HYPEX UcD180

Reaction score
1.203
Καλησπέρα στην παρέα.
Με "τρώει", που λέμε στο χωρίο μου και σκέφτομαι (όχι άμεσα) την συναρμολόγηση ενός τελικού με δυο modul UcD180HG+HxR σε ένα ενιαίο κουτί.

Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα...

1.Το SMPS400A180 θα με καλύψει για την τροφοδοσία και τον 2 modul (στα χαρακτηριστικά λέει ότι έχει δυο exodus 46V αν κατάλαβα σωστά) η θα χρειαστώ και δεύτερο?

2.Τι άλλο (εκτός από το κουτί) θα χρειαστώ για προστασία κλπ.

3.αν υπάρχει κάποιο έτοιμο κύκλωμα και κάποιο κουτί?

4.Σε περίπτωση παραγγελίας από Hypex, πόσες μέρες κανάι να έρθει και τι περίπου χρεώνουν σε μεταφορικά (έτσι για να πάρω μια ιδέα)

Οι οποιες προτάσεις, ευπρόσδεκτες!

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.252
Διαβάζοντας τις ερωτήσεις σου, θα σου πρότεινα να αναθέσεις το έργο σε κάποιον που ξέρει απ'αυτα, αλλιώς πάρε κάτι έτοιμο.

Reaction score
11.767
Κι εγώ την ίδια σκέψη με σένα είχα πριν εγκαταλείψω τη χώρα και τα ηχεία μου. Τη βρίσκω πολύ καλή επιλογή και νομίζω ότι με λίγο διάβασμα θα τα συναρμολογήσεις μόνος σου. Δεν είναι πυρηνική φυσική, 5 πράγματα πρέπει να κάνεις σωστά και είναι όλα γραμμένα σε pdf. Θα στήσεις δυνατό μηχανάκι.

Reaction score
1.203
Να σας ευχαριστήσω και τους δύο για το χρόνο σας.
@costas EAR
Την συναρμολόγηση θα την αναλάβει ο φίλος μου που είναι ηλεκτρονικός (ακόμα δεν το ξέρει :) ).
Αυτό που με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση είναι αν με καλύπτει ένα τροφοδοτικό και για τα δύο modules.
Θέλω να κάνω μια εκτίμηση χρημάτων πριν ξεκινήσει η οποία απόπειρα.

Reaction score
15.469
Να σας ευχαριστήσω και τους δύο για το χρόνο σας.
@costas EAR
Την συναρμολόγηση θα την αναλάβει ο φίλος μου που είναι ηλεκτρονικός (ακόμα δεν το ξέρει :) ).
Αυτό που με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση είναι αν με καλύπτει ένα τροφοδοτικό και για τα δύο modules.
Θέλω να κάνω μια εκτίμηση χρημάτων πριν ξεκινήσει η οποία απόπειρα.
Νομιζω θελει ενα τροφοδοτικο για καθε module ...
δες κι αυτο ,μ' αυτο το τροφοδοτικο παει νομιζω (δις)

Reaction score
1.203
M5_141113-39.jpg
κάπως έτσι το έχω φανταστεί το όλο εγχείρημα...
Το μόνο που θα μπορούσα να προσθέσω είναι ένα on/off push switch με led στην μπροστινή πλευρά.

Last edited:

Reaction score
431
Fotis 78 καταρχήν η εικόνα που ανέβασες ειναι παράδειγμα προς αποφυγή, στα λέω πριν σε περιλάβει ο Κωστας και οι υπόλοιποι Diyers.
Η τροφοδοσία θα πάει στην μια άκρη του κουτιού δίπλα απο τον ρευματολήπτη εγω προτιμώ περιστροφικό διακόπτη on/off και αλουμινένια ντίζα ως την πρόσοψη ωστε να μην κάνεις βόλτα τα 220 μέσα στο κουτί. Επειτα βάζεις αλουμινένιο χώρισμα ωστε να θωρακίσεις το παλμοτροφοδοτικό απο το υπόλοιπο εσωτερικό του κουτιού.
Τα καλώδια που πάνε στις μπόρνες τα συστρέφεις επειδή μεταφέρουν AC.
Τα καλώδια τροφοδοσίας επειδή ειναι DC μπορείς και να τα αφήσεις παράλληλα+και _. Κάποιοι τα συστρέφουν και αυτά.
Το κόστος μπορείς να το δεις αν προχωρήσεις μεχρι το σημείο που σου ζητούν να βάλεις τα στοιχεία της κάρτας.

Reaction score
1.203
radiofonias ευχαριστήσω για την απάντηση σου.
Δεν την έβαλα την εικόνα σαν building point απλά για μια ιδέα το τη σκεφτομαι να στήσω, γι'αυτό και ζητώ την βοήθειά σας ως γνωστές για να είναι σωστό το αποτέλεσμα (όταν με το καλό)
Θα κάνω εγγραφή να δω κόστος.

Reaction score
1.434
Η συναρμολόγηση ειναι σχετικα ευκολη...το αποτελεσμα κατα τη γνωμη μου σε θεμα ηχου ειναι αμφιλεγομενο. Επειδη τα εφτιαξα και τα δοκιμασα και μαλιστα τα ncore , ειναι υπεροχα και κουτι για home cinema (αφθονη ισχυς ,δεν ζεσταίνονται, τρομερα δυναμικα ) αλλα στον ηχο ειναι απλα hifi. Στεγνα , φλατ , αχρωμα , μουσικη χωρις ζωη. Artificial αποτελεσμα χωρις προσωπικοτητα. Βεβαια μονος κριτης πρεπει να ειναι τα αυτια σου...

Reaction score
1.203
Δεν ξέρω (εδώ, πολλές φορές δεν μπορούμε να ακούμε τα έτοιμα κομμάτια) είναι δρόμος χωρίς επιστροφή!
Τα παραγγελνεις και εάν σου αρέσουν είσαι οκ, εάν όχι τα τρως μαζί με τον ενθουσιασμό ενός diy εγχειρήματος...
Πάντος είναι το μόνο ουδέτερο σχόλιο, παντού στο νετ διαβάζω για γουάου καταστάσεις.
Για την ώρα μαζεύω απόψεις και χρήματα βεβαίως βεβαίως... γιατί τα έχουνε τα λοφτουδάκια τους.

Υ.Γ. Απόρροια έχω, από Ολλανδία χρεωνομαστε ΦΠΑ???

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.252
View attachment 63926
κάπως έτσι το έχω φανταστεί το όλο εγχείρημα...
Το μόνο που θα μπορούσα να προσθέσω είναι ένα on/off push switch με led στην μπροστινή πλευρά.
Κάπως έτσι τα κάνουν οι περισσότεροι, και μετά φταίνε οι πλακέτες που δεν ακούν σωστά...
[DOUBLEPOST=1475602933][/DOUBLEPOST]
Η συναρμολόγηση ειναι σχετικα ευκολη...το αποτελεσμα κατα τη γνωμη μου σε θεμα ηχου ειναι αμφιλεγομενο. Επειδη τα εφτιαξα και τα δοκιμασα και μαλιστα τα ncore , ειναι υπεροχα και κουτι για home cinema (αφθονη ισχυς ,δεν ζεσταίνονται, τρομερα δυναμικα ) αλλα στον ηχο ειναι απλα hifi. Στεγνα , φλατ , αχρωμα , μουσικη χωρις ζωη. Artificial αποτελεσμα χωρις προσωπικοτητα. Βεβαια μονος κριτης πρεπει να ειναι τα αυτια σου...
Έτσι όπως το λες, μάλλον άριστα έπαιξαν. Αλλά ας ρωτήσω, με τι μηχανήματα τα σύνδεσες; Και στη σύνδεση είχαν ισορροπημένο σήμα, δηλαδή με XLR ή με RCA τα πότισες σήμα; και εσύ τα έφτιαξες; έχεις μια φωτό από το εσωτερικό του κουτιού;

Reaction score
126
Κάπως έτσι τα κάνουν οι περισσότεροι, και μετά φταίνε οι πλακέτες που δεν ακούν σωστά...
[DOUBLEPOST=1475602933][/DOUBLEPOST]

Έτσι όπως το λες, μάλλον άριστα έπαιξαν. Αλλά ας ρωτήσω, με τι μηχανήματα τα σύνδεσες; Και στη σύνδεση είχαν ισορροπημένο σήμα, δηλαδή με XLR ή με RCA τα πότισες σήμα; και εσύ τα έφτιαξες; έχεις μια φωτό από το εσωτερικό του κουτιού;[/QUOT

Ελα βρε μην μαλωνετε για τα παλιοhypex….ενημερωτικα τα μονομπλοκια του klamia τα ψωνισα εγω,τα ακουσαμε σε κοντρα με auralic merak και παιζανε εξισου καλα,επισης παιξανε και σε φροντισμενο χωρο συμφορουμιτη και παιζανε super,μην το κουραζουμε αλλο με τα χαιπεξ,οι ενισχυτες ειναι αψογοι

Reaction score
1.203
@Petros_Dalipis
Κ. Πέτρο ο κος. Κώστας δεν ψάχνει μάλλον κάτι, εμείς οι άλλοι που δεν ξέρουμε ψάχνουμε να βρούμε σωστές λύσεις και θέλουμε να μας ανοίξετε τα μάτια με τις γνώσεις που έχετε.

@costas EAR
Κύριε Κώστα η φωτογραφία που έβαλα είναι μόνο ενδεικτική το ότι αυτό που θέλω είναι ένα τροφοδοτικό με δύο modules και όχι ότι Θα είναι ακριβώς έτσι όπως δείχνει, γι'αυτό το πρώτο μου ερώτημα στο πρώτο ποστ είναι εάν το συγκεκριμένο καλύπτει και τα δύο modules.

Reaction score
11.767
Μη με λες κύριο, μπορείς να μου μιλάς σα να βρισκόμαστε σε μια παρέα και τα λέμε για τους ενισχυτές.

Ξέρω εγώ γιατί ρώτησε ο Κώστας. Ψάχνει μια σωστή τεκμηρίωση του γιατί τα hypex δεν άρεσαν στον πρώην κάτοχό τους. Αλλά αυτός δεν πρόκειται να απαντήσει, γιατί θα ξεμπροστιαστεί.

Reaction score
1.203
Μη με λες κύριο, μπορείς να μου μιλάς σα να βρισκόμαστε σε μια παρέα και τα λέμε για τους ενισχυτές.
Ευχαριστώ για την προτροπή σου.
Προσπαθώ να είμαι τυπικός για τη δεν σας ξέρω από κοντά.

Ξερά εγώ γιατί ρώτησε ο Κώστας. Ψάχνει μια σωστή τεκμηρίωση του γιατί τα hypex δεν άρεσαν στον πρώην κάτοχό τους. Αλλά αυτός δεν πρόκειται να απαντήσει, γιατί θα ξεμπροστιαστεί.
Τώρα κατάλαβα, νόμιζα ότι σχόλιο σου ήταν για μένα....

Reaction score
752
Ξέρω εγώ γιατί ρώτησε ο Κώστας. Ψάχνει μια σωστή τεκμηρίωση του γιατί τα hypex δεν άρεσαν στον πρώην κάτοχό τους. Αλλά αυτός δεν πρόκειται να απαντήσει, γιατί θα ξεμπροστιαστεί.
Έχουν απαντήσει άλλοι αναλυτικά. !!

Αλά εσυ βλέπω θέλεις να τα ξανακούσεις :acute:

Reaction score
752
Υ.Γ. Απόρροια έχω, από Ολλανδία χρεωνομαστε ΦΠΑ???
Ναι, εκτός αν έχεις ΑΦΜ για ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Υπολόγισε επίσης και κανένα 50ρικο μεταφορικά.

Reaction score
1.203
Ναι, εκτός αν έχεις ΑΦΜ για ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Υπολόγισε επίσης και κανένα 50ρικο μεταφορικά.
Το είδα Θεοδόση γι'αυτό και αναρωτήθηκα!
Αυτό με το ενδοκοινοτικές συναλλαγές (ΑΦΜ) που μου λες είναι άκρως ενδιαφέρουσα ιδέα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll