HTPC και κάρτες TV

Reaction score
3.085
Αρχικά εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους για την ημέρα και ειδικά στους εορτάζοντες, Μαρίες, Μάριους, Παναγιώτηδες, Παναγιώτες ή Γιώτες ή Νότες.

Από βάθους καρδιάς.

Τελευταία έχω βαλθεί να γίνω ένας σκληροπυρηνικός χρήστης HTPC. Σημεία των ψηφιακών καιρών, βλέπεις. Έχω ανοίξει κάποιες συζητήσεις από δω κι από κει, με αρχή το Αμερικάνικο avsforum.

Ας ξεκινήσω κι εδώ μια, λοιπόν.

Έχω προς εγκατάσταση στο νέο μου HTPC δυό κάρτες TV της Terratec: Την Cinergy 600 σε PCI και την Cinergy 2400i σε PCI-Express. Η πρώτη είναι για τα σημερινά αναλογικά κανάλια και η δεύτερη για τα κανάλια της νέας ψηφιακής πλατφόρμας DVB-T, που μόλις ξεκίνησε στην Ελλάδα. Και οι δύο είναι τηλεχειριζόμενες και συνοδεύονται από τους δικούς τους drivers και το δικό τους software.

Τα ερωτηματικά μου είναι:

1. Θα μπορεί ο υπολογιστής να τις βλέπει και τις δύο, ή θα μπερδεύεται;
2. Αν ναι (που φαντάζομαι πως ναι), με ποιό τρόπο θα μπορεί να γίνεται η επιλογή, μέσα από το κέλυφος των Windows XP ή μέσα από το κέλυφος του λογισμικού Media Lab, που συνοδεύει το HTPC (κάτι παρόμοιο με το κέλυφος των Windows MCE);
3. Αν ξεχωρίζεις την λειτουργία τους μέσα από το ένα ή το άλλο κέλυφος, ξέρει κάποιος αν σου δίνεται η δυνατότητα να λειτουργείς τον υπολογιστή σαν PVR, ήτοι να γράφεις την εκπομπή από τη μια κάρτα και να παρακολουθείς εκπομπή από την άλλη;
4. Γνωρίζει κάποιος αν το τηλεχειριστήριο της μιας κάρτας επηρεάζει την λειτουργία και της άλλης, όπως π.χ. η επιλογή σταθμών, μιας και οι δύο είναι της Terratec; Ή μήπως μένει ανηπερέαστη, εφ' όσον έχεις επιλέξει τη μια από τις δύο μόνο να λειτουργεί;

Πολλά τα ερωτήματα, αλλά έτσι συμβαίνει κατά κανόνα με τους newbies στο είδος

Ευχαριστώ και Χρόνια Πολλά και πάλι

Reaction score
3.085
Το configuration του HTPC

Το βασικό configuration του υπολογιστή είναι:

Windows XP Pro (original και όχι μαϊμού)
Pentium 4, 3.6 GHz HT, mod. 660 CPU
Intel D945PSNLK Motherboard
RAM 2 x 1GB DDR2 - 533 MHz, Samsung
Sapphire ATI X1900XTX PCI-E GPU
Creative SB X-Fi Platinum SC
1 x 120 GB MaXtor SATA HDD
1 x 300 GB MaXtor SATA HDD
2 x 300 GB WD SATA HDDs
Lite-On 16x DVD-ROM Drive
Pioneer DVR-A10 DVD-R Multi Drive
Thermaltake Bach Box (Media Lab version RC)
Thermaltake PurePower 680W W0049 PSU
Zalman CNPS8000 Cooling Fan (Ο μόνος που χώραγε και αποδίδει)
Terratec Cinergy 2400i DT/MCE TV Card (Αναμένεται)
Και ένα ή δύο PCI slots άδεια προς πάσαν χρήσιν
Microsoft 5000 Wireless KeyBoard/Mouse
Philips 17" TFT Screen (βοηθητική)

Καλείται να τροφοδοτήσει με σήμα την είσοδο HDMI του Toshiba TDP-MT700 (DLP 1280x720, μονότσιπος)

Reaction score
3.085
Διόρθωση

Μια διόρθωση μικρής σημασίας στο παραπάνω configuration.

Δίπλα στην Terratec 2400i, σβύστε το "αναμένεται" και από κάτω προσθέστε επίσης την ήδη αναφερθείσα δεύτερη κάρτα TV, την Terratec Cinergy 600

Reaction score
3.085
Κανείς;

ΟΚ, Δεκαπενταύγουστος ήταν, δεν περίμενα να δει κάποιος το μήνυμα

Μήπως τώρα που ξαναγυρνάμε σιγά σιγά στην καθημερινότητα, έχει κάποιος γνώμη περί των ανωτέρω;

Thanks

NLS

Reaction score
1
ο gontoletas ίσως βοηθήσει - εγώ άρρωστος και με το ζόρι διαβάζω τα νέα

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Reaction score
3.085
gkontoletas said:
1. Εδώ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
2. Τα Windows MCE 2005 υποστηρίζουν επίσημα DVB-T, όποτε από το κέλυφος των MCE θα έχεις έλεγχο και των δύο καρτών.
3. Ναι
4. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Πια έκδοση της 2400i έχεις; Την DT ή την MCE.
http://tvuk.terratec.net/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=402
Γενικά σ' ευχαριστώ, gkontoletas. Μερικές επισημάνσεις:

1. ΟΚ
2. Δεν έχω Windows MCE 2005, αλλά τα XP Pro (ελληνική έκδοση). Το ερώτημά μου αφορά σε αυτά, λοιπόν. Και επίσης αφορά στο κέλυφος του Media Lab της Thermaltake, αν και δεν ξέρω αν κάποιος εδώ μέσα το έχει δουλέψει, ώστε να έχει γνώμη επ' αυτού. Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα παραμένει για τα XP Pro.
3. ΟΚ
4. ΟΚ

Έχω την έκδοση MCE, αλλά κινούμαι προς αναβάθμισή της σε DT, ήτοι στην επί πλέον αγορά του τηλεχειριστήριου και ότι άλλου πιθανού software την ακολουθεί.

Με την ευκαιρία να αναφέρω πως στην Ελλάδα δεν έχω ακόμα βρει κάποιον που να μπορεί να μου φέρει αυτή την αναβάθμιση και κινούμαι στην απόκτησή του μέσω του site της ίδιας της Terratec. Ξέρει κανένας κάποια λύση (μαγαζί) στην Ελλάδα;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Παναγιώτης Μελάς said:
2. Δεν έχω Windows MCE 2005, αλλά τα XP Pro (ελληνική έκδοση). Το ερώτημά μου αφορά σε αυτά, λοιπόν. Και επίσης αφορά στο κέλυφος του Media Lab της Thermaltake, αν και δεν ξέρω αν κάποιος εδώ μέσα το έχει δουλέψει, ώστε να έχει γνώμη επ' αυτού. Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα παραμένει για τα XP Pro.

Με την ευκαιρία να αναφέρω πως στην Ελλάδα δεν έχω ακόμα βρει κάποιον που να μπορεί να μου φέρει αυτή την αναβάθμιση και κινούμαι στην απόκτησή του μέσω του site της ίδιας της Terratec. Ξέρει κανένας κάποια λύση (μαγαζί) στην Ελλάδα;
Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Terratec στην Ελλάδα είναι ο Νάκας(www.nakas.gr).
Η νέα έκδοση του MediaLab(SoundGraph OEM) υποστηρίζει και DVB-T.
http://www.thermaltake.com/support/download/download_driver.htm

[iMEDIAN]

1. Watching Digital TV
ATSC and DVB-T digital TV tuner cards start to be supported. Although the watching DTV feature was just included in this version, other features like record and time-shift will be added in future update release. For reference, BDA driver (Microsoft DTV standard) should be supported by digital TV card in order to get watching digital TV in iMEDIAN.

Reaction score
3.085
Thermaltake iMON software

Φίλε gkontoletas, σ' ευχαριστώ πολύ για τις υποδείξεις σου.

Τώρα που γύρισα στην Αθήνα (τί ωραίες οι διακοπές, αλήθεια!), βάλθηκα να τελειώνω μ' αυτή την υπόθεση. Πήγα, λοιπόν, στο site της Thermaltake, στο link που υπέδειξες και δοκίμασα να κατεβάσω το νεότερο version 5.00.0721, το οποίο όπως είπες (και όπως λένε και οι ίδιοι) υποστηρίζει τις κάρτες για Digital TV.

Αφού απεγκατέστησα (σύμφωνα με την οδηγία που συνοδεύει το κατέβασμα του driver) το παλιό software. δοκίμασα να κατεβάσω το νεότερο. Μόλις λοιπόν, πατάω το κουμπί του "download", με πάει σε μια άλλη σελίδα που είναι φουλ στα Κορεάτικα. κι άντε να βγάλεις άκρη.

Μήπως ξέρεις ή ξέρει κάποιος άλλος κάτι γι αυτό;

Ευχαριστώ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.648
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale