HTPC

Reaction score
1
Χρονια πολλα σε ολο το φορουμ.

Θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για ενα ΗΤPC που θελω να φτιαξω.

Components:
OrigenAE-Aluminum S16T Silver Case
Intel-Core 2 Quad 9400 (s775, 2.66 GHz, Cache 6MB, Tray)
Noctua-NH-U9B CPU Cooler
Asus-P5Q-EM (s775, G45, DDR2, VGA)
Mushkin-4GB DDR2-1000 Ram Kit (2 x 2GB, PC2 8000, 5-5-5-15, 996593)
OPTIARC-BD/DVD-RW Combo Optiarc BC-5500S
GIGABYTE RADEON HD4850 GV-R485MC-1GI 1GB PCI-E RETAIL
Silverstone-Fanless PSU (300W)
η PC Power & Cooling-Silencer Quad Cf S75CF-EU (750W)

αν και εχω ενα PS3 για αναπαραγωγη BD εχω σκοπο να κανω τα δικα μου BD rips.
Τα 300W θα ηταν αρκετα για το pc? κατι μου λεει πως οχι.

και οσο για σκληρο θα βαλω ενα SSD 64GB μιας κ εχω ενα 8ΤΒ WD Shrespace

Reaction score
2
Χρόνια πολλά φίλε μου!

Πες μου το HTPC που θέλεις να στήσεις προορίζεται μόνο για προβολές HD ή και για gaming?

Reaction score
2
το κουτι παρτο οπως και να εχει... δε σταματαω να το χαζευω.
Όντως είναι κουτάρα.Αν κάποιος διαθέτει τέτοιο ποσό για case htpc τα origenae είναι μονόδρομος.

Ειδικά το S16T είναι κούκλα!

Reaction score
1
μπα εχω ξεπερασει την φαση PC gaming. Το PC προοπιζεται για ΗD προβολες κ κανενα BD rip.

Reaction score
4
το origenAe το εχω, εχει αρκετα χοντρο μεταλλο, ειναι αθορυβο, το μονο που ακουγεται ειναι η πολυ θορυβωδης καρτα γραφικων, αλλα δεν φταιει το κουτι.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.198
Απάντηση: Re: HTPC

το μονο που ακουγεται ειναι η πολυ θορυβωδης καρτα γραφικων
Ε.... φτιάξε την βρε Γιωργάκη, βάλε ένα καλό και αθόρυβο ανεμιστηράκι:126:

Reaction score
2
Γενικά το εργαλείο σου είναι μια χαρά!Απλώς να σου πω το εξής.Επέλεξες μία Motherboard με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

Αφού δεν θέλεις gaming γιατί δεν παίρνεις μια mobo χωρίς καρτα γραφικών και το ίδιο chipset?

Και αντί για HD4850 η οποία είναι καθαρά κάρτα gaming κάρτα να πάρεις μια nvidia που υποστηρίζει και cuda?

Και να ξέρεις ότι η 4850 δεν είναι και από τις ποιό ήσυχες!

Μέχρι πόσα διαθέτεις γενικά?

Reaction score
1
Η GIGABYTE RADEON HD4850 GV-R485MC-1GI ειναι fanless και γι αυτο την επελεξα. Πρεπει να προσεξω τι βαζω μεσα γιατι εχω κανει μεγαλο κοπο στο να φτιαξω ενα αθορυβο home cinema και θα ηταν κριμα να μου τα χαλασει ενα ανεμιστηρακι. δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο με τρελενει ο θορυβος που βγαινει απο το xbox. μεχρι ποθ σκεφτομαι να το βγαλω εξω στο μπαλκονι

Βασικα σκεφτομαι να δωσω γυρω στα 1500-1600 για το συστημα.

Reaction score
1.214

ενα τροφοδοτικο 300w θα το σηκωνει το συστημα;

Φιλε μου , θα δωσεις 1500 Ε οπως ειπες (τρελο ποσο για htpc ) και θα κοψεις απο το τροφοδοτικο που ειναι απο τα πιο σημαντικα parts ?
Kαλυτερα να παρεις κανα 600-700 και μαλιστα καλο ..

Reaction score
2
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό που έκανα από εδώ προσθέτωντας μια extra pci και 4 usb συσκευές το σύστημα σου τραβάει περίπου 289 watt.Δηλαδή είσαι οριακά.

Πάντως για το συγκεκριμένο τροφοδοτικό έχω ακούσει τα καλύτερα από τον Παναγιώτη Βογιατζάκη και τον NIX όταν έστηναν το htpc της PSA.Γενικά μην νομίζεις ότι τα καλά τροφοδοτικά κάνουν θόρυβο ακομα και ανεμιστήρα 12άρι να έχουν.Το Enermax που έχω εγώ ούτε που το έχω ακούσει.Το ίδιο και ένα Chieftec που έχω.Kαι τα 2 με 12άρι ανεμιστήρα.

Καλή η κάρτα γραφικών σου φίλε μου αλλά το fanless με προβληματίζει λίγο.Δεν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος.Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι σε Idle κατάσταση εδώ και 2 ώρες με το σύστημα ανοικτό περίπου 7 μέρες και η θερμοκραασία της 4850 είναι 36 βαθμοί με ψύκτρα Scythe Musashi σε κουτί Coolermaster HAF 932.Φαντάσου τι θα γίνεται μέσα στο Origenae...

Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο χωράει η Noctua που επέλεξες μέσα στο Origenae.Μου φαίνεται μεγαλούτσικη.

Reaction score
1
το 300αρι τον επελεξα οχι για οικονομια αλλα για το fanless. αλλιως θα παω για τον power&cooling.
usb συσκευες δε θα υπαρχουν ολοι οι σκληροι ειναι σε αλλο δωματιο συνδεδεμενοι σε ενα NAS. αλλα θα ηθελα να ακουσω προτασεις για καρτα γραφικων κ ψύκτρα για το cpu.

Reaction score
6
τα pc power&cooling δεν φημιζονται για την ησυχια τους.ειναι πολυ καλα τροφοδοτικα αλλα για αλλου τυπου εφαρμογες π.χ. gaming pcs.καλυτερα κοιτα κανενα seasonic,corsair η enermax.ενα των 500-550 watt απο τα παραπανω θα ειναι μια χαρα.για ψυκτρα cpu ριξε και μια ματια στην scythe mini ninja.

Reaction score
1.214

Μαλλον θα παω γι αυτη την καρτα
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=14&category=1000000295&product=1229036

και τη γνωμη σας παρακαλω για
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806216

Επισης ξερει κανεις απο που θα μπορουσα να παραγγειλω το OrigenAE s16T σε μαυρο χρωμα?

Για την καρτα :

http://www.silentpcreview.com/article928-page7.html

Παντως δεν πρεπει να ειναι και οτι πιο ησυχο κυκλοφορει...:137:

Και το τροφοδοτικο με τον 80 ανεμιστηρα...μια απο τα ιδια μου φαινεται και αυτο..

Reaction score
2
Φίλε αν προλάβεις δες εδώ τις διαθέσιμες κάρτες:

GEFORCE 9500GT CUDA GΙGABYTE 512MB DDR2 49 ευρώ

ATI RADEON HD4670 SAPPHIRE 512MB DDR3 55 ευρώ

Νομίζω και οι δύο σε καλύπτουν!

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: HTPC

Για την καρτα :

http://www.silentpcreview.com/article928-page7.html

Παντως δεν πρεπει να ειναι και οτι πιο ησυχο κυκλοφορει...:137:

Και το τροφοδοτικο με τον 80 ανεμιστηρα...μια απο τα ιδια μου φαινεται και αυτο..
Φοβερο site. Μετα απο 3 ωρες μελετη μαλλον θα επιλεξω τον enermax 620.

οσο για την καρτα γραφικων δεν ξερω ακομα. οτι μπαινει στο home cinema που φτιαχνω ειναι γενικα πολυ προσεγμενο.

προσπαθω να συνδιασω καλυτερες επιδοσεις μαζι με αθορυβη λειτουργια. κατι που ειναι δυσκολο να πετυχει κανεις αλλα δε μπορει θα τη βρω τη φορμουλα.

Σκεφτομαι να κοιταξω για video heat sink & fan αλλα οχι water cooling.

Παντος σας ευχαριστω για ολλες τις συμβουλες σας και αμα εχετε επιπλεον προτασεις παντα δεχομαι να τις διαβασω.

Reaction score
1
Λοιπον:
Intel Core 2 Quad Q9550 (s775, 2.83 GHz, Cache 12MB, Tray)
Asus P5QC (s775, DDR2/3, P45)
OCZ Platinum 4GB DDR2-1000 Ram Kit ( PC2-8000, 5-5-5-18, OCZ2P10004GK)
OCZ Core Series 32GB SSD (Sata II)
Scythe Mini Ninja CPU Cooler (SCMNJ-1000)
Enermax EMD625AWT MODU82 PSU (625W)
GIGABYTE RADEON HD4670 GV-R467ZL-1GI 1GB PCI-E RETAIL
Zalman Z-Machine GV1000 VGA Cooler

Το μονο που μου λειπει ειναι το κουτι το οποιο πρεπει να το βρω. Το μονο καταστημα ποθ εχω δει να το εχει ειναι το ΗΑC SHOP κ το πλαισιο αλλα το ψαχνω σε μαυρο χρωμα...:401:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.558
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος