iKef IQ90- B&W683- Μ.Ο. RX8

Reaction score
0
εχω εναν YAMAHA RX-V1800 με ποιο απο τα τρια θα μεινω ευχαριστημενος?
Ο χωρος που θα παιζουν ειναι 3Χ5 αλλα ειναι ενιαιος με το υπολοιπο σπιτι.
μου αρεσει ο γεματος ηχος με μπασο. οι εντασεις μου δεν θα ειναι δυνατες. θα ειναι και για μουσικη αλλα και για home cinema

Reaction score
150
Δεν τα έχει κανείς εκεί? Θα κοιτούσα και σε Monitor Audio στα ίδια λεφτά πάντως.

Reaction score
2.207
Είμαι και εγώ στο ψάξιμο για ηχεία και είχα υπ'όψη τα παραπάνω ηχεία + τα
Αudio Spectrum Artemis
Focal Chorus 826
Acoustic Energy aelite 3
Elac FS 247

'Εχω και εγώ YAMAHA τον 3800 και τελικό τον Rotel 993 με χώρο 30τ.μ αλλά σε Γ,
19τμ ο χωρος ακρόασης (3.8Χ5) και 11 ο υπόλοιπος.
Όποτε είμαστε στην ίδια περίπου κατάσταση (εκτός από τον τελικό), για αυτό είπα να μην ανοίξω καινούργιο thread και να μοιραστούμε τις απόψεις.

Καταρχήν άκουσα τα KEF και τα Μ.Ο. (με προ marantz και τελικό rotel 993)
Μου φάνηκαν ελαφρώς καλύτερα τα Μ.Ο πιο ελεγχόμενα, με πιο σφικτό μπάσο και γενικά πιο ισορροπημένο ηχείο. Το κακό είναι ότι είναι 4 ohm και θέλουν αρκετό ρεύμα οπότε δεν ξέρω αν με τον 1800 θα παίξουν το ίδιο καλά. Τα ΚΕF είναι πιο εύκολο φορτίο και μιας και οι διαφορές είναι μικρές στην θέση σου μεταξύ των δύο θα έπαιρνα τα KEF.

Τα B&W δεν τα άκουσα αλλά από ότι ξέρω θέλουν μεγάλο χώρο για να αποδώσουν.
Αυτά, μέχρι να ακούσω (αν τα καταφέρω) τα υπόλοιπα.
Αν κάποιος φίλος έχει ακούσει κανένα από τα υπόλοιπα η γνώμη του είναι ευπρόσδεκτη.

Reaction score
2.207
τα 826 δεν τα έχω ψάξει ακόμη. Από ότι έχω ακούσει έχουν παραπλήσια τιμή, γύρω στα 1350ευρώ.
Ακούω κατά βάση rock, pop, altertative.
Τα Artemis είναι πάρα πολύ καλά ηχεία αλλά με λίγο ξεπερασμένο design σε σχέση με τα άλλα και θέλουν και αυτά χώρο να αποδώσουν και πολύ καλά ενισχυτικά.
Τo σκέφτομαι και για τα Opera. Χρόνος να υπάρχει για τρέξιμο, αλλά που.

Reaction score
0
ακουσα και τα τρια....τα B&W683 εχουν μουντο ηχω....περιεργο μπασο....οποτε ημουν αναμεσα στα iq90 και στα monitor audio rx8.
τα ακουσα και τα τρια διπλα διπλα...
οποτε ημουν αναμεσα στα 2 (iq90 rx8)μου αρεσαν περισσοτερο τα kef αλλα αγορασα τα rx8...τα kef λογω του uni-q driver πραγματι ηταν ποιο ενυπωσιακα στης μεσω υψηλες αλλα το μπασο πραγματικα το εψαχνα....
ηθελα να ακουσω και τα elac fs 247 αλλα προσπαθουσα γα ακροαση αρκετες εβδομαδες αλλα δεν τα υπαρχαν στην αντιπροσωπεια (πρωτα τα ειχε το hitech,μετα το περιοδικο ηχος..οποτε τα αφησα)

Reaction score
2.207
Re: Απάντηση: iKef IQ90- B&W683- Μ.Ο. RX8

Aν τα βρήκες τόσο τα 826V, (πού;) άκουσε τα κι αυτά.
Επίσης άκου τα Heco Celan 700, μια και ακούς ΚΑΙ rock
http://www.odes.gr/index.php?option...page-sound.tpl&product_id=686&category_id=169
Τα Focal τα έχουν στην ηχοδομή http://www.ihodomi.gr. Την τιμή την άκουσα από φίλο, δεν την έχω επιβεβαιώσει. Θέλω πάντως να πάω να τα ακούσω.

Τα Ηeco τα έχω απορρίψει γιατί είναι τέρατα (240 x 1100 x 365 βάθος !!!) και δεν έχω τόσο χώρο.

Reaction score
2.207
μου αρεσαν περισσοτερο τα kef αλλα αγορασα τα rx8...τα kef λογω του uni-q driver πραγματι ηταν ποιο ενυπωσιακα στης μεσω υψηλες αλλα το μπασο πραγματικα το εψαχνα....
Γι 'αυτό είπα ότι τα RX8 είναι πιο ισορροπημένα ηχεία.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: iKef IQ90- B&W683- Μ.Ο. RX8

τελικα παιδια βρηκα μια ευκαιρια και πηρα τα soavo-01 απο ενα demo room 1200 €. (ελαχιστα χρησιμοποιημενα).
δεν ξερω αν φταιει ο χωρος αλλα τα περιμενα πολυ καλυτερα.
δεν εχω καλη στερεοφωνικη εικονα. το μπασο τους ομως πολυ καλο.

Reaction score
2.207
Τι δεν σου άρεσε δηλαδή; Αν είναι μόνο η στερεοφωνική εικόνα δοκίμασε να αλλάξεις την απόσταση μεταξύ τους η/και την θέση ακρόασης. Ιδανικά θα πρέπει να σχηματίζουν ισόπλευρο τρίγωνο.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: iKef IQ90- B&W683- Μ.Ο. RX8

τα ειχα ακουσει πριν και ηταν σε πιο μεγαλο χωρο.
οποτε μαλλον γι αυτο.
θα προσπαθησω να παιξω λιγο με το στησιμο τους

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: iKef IQ90- B&W683- Μ.Ο. RX8

ασε αποσταση των ηχειων απο τους πλαινους τοιχους

Reaction score
0

στο ενα εχω τοιχο και στο αλλο εχει κενο 2 μετρων αλλα δεν μπορω να το βαλω εκει γιατι ειναι διαδρομος.
δυσκολα τα πραγματα..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

αυτο που εχει τοιχο στο πλαι, απομακρυνε το οσο γινεται απο τον τοιχο. Μεταξυ τους τα ηχεια τι αποσταση εχουν??

Reaction score
0

2 μετρα ειναι η αποσταση μεταξυ τους.
η θεση ακροασης ειναι στα 4 μετρα.
ο τοιχος δεν ξεκολαει απο το ενα ηχειο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.495