Honda Civic Hybrid ή Toyota Prius;

Reaction score
7
Καθαρά από οικολογικής άποψης, δεν ξέρω να σου πω ποιο είναι καλύτερο.
Από οικονομικής άποψης όμως, σου λέω με απόλυτη βεβαιότητα ότι το Prius θα σου κάνει πολύ πιο γρήγορα απόσβεση από το Honda.

Έχω μία ένσταση στο κατά πόσο αξίζει να περιμένεις ένα συνδυασμό νιτζελοκίνητου + μπαταρίας από τη στιγμή που στα αστικά κέντρα δεν επιτρέπεται το πετρέλαιο και πολύ αμφιβάλλω αν θα επιτραπεί, αν σκεφτείς ότι ένα βενζινοκίνητο την "αντέχει" τη νοθεία, ένα πετρελαιοκίνητο δεν την "αντέχει" καθόλου!
Λάβε τη νοθεία ως κάτι δεδομένο :126:

Εγώ έλαβα υπόψη μου τα πολλά χιλιόμετρα που θα κάνει.
Εσύ λάβε υπόψη σου ότι τα λόγια αυτά προέρχονται από Χοντάκια...

Εμφανισιακά, μην ακούς κανέναν, ό,τι υπαγορεύει το γούστο σου.

P.S. Α, ναι, καλώς σας ξαναβρήκα (είμαι σχετικά παλιό μέλος αλλά κωδικός γιοκ...)
Thanks! :615:

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Honda Civic Hybrid ή Toyota Prius;

Eγω λεω να κοιταμε και προς γα'ι'δουρομουλαρα μερια γιατι..............................................
στο τελος εκει θα καταληξουμε ολοι μας με τις τιμες των καυσιμων τελευταια.Τα μουλαρια βεβαια, ρυπαινουνε λιγο παραπανω οταν εχει ανηφορα και ζοριζονται:142::142:,αλλα κατα βαθος ειναι υπερ του δεοντος οικολογικα:121::121:

Reaction score
4
Να συμπληρώσω ότι το Honda ΔΕΝ έχει δυνατότητα κίνησης με τους ηλεκτροκινητήρες του.
Απλά τους χρησιμοποιεί για να ξεκινήσει απο στάση και μετα απο κάποια (πολύ μικρή) ταχύτητα ανάβει τον κινητήρα, ο οποίος περιστρέφεται μόνιμα στις 6000 στροφές.

Δεν είναι ποιο αργό απο το prius, ισα-ισα, απλά σαν τεχνολογία αυτή του Toyota (ΠΡΟΣΟΧΗ στις εκδόσεις, μιλάμε για το HSD ΙΙ και όχι για το παλιότερο) είναι έτη φωτός μπροστά.

Reaction score
50
Να συμπληρώσω ότι το Honda ΔΕΝ έχει δυνατότητα κίνησης με τους ηλεκτροκινητήρες του.
Απλά τους χρησιμοποιεί για να ξεκινήσει απο στάση και μετα απο κάποια (πολύ μικρή) ταχύτητα ανάβει τον κινητήρα, ο οποίος περιστρέφεται μόνιμα στις 6000 στροφές.

Δεν είναι ποιο αργό απο το prius, ισα-ισα, απλά σαν τεχνολογία αυτή του Toyota (ΠΡΟΣΟΧΗ στις εκδόσεις, μιλάμε για το HSD ΙΙ και όχι για το παλιότερο) είναι έτη φωτός μπροστά.
+1

Τα παραπάνω είχα ακούσει κι εγώ και γι' αυτό θα πήγαινα σε Prius. Όπως και να το κάνουμε η Toyota έχει μεγαλύτερη παράδοση στα υβριδικά απ' τη Honda. Παρόλαυτά, προσωπικά πάντα, ενώ το μπροστά του Prius μ' αρέσει, το πίσω μέρος δεν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα!!! Μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλο και... ατσούμπαλο για τα δεδομένα του σχεδιασμού. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν αναγκαίο να γίνει έτσι λόγω του ηλεκτροκινητήρα (κάποια δεδομένα τοποθέτησης κτλ.) αλλά αν είναι έτσι, γιατί τα Lexus (που επίσης έχουν πολλά υβριδικά μοντέλα) είναι τόσο περισσότερο κομψά;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.438
Απάντηση: Honda Civic Hybrid ή Toyota Prius;

Αν όπως είπες το ''πατάει'' τότε θα φορτωθεί 1 αμάξι που δεν θα του προσφέρει τίποτα απο αυτα που υπόσχεται.

Reaction score
1

Μεταξύ των 2 αυτοκινήτων , δεν θα διάλεγα κανένα ... Ευτυχώς το 2009-10 παρουσιάζονται περισσότερα από 10 υβριδικά , με 4 διαφορετικές τεχνολογίες ...

θα κάνω και μία μικρή διαφήμιση ... http://www.hybridcars.gr/

έχουμε τα honda που είναι σαν μία μηχανή δλδ είσαι κυρίως με την μηχανή ( που δεν νομίζω να είναι μονίμως σε κάποιες στροφές ) και τον ηλεκτροκινητήρα που δίνει τις επιταχύνσεις ...

έχουμε τα toyota-lexus που είναι 2 μηχανές απόλυτα συνεργάσιμες , ξεκινάς με ηλεκτροκινητήρα εως τα 50 ( αμα διατηρήσεις αυτή την ταχύτητα , έχεις αυτονομία 2 χλμ , με το νέο αναμένεται αύξηση σε 40-60 χλμ ) και εμπλοκή του κινητήρα όταν χρειάζεται ή μετά τα 50 ...

έχουμε τα γαλλικά hybrids με πετρέλαιο ( ΓΟΥΣΤΑΡΩ )

και τα γερμανικά SUVs με παρόμοια συστήματα με toyota ή honda ( ξεφεύγουν σε τιμή )

Το 2010 έχουμε και την 3η γενιά καθαρά ηλεκτροκίνητων ( πρώτη ήταν τα γαλλικά το 1995 περίπου , 2η τα της honda το 2000 περίπου ) τα οποία αναμένονται με 2 μορφές , πρίζας και υδρογόνου , τα της πρίζας αυτονομία 400-500 χλμ , υδρογόνου 700-800

Τα υδρογόνου δυστυχώς θα ξεφεύγουν σε τιμές , αλλά τα της πρίζας αναμένονται σε τιμές prius ...

ΥΓ όλα είναι ΑΥΤΟΜΑΤΑ !

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Honda Civic Hybrid ή Toyota Prius;

Το Honda είναι επικίνδυνα αργό και σε επιταχύνσεις και σε ρεμπρίζ εκτός του ότι δεν είναι, στην κανονική μικτή χρήση, οικονομικό για ένα αυτοκίνητο με τόσο κακές επιδόσεις. Το μόνο στο οποίο δείχνει να τα καταφέρνει είναι στην τελική ταχύτητα μόνο που για να επιτύχεις υψηλές ταχύτητες με αυτό το αυτοκίνητο θέλεις είτε ανοικτό, ελεύθερο, ευθύ δρόμο μήκους πέντε αεροδιαδρόμων (μεγάλων) είτε να το βάλεις σε γκρεμό με ούριο τυφώνα (και πάλι δεν είναι σίγουρο).
Βασικά τα “μικρά” υβριδικά αυτοκίνητα μόνο για συχνή μετακίνηση μέσα σε μεγάλα αστικά κέντρα κάνουν. Είναι ακριβά και έχουν οδική συμπεριφορά βάρκας σε τρικυμία. Εάν δεν είναι να κάνεις τουλάχιστο12 με 15000km το χρόνο, όχι όμως αυτοκινητόδρομο, είναι τσάμπα λεφτά.

Reaction score
5

Αν το επομενο Prius III εχει κινητηρα diesel και μπαταριων (αντι βενζινης και μπαταριων) θα επιτραπει στην Αθηνα ως υβριδικο ή θα απαγορευθει ως diesel?

Reaction score
51

Αν το επομενο Prius III εχει κινητηρα diesel και μπαταριων (αντι βενζινης και μπαταριων) θα επιτραπει στην Αθηνα ως υβριδικο ή θα απαγορευθει ως diesel?

Εύλογη ερώτηση και θα πέσει το γέλιο της αρκούδας από όλους μας όταν δεν θα ξέρουν στο Υπουργείο Μεταφορών τι να κάνουν!! :116:

Reaction score
51

Τάσοοοοο.......
Τοκ-Τοκ.....

Ρώτησε ακόμα κάτι σημαντικό τον γαμπρό σου!
Πόσα χρόνια θέλει να κρατήσει το καινούριο αυτοκίνητο?
Πχ θα ήθελε να το αλλάξει μετά από 3-4 χρόνια ή σκέφτεται να το κρατήσει για 7-8+ χρόνια.
Και αφού αναφέρεις ότι έχει εταιρικό όχημα: τι χρήση θα κάνει στο δικό του?? Πόλη μόνο, ταξίδια μόνο, συνδυασμό και σε τι ποσοστά και κυρίως πόσα χιλιόμετρα ανά έτος θα κάνει με το καινούριο....

Reaction score
3

Εάν του βάλεις diesel από το μπεντζινάδικο του μπάρμπα Ντίνου του Σουγιά άσε καλύτερα.
Έχουμε πρόβλημα με το diesel στην Ελλάδα, αφού ο Καβούριας και ο ΕΛ.ΠΕ. δεν παράγουν ούτε καλό, αλλά ούτε αρκετό για τις ανάγκες μας.

Reaction score
51

Εάν του βάλεις diesel από το μπεντζινάδικο του μπάρμπα Ντίνου του Σουγιά άσε καλύτερα.
Έχουμε πρόβλημα με το diesel στην Ελλάδα, αφού ο Καβούριας και ο ΕΛ.ΠΕ. δεν παράγουν ούτε καλό, αλλά ούτε αρκετό για τις ανάγκες μας.

Μπορώ να του εξασφαλίσω σωστό καύσιμο σε όλη την Ελλάδα (λίιιιγο ακριβότερο από τα φθηνά αλλά 100% αξιόπιστο) :121: :107:

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Honda Civic Hybrid ή Toyota Prius;

Τάσοοοοο.......
Τοκ-Τοκ.....
Τώρα! Ανοίγω....:116:

Ρώτησε ακόμα κάτι σημαντικό τον γαμπρό σου!
Πόσα χρόνια θέλει να κρατήσει το καινούριο αυτοκίνητο?
Πχ θα ήθελε να το αλλάξει μετά από 3-4 χρόνια ή σκέφτεται να το κρατήσει για 7-8+ χρόνια.
Και αφού αναφέρεις ότι έχει εταιρικό όχημα: τι χρήση θα κάνει στο δικό του?? Πόλη μόνο, ταξίδια μόνο, συνδυασμό και σε τι ποσοστά και κυρίως πόσα χιλιόμετρα ανά έτος θα κάνει με το καινούριο....
Το εταιρικό όχημα ξεχασέ το σαν να μην υπάρχει...θα αναλάβει άλλος κάποιες συγκεκριμένες δουλειές και θα το χρησιμοποιεί αυτός περισσότερο. Το καινούριο θα το χρησιμοποιεί στη δουλειά ίσως λιγότερο και επίσης σκοπεύει να το κρατήσει για αρκετά χρόνια όπως και τη Lancia...σίγουρα 8 χρόνια. Πάντως θα χρησιμοποιείται 40%-60% πόλη και μακρινά ταξίδια αντίστοιχα. Χιλιόμετρα θα κάνει πολλά αν κρίνω ότι όταν εγώ στο δικό μου είχα 15.000 χλμ. σε 2 χρόνια αυτός είχε κάνει τα ίδια σε 6-7 μήνες με το εταιρικό!

Reaction score
3

Άσε ρε όλο λόγια είναι ο Κουρτινόπουλος (ή βενζινόπουλος...):142:

Reaction score
51

Ώπα! Για λέγε! Δέχομαι και PM! :107:
Άσε ρε όλο λόγια είναι ο Κουρτινόπουλος (ή βενζινόπουλος...):142:

Όταν αποφασίσετε για αγορά οχήματος diesel στείλτε μου πμ!
Θα σας έχω έκπληξη!!! :107:

Reaction score
51

Τάσο πάμε στο παρασύνθημα.
Αφού ο γαμπρός σου έχει περάσει από την Ιταλική σχολή και του αρέσει, και από την άλλη έχει γενικά την τάση του στρίβειν θα του έλεγα να ρίξει μια ματιά σε ένα νέο μοντέλο (που θα του φέρει σαν όνομα και γλυκές αναμνήσεις...)

LANCIA DELTA HPE

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.891
Members
38.627
Νεότερο μέλος
Athanasios1962