Honda CRF300L

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.938
Για κάθε μέρα έχω ήδη ένα Honda XR 250 μοντέλο του 97 με μίζα. Ένα εξαιρετικό όχημα, το συντηρώ οπότε θυμάμαι και αυτό είναι ακούραστος και απροβλημάτιστος καθημερινός εργάτης, δεν έχει παρουσιάσει καμία βλάβη ποτέ, δεν με άφησε στο δρόμο ποτέ, είναι η καλύτερη μοτοσυκλέτα που είχα ποτέ!!
Ωστόσο μαζί με μένα γέρασε και αυτό, θέλω ανανέωση και ένας άξιος αντικαταστάτης θα ήταν το νέο crf 300L του 2025.
Με τη μικρή έρευνα που έκανα, το 25 σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο έχει πλέον LED φωτιστικά και νέες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, σημαντικές βελτιώσεις ώστε να με κάνει να το δω πιο ζεστά το θέμα.

Τη Πέμπτη έκλεισα test ride για μια γνωριμία με το νέο CRF, η χρήση του θα είναι καθαρά σε αστικό περιβάλλον, το οποίο το λες και trail πλέον έτσι όπως έχει καταντήσει η καθημερινότητα στους δρόμους της Αττικής.
Όποιος έχει γνώμη και άποψη για το συγκεκριμένο μοτοσακό, ευπρόσδεκτη!!

1000014595.jpg

Reaction score
6.670
Na ξεκινησω οπως εσυ, η honda δεν ειναι οπως ηταν σε θεματα αξιοπιστιας.
Να συνεχισω οτι σε αστικο περιβαλλον δε βρισκω τι νοημα εχουν τετοια ελαστικα και η χρηση συμπλεκτη αλλα το προσπερνω .
Τελος,ειναι η τιμη αλλα εαν ακομη σου αρεσει αυτος ο τυπος μηχανης και εχεις τη δυνατοτητα, η προταση μου ειναι.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.938
Τρομερό το DRZ, κατέχω όμως και άλλες μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού και δεν θέλω ένα ακόμα νταούλι στο γκαράζ, ουσιαστικά θέλω ένα μεγάλο παπί για κάθε μέρα, σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι και πέρα δώθε.
Είναι γνωστό ότι πλέον μοτοσυκλέτες αυτής της κατηγορίας δεν είναι made in japan με ότι αυτό σημαίνει για τη αξιοπιστία, τουλάχιστον το μοτέρ έχει κάποιες προδιαγραφές της μαμά honda.

Reaction score
1.924
Αγαπητέ για χρήση μόνο αστική και με την υψηλή τιμή της όχι και πάλι όχι. Δεν γνωρίζω την ηλικία σου, αλλά και από εμένα παλιό ερασιτέχνη εντουρά κάτοχο DT, XR, DR, η συμβουλή μου είναι ένα σκούτερ. Διάλεξε ένα τύπου adventure με αρκετή απόσταση από το έδαφος για πεζοδρόμια και θα εξηπηρετηθείς πολύ καλύτερα.

Reaction score
784
Το έχω οδηγήσει και δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Δίνω δεδομένα:

- Πολύ μαλακή ανάρτηση (είμαι 1.90μ και 95κιλά, και μόλις ανέβηκα πάνω γονάτισε. Η διαδρομή έφταση στη μισή της διαδρομή). Θέλει οπωσδήποτε αλλαγή ελατηρίου.
- Σέλα. Κουράστηκα στο 10λεπτο.
-Ακριβό, με μηδενική λίστα εργοστασιακών αξεσουάρ. Μάλλον αδιάφορο για σένα.
- Φρένα καλά μεν αλλά με αίσθηση περίεργη. Μάλλον συνηθίζονται.
- Μοτεράκι βελούδο
- Σασμάν πολύ καλό
- Δεν στρίβει

Στο τέλος πήρα το KTM 390 Adventure. 3 χρόνια το καταφχαρηστήθηκα.

Αν αγόραζα τώρα, ΚΤΜ δε θα'παιρνα. Αλλά ούτε 21' μπροστά θα'παιρνα.

Ελπίζω να σε μπέρδεψα
Αγαπητέ για χρήση μόνο αστική και με την υψηλή τιμή της όχι και πάλι όχι. Δεν γνωρίζω την ηλικία σου, αλλά και από εμένα παλιό ερασιτέχνη εντουρά κάτοχο DT, XR, DR, η συμβουλή μου είναι ένα σκούτερ. Διάλεξε ένα τύπου adventure με αρκετή απόσταση από το έδαφος για πεζοδρόμια και θα εξηπηρετηθείς πολύ καλύτερα.
Ρε βρωμεροί παλιοσκουτεράδες. Μηχανάκι θέλει ο άνθρωπος.

Με ταχύτητες λέμε. Και συμπλέκτη λέμε. Και θέλει να γρασάρει αλυσίδα λέμε

Last edited:

Reaction score
1.924
Το έχω οδηγήσει και δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Δίνω δεδομένα:

- Πολύ μαλακή ανάρτηση (είμαι 1.90μ και 95κιλά, και μόλις ανέβηκα πάνω γονάτισε. Η διαδρομή έφταση στη μισή της διαδρομή). Θέλει οπωσδήποτε αλλαγή ελατηρίου.
- Σέλα. Κουράστηκα στο 10λεπτο.
-Ακριβό, με μηδενική λίστα εργοστασιακών αξεσουάρ. Μάλλον αδιάφορο για σένα.
- Φρένα καλά μεν αλλά με αίσθηση περίεργη. Μάλλον συνηθίζονται.
- Μοτεράκι βελούδο
- Σασμάν πολύ καλό
- Δεν στρίβει

Αν αγόραζα τώρα, ΚΤΜ δε θα'παιρνα. Αλλά ούτε 21' μπροστά θα'παιρνα.

Ελπίζω να σε μπέρδεψα

Το τελευταίο μου μηχανάκι ήταν Duke 390... Απλά προσπαθώ να μιλήσω βάζοντας τη λογική πρώτα... Όσο για τις παρατηρήσεις στο 300 συμφωνώ απόλυτα.

Reaction score
861

Απόλυτα σύμφωνος σε αυτά που παρέθεσα.
Ανήκω στο χώρο της μοτοσικλέτας από το μακρινό 1981 και ενεργός στο επάγγελμα από το 1985.

Κανένα από τα πολύ επώνυμα δεν διαθέτει την αξιοπιστία του κάποτε….και όλα πια χαλάνε.
Δυστυχώς για εσάς , θα έλεγε κανείς ευτυχώς για εμάς που ανήκουμε στον χώρο.
Επίσης μεγάλη προσοχή στα της made in chinas μερια ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός.
Test ride πριν κάθε αγορά σας , και όχι για ενα τετράγωνο,

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.938
Όποιος ξανά προτείνει σκούτερ θα τον βάλω σε λίστα ανεπιθύμητων, έχουμε και μια αξιοπρέπεια!! :lolsign:
Δεν μπορώ να οδηγήσω σκούτερ, έχω προσπαθήσει αρκετές φορές, έχω οδηγήσει διάφορα σκούτερ, μικρά, μεγάλα, καναπέδες κλπ. Σε όλα αυτά νιώθω μεγάλη ανασφάλεια, δεν μπορώ να τα στρίψω, δεν ξέρω να τα στρίβω και τώρα στα γεράματα δεν προτίθεμαι να κάτσω να αναθεωρήσω ότι με κόπο έχω μάθει οδηγικά.
Οδηγώ μοτοσυκλέτα καθημερινά από το 1995, υπήρξα ενδουράς, υπήρξα στριφτάρι σε άσφαλτο, έχω κάνει και γω τις αλητείες...
Τέλος όμως αυτά, εδώ και πολλά χρόνια έχω κόψει ρυθμό, σε σημείο που απορώ με τον εαυτό μου.
Πάμε τώρα στο ζητούμενο, όπως ανέφερα με ενδιαφέρει να είναι εργάτης, μοτοσυκλέτα εξυπηρέτησης, για δουλειές, να καταπίνει τις κακοτεχνίες των δρόμων, να σκαρφαλώνει, να οργώνει εφόσον απαιτηθεί, θα με πεις, με 27hp όλα αυτά?
Ναι, μια χαρά είναι, δεν θέλω δύναμη, άμα θέλω δύναμη, έχω ένα 1000cc στο γκαράζ, το καβαλάω και κάνω το κέφι μου. Εδώ που φτάσαμε το έχει φάει και αυτό η σκόνη, δεν υπάρχει χρόνος για εκδρομές.
Τέσπα, τη Πέμπτη θα έχω καλύτερη εικόνα, ελπίζω να μου αρέσει οδηγικά, για τα υπόλοιπα έχει ο θεός!!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
42.135
Κάλλιστα θα φανταζόμουν τον Μπρετσο με την εντουρο ως τρομοκράτη της 17Ν ή εκτελεστή συμβολαίων....
Θα εξηγούσε και τους εξαιρετικά χαμηλούς λογαριασμούς ρεύματος

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
23.020
Οι χαμηλοί λογαριασμοί ρεύματος οφείλονται στο γεγονός ότι έχει συνδέσει το trainer με μπαταρία και τροφοδοτεί το σπίτι με αυτή. :biggrin:

Reaction score
30.391
Συμφωνώ απόλυτα με τον Μπρέτσο.
Εξω τα σκούτερ.
Μέσα οι μοτοσυκλέτες .
Πάρε το crf αν σου αρέσει .
Δεν υπάρχει σύγκριση με τις πολυθρόνες με ρόδες.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
42.135
Οι χαμηλοί λογαριασμοί ρεύματος οφείλονται στο γεγονός ότι έχει συνδέσει το trainer με μπαταρία και τροφοδοτεί το σπίτι με αυτή. :biggrin:

Αυτό.....; Ή όλη μέρα βρίσκεται σε καμιά γιαφκα και το μισό μήνα σε αποστολή

Timaras

Reaction score
2.178
Κλείσε στο καπάκι test ride και το nx 500 που είναι πιο αστικό μηχανάκι και με κινητήρα διαμαντακι,ήσυχο και οικονομικό.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.938
Κλείσε στο καπάκι test ride και το nx 500 που είναι πιο αστικό μηχανάκι και με κινητήρα διαμαντακι,ήσυχο και οικονομικό.
Σήμερα πήγα σε έναν αντιπρόσωπο για ένα αναγνωριστικό, είδα από κοντά το crf του 2024, ωστόσο δίπλα ήταν το nx 500, για έναν περίεργο λόγο έπεφτε συνέχεια το μάτι μου απάνω του, δεν ξέρω γιατί, μάλλον έχεις δίκιο. Θα το κάνω και αυτό μια βόλτα, περισσότερο για να έχω άποψη, αλλά όπως και να έχει η κατηγορία που ψάχνω είναι ξεκάθαρη, και δεν είναι μέσα σε αυτή τη κατηγορία το nx 500.
Αυτό.....; Ή όλη μέρα βρίσκεται σε καμιά γιαφκα και το μισό μήνα σε αποστολή
Να σου πω!!
Ξέρεις από βέσπα? :roflmao:

Reaction score
861
Σήμερα πήγα σε έναν αντιπρόσωπο για ένα αναγνωριστικό, είδα από κοντά το crf του 2024, ωστόσο δίπλα ήταν το nx 500, για έναν περίεργο λόγο έπεφτε συνέχεια το μάτι μου απάνω του, δεν ξέρω γιατί, μάλλον έχεις δίκιο. Θα το κάνω και αυτό μια βόλτα, περισσότερο για να έχω άποψη, αλλά όπως και να έχει η κατηγορία που ψάχνω είναι ξεκάθαρη, και δεν είναι μέσα σε αυτή τη κατηγορία το nx 500.

Να σου πω!!
Ξέρεις από βέσπα? :roflmao:
Ένα από τα λίγα όμορφα Honda μεν, τίμιο αλλά αδιάφορο οδηγικά.
Θέλει στα καπάκια αναρτησεις X2 με το που το πάρεις.
Ποιότητα είπαμε ε;
Καμία σχέση με κάποτε ……
Πάρε Ευρωπαίο να νιώθεις κάτι από το κάποτε.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.938
Ένα από τα λίγα όμορφα Honda μεν, τίμιο αλλά αδιάφορο οδηγικά.
Θέλει στα καπάκια αναρτησεις X2 με το που το πάρεις.
Ποιότητα είπαμε ε;
Καμία σχέση με κάποτε ……
Πάρε Ευρωπαίο να νιώθεις κάτι από το κάποτε.
Είχα για αρκετό ένα δανικό crf 300 rally,νομίζω μοντέλο 2022, το μηχανάκι είχε μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων αλλά ήταν σούπα, καμιά λειτουργία το Rebound suspension damping, ήταν λες και δεν είχε καθόλου, λειτουργούσε σαν σουμιέ το σύνολο. Έχεις δίκιο, αλλά στο μοντέλο του 2025 και έπειτα από αμέτρητα παράπονα έχει πλέον πιο σφιχτή αίσθηση, λένε ότι διορθώθηκε. Ιδωμεν...

Timaras

Reaction score
2.178
Το έκανα test ride αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά.
Λογικό βέβαια,το περίμενα,γιατί είμαι συνηθισμένος στο forza 350 που έχω ωστόσο το βρήκα τέλειο για διηθίσεις,με αναρτήσεις απείρως καλύτερες από του scooter μου (ακόμα και από του xadv 750),ωραίο σαζμάν,καλή πληροφόρηση του μπροστινού αν και λίγο αργο.

Κάντο μια βόλτα μωρέ,δε χάνεις τίποτα!

Πάντως,δεν είναι η Honda που έχεις συνηθίσει με το xr.
Είναι για πιο low profile αναβάτες πια.

Τώρα,το crf είναι και αερόψυκτο,είναι και λίγα τα άλογα αλλά ok,τα έχεις κατά νου αυτά σίγουρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.387
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier