htpc και ως audio processor

Reaction score
1
Γειά σας,
θα ανοίξω κάποια θέματα που νομίζω το ένα θα έπρεπε να ασχολιθούμε περισότερο και πολύ πιο πρίν.
α) Στην εποχή μας και δεδομένου πλέον την γρηγοράδα που ανεπτυξαν τα PC οι λάτρεις του HTPC θα έπρεπε εκτός από την επεξεργασία εικόνας να επομισθεί και την επεξεργασία ήχου δημιουργόντας το, (εκτός από ένα HI-END *DVD/BLUE RAY/HD DVD player με ενσωματομένο εξαιρετικό SCALLER FFDSHOW ή μια κορυφαία κάρτα γραφικών) και ένα HI_ END προενυσχητή που θα κάλυπτε όλα τα φόρμα ώστε να συνδαιεται με ένα επτακάναλο τελικό ενισχητή μόνο. Για μένα νομίζω αυτό είναι ένα ολοκληρομένο HTPC το οποίο θα μπορείς ευκολα και απλά να το αναβαθμίσεις αλλάζοντας κάποιες κάρτες ή προγράμματα.Πώς όμως γίνεται αυτό με τις επεξεργασίες, ποιές κάρτες και ποιά προγράμματά?
όσοι είναι μάνες του p.c και γνωρίζουν ας μας διαφωτίσουν και εμάς λίγο, εκτός εάν είμαι λάθος και δεν είναι εφικτό.
Εγώ ασχολούμε 12 χρόνια με το HT και έχω αλλάξει πάμπολα μηχανίματα από ενοισχιτές, DVD PLAYER βιτεοπροβολεις και στο τέλος κάθε χρόνο μας τα πέρνουν κανονικά διότι είμαστε άρρωστει, έχουμε πάθος για αυτό και καλά κάνουμε όμως εάν υπάρχει λύση γιατί να μην το λύσουμε.

2)Επίσης θα ήθελα να ξέρω εάν η επεξεργασία εικόνας στο PC μέσο FFDSHOW ή κάποιας κάρτας είναι καλυτερη από αυτή του ONKYO 875 με το chip REON.

Σας ευχαριστώ

οδηγός

Reaction score
1
πειτε ρε παιδια την αποψη σας θελω να την ξερω.ειμαι λαθος να μην ψαχνομαι;

Reaction score
0
Σε θέματα εικόνας SD το ΗTPC τα καταφέρνει άριστα, πολύ καλύτερα και από το καλύτερο player αυτή την στιγμή για 2 λόγους:
1. τα προγράμματα αναπαραγωγής είναι πάρα πολλά και δέχονται πολύ μεγάλη παραμετροποίηση. Καθένα από αυτά μπορεί να πάρει δεκάδες φίλτρα processing και, εφόσον πλέον οι ταχύτητες το επιτρέπουν λόγω επεξεργαστικής ισχύως, να κάνει παπάδες. Με την πληθώρα των φίλτρων και των προγραμμάτων που υπάρχουν, αν ασχοληθείς και είσαι γνώστης μπορείς να "φέρεις" την εικόνα σε φοβερά επίπεδα.
2. η μετάδοση του σήματος της εικόνας γίνεται ψηφιακά, με σήμα έτοιμο για τον προβολέα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι γλυτώνεις το digital-to-analogue conversion και επιπλέον παρακάμπτεις scaler και deinterlacer του προβολέα.

Για τον HD ήχο τώρα, για να έρθω στο ερώτημά σου, τα πράγματα διαφέρουν πολύ.
Αφενός ο μόνος player που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι μόνο το powerdvd 7.3XXX που μπορεί να αναπαράγει BD και HDDVD. Εφόσον έχεις ασχοληθεί λιγάκι θα ξέρεις ότι ούτε παραμετροποιήσιμο είναι ούτε διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Απλά το υλικό είναι "από την μαμά του" καλό και γι'αυτό το αποτέλεσμα είναι καλό. Όμως δεν παύει να υπάρχει το γεγονός ότι φίλτρα για ήχο δεν μπορείς να εγκαταστήσεις.
Άρα όλη η επεξεργασία γίνεται από το powerdvd με αμφίβολα αποτελέσματα. Διάβαζα μάλιστα πρόσφατα επίσημη τοποθέτηση της Cyberlink που ομολογούσε ότι για τα HD φορμά ήχου το powerdvd κάνει downsample και έτσι τα επεξεργάζεται.
Επιπλέον, επειδή ο HD ήχος δεν μπορεί να μεταφερθεί, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ψηφιακά καθώς χρειάζεται HDMI 1.3 που δεν υπάρχει σε καμία κάρτα ήχου/γραφικών, μόνη λύση είναι η αναλογική σύνδεση μέσω μιας κάρτας ήχου με 7.1 αναλογικές συνδέσεις. Άρα πρόσθεσε στα παραπάνω και μια ψηφιο-αναλογική μετατροπή AΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επειδή όμως όσο ζούμε ελπίζουμε και ειδικά σε θέματα τεχνολογίας που τίποτα δεν μένει ίδιο για πάνω από μερικούς μήνες, πστύω ότι δεν είναι μακριά η μέρα που το TheaterTek ή ο VLC η ακόμα και το ταπεινό MPC θα μπορούν να αναπαράγουν BD/HDDVD. Οπότε τότε θα ωριμάσουν και τα φίλτρα επεξεργασίας ήχου που θα μπορούν να ενσωματωθούν στα players, και θα είμαστε κοντά σε αυτό που ζητάμε. Η επεξεργασία θα φύγει από το powerdvd και τα αποτελέσματα θα βελτιωθούν. Αν μάλιστα ως τότε έχουν βγει κι άλλες κάρτες ήχου με αναλογικά τμήματα εξίσου καλά με της (σπάνιας πια να βρεθεί) Χ-Meridian σε προσιτές τιμές, τότε στο θέμα του HD ήχου θα έχει μπει για τα καλά το νερό στο αυλάκι.

Μέχρι τότε οι ολοκληρωμένοι ενισχυτές με HDMI 1.3 και HD decoding σε συνδιασμό με standalone players είναι η καλύτερη λύση για τον ήχο. Ή αλλιώς standalone player και αναλογική 7.1 σύνδεση, αν και τα περισσότερα players έχουν μόνο 5.1 αναλογικές (προσωπικά δεν ξέρω κανένα να έχει 7.1 αλλά εικάζω ότι θα υπάρχει και απλά μου διαφεύγει).

ΥΓ: μην ξεχνάς και ότι τα ΧΡ, που τρέχουν αυτή την στιγμή στην συντριπτική πλειοψηφία των HTPC, είναι τραγικά σε θέματα ήχου. Αλλά απ'όσο γνωρίζω τα Vista έχουν κάνει τρομερή πρόοδο στο θέμα διαχείρισης ήχου.

Reaction score
1
Θοδωρη σε ευχαριστω εκεινω που λεω ειναι να ειναι ενα προενισχυτης αρα η ψηφιοαναλογικη μετατροπη θα γινεται απο την καρτα ηχου (υπαρχει τετοιας ποιοτητας καρτα;)και να συνδεεται αναλογικα μεσον 7.1 εξοδου με ενα 7καναλο τελικο ενισχυτη.οσον αφορα την επεξεργασια ηχου (τα νεα φορμα ηχου)να τα προσφερει η καρτα η καποιο προγραμα(οπως γινεται στην εικονα μεσον FFDSHOW η καρτα γραφικων)

Reaction score
0
Να κάνω μια περίληψη όσων είπα παραπάνω:
1. υπάρχουν κάρτες με καλά αναλογικά στάδια, όπως η X-Meridian για την οποία γίνεται πολύς λόγως στο αμερικάνικο φόρουμ. Αλλά προσωπικά διατηρώ ακόμα πολλές επιφυλάξεις για την απόδοσή της σε σχέση με έναν καλό ολοκληρωμένο (προενισχυτές γαι HD ήχο δεν έχουμε δει ακόμα).
2. τον HD ήχο από HTPC μπορείς αυτή την στιγμή να τον αναπαράγεις μόνο μέσα από το PowerDVD. Την επεξεργασία του ήχου την κάνει το ίδιο το PowerDVD με πολύ αμφίβολα αποτελέσματα. Δυνατότητα να εγκαταστήσεις άλλα φίλτρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Μόνο software decoding και μόνο μέσα από το PowerDVD, όχι ffdshow, όχι AC3filter....μόνο ότι είναι built-in στο powerdvd.

Με λίγα λόγια, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για HD ήχο στο HTPC.

Reaction score
1
τωρα με καλυψε εντελως εαν στην πορεια αλλαξει κατι τα λεμε ξανα.το δευτερο ερωτημα να υπολογισω οτι δεν γνωριζεις

Reaction score
150
Την X-Meridian την πρόλαβα ευτυχώς αλλά δεν την έχω συνδέσει ακόμα αναλογικά αλλά θα γίνει σύντομα. Το μεγάλο της ατού είναι τα αναβαθμίσιμα opamps (4) αλλά δεν ξέρω που να τα βρώ και τι να βρω (τυπο) για την ακρίβεια.

Προς το παρόν θα τη συνδέσω στον Onkyo TX NR-905 με τα δικά της και θα σας πω σε μια εβδομάδα περίπου.

Reaction score
150
Χαχα έχεις δίκιο αλλά ο λόγος που δεν το έχω κάνει ακόμα είναι διότι τα PC και ο ΟΝΚΥΟ είναι πιο μακριά από τα καλώδια που έχω και το ρακ μου δεν είναι έτοιμο ακόμα.

Μόλις τώρα διάβαζα το κάποιο thread στο AVS forum τίτλο HD-DVD & Blu-Ray playback in Media Centre Classic

link:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=892527&page=9

Μιλάμε για μεγάλες ορέξεις για tweaking φυσικά και πάλι με τον ήχο ακόμα άσχημα τα πράγματα αλλά καλύτερα από PDVD.

Το Power DVD Ultra κάνει downsampling τα πάντα σε 48Khz/16bit ακόμα και τα αναλογικά. Οπότε αποκλείεται.

Εγώ αν καταφέρω να περνάω 5.1 LPCM θα είμαι χαρούμενος αλλιώς θα περιμένουμε ή θα αγοράζω τα Blue-Ray αν δε τα βρίσκω για ενοικίαση και θα τα παίζω με PS3 (που επίσης δεν βγάζει DTS HD MASTER AUDIO ακόμη μιας και το bitstream δεν δουλεύει).

Τέλος η Auzentech θα βγάλει HDMI 1.3 board για την Meridian και την Prelude σύντομα και ίσως κάτι γίνει. Αλλά εδώ που τα λέμε η συντριπτική πλειοψηφια το κόσμου δεν έχει ιδέα για HD kai Blue-Ray και όλα αυτά, θα νοιαστούν οι εταιρείες να τα φτιάξουν.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.477
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO