HTPC Builder v12.025

Reaction score
2
Εγω παλι αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι ο κοσμος αγοραζει αυτη την ακριβη ..... της akasa. Το μονο που κανει ειναι να φραζει τις οπες εξαερισμου και να κανει το κουτι να βραζει. Οσο για την ηχομονωση ουτε λογος, δεν κανει απολυτως τιποτα. Στο μονο που θα μπορουσε να φανει χρησιμο ειναι στο να μπει αναμεσα στα drives και τις βασεις τους για να μεταφερονται οι ελαχιστοι δυνατο κραδασμοι...

GTX

Reaction score
39
Δεν έχεις άδικο, το κακό είναι οτι οπως και συ φαντάζομαι διαπίστωσες αν δε πάθεις δε θα μάθεις! :)

Reaction score
2
Ορθον. (αν και δεν εχω βαλει ποτε κατι τετοιο :p) Αλλα για καποια πραγματα καλλυτερα να το ψαχνεις λιγο πριν αγορασεις, δεν ειναι παντα αναγκη να την πατας για να μαθαινεις... Πχ αν το παληκαρι αποφασισει οτι δεν εκανε σωστη κινηση και θελησει να το βγαλει θα του βγει η πιστη plus θα γεμισει το κουτι του με απομειναρια κολλας... Κριμα δεν ειναι?

HV

Reaction score
0
Καποτε ηξερα ατομα που χρησιμοποιουσαν ηχομονωση σε συνδιασμο με ψυξη με φρεον. Σε εκεινη την περιπτωση ηταν μια χαρα και αθορυβο..Θερμοκρασια κουτιου = Σιβηρια :)

Reaction score
2
Χμ, νομιζω οτι καπου να εχεις μπερδεψει. Το phase change ΔΕΝ λειτουργει ως air-condition για το εσωτερικο του κουτιου, αλλα ψυχει ενα συγκεκριμενο υποσυστημα, συνηθως επεξεργαστη ή καρτα γραφικων. Και μαλιστα η μονωση που υπαρχει κατα μηκος των σωληνων και της κεφαλης (θερμικη αυτη τη φορα) δεν επιτρεπει τη "διαρροη" ψυξης. Και επισης η ηχομονωση που λες το πιθανοτερο ειναι να ηταν τοποθετημενη μεσα στο ξεχωριστο κουτι με τον κομπρεσσορα, κατι που ειναι απολυτως λογικο γιατι κανει σαν τρενο ο ρημαδης :p

HV

Reaction score
0
Φιλε μου το Phase Change μπορει να ψυχει τοσο τον CPU οσο και το τσιπακι της Μητρικης οσο και τον GPU εν ολιγοις τιποτα σχεδον μεσα στο κουτι δεν μπορει να παραγει θερμοκρασια ( Εκτος απο τον 1 σκληρο που συνηθως σε τετοιες κατασκευες εχει ανεμιστηρακια για να τον ψυχουν και τα υπολοιπα συστηματα της μητρικης που παραγουν μικρη θερμοκρασια.).
Οσο για το οτι δεν επιτρεπεται η "διαρροη" δεν μιλησε κανεις για διαρροη. Μονο το γεγονος οτι τα σωληνακια και το τελικο ειναι παγωμενα ειναι αρκετο για να παγωσει ενα κουτι μετα απο ωρα ακομα και με επενδυση μεσα.
Και στο συγκεκριμενο κουτι ο κομπρεσσορας ηταν μεσα στο ιδιο κουτι το οποιο ηταν σε μεγεθος λιγακι μεγαλυτερο απο εναν ενισχυτη.
Βεβαια μιλαω για κατι χρονια πισω που η κατασκευη ηταν ξεχωριστη και κοστιζε παρα πολλα. Τωρα ποια βγαινουν ακομη και κουτια με ενσωματομενα αυτα τα συστηματα.

ΥΓ : Η Επενδυση δεν ηταν AKASA αλλα NoiseBlocker.

Reaction score
2
Φιλε μου το Phase Change μπορει να ψυχει τοσο τον CPU οσο και το τσιπακι της Μητρικης οσο και τον GPU εν ολιγοις τιποτα σχεδον μεσα στο κουτι δεν μπορει να παραγει θερμοκρασια ( Εκτος απο τον 1 σκληρο που συνηθως σε τετοιες κατασκευες εχει ανεμιστηρακια για να τον ψυχουν και τα υπολοιπα συστηματα της μητρικης που παραγουν μικρη θερμοκρασια.).
Δεν παραγουν μονο αυτα θερμοτητα... Μνημες, Mosfet, PWM, δισκοι, ολα ζεματανε.

Οσο για το οτι δεν επιτρεπεται η "διαρροη" δεν μιλησε κανεις για διαρροη. Μονο το γεγονος οτι τα σωληνακια και το τελικο ειναι παγωμενα ειναι αρκετο για να παγωσει ενα κουτι μετα απο ωρα ακομα και με επενδυση μεσα.Και στο συγκεκριμενο κουτι ο κομπρεσσορας ηταν μεσα στο ιδιο κουτι το οποιο ηταν σε μεγεθος λιγακι μεγαλυτερο απο εναν ενισχυτη.
Εγω μιλησα για θερμικη μονωση γυρω απο κεφαλη και σωληνες, απο την οποια πολυ δυσκολα περναει αρκετη ποσοτητα θερμοτητας ικανη να ψυξει ολοκληρο το κουτι. Αν περασει σημαινει οτι εχεις κανει καπου μεγαλο λαθος, και πολυ πιθανον να βρεις πανω στην μητρικη σου η στην καρτα γραφικων μια λιμνουλα υγροποιημενων υδρατμων. Και ειδικα αν ο κομπρεσορας ειναι μεσα στο ιδιο κουτι, ο οποιος εκλυει πολυ μεγαλα ποσα θερμοτητας, τοτε τα πραγματα ειναι ακομα πιο σκουρα.

Βεβαια μιλαω για κατι χρονια πισω που η κατασκευη ηταν ξεχωριστη και κοστιζε παρα πολλα. Τωρα ποια βγαινουν ακομη και κουτια με ενσωματομενα αυτα τα συστηματα.
Αλλα το χειροποιητο εξακολουθει να υπερτερει σε αποδοση, αλλα και κοστος κτησης. :)

ΥΓ : Η Επενδυση δεν ηταν AKASA αλλα NoiseBlocker.
Doesn't make any difference...

HV

Reaction score
0
Και ομως και ο Compressor μεσα και η θερμοκρασια κουτιου ηταν καπου 12 βαθμοι αν θυμαμαι καλα. Ολη η μητρικη βγαζει θερμοκρασια αλλα οχι αρκετη για να ζεματησει ολο το κουτι..Εξαλλου σε ολη σχεδον την μητρικη ειχαν τοποθετηθει χαλκινα ψυκτρακια σαν αυτα που βαζουμε στις μνημες.
Οσο για υδρατμους δεν ειχε απλα η μονωση σε 1 σημειο ηταν λιγο υγρη μαλλον λογο υγρασιας ? Αυτο δεν μπορω να το εξηγησω εφοσον η κατασκευη δεν εγινε εξολοκληρου απο μενα.
Οπως και να εχει η NoiseBlocker βγαζει καλυτερες επενδυσεις απο την AKASA γιαυτο το αναφερα :)

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.271
Επειδή αναφέρθηκε η μόνωση, δεν έκλεισα καμία οπή εξαερισμού. Το pc είναι έτσι κι αλλιώς αρκετά αθόρυβο και χωρίς τη μόνωση, αυτή μπήκε κυρίως προς τέρψην της ψυχολογίας. Και για 8 € που κόστισε δε νομίζω ότι τίθεται θέμα. ;)

Το παληκάρι (δηλαδή εγώ) δοκίμασε πώς βγαίνει η μόνωση, και βγαίνει εύκολα, χωρίς κατάλοιπα κόλλας ή κάτι τέτοιο. Μάλιστα έβγαλα ένα μεγάλο κομμάτι και το ξανακόλλησα αντίστροφα (καθώς είχα κάνει λάθος μετρώντας το καπάκι). :o

Αλλά επειδή μου βάλατε ιδέες, και την έχω ξανασυναντήσει ως εταιρεία, πού βρίσκουμε προϊόντα της Noiseblocker?

Reaction score
2
Επειδή αναφέρθηκε η μόνωση, δεν έκλεισα καμία οπή εξαερισμού. Το pc είναι έτσι κι αλλιώς αρκετά αθόρυβο και χωρίς τη μόνωση, αυτή μπήκε κυρίως προς τέρψην της ψυχολογίας. Και για 8 € που κόστισε δε νομίζω ότι τίθεται θέμα. ;)

Το παληκάρι (δηλαδή εγώ) δοκίμασε πώς βγαίνει η μόνωση, και βγαίνει εύκολα, χωρίς κατάλοιπα κόλλας ή κάτι τέτοιο. Μάλιστα έβγαλα ένα μεγάλο κομμάτι και το ξανακόλλησα αντίστροφα (καθώς είχα κάνει λάθος μετρώντας το καπάκι). :o
Ok τοτε, αφου ειναι για ψυχολογικους λογους παω πασσο :)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.665
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale