hxos+soundvision Οκτώβριος 2017 #06

Reaction score
1.738
Καλημέρα σε όλους.

Και βέβαια θα το πάρω (όπως κάνω τόσα χρόνια τώρα όποτε κυκλοφορεί), έτσι για να θυμάμαι τα θρυλικά τεύχη της δεκαετίας του 80 και του 90.

Δυστυχώς, όμως, χωρίς να θέλω να το θάψω, είναι πια, για τα "μπάζα".

Όμως, αυτό που μ'ενοχλεί / νευριάζει περισσότερο, δεν είναι το γεγονός ότι είναι εντελώς "ψεύτικο" και "άδειο", σα να διαβάζεις διαφημιστικά φυλλάδια προϊόντων.

Αυτό που με "χαλάει" πιο πολύ είναι το όνομα του: "HXOS" (!!!)

Πως προφέρεται; "ΧΤΣΟΣ"; "ΗΞΟΣ"; Και στους ξένους, πως συστήνεται;

Πως το σκέφτηκε ο εκδότης;

Αυτά και καλό Σ.Κ.

Χωρίς κακία και παρεξήγηση, και χωρίς κανένα συμφέρον, το "ΗΧΟS" να το αγοράζουμε, τι αξία έχουν 5 ευρώ; (όσο έχει ένα φρέντο-τσίνο-μαμακία).

ΥΓ: Σχετικά με μια άλλη παρόμοια περίπτωση που ένα άλλο το περιοδικό ειδικού τύπου, είχε "πεθάνει" αλλά ο εκδότης του, δε το παραδεχόταν και το'βαζε κάτω:

Νομίζω, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 90, αρχές του 2000, το θρυλικό / ιστορικό περιοδικό μοτοσυκλέτας "Motosport" (που το βγαζε και το'τρεχε ο πολύ έμπειρος, δραστήριο και αγωνιζόμενος, ο Δημήτρης Παπανδρέου), είχε "πεθάνει", δεν το αγόραζε σχεδόν κανείς, δεν έιχε διαφήμιση, δεν είχε τακτική ημερομηνία κυκλοφορίας, η ποιότητα εκτύπωσης και το χαρτί του (όπτε κυκλοφορούσε) ήταν άθλια, κλπ.

Όμως, ο μπαγάσας ο Παπανδρέου και μπράβο του, μόνος του ή με ελάχιστους συνεργάτες, όποτε το κυκλοφορούσε, έβγαζε μια χορταστική τευχάρα, μ'ένα σωρό παρουσιάσεις, τεστς, αναλύσεις, άρθρα, σχόλια κλπ κλπ.

Φαινόταν, δηλαδή, ότι το κάθε τεύχος που έβγαινε είχε ψυχή, ότι βρισκόταν κάποιος από πίσω που το "πόναγε" και φχαριστόσουν να το διαβάζεις.

Θα μου πείτε, άλλα τα χρόνια τότε και άλλες οι καταστάσεις.

Δεν συμφωνώ απόλυτα, ότι στο συγκεκριμένο παράδειγμα, παίζουν ρόλο οι εποχές και οι κατάστασεις.

Θεωρώ ότι θα μπορούσε π.χ. και ο "HXOS" να βγάζει ένα τεύχος κάθε τρίμηνο, κάθε τετράμηνο, να το πουλάει λίγο πιο ακριβά (7-8 ευρώ), αλλά να βγάζει ένα τεύχος που ΝΑ'ΧΕΙ ΨΥΧΗ, να είναι γραμμένο από ανθρώπους μερακλήδες που κοπιάσανε και όχι μια "ξεπέτα" ή μια παράθεση "προϊόντων" με άριστες βαθμολογίες.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Δε θέλω να ξέρω τι θα έγραφες αν ήθελες να το θάψεις. :p
Για τον Παπανδρέου συμφωνώ απολύτως.
Δεν μπορείς να πεις όμως,θυμίζει το πάλαι ποτέ οπαδικό σύνθημα...΄΄Παίκτες πουλημένοι,ο θρύλος δεν πεθαίνει΄΄.:lolsign:

Reaction score
8.349
το άλλες εποχές ισχύει για ολους.Το νασαι καθαρός χομπίστας και να λες το κοντό σου και το μακρυ σου είναι πολυτέλεια,,θελει και μεταξωτά βρακιά.Όταν τα βρακιά είναι δυσεύρετα είναι δύσκολο το χόμπι.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.554
Και εγώ!
Όπως και να έχει, παρ όλο που δεν τα γράφει άσχημα ο marba - έβαλα και like, το περιοδικό αυτό προσωπικά ασκεί μία αίγλη και με επηρεάζει ακόμη και σήμερα. Δηλαδή θεωρώ ότι το προϊόν που περνά από τεστ ή κινεί το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων του, έχει κάποια ποιότητα και εγγύηση ως προς τα χαρακτηριστικά του!

(Σημείωση: Από την δεκαετία 70, είναι ο αγαπημένος φίλος, κατά τις ελεύθερες ώρες μου)

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.733
- τελικά τι γίνεται ; . . . κυκλοφόρησε ; . . .

- πήγα σε μερικά περίπτερα στο κέντρο , δύο ( περιπτερούχοι ) , μου είπαν πως τελείωσε , τρεις - τέσσερις πως δεν κυκλοφόρησε ακόμα , καί ένας δεν το ήξερε κάν . . . ( εννοείται δεν ξαναπατάω εκεί )

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.554
Και εγώ δεν το βρήκα σε ένα δύο περίπτερα στην Νέα Σμύρνη. Και σε αυτούς .....τελείωσε, τι στο καλό, αν ήταν έτσι θα έσκιζε σε πωλήσεις! Μάλλον να μας ξεφορτωθούν θα ήθελαν. Πόσοι νομίζετε ότι από τους πιτσιρικάδες στα περίπτερα, το γνωρίζουν?

Reaction score
1.738
O τίτλος του περιοδικού είναι "ηχος" κι όχι HXOS. Που είδες να γράφει "HXOS"

Στη γραμματοσειρά κόλλησες τώρα ...
Έχω και γω, κάτι κολλήματα και παραξενιές... τι να κάνουμε, έτσι είναι η τρίτη ηλικία...

Και, μπάι δε γουέι, δεν αναφέρομαι στην γραμματοσειρά... απλά αναρωτιέμαι τι σημαίνει και πως προφέρεται το “hxos”.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.410
Το περιοδικό ουσιαστικά έκλεισε και ξαναβγήκε. Για να μην έχουν θέμα με τα δικαιώματα του ονόματος Ηχος το κάνανε hxos. Τώρα αν κάποιος αγοράσει τα διακαιώματα του Ηχος θα είμαστε με δυο περιοδικά με το ίδιο όνομα.
Οπότε μην κολλάτε με το αστείο του ονόματος έγινε αναγκαστικά για νομικούς λόγους.
hxos τεύχος 6. Ο παλιός ο Ήχος αν ξαναβγεί θα συνεχίσει από το τεύχος που τον άφησαν

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.134
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead