HTPC versus Standalone DVD Player ?

mrw

Reaction score
0
Προσωπικά δε με ενδιαφέρει τόσο να στησω ένα τέλειο HTPC όσο ένα μηχάνημα που να είναι media center - δηλ ενώ βλέπω αραχτός με ενα ρεμόουτ στο χέρι ταινία η TV, να βλέπω αν με καλεί κάποιος στο Messenger η στο Skype και να ανταποκρίνομαι, να έχω CallerID στην οθόνη, να κάνω web browsing (με 100% Εxplorer 6.0), να ελέγχω τα Χ10 ηλεκτρικά μου (alarm, φώτα) κλπ

Αυτά τα κάνει πλέον πολύ καλά το MCE2005 - που έχει μεν αρκετά μειονεκτήματα ως πρός ένα full-blown HTPC, αλλά δεν συγκρίνεται στην ευκολία χειρισμού

Xbox SMB shares
http://www.modzone.dk/forums/showthread.php?s=55b80bc6192be83427652318268d4077&threadid=265

Παντως εμενα μονο η περιπτωση xbox360 με ενδιαφερει αφου χρειαζομαι δυνατοτητα PVR και το απλο xbox δεν μπορει, ενω το καινουριο μπορει αν εχεις TV card στο PC με το οποιο συνδεεται. ....
Aπ΄όλα τα καλά κάνει, δουλεύει και σαν MythTV front end...αλλά θέλει ψάξιμο, τα scripts δεν δουλεύουν πάντα σωστά, κλπ
Δες εδώ
http://sourceforge.net/project/screenshots.php?group_id=128346

mrw

Reaction score
0
Andrew said:
Φιλε mrw ειναι τσιπαρισμενο.
Η Εξοδος παραμενει 480p η γινεται 576p;Μεσω ενισχυτη (throw) ο pany δινει 576p.
Πρεπει να χρησιμοποιω το enigmah;
Προχτές βρήκα component καλώδιο για Xbox (το οριτζιναλ, όχι το 360), αυτό της Dragon με 18 ευρώ - οπότε είπα να κάνω μερικές δοκιμές...καταρχήν το καλώδιο αυτό σε PAL60 mode είχε σαφώς χειρότερα χρώματα από το SVideo που χρησιμοποιώ (γιατι μου δίνει οπτική έξοδο ήχου) - μιλάμε για φτηνοκατασκευή που δεν έγραφε καν ποιό lead κάνει τι...δυστυχώς το AV HD pack της Microsoft δεν πουλιέται στην Eυρώπη και είναι διαθέσιμο μόνο μέσω ιντερνετικών μαγαζιών...
(Υπάρχει και καλώδιο της Monster, στην εξωφρενική τιμή των 140 (!!) ευρώ - στις ΗΠΑ κάνει κάτω απο $50)

Σετάρισα λοιπόν σε NTSC mode την κονσόλα με το Enigmah (εγκατεστημένο στο δίσκο, το μηχάνημα το είχα αγοράσει μεταχειρισμένο, το πως γίνεται η αλλαγή εξαρτάται απο το τσιπάκι) και πηγαίνοντας στο dashboard βλέπω πλέον ότι αντί για Normal και PAL60 όπως πρίν είχε επιλογές Normal, 480p, 720p και 1080i
Το μηχάνημα έχει παλιό XBMC και με 720p μου έδινε στα XBMC settings επιλογές Normal και 480p σε 4:3, και 720p σε 16:9 μόνο -όταν έπαιζε η ταινία όμως είχες επιπλέον δυνατότητες scaling με το start button...δεν χρησιμοποίησα βίντεο υψηλής πιστότητας οπότε δεν μπορώ να πώ πολλά πράγματα, αλλά σε φτηνό 856 x 480 προτζέκτορα με 1:1 scaling τα πράγματα ήταν ικανοποιητικά - η κονσόλα φαινόταν μεν να αγκομαχάει σε παίξιμο 720p, αλλά μάλλον φταίει το παλιό XBMC

Tό καλό είναι ότι σύντομα αναμένεται η έκδοση 2.0 του XBMC με πολύ βελτιωμένο το video playback, οπότε θα επανέλθω όταν σεταριστεί η κονσόλα με αυτό...πάντως σαν media box μέχρι 720p/1080i και σε συνδυασμό με ένα φτηνό προτζέκτορα αποδίδει καλά απ'οτι φαίνεται...
Βέβαια δεν κάνεi για όσους θέλουν να κάνουν record από ζωντανές πηγές, για τέτοιες δουλειές είναι το MCE2005 HTPC...streaming όμως κάνει, και με αρχεία απο σκληρό δίσκο και μέσω VLC, κλπ

mrw

Reaction score
0
Για μένα λές? Για την ώρα τεστάρω τα MCE2005 σε ένα μηχάνημα που δεν βρίσκεται στο σπίτι μου, για να βεβαιωθω ότι όλα αυτά που θέλω να κάνω δουλεύουν όπως τα θέλω...δεν είναι καθόλου απλή δουλειά, ειδικά στο user interface.
Tο καθαρά HTPC μέρος (ΗD video/audio out) είναι το τελευταίο που θα ασχοληθώ, εξάλλου οι κάρτες που με ενδιαφέρουν δεν εχουν φτάσει στη αγορά ακόμα
Επισης δεν θέλω να πάρω ακόμα Xbox 360 (ως networked extender) περιμένω να δω τι θα γίνει με 1080p έξοδο, πιθανόν να βγεί "improved" μοντέλο αφού κυκλοφορήσει και το HD-DVD drive...καθότι αναμένεται και η κονσόλα της Σόνυ

Χρησιμοποιώ ένα PC με ΑΤΙ 9200/Powerstrip που είχα στήσει πρίν ενάμισυ χρόνο στο σπιτι για ταινίες, συν διαφορα players - και περισσότερο με απασχολεί το HD video over satellite αυτή τη στιγμή

Το πρόβλημα είναι οτι η περίοδος αυτή είναι μεταβατική, με τη καθυστέρηση που είχαμε και για τα HD-DVD/Blue-ray και για τα Vista, που έχει φρενάρει την εμπορική διάθεση νέων προιόντων, η εποχή δεν είναι κατάλληλη για μεγάλες αγορές ΙΜΟ...

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.563
Members
38.716