Home (Projector) Cinema vs Regular (TV) Cinema

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Οχι απαραιτητα.
Μεγαλυτεροs χωροs απλα μεγαλυτερο κοστοs για μεγαλο ηχο.
Μικροτεροs χωροs ,μικροτερο κοστοs για μεγαλο ηχο.
Δυστυχώς απαραίτητα. Σε μικρούς χώρους λείπει ο "αέρας" των μεγαλύτερων.
Σαφώς και έχεις δίκιο για το μικρότερο κόστος για αντίστοιχη απόδοση.

Reaction score
766
δεκτον...αλλα για μενα ειναι η "αισθηση"...υπαρχουν λυσεις...και για να μην νοιωθεις οτι εισαι σε "μπουντρουμι", αλλα και να υπαρχει ο "ελεγχος" που χρειαζεται...

αλλιως μια χαρα βλεπω ταινιες και τωρα στην 27αρα του pc, αν ειναι μονο απλα να "δω μια ταινια"...δλδ το περιεχομενο

πηγα απο μεγαλη 55αρα tv, σε πανι στις 92 ιντσες....στην αρχη καλα...μετα απο λιγο, ηταν "λιγο" :D...και φυσικα, ανακλασεις παντου...
πηγα σε φιλο με 120 ιντσες, παλι σε σαλονι και με καλυτερα ηχεια-ενισχυτικα...και παλι δεν...ανακλασεις στους τοιχους, σε ταβανι...

με αλλα λογια, αυτο που λαμβανα σαν "αισθηση", ηταν απλα μεγαλυτερη εικονα...τιποτα αλλο...ξεκομενες αισθησεις και οχι συνολο...εεε οταν πηγα σε φιλο και ειδα σε 2,35:1 και "γηινο" κατα τ αλλα σεταπ, στο οποιο ομως ειχε ελεγχο απο ανακλασεις και ηχου και φωτος (και παλι οχι extreme-μπουντρουμι), ειπα "ναι, εδω ειμαστε"...

οσο και να του κοστισε, μεσα μου τον δικαιολογησα απολυτα...δυστυχως για τη τσεπη μου και για το "εταιρον ημιση", ετσι ειναι...:D

δεν ειπα να ψαχνεσαι καθε λιγο...αλλα να φτασεις στο "σωστο σεταπ" και απο κει και περα μικρες αλλαγες...στα σημεια...
αλλα τα βασικα, ειναι βασικα...οθονη 2,35:1 με προτζεκτορα αντιστοιχο, και ελεγχος απο ανακλασεις ηχου και φωτος...πολυ βασικο

στα ηχεια και τα ενισχυτικα τα βρισκουμε...δεν ειναι εκει το θεμα τοσο πολυ

Last edited:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Δυστυχώς απαραίτητα. Σε μικρούς χώρους λείπει ο "αέρας" των μεγαλύτερων.
Σαφώς και έχεις δίκιο για το μικρότερο κόστος για αντίστοιχη απόδοση.
Aρκει να μην μπαζει απο τον πολυ αερα..ασε που καμια φορα μικροs χωροs φονεαs γιγαντων(Χατζησταμου ειπε..)

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
τουλαχιστον το χομπυ μας εξελισσεται και μονιμως υπαρχει κατι καινουργιο. ακομα ακομα και μια νεα ιδεα απο αλλο setup αρκει στο να κανει τη διαφορα και ισως λιγο ακραιο βεβαια να σε κανει να τραβηξεις απο το ραφι σου ξανα τις ταινιες που εχεις ηδη δει.

Ευτυχως καποιος σημερα μπορει και με λιγα χρηματα να φτιαξει μια ωραια κατασταση σπιτι του..αυτο αρκει.

Reaction score
766
Ευτυχως καποιος σημερα μπορει και με λιγα χρηματα να φτιαξει μια ωραια κατασταση σπιτι του..αυτο αρκει.
σωστος...αναλογα το τι ζηταει κανεις...για να μην νομισετε οτι ειμαι "αναρχοαυτονομος" στην εικονα:D και ψαχνομαι με πατερνακια και μετρησεις, να πω οτι μια χαρα βλεπω τις ταινιες μου τωρα στο pc στο δωματιο μου...

αλλα, την "αισθηση" που με εδωσε το σεταπ που ειδα και εθεσα πλεον ως "στανταρ μου", για να πω οτι "ναι, εχω Home Projector Cinema σπιτι μου", την πηρα απο το τελευταιο σεταπ που ειδα και οχι απο αλλα "μικροτερα"...και επαναλαμβανω...το βασικο σεταπ ηταν 2,35:1 οθονη, προτζεκτορας με αναμορφικο ζουμ (ουτε καν αναμορφικος φακος) και ΕΛΕΓΧΟΣ απο ανακλασεις...

αυτο το συνολο εκανε τη διαφορα...δεν εδωσα πολυ σημασια στα ηχεια-ενισχυτικα

nima

Banned
Reaction score
618
Πάλι μπερδεύετε τον ήχο με τη εικόνα εκτός αν εννοείτε για μεγάλο ήχο αυτόν που βγαίνει από μεγάλα ηχεία,
ερώτηση: σε ένα δωμάτιο 10 τ.μ. αν ακούσουμε live ένα βιολί και ένα μπάσο αυτό τι είναι; μικρός ήχος; πρέπει να παίζουν σε πολλά τ.μ. για να είναι μεγάλος ο ήχος; έλεος! :headbang:
Η εικόνα ναι πρέπει να είναι μεγάλη γιατί αναπαριστά φυσικές διαστάσεις, ενός αεροπλάνου για παράδειγμα.

Reaction score
15.548
δεν πρεπει λοιπον αναλογα το μεγεθος εικονας να το δειχνει και ο ηχος....;

το πριτς που αναφερθηκε πιο πανω αυτο εννοουσε.....

οταν λεμε μεγαλο ηχο εννοουμε db και καθαροτητα σε ολη την κλιμακα την ηχητικη.....το ιδιο ισχυει και για την εικονα...

οταν η εικονα δεν καλυπτη τα 3/4 της ορασης μας το παιχνιδι ειναι χαμενο οσον αφορα την αισθηση του κινηματογραφου...

το ηχητικο κομματι σε μεγαλες οθονες και χωρους θελει πολλα db ......σε μικρους χωρους με μεγαλη οθονη ειναι πιο ευκολα τα πραματα......

σε τν με τα ηχειακια τους ειναι μια χαρα για το μεγεθος εικονας που προσφερει..

Last edited:

nima

Banned
Reaction score
618
Αυτό λέγεται τρισδιάστατη αναπαράσταση, εικόνα, βάθος, ύψος κλπ, db=στάθμη, καθαρότητα=πιστότητα,απουσία χρωματισμών.

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
οταν η εικονα δεν καλυπτη τα 3/4 της ορασης μας το παιχνιδι ειναι χαμενο οσον αφορα την αισθηση του κινηματογραφου...
αυτο θα το ηθελα λιγο πιο ξεκαθαρο απο σενα,ειναι καλη πληροφορια για ολους μας.

Reaction score
15.548
αυτο θα το ηθελα λιγο πιο ξεκαθαρο απο σενα,ειναι καλη πληροφορια για ολους μας.
εννοω οτι πρεπει η εικονα να μπορει να σε αγκαλιαζει και ταυτοχρονα να μην ειναι κουραστικη.....

τα 3/4 αφορουν την εστιαση και οχι το μεγεθος....δεν το εγραψα σωστα.

οι προδιαγραφες ειναι 44 μοιρες οριζοντια για 237/1 καδρο.....

ετσι μπορεις να δεις μεγεθος και χωρις να σε κουραση η εικονα.

Last edited:

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
και μετα να γινει σωστος υπολογισμος για τη θεση που θα καθεσαι γιατι παιζει κ αυτο σημαντικο ρολο..

Reaction score
15.548
για να βρεις το πλατος οθονης που χρειαζεσαι ωστε να βλεπεις σωστα με βαση την αποσταση θεασης που εχεις......

http://www.1728.org/angsize.htm

βαλε μοιρες και αποσταση θεασης και εισαι ετοιμος....

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Ειμαι σχεδον σιγουρος ,οτι η μεγαλυτερη και καλυτερη εικονα πρεπει να συσχετιζεται
με <μεγαλυτερο> και καλυτερο ηχο.
Θυμαστε παλια με τις 33 crt τηλεορασεις και τα πρωτα dolby surround πως οταν
επαιζε δυνατα ο ηχος ολοι οι θεατες υποσυνειδητα εσκυβαν μπροστα?

Προσωπικα με την αλλαγη του PJ αρχισε να μην μου φτανει ο ηχος που τοσο καιρο δεν ειχα
προβλημα .

Reaction score
15.548
πολυ σωστα....η μεγαλη εικονα θελει και μεγαλο ηχο....

πιστεψεμε.....δεν ειναι τιποτα σπουδαιο ....με 2 κινησεις εισαι ετοιμος.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508