HTPC & TV - Ερωτήσεις

Reaction score
2
Καλημέρα σε όλους!

Πριν από μία εβδομάδα αγόρασα την Panasonic 46VT20. Θα ήθελα λοιπόν να μου λύσετε ορισμένες απορίες, αν μπορείτε φυσικά.

1) Δοκίμασα εχτές να την συνδέσω με το HTPC και η εικόνα έβγαινε έξω από την οθόνη της τηλεόρασης. Πήγα στο NVidia Control Panel -> Resize Desktop και προσπάθησα να το φτιάξω. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσα να χωρέσω όλη την οθόνη. Σαν να μην είναι κεντραρισμένη, ένα πράγμα! Καμία ιδέα; Κάποια ρύθμιση που μου διαφεύγει, είτε στην TV είτε στο HTPC; Κανονικά, εφόσον είναι HDTV και η ανάλυση είναι 1920x1080 δεν θα έπρεπε να χωράει ακριβώς;

2) Για να δω 3D, χρειάζομαι το PowerDVD; Εννοώ ότι είναι ο μόνος player που υποστηρίζει 3D;

Η κάρτα γραφικών του HTPC είναι μία NVidia 9500GT αλλά υπάρχει και μία HD4200 ενσωματωμένη στην motherboard.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: HTPC & TV - Ερωτήσεις

1. Στο menu τις τηλεόρασης έχει επιλογή για overscan(δες το manual), απενεργοποίησε το και θα έχεις σωστή απεικόνιση 1:1.
2. Εκτός από το PowerDVD 10 Ultra MarkII υπάρχουν τα Arcsoft Totalmedia Theatre 5, Corel WinDVD pro 2010 και Roxio Cineplayer.
Οι κάρτες γραφικών που έχεις δεν μπορούν να αναπαράγουν 3D, πρέπει να πας σε καλύτερη.

http://www.nvidia.com/object/3d-vision-requirements.html

http://www.amd.com/us/products/technologies/amd-hd3d/pages/supported-hardware.aspx

Reaction score
1

1. Στο menu τις τηλεόρασης έχει επιλογή για overscan(δες το manual), απενεργοποίησε το και θα έχεις σωστή απεικόνιση 1:1.

Δυστυχώς το παραπάνω δεν είναι απαραίτητο ότι θα ισχύει με τις Panasonic plasma Γιώργο. :121:

Έχω την Panasonic U10 και την έχω δοκιμάσει και με τα τρία HTPC μου, και είχα σοβαρό πρόβλημα με το 1:1 pixel mapping και με τα τρία! :111:

Σωστό 1:1 pixel mapping είχα μόνο με το πρώτο HTPC με την ATI1650pro και μόνο στα 1080p/50Hz, ενώ όλο το κάδρο της τηλεόρασης γέμιζε επίσης μόνο με το δεύτερο HTPC (ενσωματωμένη ΑΤΙ HD4200) στα 720p/60Hz. Σε όλες τις υπόλοιπες αναλύσεις και Hz, και με τα τρία HTPC, το κάδρο της τηλεόρασης δεν γέμιζε πλήρως, αφήνοντας ένα μεγάλο πλαίσιο και από τις τέσσερις πλευρές. :137:

Είναι παραπάνω από εμφανές ότι ο scaler της δικής μου τουλάχιστον Panasonic επεμβαίνει, άγνωστο για ποιον λόγο, όταν δέχεται σήμα από HTPC. Βέβαια, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάρτα γραφικών της Nvidia.

Το πιο κουφό είναι ότι η τηλεόραση δεν έχει κανένα πρόβλημα όταν δέχεται σήμα από κανονικό HD-DVD ή Blu-ray player, ή δορυφορικό δέκτη υψηλής ευκρίνειας. Δηλαδή, και με το Toshiba E1, και με το Dune Prime 3.0 και με τον Humax 2000, και σε όλες τις αναλύσεις και Hz, το κάδρο της τηλεόρασης γεμίζει κανονικά...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Σε δυο μοντέλα Panasonic που ξέρω σίγουρα, TH-46PZ85EA και ΤΗ-42G10, στο menu—ρυθμίσεις υπάρχει η επιλογή «Μέγεθος Σάρωσης» που σου επιτρέπει να ενεργοποιήσεις ή να απενεργοποιήσεις το overscan.
Και στα δύο παραπάνω μοντέλα έχω συνδέσει PC με διάφορες κάρτες γραφικών της nVidia, της AMD-ATI και της Intel, έχοντας καταφέρει να πάρω απεικόνιση 1:1 στα 1920x1080 σε 24, 50, και 60Hz ανάλογα το τι υποστήριζε η κάρτα γραφικών.
Με τις κάρτες γραφικών της nVidia η ρύθμιση ήταν πανεύκολη, δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Επίσης κανένα πρόβλημα δεν είχα με τις κάρτες γραφικών της Intel.
Αντίθετα έχω παιδευτεί αρκετά με τις κάρτες γραφικών της AMD-ATI αρκετές φορές, παίρνοντας όμως στο τέλος το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Reaction score
2

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, την βρήκα την ρύθμιση και όλα τέλεια.

Όσον αφορά την GPU λέω να πάρω αυτήν. Σύμφωνα με το link του gkontoletas είναι μέσα σε αυτές που παίζουν 3D. Επιπλέον είναι και η μόνη fanless που βρήκα. Αν έχετε υπόψιν σας κάποια άλλη, fanless πάντα, πείτε το!

Ευχαριστώ πολύ!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Θα σου πρότεινα να πας σε πιο καινούργια γενιάς κάρτα όπως είναι η GT430,ουσιαστικά αντικαθιστά την GT240, ενώ η τιμή της είναι ίδια ή μικρότερη.
Η Zotac έχει την μοναδική fanless GT430, ενώ από τις υπόλοιπες υλοποιήσεις οι μόνες αξιόλογες είναι της Gainward και της Gigabyte, οι άλλες έχουν μικρό ανεμιστήρα.
Πριν αγοράσεις έλεγξε ότι χωρά στο κουτί που έχεις.

Reaction score
2

Την Zotac την χωράει σίγουρα. Λίγο που έψαξα όμως, δεν μπόρεσα να την βρω Ελλάδα οπότε θα ψάξω σε e-shop εξωτερικού.

Ευχαριστώ πολύ, πάντως, για την βοήθεια!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.521
Members
38.709
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas