HTPC + Server

Reaction score
0
Ξεκιναω με το τι θελουμε

1ον Ενα server σε καποιο δωματιο που να εχει πανω τους δισκους με τις ταινιες (ειναι συνολικα σχεδον 9 TB) και να συνδεεται στο δικτυο.
Να ειναι μονιμα ανοιχτο.

2ον Ενα HTPC στο σαλονι που να μπορω να αναπαραγω τις ταινιες στην τηλεοραση (Full HD) και να παιζει τα mts απο την καμερα .

οι ερωτησεις ειναι οι εξης:
1ον αν μπορω αυτα τα δυο να τα εχω σε ενα μηχανημα; (αυτο που με προβληματιζει ειναι οι θερμοκρασιες στο HTPC επειδη στο σαλονι θα ειναι μεσα σε ενα ντουλαπι)
2ον ποιες ειναι οι αναγκες για τετοια μηχανηματα τι cpu καρτες και λοιπα. η συνθεση δηλαδη
3ον ειναι μεγαλη η διαφορα για να μπορει να κανει και video editing για mts αρχεια;

Υ.Γ. κοστος οσο το δυνατον μικροτερο χωρις ομως υποχωρησεις στην ποιοτητα

Reaction score
1
Το HTPC είναι είδος προς εξαφάνιση. Η φιλοσοφία της εποχής μας είναι NAS + Media Player.

Το video editing σε HD είναι άλλη ιστορία και καλύτερα να μην το αναμείξεις.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: HTPC + Server

Το HTPC είναι είδος προς εξαφάνιση. Η φιλοσοφία της εποχής μας είναι NAS + Media Player.

1. NAS ειναι αυτα τα συστηματα που εχουν μεσα δισκους και ethernet; αυτα βγαινουν πιο ακριβα απ οτι να στησω εναν υπολογιστη για server και ο υπολογιστης μου δινει και πολυ περισσοτερες δυνατοτητες για επεκταση των δισκων. αν εχω αδικο σ αυτο ενημερωσε με

2. εχω ηδη το egreat m34a αλλα δεν μπορω να δω ολους τους τυπους των βιντεο. πχ τα mts απο την καμερα

Reaction score
1
1. Σαφώς και υπάρχουν NAS ακριβότερα όχι από 1 αλλά και από 2 και 3 PC. Υπάρχουν όμως και τουλάχιστον 2 λογικές προτάσεις στην Ελληνική αγορά: μία της Intel και μία της WD. Το ότι ένα PC κάνει περισσότερες δουλειές και είναι πιο επεκτάσιμο από ένα NAS δεν χρειάζεται να το συζητάμε. Ή καραμέλα του all-in-one, όμως, έχει πικρή γεύση. Στη θεωρία ακούγεται παραγματοποιήσιμο. Στην πράξη καταλήγεις με ένα κτήνος που ανεβάζει θόρυβο, θερμοκρασία και κατανάλωση χωρίς να παραβλέπουμε το γεγονός των ανθρωποωρών για το στήσιμο και τη συντήρησή του, τα πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις, ακόμη και την εμφάνιση. Με απλά λόγια, αν θέλεις NAS αγοράζεις NAS. Αν θέλεις PC αγοράζεις PC. Όταν μου γράφεις ότι θέλεις κάτι που να σερβίρει τις ταινίες σου, τότε θέλεις NAS. Τα υπόλοιπα είναι περί ορέξεως.

2. Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Η μόνη διαφορά του m2ts από το mts, είναι ότι το 1ο προσθέτει 4 άχρηστα bytes (ως index) στο block των 188 bytes του δεύτερου. Κατά τα άλλα, τα δύο formats είναι συμβατά σε binary επίπεδο. Συνεπώς, πρόκειται για μια χαζομάρα του firmware, ή το mts της κάμερας είναι κάτι άλλο. Μπορείς να μετατρέψεις, θαρρώ, το mts σε m2ts εύκολα μέσω του tsRemux.

Reaction score
0

Εγώ διαφωνώ φίλε μου. Αυτό που λες ισχύει αν δουλεύεις μόνο με αρχεία. Πως θα παίζει DVD/Bluray o media player? Οταν φτιαχτεί ένα καλό Bluray το οποίο ταυτόχρονα να είναι και καλός media player΄(ή και αντίστροφα) τότε ίσως να ισχύσει αυτό που λές. Μέχρι τότε θεωρώ το HTPC την καλύτερη λύση.

Reaction score
0
Απάντηση: HTPC + Server

Επειδη ψιλοχαθηκα
κατ αρχην
για server αξιζει να στησω εναν υπολογιστη και να βαλω τους δισκους μεσα; ή να παρω NAS;
υποψιν οτι εχω πανω απο 9 TB σε ταινιες και προφανως θα κατεβασω κι αλλα

Reaction score
2

για server αξιζει να στησω εναν υπολογιστη και να βαλω τους δισκους μεσα; ή να παρω NAS;
υποψιν οτι εχω πανω απο 9 TB σε ταινιες και προφανως θα κατεβασω κι αλλα
NAS κατά την άποψή μου δεν αξίζει γιατί από ότι καταλαβαίνω έχεις αρκετούς δίσκους.
Εγώ θα έστηνα ένα απλό κατά βάση μηχάνημα, με όσες το δυνατόν περισσότερες sata θύρες, και pci υποδοχές για extra sata controller.

Reaction score
0

NAS κατά την άποψή μου δεν αξίζει γιατί από ότι καταλαβαίνω έχεις αρκετούς δίσκους.
Εγώ θα έστηνα ένα απλό κατά βάση μηχάνημα, με όσες το δυνατόν περισσότερες sata θύρες, και pci υποδοχές για extra sata controller.
ποια πρεπει να ειναι η συνθεση αυτου του μηχανηματος;
αυτο που σκεφτομαι εγω ειναι
1. οτι πρεπει να εχει σιγουρα τη χαμηλοτερη δυνατη καταναλωση διοτι θα ειναι 24/7 ανοιχτο.
2. full tower για να χωραει επιπλεον δισκους
3. και ισως να μπορει να σηkωνει τα Windows για να μπορει να συνεργαζεται απροβληματιστα με τα υπολοιπα μηχανηματα που θα ειναι σιγουρα σε windows 7

εγω νομιζω οτι δεν χρειαζεται υπολογιστικη ισχυ ενας τετοιου τυπου σερβερ. επειδη ομως δεν ειναι σιγουρος για την συνθεση ανοιξα αυτο το θεμα

σκεφτομαι καπως ετσι
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650724
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700414
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528462
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558277
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553829
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513371
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303884
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.333190

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HTPC + Server

Αυτό κι εκείνο, μια χαρά δισκάκια παίζουν.
ΜΑκάρι . Θα είμαι ο πρώτος που θα τα υιοθετήσει.... αν δουλέψουν ποτέ σωστά. Για την ώρα "Αυτό" έχει άπειρα προβληματα και "εκείνο" αναμένεται τον ΝΟέμβριο.....

¨Οσο για PC file server η NAS εγώ θα προτιμούσα NAS. Είτε εργοστασιακό ή χειροποίητο (PC με FREENAS.org)

Reaction score
2

Για server (με την οικονομία στο μυαλό) θα περίμενα τη νέα σειρά energy efficient διπύρηνων επεξεργαστών της amd, πάνω σε κάποια μητρική με 780G? 785G?

Και για htpc energy efficient τετραπύρηνος AMD σε μητρική με 785G.

GTX

Reaction score
39
Για server εγώ προτείνω κανονικό pc με πολλούς δίσκους και λειτουργικό Windows Home Server.
Το τρέχω εδώ και κανά δίμηνο και απλά τα σπάει, περά από το ότι σερβίρει τα πάντα στο δίκτυο μου, παίρνει καθημερινά backups από όλα μου τα Pc απροβλημάτιστα και τα αρχεία που με ενδιαφέρουν να μην πάθουν τίποτα πολύ εύκολα τα σώνει σε 2 διαφορετικούς δίσκους. Υπάρχει evaluation 30 ημερών στο official site.
Το λειτουργικό παίρνει addons και γενικά κάνει παπάδες, μπορείς με απλό wizard να φτιάξεις 3D μοντέλο του εσωτερικού του κουτιού σου που να δείχνει που είναι ο κάθε δίσκος τοποθετημένος και στοιχεία γι'αυτόν (θερμοκρασία, χωριτικότητα κτλ), έχει άλλο add-on που του ορίζεις σε ποιό folder έχεις τις ταινίες σου και αυτό από τα file/folder names κατεβάζει από IMDB τα πάντα (εξώφυλλα, περίληψεις κτλ) και φτιάχνει στο media center των Pc που έχεις συνδέσει ένα ξεχωριστό tab που μπορείς να κάνεις browse τα εξώφυλλα κτλ.

Reaction score
2

Για server (με την οικονομία στο μυαλό) θα περίμενα τη νέα σειρά energy efficient διπύρηνων επεξεργαστών της amd, πάνω σε κάποια μητρική με 780G? 785G?

Και για htpc energy efficient τετραπύρηνος AMD σε μητρική με 785G.
+1

Ακριβώς αυτό έχω κάνει και εγώ στο δικό μου HTPC

Reaction score
0

Για server εγώ προτείνω κανονικό pc με πολλούς δίσκους και λειτουργικό Windows Home Server.
Το τρέχω εδώ και κανά δίμηνο και απλά τα σπάει, περά από το ότι σερβίρει τα πάντα στο δίκτυο μου, παίρνει καθημερινά backups από όλα μου τα Pc απροβλημάτιστα και τα αρχεία που με ενδιαφέρουν να μην πάθουν τίποτα πολύ εύκολα τα σώνει σε 2 διαφορετικούς δίσκους. Υπάρχει evaluation 30 ημερών στο official site.
Το λειτουργικό παίρνει addons και γενικά κάνει παπάδες, μπορείς με απλό wizard να φτιάξεις 3D μοντέλο του εσωτερικού του κουτιού σου που να δείχνει που είναι ο κάθε δίσκος τοποθετημένος και στοιχεία γι'αυτόν (θερμοκρασία, χωριτικότητα κτλ), έχει άλλο add-on που του ορίζεις σε ποιό folder έχεις τις ταινίες σου και αυτό από τα file/folder names κατεβάζει από IMDB τα πάντα (εξώφυλλα, περίληψεις κτλ) και φτιάχνει στο media center των Pc που έχεις συνδέσει ένα ξεχωριστό tab που μπορείς να κάνεις browse τα εξώφυλλα κτλ.
Μπορεις να μου πεις μια συνθεση για να στησω κι εγω ενα;

Reaction score
2

Συμφωνω με τους προλαλησαντες.
WHS λειτουργικο για server σε κουτι full tower εφοσον εχεις τοσα πολλα αρχεια.
HTPC ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Reaction score
0

Συμφωνω με τους προλαλησαντες.
WHS λειτουργικο για server σε κουτι full tower εφοσον εχεις τοσα πολλα αρχεια.
HTPC ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
δεν καταλαβα τι εννοεις;
και με ενδιαφερει η συνθεση που πρεπει να εχει το καθενα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.548
Members
38.715
Νεότερο μέλος
OtisTas