ifi Audio - Micro iDSD BL

Reaction score
660
Καλημέρα σε όλους
Έχω διαβάσει αρκετά διθυραμβικά σχόλια για τις συσκευές της ifi , δεν έχω ακούσει φυσικά καμία της συσκευή , ούτε καν την έχω δει από κοντά , διάβασα για αυτό το αναβαθμισμένο της μοντέλο , με εξέπληξαν τα τεχνικά του χαρακτηριστικά για τη τιμή του και βασικά αυτό που μου κάνει κλίκ είναι ότι τροφοδοτείται από μπαταρία οπότε δεν χρειάζεται να αγοραστεί καλύτερο τροφοδοτικό για να βγάλει το καλύτερο του εαυτό , οι τροφοδοσίες από μπαταρίες για μένα είναι η πιο αποτελεσματικές ηχητικά , δε το θέλω για φορητή χρήση , θα ήθελα να μάθω αν το έχει κάποιος ή το έχει ακούσει και αν συγκρίνεται με άλλα με τιμή έως 1000 ευρώ.
Βασικά ψιλο-απορρίπτω τα επώνυμα που δεν έχουν αντιπροσώπευση στην Ελλάδα και αν χαλάσουν ή έχουν ελάττωμα θα τραβιέμαι και από την άλλη , ούτε θέλω να ρισκάρω τα χρήματά μου και να τα δώσω σε ουρανοκατέβατους κινέζους που συναρμολογούν ανώνυμες συσκευές με το κιλό χωρίς quality control και με αβέβαιο after sale service

Attachments

Reaction score
20
Καλημέρα φίλε.
Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό:
"οι τροφοδοσίες από μπαταρίες για μένα είναι πιο αποτελεσματικές ηχητικά".
Τα DACs με δική τους τροφοδοσία (ειδικά αν είναι 100% linear) παίζουν καλύτερα από αυτά που τροφοδοτούνται από τη μπαταρία ή τη USB. Φυσικά αν θες τη βελτιώνεις (τη σταθερή τροφοδοσία) αλλά δεν είναι και τόσο απαραίτητο...

Όσο για το Black, είναι ελαφρώς καλύτερο από το απλό micro αλλά έχει και 100 ευρώ παραπάνω (600 τελική). Εγώ έχω το nano και ακούγεται πολύ ωραία, οπότε φαντάζομαι το micro θα είναι ακόμη καλύτερο. Όμως σε αυτά τα χρήματα (και λιγότερα) υπάρχουν και άλλες επιλογές όπως το dac magic plus ή το teac ud-301 (όχι από Ελλάδα όμως). Αφού δεν σε ενδιαφέρει η φορητότητα θα σου έλεγα να τους ρίξεις μια ματιά...

Reaction score
690
Το black label το έχω ακούσει επισταμένως και πιστεύω πως είναι φθηνό για αυτά που κάνει... ανέλπιστη βελτίωση απο το προηγούμενο ως dac και ως εν. ακουστικών . Εννοείται ότι αξίζει χαλαρά τα παραπάνω λεφτά. Εμπειρικά , νομίζω πως τέτοιες διαφορές ηχητικά κοστολογούνται αρκετά πανω απο 100ευρώ...

Reaction score
103
Eίχα το παλιό micro και το έδωσα για να πάρω το black. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη στα άκρα στα οποία το προηγουμενο υστερούσε σε σχέση με ακριβότερες και κάποιες εξαιρετικές υλοποιήσεις της κατηγορίας.

Πιό συγκεκριμένα το black διατηρεί την εξαιρετική διαφανη ζεστή και ισορροπημένη μεσαία περιοχή του προηγούμενου αλλα υπερτερεί σημαντικά στον αέρα στις υψηλές και την ανάπλαση της σκηνής ενώ και το μπάσο του είναι πλέον πιό μπαμπάτσικο γρήγορο και τσαμπουκαλεμένο.

Σε συγκριτική ακρόαση με το απλό Α-Β στο ίδιο πρόγραμμα που έκανα σε σπίτι φίλου το παλιό ακούστηκει σαν να έχει μειωμένοτο opacity στα μπάσα και τα πρίμα κατα 70% Είναι μεν εκεί αλλα αμυδρά σε σχέση με το Black.

Σε γενικές γραμμές όπου πονούσε το προηγούμενο (που σημειωτέον ήταν ήδη εξαιρετικό για τα λεφτά του) πλέον το black έχει φέρει τα πράγματα στην θέση τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τολμώ να πώ οτι μόνο σαν ντάκ κοιτάει την κατηγορία του χιλιάρικου στα μάτια με θράσος. Θεωρήστε τον εξαιρετικό ενισxυτή ακουστικών (Οδηγεί άνετα τα Abyss !!!! ) τον πρό και την ευελιξία απλά σαν ένα γεναιόδωρο bonus.

Τέλος επειδή άκουσα τον άμεσο ανταγωνιστή του (αυτον τον μινιόν με τα φωτεινά μπαλάκια) μπορώ να πώ την άποψη μου με θράσος οτι το black άπλά το ..έσκισε..

Last edited:

Reaction score
660
Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια αλλά τελικά ψώνισα mytech , το ifi είναι πολύ ωραίο αλλά θα το έπαιρνα για να το δέσω μαζί με το iphone

Reaction score
103
Ωραιος πολυ καλη αγορα το ειχα και εγω για τρια χρονια και το χαρηκα πολυ!..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.585
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani