται δε σε παρεξηγεί κανένας, αν είναι να παρεξηγιόμαστε κι όταν πάμε να βοηθήσουμε ας το κλείσουμε το μαγαζί καλύτερα :) Τέσπα, τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει εδώ. Για πες μου όμως λίγο πιο αναλυτικά για τις γυψοσανίδες γιατί ομολογώ ότι δεν πολυκατάλαβα.

Καταρχήν για τους τοίχους: λες διπλή τσιμεντοσανίδα/ανθυγρή γυψοσανίδα εξωτερικά και διπλή απλή γυψοσανίδα εσωτερικά. Εδώ μπερδεύτικα λίγο. Αν καταλαβαίνω καλά εννοείς ότι ο τοίχος θα έχει δυο επίπεδα, ένα εξωτερικό που θα είναι τσιμεντοσανίδα/ανθυγρή γυψοσανίδα (μιλάμε για ένα υλικό εδώ;) και ένα εσωτερικό που θα είναι διπλή απλή γυψοσανίδα;

Σωστά κατάλαβες. Υπάρχει εσωτερικός μεταλλικός σκελετός και εξωτερικά βιδώνονται οι γυψοσανίδες. Στην εξωτερική πλευρά τσιμεντοσανίδα/ανθυγρή γυψοσανίδα γιατι: α. η τσιμεντοσανίδα αντέχει στις εξωτερικές συνθήκες (ήλιο, βροχή κλπ) καλύτερα από σκέτη ανθυγρή και 2η στρώση ανθυγρή γυψοσανίδα γιά έξτρα προστασία από υγρασία
Στην εσψτερική πλευρά διπλή στρώση απλής γυψοσανίδας (η μία βιδωμένη πάνω στην άλλη και οι 2 μαζί στην εσωτερική πλευρά του σκελετού) επειδή δεν υπάρχουν προβλήματα υγρασίας-εξωτερικών χώρν όταν είναι μέσα (άσε που είναι και πιό οικονομικό) (χοντριλός υπολογισμός κόστους γυψοσανίδων: τσιμεντοσανίδα = 2xαπλή γυψοσανίδα, ανθυγρή=1,5xαπλή)

Επίσης η τιμή που αναφέρεις για τον τοίχο αναφέρεται σε ποιο υλικό ακριβώς; Και στα δύο;

Σωστά. Μιλάμε χοντρικη προσέγγιση γιάτελειωμένο τοίχο όπως σου είπα

Τώρα ενδιάμεσα λες για πάπλωμα πετροβάμβακα; Το 45kg/m3 είναι η πυκνότητα του πετροβάμβακα που προτείνεις αν καταλαβαίνω καλά;

Σωστά

Στην τουαλέτα τώρα: γιατί μόνο ανθυγρή εδώ; Δεν πρέπει κι εδώ να υπάρχει κάποια ηχο/θερμομόνωση;

Εννοείται. Απλά το παρέλειψα λόγω ταχύτητας

Για το πάτωμα: το Dow Roofmate είναι... τι ακριβώς; Κάποιο υλικό; Το 5άρι ή διπλό 5άρι δηλώνει φαντάζομαι το πάχος του;

Το DOW είναι το γνωστό μπλε υλικό που μπαίνει γιά μόνωση ανάμεσα στα τούβλα στους τοίχους. ΠΡΟΣΟΧΗ. Το DOW είναι μάρκα και καλό είναι να το προτιμήσεις. Ναι. 5αρι είναι 5 εκ. πάχος.

Για την οροφή: αναφέρεις ψευδοροφή γυψοσανίδας αλλά η κανονική οροφή τι κατασκευή λες να έχει; Ίδια με τους τοίχους;

Η κανονική υποθέτω μπετόν (τέτοια κατασκευή δε θα κάνεις γενικά γιά το δωμάτιο?). Μιλάμε γιά τη φέρουσα κατασκευή. Οι τοίχοι κάπου θα πατάνε...Αλλιώς σιδηροκατασκευή.

Επίσης κάτι που δεν έχω καταλάβει καλά: αναφέρετε (κι εσύ κι ο Δημήτρης) ότι για τα καλώδια να φτιάξω ψευδοροφή γυψοσανίδας. Αυτό μου λύνει το πρόβλημα του να κρύψω τα καλώδια αλλά αν θέλω να τ' αλλάξω τι κάνω; Γκρέμισμα ψευδοροφής και πάλι απ' την αρχή;

1. Πολύ φτηνότερο το γκρέμισμα της γυψοσανίδας από το γκρέμισμα ή σκάψιμο οροφής με οποιοδήποτε άλλο υλικό.
2. Σου έγραψα ότι μπορείς περιμετρικά να κάνεις κανάλια κρυφού φωτισμού και να βάλεις εκεί τακαλώδιά σου επειδή είναι άμεσα επισκέψιμα.
3. Μπορείς σε κάποια στρατηγικά σημεία να βάλεις ανθρωποθυρίδες στην ψευδοροφή σου (1 ή το πολύ 2) οπότε και πάλι είναι επισκέψιμη η οροφή. Συν το ότι αν έχεις σχεδιάσει τη πορεία των καλωδίων να τοποθετήσεις σωστά την ή τις ανθρωποθυρίδες.

Γενικά θέλει κάποια μελέτη η κατασκευή σου. Μη νομίζεις πως από οτιδήποτε υλικό και να φτιάξεις τους τοίχους θα σταθούν από μόνοι τους. Θέλει κάποια φέρουσα κατσκευή (κολώνες και πλάκα οροφής-μπετόν η μεταλλική κατασκευή) αλλιώε στο πρώτο φύσημα ή κούνημα (και έχουμε πολλά και από τα 2:))...χαιρέτα και το HT Room και τα μηχανάκια σου

Οτι άλλο θες...στη διάθεσή σου πάντα φιλικά

Reaction score
50
Ευχαριστώ και πάλι, εννοείται βέβαια ότι η κατασκευή θα γίνει μελετημένα, δε θα πετάξω 4 τοίχους κι ό,τι κάτσει :)

Reaction score
5
To Dow Roofmate (είτε Wallmate είτε shapemate) ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ καμία απολύτως ηχομόνωση. Οποιος σας έχει πει οτι εξηλασμένη πολυστερίνη κανει την οποιαδήποτε ηχομόνωση απλα σας λέει ψέμματα.

Οπως ειπα και πριν, απο μονωτικά υλικα σε λογική τιμή, ΜΟΝΟ ο πετροβάμβακας και σε πυκνώτητα 100Kgr / m3

edit : και κατι ακομα. αν θυμαμαι καλα στην γυψοσανίδα μπορείς να στερεώσεις/καρφώσεις/βιδώσεις οτιδήποτε μονο απο εκει που περνάνε τα σίδερα απο πίσω. δεν νομιζω οτι εχει και εξαιρετικές αντοχες. αλλα αυτό χωρις να ειμαι απόλυτα σίγουρος.

Reaction score
0

Οτι Θες να μάθεις για γυψοσανίδα και ντρέπεσε να ρωτήσεις :smoking:
http://www.knauf.gr/3_130_000_001.html

Εγώ για το χώρο μου επέλεξα να βάλω 7άρι σκελετο και πετροβάμβακα 5cm + 3 cm σταυροτά (σε 100αρα πυκνώτητα) τους βγήκε λίγο ο "πάτος" να τον τοποθετήσουν αλλά είχα πολύ καλά αποτελέσματα.

Reaction score
50
Επανέρχομαι στο θέμα αυτό για να ρωτήσω κάτι επιπλέον: σε HC room τι είδους πάτωμα είναι καλύτερο για την ακουστική του χώρου; Κάποιο σκληρό (πλακάκι, μάρμαρο) ή ξύλο;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.862
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef