htpc για μουσικη μονο

Reaction score
0
Καλησπερα σας ειμαι παντελως ασχετος με το αντικειμενο κ μ ενδιαφερει αυτη η λυση γιατι εχω πολλα τραγουδια σε υπολογιστη (wav kυριως) κ θα ηθελα να εχω πιο γρηγορη προσβαση σε αυτα απ το βαλε βγαλε cd's στο cd player! ασε που ειναι κ παλιο 12ετιας ! ετσι σκεφτομαι τη λυση αυτη που ειναι κ αναβαθμησημα! κοστος μεχρι 1000Ε χωρις το κουτι ! τι χρειαζομαι? υπαρχει καποιο καταστημα στην αθηνα παυ να ασχοληται με αυτα κ που τα μονταρει ? γιατι εγω δεν ...:128:

Reaction score
1.213
Απάντηση: htpc για μουσικη μονο

Η πηγη θα ειναι το pc.To υπολοιπο συστημα ? (1000 Ε μπορει να ειναι παρα πολλα αν θες το pc για τετοια χρηση αποκλειστικα η και πολυ λιγα.Εξαρταται απο την καρτα ηχου που θα βαλεις .Επισης υπαρχει η λυση ενος media player που επισης προσφερει μεγαλη ευχρηστια.Η ακομα και αγορα και των δυο στα λεφτα που διαθετεις )

Reaction score
0

ενισχυτης 906 ονκυο κ ηχεια klipsch rf25 αλλα αυτα θ αλλαξουν ξεκινωντας απ τα ηχεια πρωτα!

Reaction score
2.566
Έχει μεγάλη σημασία να μας πεις αν θα είναι αποκλειστικά για μουσική, άντε και ταινίες ή αν το θες και για παιχνίδια, άλλες εφαρμογές κλπ.

Στη 1η περίπτωση, ίσως καλύτερα να πας σε media player λύσεις, που ικανοποιούν κυρίως τις εξής ανάγκες: μουσική, ταινίες, torrent downloads. Χρειάζεσαι έναν media player τύπου egreat, western digital, raidsonic κλπ. κι ένα καλό dac (εκτός από ηχεία - ενισχυτή φυσικά). Το κόστος για ένα αξιοπρεπέστατο ηχητικό αποτέλεσμα στο σκέλος της πηγής, δηλαδή media player - dac ξεκινά συνολικά από 400€, πχ. ένα wd κι ένα cambridge dacmagic ή ίσως και φθηνότερα αν πας σε ένα αρκετά καλό,αλλά όχι κορυφαίο diy dac, καλύτερο μάλλον από το dacmagic πάντως.

Στη 2η περίπτωση, το pc είναι φυσικά μονόδρομος. Το κόστος του εξοπλισμού είναι ανάλογο των αναγκών που θές να σου ικανοποιεί το pc. Για να παίζει απλά μουσική, δεν χρειάζεται τρελά πράγματα, αλλά αν θες και τα άλλα και κυρίως παιχνίδια, το κόστος ανεβαίνει πολύ! Όσον αφορά τον ήχο από pc που είναι και το θέμα που σε ενδιαφέρει, υπάρχουν 3 επιλογές:
1) Μια καλή εσωτερική κάρτα ήχου, π.χ. ASUS XONAR ESSENCE ST
2) Mια καλή εξωτερική κάρτα ήχου - dac με σύνδεση USB (π.χ. EMU-0404)
3) Ένα dac συνδεδεμένο κατευθείαν πάνω στην ψηφιακή έξοδο της onboard κάρτας ήχου της motherboard του pc.
Κι εδώ ξεκινάς από 170€ και πας...
Προσωπικά προτιμώ τις λύσεις 2,3.

Γενικά αν θες μόνο για μουσική, μην το σκεφτείς καν για ολόκληρο pc, τσάμπα λεφτά για όλον τον υπόλοιπο, αχρείαστο για σένα εξοπλισμό...

Reaction score
0
Pc εχω , ενα λαπτοπ αλλα προφανως δεν εχει καλη καρτα ηχου ( realtek? η κατι τετοιο) γι αυτο ειπα να κανω ενα htpc μονον για μουσικη ετσι ωστε να βαλω πολυ καλη καρτα ηχου , ομορφο κουτι , αθορυβο τροφοδοτικο κ.λ.π. κ να μπορω ν ακουω τα τραγουδια απο σκληρο με μαγαλυτερη ανεση κ ευκολια! η ποιοτητα του ηχου θα ναι η ιδια με το ν ακουω το αυθεντικο cd με cdplayer??? αυτο μονο με προβληματιζει! αλλιως να παρω ενα πολυ καλο cdplayer!

Reaction score
7.089

Επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι, ξεκινα βημα βημα.Πρωτα αγορασε ενα dac με usb εισοδο και παρε σημα απο το λαπτοπ σου. Με ενα εξωτερικο δισκο με τη μουσικη σου μπορει να εισαι απολυτα καλυμμενος και με το λαπτοπ σου.
Η λυση με ενα media player ειναι προσιτη αλλα θα πρεπει να εχεις και μια οθονη η τηλεοραση ανοκτη,το θεωρω μεινονεκτημα αυτο.

Η λυση ενος desktop για αναπαραγωγη μουσικης μονο ειναι υπερβολικη.Αν επιμενεις ομως σε αυτο βρες ενα μεταχειρισμενο υπολογιστη (ακομα και p4) με ελαχιστα χρηματα και καθαρισες.Αλλωστε το μονο software που θα τρεχει θα ειναι ενας musicplayer (foobar,winamp) που δεν εχουν απαιτησεις απο το συστημα.

Να προτεινω και κατι αλλο που πιστευω οτι ειναι πιο βολικο και μπορεις να το εχεις οπουδηποτε μεσα στο σπιτι.

http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/wireless_music_systems/devices/5745&cl=us,en

Reaction score
2.566
Ναι, αφού έχεις laptop, με βάση αυτά που σου έγραψα και πριν, πας στις λύσεις 2 ή 3 :
3) Ένα dac συνδεδεμένο κατευθείαν πάνω στην ψηφιακή έξοδο της onboard κάρτας ήχου της motherboard του laptop.

+ έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο

και είσαι κομπλε!

Reaction score
4.250

Παιρνεις το Musical Finelity V-DAC, η το Dac magic της Campridg audio απο 170 εως 350 ευρω. Ενα media player π.χ. e-great m34 (120 ευρω). Μια μικρη οθονη στις 8-9 ιντσες γυρω στα 70-80 ευρω και τελειωσες. Απο κει και περα σκληρους για την μουσικη σου. Ολα αυτα κοστιζουν περιπου στα 400-500 ευρω. Ενδεχομενως θα πρεπει να τριπλασιασεις τα χρηματα για να πλησιασεις στον ηχο με ενα σιντι player. Απο κει και περα δεν το συζηταμε οτι θ ακους μουσικη απο τον σκληρο και αρα πολυ πιο οικονομικα απο τα σιντι :126:

Reaction score
0
Ναι, αφού έχεις laptop, με βάση αυτά που σου έγραψα και πριν, πας στις λύσεις 2 ή 3 :
3) Ένα dac συνδεδεμένο κατευθείαν πάνω στην ψηφιακή έξοδο της onboard κάρτας ήχου της motherboard του laptop.

+ έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο

και είσαι κομπλε!
σε σχεση με το 3 που λες πως θα γινει αυτη η απευθειας συνδεση? πρεπει ν ''ανοιχτει'' το λαπτοπ? γιατι δεν εχει ψηφιακη εξοδο! κ επειμενω στη ποιοτητα ηχου , αν ειναι να μην εχω πολυ καλο ηχο να μην το κανω , να παρω ενα νεο cd player της ταξης των 2000Ε ! απλα ηθελα ν αποφυγω το βαλε βγαλε των cd γι αυτο σκεφτηκα να παω στη λυση του htpc οπου μπορεις να παρεις κ ενα ομορφο κουτι με οθονη εμπρος ( απ οτι εχω δει υπαρχουν αρκετα τετοια) κ να μπει στο rack των μηχανηματων! αν ειναι ομως να μην εχω παρα πολυ καλο ηχο να παω σε cd player ! πανω απ ολα μ ενδιαφερει η ποιοτητα του ηχου κ μετα οι ευκολιες!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: htpc για μουσικη μονο

Παιρνεις το Musical Finelity V-DAC, η το Dac magic της Campridg audio απο 170 εως 350 ευρω. Ενα media player π.χ. e-great m34 (120 ευρω). Μια μικρη οθονη στις 8-9 ιντσες γυρω στα 70-80 ευρω και τελειωσες. Απο κει και περα σκληρους για την μουσικη σου. Ολα αυτα κοστιζουν περιπου στα 400-500 ευρω. Ενδεχομενως θα πρεπει να τριπλασιασεις τα χρηματα για να πλησιασεις στον ηχο με ενα σιντι player. Απο κει και περα δεν το συζηταμε οτι θ ακους μουσικη απο τον σκληρο και αρα πολυ πιο οικονομικα απο τα σιντι :126:
πανω απ ολα μ ενδιαφερει η ποιοτητα του ηχου οποτε αν ειναι να μην εχω πολυ καλο ηχο να παρω ενα cd player ! μπορω παντως να διαθεσω μεχρι 1000Ε προκειμενου να εχω ενα παρα πολυ καλο ηχητικο αποτελεσμα συν τις ευκολιες που προσφερει το htpc!

Reaction score
0
ευχαριστω παντως παιδια κ ελπιζω να μην σας ζαλισα πολυ με τις ιδιοτροπιες μου!:107:

Reaction score
122

η άποψη μου είναι ότι το CD έχει πεθάνει...

Me ένα USB DAC είσαι o.k αφού διαθέτεις laptop.

Έτσι σου μένουν και χρήματα για αναβάθμιση ηχείων.

Reaction score
1.213

Καλησπερα σας ειμαι παντελως ασχετος με το αντικειμενο κ μ ενδιαφερει αυτη η λυση γιατι εχω πολλα τραγουδια σε υπολογιστη (wav kυριως) κ θα ηθελα να εχω πιο γρηγορη προσβαση σε αυτα απ το βαλε βγαλε cd's στο cd player!
πανω απ ολα μ ενδιαφερει η ποιοτητα του ηχου οποτε αν ειναι να μην εχω πολυ καλο ηχο να παρω ενα cd player ! μπορω παντως να διαθεσω μεχρι 1000Ε προκειμενου να εχω ενα παρα πολυ καλο ηχητικο αποτελεσμα συν τις ευκολιες που προσφερει το htpc!
Πρεπει να καταληξεις καπου πρωτα...:137:

Πιστευω οτι η καλυτερη λυση ειναι αυτη που σου προταθηκε.

Ενα dac οπου θα το συνδεσεις με το laptop.Διαβασε και μερικα θεματα να δεις ποιο σε καλυπτει ,απο αποψη συνδεσιμοτητας ,αναλυσης κλπ.

Ειναι μια καλη επενδυση απο την οποια πιστευω οτι δεν θα βγεις δυσαρεστημενος.

Και αργοτερα αν θες να αποδεσμευτεις τελειως απο το pc αγοραζεις (οπως επισης προταθηκε ) ενα media player και κοτσαρεις πανω του τους σκληρους.Με μια μικρη οθονη , αν και εχω την αισθηση οτι εκει που βρισκεται το home cinema ,ολο και καποια lcd-plasma θα βρισκεται κοντα..:137:

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: htpc για μουσικη μονο

μπορεις να εχεις οσο καλο ηχο θελης με το pc.

καλυτερο απο ακριβο cd player.

το ιδιο και με media center οπως το egreat.

οσο καλυτερο dac βαλης τοσο καλυτερο ηχο θα παρης.

αν το laptop σου δεν εχει ψηφιακη και θελης καποιο dac χωρις

usb μπορης να παρης και ενα musiland me 60 ευρω

που ειναι ενας usb σε spdif μετατροπεας και να βαλης οποιο dac

θελης.

Reaction score
0

Kαταληγω λοιπον σε dac με η χωρις εξωτερικη καρτα ηχου! Εχετε να προτεινετε καποια πολυ καλη? η lynx ASE16 θεωρηται παρα πολυ καλη, υπαρχει κατι αντιστοιχο σε εξωτερικη καρτα? το λαπτοπ μου εχει vista , αν αυτο εχει σημασια

Reaction score
28
Re: Απάντηση: htpc για μουσικη μονο

η άποψη μου είναι ότι το CD έχει πεθάνει...

Me ένα USB DAC είσαι o.k αφού διαθέτεις laptop.

Έτσι σου μένουν και χρήματα για αναβάθμιση ηχείων.
και γιατι να μην τα <φτιαξει> ολα αυτα σε ενα κουτι σαν τα music server για να εχει και διαδικτυακη συνδεση με ιντερνετικο ραδιοφωνο .ομορφα και ωραια στο ρακ στο σαλονι του διπλα στο συστημα?

Reaction score
28
μπορει οντως το cd να βαδιζει προς τα εκει ομως εαν εχει μεγαλη συλλογη απο cd ,οπως επισης κυκλοφορουν ακομα στο εμποριο ,
νομιζω οτι ενα καλο player δεν ειναι και ασχημη ιδεα.!

Reaction score
122
Απάντηση: Re: Απάντηση: htpc για μουσικη μονο

και γιατι να μην τα <φτιαξει> ολα αυτα σε ενα κουτι σαν τα music server για να εχει και διαδικτυακη συνδεση με ιντερνετικο ραδιοφωνο .ομορφα και ωραια στο ρακ στο σαλονι του διπλα στο συστημα?
Εαν έχει χρήματα που περισσεύουν o.k. Αλλά ιντερνετικό ραδιόφωνο θα έχει και με το laptop.

Επίσης με laptop και DAC έχει το πλεονέκτημα της φορητότητας. Μπορεί να πάρει τη μουσική του οπουδήποτε σε πολύ καλή ποιότητα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera