HTPC Vs BD

Reaction score
150
Προς το παρόν το καλύτερο player που έχει μια διαφορά στην εικόνα λόγω επεξεργαστή 16bit (το χρώμα σε 48bit) είναι το LX-91 το οποίο και σκέφτομαι να πάρω κάποια στιγμή αλλά όχι πριν σιγουρευτώ.

Αυτό βέβαια μέχρι να μπορείς να παίζεις με post processing από το PC (i.e. ffdshow) κατά την αναπαραγωγή BD και να λυθεί και το θέμα του ήχου που είδη δηλαδή είναι σχεδόν λυμένο. Λέω σχεδόν γιατί αναμένουμε την κάρτα της Auzentech και τη νέα revision της Asus με πλήρη υποστήριξη 24p.

Ότι συμβαίνει με τα DVD θα συμβεί και με τα Blu-Ray δηλαδή το PC θα πάιζει καλύτερα αν καταφέρεις να το ρυθμίσεις τουλάχιστον για την εικόνα. Το ήχο bitstreaming.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης ενός καλού standalone και δεν κρύβω ότι θα πάρω κάποιο και για λόγους ευκολίας χρησης από άλλα μέλη της οικογένεις (τη γυναίκα μου δηλαδή).

Reaction score
1
Re: Απάντηση: HTPC Vs BD

Αν δεν ενδιαφέρεται για τα μενού και τα έξτρα, μπορεί να αποθηκεύει αποκλειστικά ματρόσκες, και να έχει δηλαδή από 1200 έως 1500 κορυφαίες ματρόσκες στους σκληρούς του δίσκους!!!
Παναγιώτη,

τώρα έχουν βγει και media players(~200 ε) που παίζουν τα m2ts αρχεία κατευθείαν χωρίς "πακεταίρσμα" σε mkv!....και περνάει τα HD audio formats στον ενισχυτή μέσα από HDMI.

Απλά βρίσκω το σχετικό .m2ts αρχείο μέσα στο STREAM directory, rename σε "ονομα ταινίας.m2ts" και copy στον server.

Σε σύγκριση με το HTPC μου δεν βλέπω διαφορές στην εικόνα αλλά θα ήταν ενδιαφέρον ένα συγκριτικό για να δούμε διαφορές εαν υπάρχουν. Αν μη τι άλλο, τέλος στο PowerDVD και τα καπριτσια του......

Reaction score
1
Τι εννοείς περνάει τα HD Audio Formats? Από ripped disk?

To είπε και ο Χρήστος. Από backup του ΒD σε σκληρό ναι.:116:

Μάλιστα σε περίπτωση που δεν έχεις AV για τα HD μέσω HDMI, αυτά τα μηχανάκια κάνουν extract το AC3 Η DTS 5.1 core και σου το περνάνε σε SPDIF για τον "γερασμένο" AV.

Κάποια κάνουν και convert σε LPCM 7.1.

Reaction score
150
Άλλο θέλω να μάθω! Περνάει DTS HD MA από αυτά τα Media Players στον AV με bitstreamin ΧΩΡΙΣ
downsampling????....και αυτό από ριπαρισμένο δισκάκι? Αν ναι ποιο media player το κάνει?

Η Asus κάνει είδη bitstreaming αλλού είναι το πρόβλημά της στο 24p passthrough.

Reaction score
2
Άλλο θέλω να μάθω! Περνάει DTS HD MA από αυτά τα Media Players στον AV με bitstreamin ΧΩΡΙΣ
downsampling????....και αυτό από ριπαρισμένο δισκάκι? Αν ναι ποιο media player το κάνει?
Χωρίς να έχω ενισχυτή που υποστηρίζει τα νέα formats θεωρώ πως δεν γίνεται.

Reaction score
1

Η Asus κάνει είδη bitstreaming αλλού είναι το πρόβλημά της στο 24p passthrough.

Popcorn Hour A-110

http://www.popcornhour.com/onlinestore/index.php?pluginoption=catalog&task=info&item_id=6

Προσωπικά έχω ένα αντίστοιχο SageTV HD Theater (περιορίσμενης παραγωγής με HDMI 1.3a) (ίδιο hardware με Α110 και ΕGreat 31B) με firmware από SageTV το οποίο το υποστηρίζει αν και δεν έχω τρόπο να το επιβεβαιώσω αφού δεν έχω τον ανάλογο A/V.

Αυτό είναι πρόσφατο άρα θα βγουν και άλλα στους επόμενους μήνες.

Reaction score
150
Αν και υπάρχουν μικρά προβληματάκια με το Popcorn σύμφωνα με μερικούς πολλοί το έχουν κάνει και δουλεύει το passthrough με HDMI 1.3.

Ενδιαφέρον αλλά και αυτο προυποθέτει PC για τα rips και φυσικά το απαραίτητο AnyDVD HD.

Έχω προβληματιστεί όσον αφορά το Pioneer LX91 και κατα πόσο παίζει καλύτερα από ένα HTPC γιατί σε DVD upscalling τα PC είναι ακόμα βασιλιάδες (αν καταφέρεις να τα ρυθμίσεις).

Reaction score
1
Αν και υπάρχουν μικρά προβληματάκια με το Popcorn σύμφωνα με μερικούς πολλοί το έχουν κάνει και δουλεύει το passthrough με HDMI 1.3.

Ενδιαφέρον αλλά και αυτο προυποθέτει PC για τα rips και φυσικά το απαραίτητο AnyDVD HD.

Έχω προβληματιστεί όσον αφορά το Pioneer LX91 και κατα πόσο παίζει καλύτερα από ένα HTPC γιατί σε DVD upscalling τα PC είναι ακόμα βασιλιάδες (αν καταφέρεις να τα ρυθμίσεις).
Οποια προβληματάκια κι αν υπάρχουν (προσωπικά δεν έχω δει), είναι αμελητέα μπροστά σε αυτά που αντιμετωπίζει κάποιος με HTPC μέχρι να το στήσει καλά. Μετά βγαίνει μια νέα ταινία και αρχίζει το πείραγμα......

Με ένα media player, το PC απλά είναι αποθηκευτικός χώρος. Δεν χρειάζεται τις ρυθμίσεις κάποιου HTPC.

Οσο αφορά την ποιότητα, μόνο μια αντιπαράθεση θα μας διαφωτήσει αν και θα πρέπει να είνai πολύ κοντά αφού δεν παίζει ούτε scaling ουτε deinterlacing στα BD.

Reaction score
150
Τα προβληματάκια αφορούν DTS HD MA passthrough με κάποιους receivers τίποτα με την εικόνα.

Τώρα σε σχέση με τα PC ειλικρινά δεν μπορώ με τους player τρελένομαι! Θέλω δύναμη, μενού, ρυθμίσεις τεραφλοπς! Μου φαίνονται αργά και περιορισμένα.

Συμφωνώ όμως ότι δεν είναι πάντα εύκολα τα PC αλλά αυτό είναι και η γλύκα. Κάνουν παπάδες!

Στους φίλους βέβαια προτείνω καλαμπόκι κτλ.

Reaction score
239
το ps3 υποστηριζει τα νεα φορματ μεσω hdmi? προσφατα εγκαταστησα το ps3 media server και πεζω τα παντα απ το pc μεσω ps3. ο λεξικον που εχω δεν υποστηριζει τα καινουργια και αναγκαστικα δινω σημα μεσω optical οποταν δεν μπορω να ξερω. ας το δοκιμασει καποιος να μας πει

Reaction score
150
'Εχει δει/διαβάσει κανείς τεστ που να συγκρίνουν ποιότητα εικόνας ενός dedicated BD Player αλλά με βαρβάτο επεξεργαστή σαν το Pioneer LX-91 με HTPC? Ξέρω ότι στον ήχο υπάρχουν ακόμα προβλήματα αλλά μιλάω μόνο για εικόνα και εκτός τις ρυθμίσεις χρωμάτων.

Γιατί ειλικρινά δεν έχω πηγή άλλη από το PS3 και έχω προβληματιστεί αν αξίζει να σκάσεις ένα σκασμό λεφτά για ακριβό BD Player το οποίο φοβάμαι ότι του χρόνου θα έχει ξεπεραστεί από το καινούριο μοντέλο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.559
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος