HTPC....Vista vs XP

Reaction score
2
Μαζί με τα Vista, βγήκαν οι δίσκοι SATA.
Δίσκο SATA Ι έχω στον υπολογιστή μου από το 2004.Όπως και οι περισσότεροι από εμάς φαντάζομαι.

Δοκιμάσατε εγκατάσταση XP σε laptop με Vista? Αν είστε "μικρομεσαίοι" στη χρήση υπολογιστή, απογοητευτήκατε (άντε τώρα να φτιάξεις installation cd για XP, που να περιέχει SATA drivers, με το nLite!)
Δεν είναι ανάγκη να φτιάξεις installation cd.Πολλά notebooks έχουν στο bios και IDE mode για τους sata controllers με αποτέλεσμα να βλέπουν τα xp τους δίσκους άμεσα και εύκολα.Μπορείς αν θες πάντως να διαβάσεις τον οδηγό μου σε γνωστό forum από εδώ.Δεν φταίνε τα vista.Τα xp φταίνε,τα οποία δεν έχουν τον κατάλληλο driver για να δουν τον δίσκο σου.Και δεν τον είχαν ούτε πριν 4 χρόνια που έβαλα SATA στο desktop μου.Αναγκαστηκα να βάλω τον driver με floppy...

Κάποιος φίλος είπε πιό πάνω ότι τα XP έχουν 30 εκ γραμμές κώδικα, ενώ τα Vista 50 εκ. Έ βέβαια, πώς θα βαρύνει το λειτουργικό, ώστε να απαιτεί περισσότερους πόρους (βλ. ευρώ).
Οι γραμμές του κώδικα δεν έχουν σχέση.Όλα είναι θέμα σωστού σχεδιασμού - βέλτιστου κώδικα.Το Leopard έχει τουλάχιστον 70 εκ γραμμές κώδικα παρ'όλα αυτά τρέχει μια χαρά με 1gb ram.Το πρόβλημα είναι ότι το leopard σχεδιάστηκε για να δουλεύει σε 15 μηχανήματα,ενώ τα vista και τα xp σε ότι μηχάνημα υπάρχει στην αγορά.Ένα τεράστιο ποσοστό προβλημάτων των vista και γενικότερα των λειτουργικών συστημάτων της MS οφείλεται αυτό.

Έχετε δεί το Office 2007? Εγώ δεν καταλαβαίνω πως δουλεύει. Έχω κολλήσει στο Office 2000, το οποίο μάλιστα δεν τρέχει σε Vista (Marketing).
Νομίζω ότι υπερβάλλεις.Το GUI του office 2007 είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο που έχει παρουσιάσει ποτέ η microsoft.

Χρησιμοποιώ ακόμη το Nero 6 Reloaded, που δεν τρέχει σε Vista.
Δηλαδή το Nero 8 από το 6 που έχεις τι διαφορά έχει σε περιβάλλον εργασίας δηλαδή?Τα ίδια είναι!(Για το Burning Rom μιλάω).Επίσης το 6 που είχα τότε θυμάμαι πως δεν έγραφε DL DVD...

Δεν είμαι vista fanboy.Όπως έγραψα και παραπάνω σε εταιρικό περιβάλλον δεν θα πρότεινα ακόμα vista.Σε χρήση εντός σπιτιού ναι με κεφαλαία.Σίγουρα είναι πολύ πιο απαιτητικά από τα XP αλλά κατά τη γνώμη μου αξίζει τον κόπο.Και αν ξέρεις και να τα παραμετροποιήσεις - προσαρμόσεις είναι ακόμα καλύτερα.Ενα πολύ καλό προγραμματάκι είναι το Vista Manager.Τα σπάει,σου δίνει κρυφά features κτλ και επιταχύνει απίστευτα το σύστημα σου.Give Vista a try!

Reaction score
0
Φίλε geofromalimos, βλέποντας ότι είσαι νέος, θα συμφωνήσω μαζί σου (βλ. Κατάληξη).
Έχω όμως τις εξής παρατηρήσεις
Το 2004, όταν έπαιρνες PC, είχε προεγκατεστημένα XP. Οταν τα XP δουλεύουν, δεν έχουν πρόβλημα να δουν Sata. Το θέμα είναι πώς εγκαθιστάς XP σε ένα PC με Sata controller. (Το δικό μου HP, με δύο δίσκους SATA των 110Gb, δεν είχε IDE mode διαθέσιμη στο BIOS). Το να βάλεις με δισκέτα τους drivers, είναι μιά λύση. εγώ προτίμησα να ξαναφτιάξω το CD των XP, ώστε να περιέχει και SATA drivers, για μελλοντικές επανεγκαταστάσεις. (Και πράγματι το χρησμοποίησα - το ίδιο CD - σε ένα ACER που πήρε συγγενικό μου πρόσωπο για να κάνω downgrade σε XP).
Για τις γραμμές κώδικα, δεν θα πώ τίποτα γιατί συμφωνούμε ότι τα Vista είναι "βαρύτερα" απ' τα XP.
Σχετικά με το Office. Η MS έχει δημοσιεύσει ένα Compatibility pack για τα αρχεία του Office 2007, για να τα διαβάζεις από προηγούμενα Office (2000, XP, 2003). Τα αρχεία όμως "xlsm" του Excel (αρχεία Excel με macros) δεν μπορείς να τα διαβάσεις, ή τουλάχιστον τα ανοίγεις αλλά είναι "νεκρά", δηλ. μόνο αυτό που βλέπεις.
Σχετικά με το Nero 6 Reloaded, γράφω χωρίς πρόβλημα DL DVD. Δεν ξέρω που αντιμετωπίζεις πρόβλημα.
Τέλος όσον αφορά το εταιρικό περιβάλλον, η μεγάλη βάση τρέχει ακόμη XP, 2000, Vista, 98, ME (απ' τα πολλά προς τα λίγα). Είναι φυσικό, γιατί δεν μπορείς να πείσεις μια εταιρεία να ακολουθήσει το marketing της MS. Δηλ. να σου γεννήσει την ανάγκη να πάρεις το καινούργιο της λογισμικό, επενδύοντας συγχρόνως σε hardware κάθε 2 χρόνια, αφού μια χαρά δουλεύεις όπως είσαι! Ακόμη, μιά και μιλαμε για εταιρικό, το Outlook 2007 δεν συνεργάζεται με τον Exchange Server που τρέχει στο γραφείο μου!

Κατάληξη
Εχω τα διπλά σου χρόνια και ασχολούμαι με PC απ' το 1984 (DOS, Αργότερα Windows 3.0, 3.1, 3.11, 95 κλπ έως Vista). PS. έχω ακόμη τις 8 δισκέτες των Windows 3.1
Όσο για Office, Lotus 1-2-3, Volkswriter, MS Word 2.0 (όλα σε DOS mode) κλπ.
Απλά δεν μπορώ τώρα να διαθέσω χρόνο για να μάθω το καινούργιο GUI της MS.
Ίσως λόγω περιορισμένου χρόνου, δεν μπορώ να ακολουθήσω αυτή την εξέλιξη, μαθαίνοντας απ' την αρχή πράγματα για τα οποία έχω ήδη ξοδέψει αρκετό χρόνο και επίσης να ξαναεπενδύσω σε νέα προγράμματα και hardware, που να δουλεύουν σε Vista.
Εσύ έχεις όλο τον χρόνο να τα κάνεις αυτά και γι' αυτό στην αρχή αυτού του post σου είπα ότι συμφωνώ μαζί σου. Keep going!

Reaction score
0
Και για να αποδείξω ότι συμφωνώ μαζί σου, έχω πάρει τα Vista Ultimate, για να τα χρησιμοποιήσω σαν Media Center στο σαλόνι, μόλις βρώ το κατάλληλο κουτί στη κατάλληλη τιμή..

Reaction score
2
Το δικό μου HP, με δύο δίσκους SATA των 110Gb, δεν είχε IDE mode διαθέσιμη στο BIOS
Και το δικό μου HP το δεν έχει native IDE mode στο bios.Σε αυτό ένα μεγάλο αίσχος όχι για την MS αλλά για την HP που προμοτάρει αθέμιτα τα vista.Και μάλιστα σε εποχή που τα vista ήταν προ sp1 και ήταν επιεικώς απαράδεκτα.

Η MS έχει δημοσιεύσει ένα Compatibility pack για τα αρχεία του Office 2007, για να τα διαβάζεις από προηγούμενα Office (2000, XP, 2003). Τα αρχεία όμως "xlsm" του Excel (αρχεία Excel με macros) δεν μπορείς να τα διαβάσεις, ή τουλάχιστον τα ανοίγεις αλλά είναι "νεκρά", δηλ. μόνο αυτό που βλέπεις.
Αυτό οφείλω να ομολογήσω ότι είναι απαράδεκτο.Δεν το γνώριζα καθώς δεν δουλεύω excell παρά μόνο για τα πολύ βασικά.

Σχετικά με το Nero 6 Reloaded, γράφω χωρίς πρόβλημα DL DVD.
Ίσως το "reloaded" να κάνει τι διαφορά.Εγώ είχα το Ultra edition αν θυμάμαι καλά.Αλλά πίστεψε με το 8 είναι εξαιρετικό.

Ακόμη, μιά και μιλαμε για εταιρικό, το Outlook 2007 δεν συνεργάζεται με τον Exchange Server που τρέχει στο γραφείο μου!
Αυτό μου κάνει εντύπωση πάντως.Αν όντως ισχύει είναι και αυτό απαράδεκτο.Εγώ βέβαια έχω Domino ο οποίος παίζει μια χαρά και σε 2007...:114::114::114:

Ίσως λόγω περιορισμένου χρόνου, δεν μπορώ να ακολουθήσω αυτή την εξέλιξη, μαθαίνοντας απ' την αρχή πράγματα για τα οποία έχω ήδη ξοδέψει αρκετό χρόνο και επίσης να ξαναεπενδύσω σε νέα προγράμματα και hardware, που να δουλεύουν σε Vista.
Εσύ έχεις όλο τον χρόνο να τα κάνεις αυτά και γι' αυτό στην αρχή αυτού του post σου είπα ότι συμφωνώ μαζί σου. Keep going!
Φίλε μου συμφωνώ μαζί σου.Αλλά πιστεύω πως με την εμπειρία που κουβαλάς στις πλάτες σου μόλις βάλεις τα vista σε 1 το πολύ μήνα θα τα ξέρεις απ'έξω.Θυμάμαι όταν τα είχα πρωτοβάλει έψαχνα να βρω που εμφανίζονται οι κρυφοί φάκελοι!Και πως κάνω uninstall μια εφαρμογή!Αλλά εντάξει μετά από 1 μήνα τα ήξερα απ'έξω.Keep going too!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.662
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale