HTPC και πολυκάναλος

rsa

Reaction score
0
Γεια και χαρά σε όλους και καλώς σας βρήκα!

Πολλά συγχαρητήρια για την κατάθεση τεχνογωσίας και ψυχής από όλους σας!

Πριν από αρκετούς μήνες μπήκα στη διαδικασία και σύνθεσα ένα HTPC που συνδέθηκε με μια Α786. Προορίζεται μόνο για θέαση και με τα αποτελέσματα είμαι απόλυτα ικανοποιμένος! :105:

Εν τάχυ τα σημαντικότερα parts είναι:

GPU: ΑΤΙ 4550 (ASUS EAH4550)
mobo: ASUS P5Q-EM
CPU: INTEL CORE 2 QUAD CORE Q8200

Ο ήχος επεγεργάζεται προς στιγμήν απο τον προσεσορα της ATI και μεταφέρεται μέσω HDMI στην tv.

Ηρθε πλέον η ώρα για ένα βημα παρακάτω και να πάω σε πολυκάναλο....

(Ξέρω πως μάλλον δεν απευθύνω την ερώτηση και στο πιο κατάλληλο σημειο του forum αλλά θα ήθελα την γνώμη σας από αντιστοιχες υλοποιήσεις).

Αντιλαμβάνομαι πως η καλυτερη λυση είναι να πάρω ένα πολύκάναλο ενισχυτη με τα κατάλληλα ηχεία. (Σωστά ? προτασεις....)

Λογικα θα χρησιμοποιηθεί πλέον η onboard κάρτα ήχου με οπτική.

Θα μπορούσατε να μου δόσετε κάποιες κατευθύνσεις, προτάσεις.....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Καλώς ήρθατε στο AVSite rsa.
Για να βοηθήσουμε θα θέλαμε κάποια παραπάνω στοιχεία για :

1)Την οικονομική κατηγορία που θέλετε να κινηθείτε
2)Τα τ.μ. που θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα
3)Υπάρχει κάποιο link για την κάρτα γραφικών?

Εν τάχυ ναι θα χρειαστείτε κάποιον πολυκάναλο ενισχυτή και ένα σετ από 5.1 ή 7.1 ηχεία.

rsa

Reaction score
0
Απάντηση: HTPC και πολυκάναλος

Λοιπόν σχετικές απαντήσεις:

1) 800 - 1000 Ευρώ

2) Σαλόνι - 35 τ.μ.

3) Η καρτα γραφικών είναι:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513371

Βέβαια θέλω την αποφύγω γιατί έχω κάτι θεματάκια συνχρονισμού (αλλά μόνο στο mce) και να χρησιμοποιήσω αντι αυτής την κάρτα ήχου του mobo:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522663

Βέβαια με τον KMPlayer που χρησιμοποιώ για τις ματροσκες παίζει άψογα ο προσεσορας της ΑΤΙ.

rsa

Reaction score
0

Να υποθέσω πως το budget είναι πολυ μικρό και είστε όλοι "κουμπωμενοι" για προτάσεις... :108:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Λιγάκι υπομονη....

Πάντως για ενισχυτή κοίτα κάποιο απ τε τελευταία γιαμάχα.

Πχ

rsa

Reaction score
0

Πράγματι ο 463 είναι μια πολύ καλή λύση!

Ψάχνοντας βέβαια με μεγαλύτερη λεπτομέρια το forum βρήκα πολύ κατατοπιστικές απαντήσεις τελικά για το θέμα.... :126:

(Συγκεκριμένα μεταξύ τυριού και αχλαδιού - δηλαδή Yamaha 663 και Denon 1910 .......)

Αντιλαμβάνομαι τελικά πως για μια αξιορεπή λύση πρέπει να ανεβάσω το budjet.

Αναλογιζόμενος πως ένα αξιοπρεπής ενισχυτής είναι κάτι που θα μου μείνει μου κάνει κλικ και ο 663 με 100 Ευρω περίπου παραπάνω....

Βέβαια πρέπει να κόψω από τα ηχεία.....

Η ερώτηση είναι λοιπόν αν μπορώ να ξεκινήσω με 2.1 όπως διάβαζα και να το επεκτείνω σταδιακά....

Είναι κάτι εφικτό? Και ποια μπορεί να είναι αυτά?

rsa

Reaction score
0

Μετά την επισκεψη μου στην έκθεση θεωρώ πως μπορεί να κλεισει το θέμα..... :133:

Μιλάμε έφαγα τρελή απογοήτευση........ :134:

Μόλις συνειδητοποισα πως εκείνα τα τέρατα ποιότητας κάποιοι τα έχουν στα σαλόνια τους ή μάλλον σε tv rooms και τα απολαμβάνουν ενω παζαρεύω το χιλιάρικο (ευρώ) για ένα πολυκαναλο και ηχεία 5.1 .... ξενέρωσα αφάνταστα..... :122:

Αντε και του χρόνου..... παίδες!!!

Ούτε το τζοκερ μας σώζει ..... ούτε... (γιατί άντε το μηχάμημα το αγοράζεις ..... το σπιτι για να το φιλοξενήσει ομώς???)

Reaction score
0
Μπορεις να ξεκινησης ανετα απο τα χαμηλα και να ονειρευεσε τα ψηλα το home cinema και η τεχνολογια ειναι χομπι για ολα τα βαλαντια και για να μην απογοητευεσε να ξερεις οτι τα φτηνα που κοιτας πουλανε πολυ περισσοτερο απο τα χι εντ.Γι αυτο βαλε το χερι στην τσεπη και ξεκινα μεχρι εκει που φτανεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.542
Members
38.715
Νεότερο μέλος
OtisTas