Htpc για Hd

Reaction score
6
Σκέφτομαι να φτιάξω ένα HTPC αλλά έχω κάποιες απορίες και θα θελα την συμβουλή σας.
Το σύστημα θα απαρτίζεται από τα εξής

THERMALTAKE VB8001BNS BACH BLACK VFD SCREEN
INTEL CORE 2 DUO E6400 2.13 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX
KINGSTON KVR667D2N5/512 512MB PC5300 667MHZ VALUE RAM x2
GIGABYTE GA-965P-S3
SAPPHIRE ATI X1650PRO 256MB PCI-E LITE RETAIL
WESTERN DIGITAL 250GB 16MB WD2500KS 7200RPM SATA2
ENERMAX EG565AX-VE 535W DUAL FAN NOISE TAKER + PCI-E
Πρόκειται για το ιδιο σύστημα που ειχε παρουσιάσει πριν περίπου ένα μήνα ο συν-φουρημήτης geokot και αφού ειχε αποκομίσει τα θετικά σας σχόλια σκέφτομαι να ακολουθήσω την επιλογή του.
Ο χρήση του φυσικά θα αφορά αναπαραγωγή εικονας υψηλής ανάλυσης ( και μόνο ) και η απορία μου είναι εάν το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να αντεπεξέλθει μελλοντικά όταν θα βγουν τα HDDVD και BD.
Σε λιγο καιρο που θα έρθουν στην χωρα μας τα πρωτα BD-Rom και τα HD-DVDRom, θα μπορώ προσθέτοντας τα σε αυτό το κουτί να αναπαράγουν τα αντίστοιχα δισκάκια;
Επίσης με το θέμα του ήχου.
Θα πρέπει να προσθέσω νέα καρτα ήχου που να υποστηρίζει το νέο φορματ;

HV

Reaction score
0
Εγω θα εβαζα τον 4300 που ειναι αρκετα πιο φτηνος και παιρνει ευκολα καλο Oc...Για Htpc ειναι αρκετος.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.265
HV εννοείς τον 6300?

Ανδρέα, άλλαξε τη μνήμη και πάρε κάποια που να μην είναι value (έστω κι αν - που θα - κοστίζει παραπάνω).

HV

Reaction score
0
4300..Ειναι ο νεος της Intel φτηνοτερος απο τον 6300...
Δες το topic με τους Core Duo...

Reaction score
6
Απάντηση: Htpc για Hd

Βρε παιδιά το θέμα δεν είναι αυτό.
Μην σκοτίζεστε για το πια είναι η καλύτερη καρτα.
Το θεμα είναι αν το συγκεκριμένο πακέτο εχει προοπτική να δουλέψει στο μέλλον με την συνοδεία ενός HD-DVD η BD Drive

HV

Reaction score
0
Εγω δεν ειμαι μαντης και δεν μπορω να εγγυηθω τπτ για το μελλον...Το πιο πιθανο ομως ειναι ναι να αντεξει αν και μια καλυτερη καρτα γραφικων ισως να χρειαστει για να χειριστει ανετα το 1080p.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Το ίδιο περίπου σύστημα μόλις πήρα εγώ!!!

Ίδιος επεξεργαστής, ίδιο chipset μητρικής, Χ1600 κάρτα γραφικών, ίδιο δίσκο, και μνήμη προτίμησα αυτή:

OCZ Ram 1GB KIT (2x512ΜΒ) DDR2 667 Value Pro

Ξέχασαν να μου βάλουν το firewire bracket και θα το ξαναπάω αύριο... Το βράδυ θα έχω εντυπώσεις σε h.264 αρχεία...

Reaction score
14
core 2 duo 2.13 με απλές μνήμες 2GB 667mhz, απλή σχετικά κάρτα γραφικών Nvidia Geforce 7300, και SATAII δίσκο, με Coreavc, media player classic, AC3 filter, Halli splitter, και το VLC Player Πάιζουν όλα τα Η.264 απροβλημάτιστα στο HTPC με τον προτζέκτορα, χωρίς όυτε ένα dropped frame, και CPU 27%-35% το πολύ. Μιλάμε για απροβλημάτιστη κατάσταση. Απλά είχα αρχίσει να αγωνιώ καθώς με όλα τα άλλα Players που επιχειρούσα να πάιξω τα h.264 είχαν συνεχή πολλά κολλήματα.

Reaction score
191
επισης κορυφαιο για τα γουστα μου ειναι το mozart απο την thermaltake!!απιστευτο κουτακι μου θυμιζει classe!

o 4300 ποτε θα ερθει ομως?στα 3.6 ριχνει πολυ ξυλο στον deufalt χ6800 απο οτι ειδα.

παντως συμφερει να παρεις εναν 6300 και να τον πας 2.8 για χαλαρα και 3.3 πιο σφηχτα αλλα με καλες μνημες να παιζουν 1:1.

κλασικες δοκιμασμενες λυσεις.συνδυασμος που σκωτονει σε τιμη/αποδοση
6300+abit ab9 συνολο=238 ευρω!

Reaction score
0
Σκέφτομαι να φτιάξω ένα HTPC αλλά έχω κάποιες απορίες και θα θελα την συμβουλή σας.
Το σύστημα θα απαρτίζεται από τα εξής

Πρόκειται για το ιδιο σύστημα που ειχε παρουσιάσει πριν περίπου ένα μήνα ο συν-φουρημήτης geokot και αφού ειχε αποκομίσει τα θετικά σας σχόλια σκέφτομαι να ακολουθήσω την επιλογή του.
Ο χρήση του φυσικά θα αφορά αναπαραγωγή εικονας υψηλής ανάλυσης ( και μόνο ) και η απορία μου είναι εάν το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να αντεπεξέλθει μελλοντικά όταν θα βγουν τα HDDVD και BD.
Σε λιγο καιρο που θα έρθουν στην χωρα μας τα πρωτα BD-Rom και τα HD-DVDRom, θα μπορώ προσθέτοντας τα σε αυτό το κουτί να αναπαράγουν τα αντίστοιχα δισκάκια;
Επίσης με το θέμα του ήχου.
Θα πρέπει να προσθέσω νέα καρτα ήχου που να υποστηρίζει το νέο φορματ;
Το παραπάνω σύστημα το έφτιαξα και το χρησιμοποιώ 2 μήνες περίπου. Για τα τωρινά δεδομένα νομίζω ότι είναι υπέρ αρκετό. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τις απαιτήσεις τις εποχής στο να παίζω HD αρχεία. απλά απ΄ότι έχω καταλάβει το πάν είναι να σετάρεις καλά κάποιους codecs πάνω σε κάποια προγράμματα και την ίδια δουλειά με μικρότερης ισχύος σύστημα.
Το συγκεκριμένο σύστημα έχει δυνατότητα για αρκετά καλό χειρισμό στο overclocking πράγμα που γι την ώρα δε νοιώθω να το έχω ανάγκη.

HV

Reaction score
0
O 4.3 εφτασε τα 3.6 με Phase αν δεν κανω λαθος...Ετσι κοστιζει περισσοτερο και απο εναν 6800.

Ο 6.3 ΔΕΝ φτανει τα 2.8 χαλαρα οπως αναφερθηκε εφοσον πρεπει να αλλαχτει η ψυκτρα και οχι σε ολες τις μητρικες.
Χαλαρα μπορει να πει καποιος πως τα φτανει ο 6600 τα 2.8 και με στοκ ψυκτρα.

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Htpc για Hd

Το παραπάνω σύστημα το έφτιαξα και το χρησιμοποιώ 2 μήνες περίπου. Για τα τωρινά δεδομένα νομίζω ότι είναι υπέρ αρκετό. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τις απαιτήσεις τις εποχής στο να παίζω HD αρχεία. απλά απ΄ότι έχω καταλάβει το πάν είναι να σετάρεις καλά κάποιους codecs πάνω σε κάποια προγράμματα και την ίδια δουλειά με μικρότερης ισχύος σύστημα.
Το συγκεκριμένο σύστημα έχει δυνατότητα για αρκετά καλό χειρισμό στο overclocking πράγμα που γι την ώρα δε νοιώθω να το έχω ανάγκη.
Πιστεύεις geokot (σύμφωνα με την πείρα σου) πως εάν έβαζες ένα HD-DVD Drive θα μπορούσε να αντεπεξέλθει αυτό το σύστημα

GTX

Reaction score
39
Ανδρέα πολύ δύσκολο θα έλεγα να το προβλέψει κανείς. Τα κλιπάκια που κατεβάζουμε σε H.264 τα παίζει άνετα, το θέμα είναι πόσο πιο βαριά θα είναι τα HD-DVD και Blu-Ray. Το quosmio που είχαμε στην έκθεση και δοκιμάζαμε με το HD-DVD δεν υποστήριζε HA με τους drivers που είχε και με software μόνο έκανε σπασίματα. Μάλιστα όταν ο gkontoletas του έβαζε HA έπαιζε ακόμα χειρότερα. Γι'αυτό λέω μέχρι να κυκλοφορήσουν και να δούμε τί πραγματικά παίζει μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Νομίζω ότι επειδή οι καινούργιες κάρτες γραφικών κάνουν HA στο h.264 κύριως για την υποστήριξη hd-dvd και blu-ray δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα να παίξουν τελικά...

Πάντως και εγώ με αυτή την προοπτική το έφτιαξα το htpc...

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.265
κλασικες δοκιμασμενες λυσεις.συνδυασμος που σκωτονει σε τιμη/αποδοση
6300+abit ab9 συνολο=238 ευρω!

Αυτό πήρα! :respect::respect::respect:

Μαζί με OCZ 2*512 @ 800MHz (ΟΧΙ VALUE!!!). Κάπου υπάρχει το αντίστοιχο θέμα (με φωτό).

Reaction score
4
εγώ έχω καταλήκει στο παρακάτω
http://cgi.ebay.de/XH-2170-Intel-Co...QQihZ004QQcategoryZ132325QQrdZ1QQcmdZViewItem

εχει 1269 ευρώ και τα εξής :

Intel Core2 Duo E6300 2x1,86GHz 2MB Cache
ASUS P5V-VM DH
GeForce 7600GT 256MB HDMI out Zalman Fan
1GB DDR2 667MHz Kingston
18x DVD/RW DL Multiformat +/- Lightscribe
CoolerMaster CM Media 260 inkl. Display(το κουτί)
5.1 Realtek ALC833 High Definiton Sound
Hauppauge HVR- 3000(ψηφιακό επιγειο , δορυφορικο , αναλογικο επίγειο και ραδιοφωνο)
wi-fi και windows home

έχει πολυ ωραίο κουτι κιολας.

αν το πηγαιναμε για κανα group buy και χωρίς το λειτουργικό θα το πέρναμε ενα χιλιαρικάκι.

το καλύτερο του συστήματος ειναι οτι εχει ΜΟΝΟ 16db θορυβο

Attachments

Reaction score
119
Πολυ ωραιος και εμφανισιακα,με μικρες επιφυλαξεις για την τροφοδοσια(380watt).Αν χωραει μεγαλυτερο και ο θορυβος κρατηθει στα ιδια πανω κατω επιπεδα,αριστη αγορα.

Reaction score
4
οτι είναι δικό μου? xaxax :)

δεν ξέρω να σου πώ την αληθεια.εχουν μια μικρη διαφορά στην προσοψη.δεν μπορώ να παρατηρήσω κάτι ακόμα

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Μπορειτε να μου πειτε τι διαφορες εχει ο pentium P4-2.8 με τον 6300 ή 6400 σε προγραμματα επεξεργασιας βιντεο; (κυριως στο pinnacle 10)

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale