iDJ από τη Numark για τα iPod

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Η Numark ανακοίνωσε την άμεση διάθεση του iDJ, ενός δικάναλου μίκτη που δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους δύο iPod να μιξάρουν και να scratch-άρουν χρησιμοποιώντας τις αγαπημένες τους συσκευές. Με αυτήν την κυκλοφορία της, ωστόσο, η Numark προκάλεσε για μια ακόμη φορά διχασμό μεταξύ των οπαδών του βινυλίου και όσων δε διστάζουν να υιοθετήσουν τα τελευταία προϊόντα της τεχνολογίας στο Deejaying.


"Τα ψηφιακά turntables είναι απλά ηλίθια. Αν θέλεις να κάνεις τον DJ με ψηφιακά μέσα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα laptop. Αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα του αυθεντικού scratch, γιατί να έχεις turntable;", έγραψε στο σχόλιο του ένας αναγνώστης του Engadget αναφορικά με την παρουσίαση της συσκευής. "Το spinning με δίσκους βινυλίου δε σε κάνει αυθεντικό, απλά σημαίνει πως έχεις κολλήσει σε παρωχημένες ρομαντικές απόψεις όσον αφορά το Djing", ανταπάντησε ένας άλλος.

Τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του Djing χρησιμοποιούν CD, οπότε η συσκευή της Numark, όπως και άλλες ψηφιακές προτάσεις turntables, δε μπορούν να θεωρούνται απλά παιχνίδια για παιδιά, αλλά βρίσκουν σιγά–σιγά και επαγγελματικές εφαρμογές. Το μεγαλύτερο παράπονο όσον αφορά στην ίδια τη συσκευή είναι ότι δε διαθέτει pitch control [μάλλον λογικό, αφού αντίστοιχη λειτουργία δε συναντάμε ούτε στο iPod].
Πηγές:
e-pcmag.gr
Numark
Netscape.com
 


Staff online

  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.644
Μηνύματα
2.870.569
Members
37.926
Νεότερο μέλος
Demetriiosk71
Top