Home (Projector) Cinema vs Regular (TV) Cinema

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
Δε ξερω κατα ποσο εχω τοποθετησει σωστα εδω το θεμα που εχω ξεκινησει,ας μεταφερθει στη σωστη κατηγορια απο τον διαχειριστη μας.To ποστ αφορα προσωπικη αποψη και δεν εχει σκοπο να προσβαλλει την ικανοτητα του καθενος στο τι μπορει να υποστηριξει στο χωρο του.

Το θεμα που θελω να σχολιασω ειναι η τραυματικη χτεσινη εμπειρια που ειχα σε σπιτι φιλων υστερα απο καιρο...Αφου μαζευτηκαμε σπιτι του και φαγαμε γελασαμε ηπιαμε λεμε να βαλουμε να δουμε μια ταινια..ομως που?? σε μια 47αρα LG. Ολο χαρα μου λεει ειδες τηλεορασαρα που πηρα? Τεραστια!! Δεν σχολιασα τιποτα παρα συμφωνησα μαζι του κ ετσι βαλαμε την ταινια και 3 ζευγαρια αφου πηραμε τις θεσεις μας στους καναπεδες ξεκινησε η προβολη της ταινιας. Δε σας κρυβω πως στα πρωτα 5 λεπτα κυριολεκτικα ειχα κουραστει στο να προσπαθω να παρακολουθησω την ταινια και τους υποτιτλους,σαφως βαρεθηκα και αναγκάστηκα να περιμενω 2 παρα κατι ωρες για να τελειωσει.

Η αληθεια ειναι πως γενικα αν καλομαθει καποιος στις πολλες ιντσες και σε καλο ηχο,στη δικη μου περιπτωση 138", ειναι δυσκολο να προσαρμοστει σε κατι αλλο. Η ιδια ταινια εγινε προβολη στο σπιτι μου πριν λιγο καιρο και οπως καταλαβαινετε ειχα μετρο συγκρισης.

Καποιοι απο μας ανεβαζουμε ψηλα τον πηχη και στην αναζητηση του καλυτερου ξεχναμε που ειμασταν και τι ειχαμε.Ο συμβιβασμος για μενα μεγαλος λογω της περιπτωσης αλλα στη ζωη δε μπορουμε να τα εχουμε ολα.

Αν καποιος ειχε αντιστοιχη εμπειρια θα ηθελα να την μοιραστει μαζι μας.

Reaction score
15.548
αγαπητε μου η TV ειναι για ειδησεις.....οι ταινιες θελουν projector...

και δεν ειναι μονο το μεγεθος που κανει την διαφορα...

Last edited:

Reaction score
5.672
Πολλές φορές εαν έχεις άγνοια είσαι ευτυχισμένος με οτι και αν έχεις άσχετα με το οικονομικό .
Έχω δει blu ray να παίζει με σκάρτ .
Το κορυφαίο ήταν όμως ήταν όταν είδα παππού να βλέπει σε 3d 60' smart tv με γυαλί μαζί με την γιαγιά να βλέπουν star τηλεοπτικό σήμα σε 3d .
Υπόψιν οτι δεν είχε καν Ίντερνετ στο σπιτι του !!!

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
αγαπητε μου η TV ειναι για ειδησεις.....οι ταινιες θελουν projector...

και δεν ειναι μονο το μεγεθος που κανει την διαφορα...

γι αυτο το λογο αν παρατηρησεις εχω γραψει στο θεμα μου Home Projector Cinema vs Home TV Cinema

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Αν θέλεις να παρακολουθήσεις ταινία, μια μεσαία τιβί κάνει μια χαρά για 2 άτομα. Το κάνω συχνά το χειμώνα στην υπόγα με τζάκι και μια 50".
Η αίσθηση είναι σημαντικά μειωμένη φυσικά κι εκει βάζω ταινίες που θα βαριόμουν να παρακολουθήσω το βράδυ ή DVD.

Reaction score
98
Ακριβώς για αυτο το λόγο ο kostas kefalas τα διαχωρίζει και λέει πως δεν υπαρχει tv home cinema, παρεμπιπτόντως συμφωνώ άρα για μένα δεν υπάρχει σύγκριση.

nima

Banned
Reaction score
618
Στο θέμα του ήχου πάντως δεν υπάρχει διαφορά μιας και είναι ανεξάρτητος από το μέσο προβολής/θέασης, συμφωνούμε; πρέπει να διευκρινιστεί αυτό γιατί παραπάνω γράφτηκε "Η αληθεια ειναι πως γενικα αν καλομαθει καποιος στις πολλες ιντσες και σε καλο ηχο",
οτιδήποτε άλλο γραφτεί θα έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την εικόνα!

Reaction score
15.548
και ο ηχος παει πακετο.....

οπτικοακουστικα δενει σωστα ο μεγαλος ηχος με την μεγαλη εικονα...

με TV δεν χρειαζεσαι πανω απο δυο ηχεια...

Reaction score
1.988
Όταν δεν έχεις σπίτι σου ή δεν έχεις δει προβολή ποιοτική (δεν μιλάμε για σούπερ ντούπερ αλλά όχι και για προχειροδουλειές)
είναι λογικό να μην έχεις καθόλου (ή σωστό ) μέτρο σύγκρισης και η 47άρα να σου φαίνεται υπέρ αρκετή.

πχ ο κουμπάρος μου έδωσε 2000+ για να πάρει μια 50-60 ίντσες σμαρτ samsung, και όταν του έλεγα να τα δώσει τα φράγκα για προβολέα στράβωνε γιατί δεν του αρέσει, γιατί θέλει σκοτάδι για να παίξει κλπ....εχτές όμως μια χαρά είδε (είδαμε) τον τελικό στις 106''....και με φώτα ανοιχτά.....δεν τον χάλασε......

nima

Banned
Reaction score
618
Για ποιότητα εικόνας από blu ray και πάνω και μόνο για έργα, πανί 100+ ίντσες και τουλάχιστον 7.1 ήχος είναι απαραίτητα, για τηλεόραση, dvd, vhs κλπ μία τηλεόραση 40+ και ένα 5.1 σύστημα ηχείων είναι μια χαρά, το ιδανικό είναι να έχεις και τα δύο αλλά προυποθέτει λεφτά και δύο διαφορετικούς χώρους.

και ο ηχος παει πακετο.....
οπτικοακουστικα δενει σωστα ο μεγαλος ηχος με την μεγαλη εικονα...
με TV δεν χρειαζεσαι πανω απο δυο ηχεια...
δεν υπάρχει μεγάλος και μικρός ήχος. :prankster:

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
δεν υπάρχει μεγάλος και μικρός ήχος. :prankster:
Θα διαφωνησω μαζι σου,φυσικα υπαρχει μεγαλος και μικρος ηχος.

Αν ηταν τοτε ολοι θα περναμε τα ιδια ηχεια και ολα καλα...

Δε μπορει να εχω το ιδιο συστημα ηχειων στην TV και το ιδιο στον Projector.Δε μπορει να γινεται εκρηξη σε μια ταινια που παιζει σε μια οθοναρα και ν'ακουω "πριτς". Οπως και δεν δενει το να εχω σουπερ τουμπανο συνολο ηχειων και να βλεπω σε ΤV.

Σαν να κατεβαινω στο συνταγμα με Ferrari και να ψαχνω θεση σταθμευσης.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Έχει να κάνει και με το χώρο και με τις ρυθμίσεις. Μικρός χώρος σημαίνει απαραίτητα μικρότερος ήχος.

Reaction score
766
το κακο ειναι οτι αμα δεις σε σωστα στημενο σεταπ, που περιλαμβανει μεγαλη οθονη 2.35:1 και αντιστοιχο προτζεκτορα, ηχεια-ενισχυτες που μπορουν να υποστηριξουν το σεταπ αυτο (δλδ οχι εξωγηινα σε ηχο-τιμες, αλλα ουτε "τρατζιστορακια"), τελικα εθιζεσαι...και να μη θες να το παραδεχτεις, το μικροβιο κολλαει...

εγω το πηγα στα ακρα λοιπον και αν στο νεο σεταπ μου δεν μπορεσω να παω σε 2,35:1 οθονη, με καλο προβολεα-ηχεια-ενισχυτη και με δυνατοτητα να βαψω σκουρους τοιχους, πολυ απλα ΔΕΝ θα στησω τιποτα...

για μενα τα υπολοιπα ειναι ημιμετρα...απλα μεγαλυτερες ιντσες σε ενα χωρο με ανακλασεις που δεν μπορεις να επεμβεις, ειναι μισες δουλειες...την "αισθηση" της μεγαλης εικονας του σινεμα και παλι δεν την πετυχαινεις...παρε μια μεγαλη τιβι και βλεπε...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Ε όχι κι έτσι, υπερβάλλεις.
Μια χαρά μπορείς να ευχαριστιέσαι οποιοδήποτε σύστημα αν (συνειδητά μερικές φορές) δεν το ψάχνεις, αρκεί να είναι αξιοπρεπές.
Προσωπικά, αν δε θέλω να αρχίσω να τρώγομαι δε δέχομαι ούτε να δω άλλα, και όχι μόνο για το θέμα μας.

Μην ξεχνάμε ότι η ουσία είναι η θέαση ταινιών. ;)

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Έχει να κάνει και με το χώρο και με τις ρυθμίσεις. Μικρός χώρος σημαίνει απαραίτητα μικρότερος ήχος.
Οχι απαραιτητα.
Μεγαλυτεροs χωροs απλα μεγαλυτερο κοστοs για μεγαλο ηχο.
Μικροτεροs χωροs ,μικροτερο κοστοs για μεγαλο ηχο.

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
H αληθεια ειναι οτι αυτη η ιστορια εχει μονο αρχη....και απειρο.Πως δεν μπορεις να μην τρωγεσαι οταν μονιμως κατι καινουργιο βγαινει η οταν δεις κατι καλυτερο απο αυτο που εχεις? Ακομα ακομα οταν ξυπνας καποια πρωινα και αρχιζεις να κανεις ΠΑΛΙ αλλαγες στο σπιτι σου μανιωδως και σκαλιζεις πραγματα......Παντα θα ζηταμε το κατι καλυτερο γιατι ειναι στη φυση μας να εξελισσομαστε.

Βεβαια υπαρχουν και εξαιρεσεις, ενα χαριτωμενο παραδειγμα οταν ειχα παει λευκαδα περσυ καλοκαιρι την οποια και λατρευω σε κατι στενακια μεσα στο κεντρο περναγα απο κατι σπιτια και ειχαν πορτες ανοιχτες και παρατηρουσα ατομα να βλεπουν ταινια σε 42αρα μπαουλο SONY με 2 ηχεια υπολογιστη.

Και οπως ειπες Ζιζικ η ουσια ειναι η θεαση ταινιων.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef