htpc για μουσικη μονο

Reaction score
122
Απάντηση: Re: htpc για μουσικη μονο

μπορει οντως το cd να βαδιζει προς τα εκει ομως εαν εχει μεγαλη συλλογη απο cd ,οπως επισης κυκλοφορουν ακομα στο εμποριο ,
νομιζω οτι ενα καλο player δεν ειναι και ασχημη ιδεα.!
φίλε haralas έχω και εγώ μεγάλη συλλογή από cd αγορασμένη πριν τα mp3. Τώρα τα έχω περάσει στον υπολογιστή (ή κατεβάσει) σε ποιότητα 320 kbps ή flac.

Πόσα cd νομίζεις χρειάζονται για να χωρέσουν 20.000 τραγούδια? Με έναν μεσαίας χωρητικότητας φορητό σκληρό δίσκο έχεις όλη σου τη συλλογή μαζί. Η διαφορά σε απόδοση από cd σε 320 kbps mp3 δεν νομίζω ότι ανιχνεύεται από ανθρώπινο αυτί. Να μην πω και για τα flac.

Τώρα ακριβώς ριπάρω ένα διπλό cd (ministry of sound - the chillout manual) σε μορφή flac και δεν πρόκειται να το ξαναχρησιμοποιήσω.

Reaction score
122
Απάντηση: htpc για μουσικη μονο

Kαταληγω λοιπον σε dac με η χωρις εξωτερικη καρτα ηχου! Εχετε να προτεινετε καποια πολυ καλη? η lynx ASE16 θεωρηται παρα πολυ καλη, υπαρχει κατι αντιστοιχο σε εξωτερικη καρτα? το λαπτοπ μου εχει vista , αν αυτο εχει σημασια
φίλε Νίκο με laptop και DAC δεν χρειάζεσαι κάρτα ήχου.

Reaction score
0

φίλε Νίκο με laptop και DAC δεν χρειάζεσαι κάρτα ήχου.
Σκεφτομαι να παω για τα πολλα , κ να παρω το benchmark hdr αλλα σε τεστ που κανει ο ηχος στο τευχος αυτου του μηνα λεει οτι τα καλυτερα αποτελεσματα τα dινει οταν συνδεθει με μια πολυ καλη καρτα ηχου ψηφιακα κ οχι με με usb! οποτε το να παρει μεσω usb ηχο απο λαπτοπ δεν θεωρηται η καλυτερη δυνατη συνδεση που θα σου αναδειξει 100% τις δυνατοτητες του μηχανηματος! για αυτο ρωτουσα για πολυ καλη εξωτερικη καρτα ηχου! αφου ειμαι διατεθειμενος να παω για τα πολλα , να τα αξιοποιησω κιολας!

Reaction score
122

Σκεφτομαι να παω για τα πολλα , κ να παρω το benchmark hdr αλλα σε τεστ που κανει ο ηχος στο τευχος αυτου του μηνα λεει οτι τα καλυτερα αποτελεσματα τα dινει οταν συνδεθει με μια πολυ καλη καρτα ηχου ψηφιακα κ οχι με με usb! οποτε το να παρει μεσω usb ηχο απο λαπτοπ δεν θεωρηται η καλυτερη δυνατη συνδεση που θα σου αναδειξει 100% τις δυνατοτητες του μηχανηματος! για αυτο ρωτουσα για πολυ καλη εξωτερικη καρτα ηχου! αφου ειμαι διατεθειμενος να παω για τα πολλα , να τα αξιοποιησω κιολας!

Η εξωτερική κάρτα ήχου θα συνδεθεί με το laptop πάλι μέσω usb!

Μόνο με laptop με κάρτα ήχου ψηφιακή έξοδο νομίζω γίνεται. Ή desktop.

Reaction score
122

Reaction score
122

Reaction score
2.566
Δε νομίζω να ισχύει το ότι από ψηφιακή έξοδο κάρτας παίζει καλύτερα από ότι με USB, αφού και στη πρώτη περίπτωση η κάρτα δεν επεμβαίνει, απλά περνάει το σήμα στο dac το οποίο κάνει το d/a conversion. Και γι' αυτό ακριβώς δεν νομίζω ότι παιζει και σπουδαίο ρόλο να είναι ακριβή η εσωτερική κάρτα, με μια φθηνή πρέπει να είναι το ίδιο λογικά...

Επίσης, επειδή διαβάζω κάτι για benchmark, λάβε υπόψη σου ότι πρέπει να έχεις και τα αντίστοιχης ποιότητας ενισχυτικά - ηχεία αν είσαι διαθετειμένος να ανέβεις μέχρι εκεί, αλλιώς κατά τη γνώμη μου δεν έχει νόημα...

Reaction score
0

Δε νομίζω να ισχύει το ότι από ψηφιακή έξοδο κάρτας παίζει καλύτερα από ότι με USB, αφού και στη πρώτη περίπτωση η κάρτα δεν επεμβαίνει, απλά περνάει το σήμα στο dac το οποίο κάνει το d/a conversion. Και γι' αυτό ακριβώς δεν νομίζω ότι παιζει και σπουδαίο ρόλο να είναι ακριβή η εσωτερική κάρτα, με μια φθηνή πρέπει να είναι το ίδιο λογικά...

Επίσης, επειδή διαβάζω κάτι για benchmark, λάβε υπόψη σου ότι πρέπει να έχεις και τα αντίστοιχης ποιότητας ενισχυτικά - ηχεία αν είσαι διαθετειμένος να ανέβεις μέχρι εκεί, αλλιώς κατά τη γνώμη μου δεν έχει νόημα...
Οσον αφορα το πρωτο το πα οπως το αναφερει ο ηχος εγω δεν γνωριζω απ αυτα:137:
Οσον αφορα το δευτερο συμφωνω οτι πρεπει να ναι κ τα συνοδα πολυ καλα εννοειται! σκεφτομαι την αναβαθμιση σ ολα αλλα οπως καταλαβαινεις θα παρει πολυ χρονο σε τετοιες κατηγοριες τιμων! σκεφτομαι για ηχεια περι τα 3500 κ ενισχυτη αλλα τοσα περιπου! δεν βοηθαει κ η επαρχια για ν ακουσεις κ να συγκρινεις πραγματα

Reaction score
0

θα περιμενω να δω τι λεγετε κ για το καινουργιο dac της hegel !

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Re: htpc για μουσικη μονο

'' Η διαφορά σε απόδοση από cd σε 320 kbps mp3 δεν νομίζω ότι ανιχνεύεται από ανθρώπινο αυτί. Να μην πω και για τα flac ''
[/QUOTE]

Φίλε konredd δε ξέρω τί σύστημα έχεις, αλλά σ' εμένα η διφορά mp3 με flac/wav είναι τεράστια...

Reaction score
2.566
Νομίζω ότι αν είναι να δαπανήσεις τόσα λεφτά πρέπει οπωσδήποτε να κατέβεις εδώ να ακούσεις 4-5 καλά ηχεία και ισάριθμους ενισχυτές για να αποφασίσεις τί σου αρέσει...

Reaction score
122
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: htpc για μουσικη μονο

'' Η διαφορά σε απόδοση από cd σε 320 kbps mp3 δεν νομίζω ότι ανιχνεύεται από ανθρώπινο αυτί. Να μην πω και για τα flac ''
Φίλε konredd δε ξέρω τί σύστημα έχεις, αλλά σ' εμένα η διφορά mp3 με flac/wav είναι τεράστια...[/QUOTE]

Μίλησα κυρίως για τη διαφορά μεταξύ cd και mp3 320 kbps με το Radium codec που χρησιμοποιώ με encoding στο highest quality. Ίσως όμως έχεις δίκιο για το ότι ακούγεται η διαφορά μεταξύ flac και mp3 320 kbps, αλλά η διαφορά δεν είναι τεράστια.

Βρήκα αυτό το testάκι που έχει πλάκα και δοκιμάζει τα αυτιά:

http://www.noiseaddicts.com/2009/03/mp3-sound-quality-test-128-320/

Πείτε μου αν το βρήκατε σωστά (χμμμμ, με ειλικρίνεια, ε?).

Reaction score
122

Reaction score
122

τη χαρά της συμμετοχής και την ικανοποίηση ότι έχουμε ανώτερα αυτιά ή/και ηχοσυστήματα.

Πάντως το μεγαλύτερο ποσοστό δεν το βρήκε.
Δυστυχώς η απάντηση αποκαλύφθηκε. wellll......

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506