HTPC με το minimum κοστος

Reaction score
0
Ο αδελφος μου θελει να κανει ενα htpc με το ελαχιστο κοστος
(ειναι μερακλης:105:)

Εχει ηδη case, psu, dvd, hdd. Mητρικη θα του δωσω εγω την Asus M4N78 SE sAM3.
Eαν παρει τον φτηνοτερο ΑΜ3 cpu (Sempron 140) και τη φτηνοτερη καρτα (5450), συνολο 65€, ειναι καλυμενος?

Κι αλλη μια ερωτηση, ποση ram χρειαζεται αυτο το συστημα? (ddr2 σε Win 7 Ult64)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: HTPC με το minimum κοστος

Μακριά από Sempron, πάρε τον μικρότερο Athlon II X2, θα χρειαστεί τουλάχιστον 2GB RAM.

Reaction score
0

O μικροτερος Αthlon x2 κανει τουλαχιστον 20ευρω περισσοτερα. Γιατι οχι τον Sempron των 2.7GHz, 45W ?
Ωστε με DDR2 2x1GB ειναι ενταξει? τις φτηνοτερες ε?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Οι Sempron είναι μονοπύρηνοι και χωρίς Level 3 cache, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει.
Μνήμες διάλεξε τις φθηνότερες συμβατές που αναφέρει ο κατασκευαστής.

Reaction score
0

Συμβατες με τι? τη μητρικη?
Υπαρχει περιπτωση να βαλω ασυμβατες?

Απο ποιον επεξεργαστη και πανω μπορεις να βλεπεις ολες τις ταινιες?
Η καρτα γραφικων παντως παιζει τον πρωτο ρολο ε?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Κάθε κατασκευαστής έχει μια λίστα με μνήμες που έχουν δοκιμαστεί και δουλεύουν σωστά.
Δες στα downloads της ASUS για την M4N78 SE το αρχείο Memory QVL

Αν θες να σε καλύψει και σε αναπαραγωγή Blu-Ray πρέπει να πας τουλάχιστον σε Phenom II X2, δες το παρακάτω link της Arcsoft.
http://www.arcsoft.com/estore/software_title.asp?utm_source=www.arcsoft.com&utm_medium=HOME_CONTENT&TRACKING_CODE=/WWW/EN/HOME/NULL/WEB/HOME_CONTENT/TMT5P/LEARNMORE/&ProductCode=TMT5P#submenu

Reaction score
0

Bασικα, οι μνημες που εχω ως τωρα βαλμενες σε αυτη τη μητρικη δουλευουν μια χαρα κι ας μην ειναι στην επισημη λιστα. Εξαλλου αυτες οι λιστες εχουν πολυ λιγες μνημες, σωστα?

Δεν πολυκαταλαβα τι λεει αυτο το link της arcsoft, ισως να μου εδειχνες που ακριβως να κοιταξω.
Παντως μου φαινεται υπερβολη να χρειαζεσαι απο Phenom2 x2 και πανω... Δηλαδη ουτε καν Athlon2 x2?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Γράψε λάθος για το Phenom II που ανέφερα ποιο πάνω Athlon II X2 ήθελα να γράψω, όπως σου έχω γράψει ήδη, αλλά μπερδεύτηκα.
Στη σελίδα του Arcsoft πήγαινε στο Link Requrements όπου αναφέρει αναλυτικά τις ελάχιστες και τις προτεινόμενες CPU.
Από τη στιγμή που οι μνήμες δουλεύουν σωστά μην τις αλλάζεις, αν όμως είδες την λίστα με τις συμβατές που δίνει η ASUS θα παρατήρησες ότι έχει τουλάχιστον 100 κωδικούς, δεν νομίζω να είναι και λίγες.
Σου ανέφερα την λίστα για την περίπτωση που είχες σκοπό να αγοράσεις καινούργιες άρα να είσαι και σίγουρος ότι θα δουλέψουν, αυτό δεν σημάνει ότι μνήμες εκτός λίστας δεν δουλεύουν.

Reaction score
0

Από τη στιγμή που οι μνήμες δουλεύουν σωστά μην τις αλλάζεις, αν όμως είδες την λίστα με τις συμβατές που δίνει η ASUS θα παρατήρησες ότι έχει τουλάχιστον 100 κωδικούς, δεν νομίζω να είναι και λίγες.
Mπαα, αυτες που εχει ειναι ελαχιστες σε σχεση με την ποικιλια που κυκλοφορει στο εμποριο.
Απο 667 εχει 35 μοντελα, απο 800 εχει 74 μοντελα και απο 1066 μόλις 19 μοντελα...
Καποιες επωνυμες μαρκες απουσιαζουν εντελως, ενω υπαρχουν διαφορες αγνωστες.

Οσο για τα requirements, αυτα αναφερονται συγκεκριμενα στο προγραμμα TotalMedia Theatre 5 που ετσι κι αλλιως δε χρησιμοποιω. Χρησιμοποιω απευθειας τον player:114:
Επισης δεν παιζω blu-ray, δεν εχω blu-ray player ουτε και αγοραζω blu-ray δισκους. Βλεπω οτι κατεβαζω απ το net. Kαι νομιζω οτι ολα αυτα που διακινουνται ειναι συμπιεσμενα, σωστα?
Τελος, μου φαινεται υπερβολικο να θες minimum A64 x2 4800+ 2.4GHz και ATI HD 3600 για να δεις μια ταινια! :111:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.488
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid