- Reaction score
- 2
Δίσκο SATA Ι έχω στον υπολογιστή μου από το 2004.Όπως και οι περισσότεροι από εμάς φαντάζομαι.Μαζί με τα Vista, βγήκαν οι δίσκοι SATA.
Δεν είναι ανάγκη να φτιάξεις installation cd.Πολλά notebooks έχουν στο bios και IDE mode για τους sata controllers με αποτέλεσμα να βλέπουν τα xp τους δίσκους άμεσα και εύκολα.Μπορείς αν θες πάντως να διαβάσεις τον οδηγό μου σε γνωστό forum από εδώ.Δεν φταίνε τα vista.Τα xp φταίνε,τα οποία δεν έχουν τον κατάλληλο driver για να δουν τον δίσκο σου.Και δεν τον είχαν ούτε πριν 4 χρόνια που έβαλα SATA στο desktop μου.Αναγκαστηκα να βάλω τον driver με floppy...Δοκιμάσατε εγκατάσταση XP σε laptop με Vista? Αν είστε "μικρομεσαίοι" στη χρήση υπολογιστή, απογοητευτήκατε (άντε τώρα να φτιάξεις installation cd για XP, που να περιέχει SATA drivers, με το nLite!)
Οι γραμμές του κώδικα δεν έχουν σχέση.Όλα είναι θέμα σωστού σχεδιασμού - βέλτιστου κώδικα.Το Leopard έχει τουλάχιστον 70 εκ γραμμές κώδικα παρ'όλα αυτά τρέχει μια χαρά με 1gb ram.Το πρόβλημα είναι ότι το leopard σχεδιάστηκε για να δουλεύει σε 15 μηχανήματα,ενώ τα vista και τα xp σε ότι μηχάνημα υπάρχει στην αγορά.Ένα τεράστιο ποσοστό προβλημάτων των vista και γενικότερα των λειτουργικών συστημάτων της MS οφείλεται αυτό.Κάποιος φίλος είπε πιό πάνω ότι τα XP έχουν 30 εκ γραμμές κώδικα, ενώ τα Vista 50 εκ. Έ βέβαια, πώς θα βαρύνει το λειτουργικό, ώστε να απαιτεί περισσότερους πόρους (βλ. ευρώ).
Νομίζω ότι υπερβάλλεις.Το GUI του office 2007 είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο που έχει παρουσιάσει ποτέ η microsoft.Έχετε δεί το Office 2007? Εγώ δεν καταλαβαίνω πως δουλεύει. Έχω κολλήσει στο Office 2000, το οποίο μάλιστα δεν τρέχει σε Vista (Marketing).
Δηλαδή το Nero 8 από το 6 που έχεις τι διαφορά έχει σε περιβάλλον εργασίας δηλαδή?Τα ίδια είναι!(Για το Burning Rom μιλάω).Επίσης το 6 που είχα τότε θυμάμαι πως δεν έγραφε DL DVD...Χρησιμοποιώ ακόμη το Nero 6 Reloaded, που δεν τρέχει σε Vista.
Δεν είμαι vista fanboy.Όπως έγραψα και παραπάνω σε εταιρικό περιβάλλον δεν θα πρότεινα ακόμα vista.Σε χρήση εντός σπιτιού ναι με κεφαλαία.Σίγουρα είναι πολύ πιο απαιτητικά από τα XP αλλά κατά τη γνώμη μου αξίζει τον κόπο.Και αν ξέρεις και να τα παραμετροποιήσεις - προσαρμόσεις είναι ακόμα καλύτερα.Ενα πολύ καλό προγραμματάκι είναι το Vista Manager.Τα σπάει,σου δίνει κρυφά features κτλ και επιταχύνει απίστευτα το σύστημα σου.Give Vista a try!