INCA Designs KATANA CDSE ή Jungson Moon Harbour S2

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Αρκετοί γνωρίζετε το ιδιόμορφο Inca Design Katana, ένα cd player, που έχει περάσει και από τον Ήχο αλλά και από πολλά περιοδικά του εξωτερικού με πολύ καλά σχόλια. Η τιμή του είναι £994.90 (περίπου 1500€) για την SE έκδοση και £599 (περίπου 900€) για την απλή έκδοση.

Δείτε σχετικά
http://www.hifi4less.com/Inca_Design_KATANA_CD_Player.htm

Αυτό όμως που αγνοούν οι περισσότεροι είναι ότι το εν λόγω player παράγται "φασόν" στην Κίνα και κυκλοφορεί στην αγορά από την Κινέζικη εταιρία Jungson με το όνομα Moon Harbour S2 TUBE HDCD Player σε διάφορες εκδόσεις και με τιμή από $419 (περίπου 350€).

http://www.nysound.com/exec/servlet/CategoryServlet?action=shopping&category=2130

Κάποιοι βγάζουν τρελλά λεφτά μου φαίνεται...

Reaction score
0
Έχω το Inca Katana το SE. Κατ'αρχάς, να θυμίσω ότι το site της Jungson δίνει $140 για μεταφορικά, άρα σύνολο περίπου $560. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπολογίσεις εκτελωνισμό (μπορεί να στοιχίσει από 200-300 ευρώ). Άρα σύνολο σε ευρώ πρέπει να βγεί από 700-800 ευρώ. Δεν μου φαίνεται τόσο καλή τιμή για ένα μηχάνημα που δεν ξέρεις σε τι κατάσταση θα φτάσει και για το οποίο κανείς δεν θα μπορεί να σου παρέχει service και φυσικά αν θέλεις να το αλλάξεις δεν θα είναι εύκολο.
Το γεγονός ότι στην Κίνα τα ημερομίσθια είναι χαμηλά το γνωρίζουμε, δε νομίζω ότι τίθεται θέμα ότι κάποιοι κάνουν πολλά λεφτά. Ο Βρετανός κατασκευαστής κάνει ό,τι κάνουν και οι περισσότεροι άλλοι. Η παροχή service και η υποστήριξη κοστιζουν πανάκριβα στην Αγγλία. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο player αξίζει με το παραπάνω τα λεφτά του ειδικά εάν κάνει κάποιος τον κόπο να το ακούσει με τις balanced εξόδους οπότε και απογειώνεται.

Πέτρος Σκαπινάκης

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Ο Βρετανός κατασκευαστής κάνει ό,τι κάνουν και οι περισσότεροι άλλοι. Η παροχή service και η υποστήριξη κοστιζουν πανάκριβα στην Αγγλία. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο player αξίζει με το παραπάνω τα λεφτά του ειδικά εάν κάνει κάποιος τον κόπο να το ακούσει με τις balanced εξόδους οπότε και απογειώνεται.

Πέτρος Σκαπινάκης
Πέτρο κανένας δεν μιλά για την ποιότητα του player. Το θέμα είναι η πρακτική των εταιριών. Ο "Βρετανός κατασκευαστής" (που στην ουσία δεν κατασκευάζει τίποτε απλά εμπορεύεται ένα προϊόν) δεν το αγοράζει στις τιμές που φαίνονται στο site αλλά αρκετά φθηνότερα (μην μιλησω για τιμές που έχω μαθει γιατί κάποιοι θα πάθουν συγκοπή). Και φυσικά δεν είναι ο μόνος. Τα ίδια κάνει και η Music Hall, τα ίδια έκανε και η Red Rose τα ίδια και η DK τα ίδια και άλλοι.

Απλά το θέμα είναι ότι πλέον υπάρχουν εταιρίες που δεν σχεδιάζουν τίποτε. Αρκούνται στην απλά εμπορία φασόν προϊόντων. Με την ίδια λογικά το forum μας μπορεί να προσεγγίσει τον "κινέζο" και να μας βγάλει μία σειρά από ενισχυτές ή cd players με την φίρμα AvSite τους οποίους θα εμπορευόμασταν. Θα μας έκανε αυτό κατασκευαστές???

Μάλλον όχι. Αν είναι λοιπόν να αγοράσω κινέζικο μέσω τρίτου να μου λείπει. Καλύτερ απευθείας από τον Κινέζο...

Κάτι ακόμη...

Σκέφτηκαν όλοι αυτοί οι κατασκευαστές το τι θα γίνει αν έρθουν οι Κινέζοι από μόνοι τους στην αγορά???

Μετά τι θα εμπορευονται???

Reaction score
3.732
Θα εμπορεύονται το ρύζι.
Θέλω να πω ότι αν είσαι γεννημένος έμπορας θα βρεις κάποιο τρόπο να τους τα πάρεις.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.305
Απολαύστε:
Output Stage
The Katana has been carefully designed to minimise the amount of spurious EFI/RFI generated within the player, together with controlling stray magnetic flux and vibrational energy which can, in itself, cause distortion through microphony. This has resulted in an analogue output stage requiring far less of the usual heavy filtering used in CD players to remove these various types of distortion from the signal. This gives the Katana a sound and presentation which is far more accurate to the original musical event.
Απόσπασμα από το σχολιασμό του HiFi4Less, για το Inca Design KATANA. Δεν πιστεύω να έκαναν τον κόπο να σχολιάσουν οι ίδιοι το συγκεκριμένο προϊόν, οι ιθύνοντες του HiFi4Less, καθώς το πιθανότερο είναι, ότι αυτός προέρχεται από τον κατασκευαστή, (ή μήπως «κατασκευαστή»;) του προϊόντος. Σόρρυ παίδες, αλλά τέτοια επιχειρηματολογία καταδεικνύει ότι αυτός που την έγραψε είναι εντελώς άσχετος με το αντικείμενο, και, εκών – άκων, παραπλανά τον καταναλωτή. Άκου «requiring far less of the usual heavy filtering». Σα δεν ντρέπονται λιγάκι…

Δε μου λέτε; Δεν πιστεύω να έγραψαν τις ίδιες αρλούμπες και στον Ήχο, ε;

Reaction score
3.732
Απολαύστε:
Output Stage
The Katana has been carefully designed to minimise the amount of spurious EFI/RFI generated within the player, together with controlling stray magnetic flux and vibrational energy which can, in itself, cause distortion through microphony. This has resulted in an analogue output stage requiring far less of the usual heavy filtering used in CD players to remove these various types of distortion from the signal. This gives the Katana a sound and presentation which is far more accurate to the original musical event.
Απόσπασμα από το σχολιασμό του HiFi4Less, για το Inca Design KATANA. Δεν πιστεύω να έκαναν τον κόπο να σχολιάσουν οι ίδιοι το συγκεκριμένο προϊόν, οι ιθύνοντες του HiFi4Less, καθώς το πιθανότερο είναι, ότι αυτός προέρχεται από τον κατασκευαστή, (ή μήπως «κατασκευαστή»;) του προϊόντος. Σόρρυ παίδες, αλλά τέτοια επιχειρηματολογία καταδεικνύει ότι αυτός που την έγραψε είναι εντελώς άσχετος με το αντικείμενο, και, εκών – άκων, παραπλανά τον καταναλωτή. Άκου «requiring far less of the usual heavy filtering». Σα δεν ντρέπονται λιγάκι…

Δε μου λέτε; Δεν πιστεύω να έγραψαν τις ίδιες αρλούμπες και στον Ήχο, ε;

Κώστα, για δες και το άλλο,
This gives the Katana a sound and presentation which is far more accurate to the original musical event.

Δηλαδή όταν ακούς το γνωστό σουξέ της νύχτας 'To νινί σέρνει καράβι ',
θα αισθάνεσαι ότι είσαι μέσα στο καράβι μαζί με το νινί.

Reaction score
0
Επανέρχομαι. Κατ'αρχάς το Hifi4less είναι site που πουλάει και δεν κάνει reviews. Review του player έχουν κάνει στην Αγγλία το Hifi Choice, το HIfiNews και το What Hifi. Τα δυο τελευταία περιοδικά συμφωνούν στην κρίση τους ότι πρόκειται για εξαιρετικό player ιδίως με σύνδεση balanced. H Inca είναι παλία Βρετανική μάρκα η οποία επανενεργοποιήθηκε πρόσφαρα και όπου να'ναι βγάζουν και τον ενισχυτή τους. Το player έχει σχεδιασθεί εξολοκλήρου στην Βρετανία. Στην Κίνα έχει γίνει το λεγόμενο outsourcing, αλλά το ίδιο π.χ. κάνει και η Arcam, η Musical Fidelity κλπ. Δεν βλέπω πρόβλήμα σε αυτό. Φαντάζομαι ότι συμφωνούν όλοι ότι η σχεδίαση έχει και αυτή σημασία και όχι μόνο ποιος το συναρμολογεί. Τουλάχιστον εγώ έτσι πιστεύω. Από εκεί και πέρα, έχουμε αυτιά και ακούμε. ΑΝ μας αρέσει κάτι μας αρέσει και δεν μας ενοχλεί ποιος το έχει συναρμολογήσει ή σχεδιάσει. Προφανώς η εταιρία που κάνει το outsourcing το βγάζει και σαν δικό της. Εάν είναι το ίδιο μέσα ή όχι δεν μπορώ να γνωρίζω. Πολλές φορές και η αλλαγή ενός πυκνωτή μπορεί να κάνει την διαφορά.

Πέτρος

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Πέτρο απ' ότι ξέρω η Inca δεν ήταν ανενεργή, απλά είχε κλείσει από τις αρχές της δεκαετίας του '90.

Όλες αυτές οι επαναδραστηριοποιήσεις (audiolab, rogers κλπ κλπ) γίνονται ως εξής. Κάποιος ή κάποιοι ψάχνουν ένα όχημα για να μπουν σε μια αγορά. Βρίσκουν λοιπόν ένα όνομα-όχημα, το αγοράζουν και δίνουν το όνομα αυτό στα προϊόντα τους. Έτσι γίνονται αμέσως επώνυμα προϊόντα.

Σκέψου απλά το εξής. Αν ο τύπος έκανε εισαγωγή από την Κίνα και προσπαθούσε να πουλήσει τα Jungson ποιος θα τα αγόραζε???

Βρήκε ένα ονοματάκι του παρελθόντος όπως η Inca Designs, η οποία είχε καλό παρελθόν ήρθε σε συμφωνία με τον κινέζο για την παραγωγή και έτοιμη η δουλειά. Όσο τα περι σχεδίασης τα έλεγε και ο Levinson για τα red rose αλλά και η DK για τον ολοκληρωμένο της, αλλά τελικά πουλάγαν μπαρούφες. Κανένας δεν σχεδιάζει τίποτα. Απλό φασόν είναι η δουλειά. Ο Κινέζος σχεδιάζει, παράγει και μπορεί να σου βάλει ότι όνομα θες επάνω. Μέχρι την στιγμή που θα νιώσει δυνατός για να μπει μόνος του στην αγορά. Και τότε θα φανεί ποιος σχεδίαζε και τι...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: INCA Designs KATANA CDSE ή Jungson Moon Harbour S2

επειδη ειμαι πολυ φαν των cd player και του ενισχυτη της εταιρειας , που εχουν επιπλεον και τρομερη μουσικη αποψη και προσωπικοτητα, διαβαστε και αυτο, για να μη λεμε οτι θελουμε:

==QUOTE

Whilst Jungson did build this equipment, indeed the Katana was heavily based on the Moon Harbour sold in China, there were a lot of differences between the Chinese model, and the one sold under the Inca Design name, basically the original had a real problem with RFI, it was electrically very noisy, and it sonically had 'issues'. The UK based Inca Design team completely re designed the analogue output stage, improved the RFI performance and heavily modified the power supply with new transformers and rectification components.

When it came to the matching Talon, none of the Moon Harbour designs were close to what they wanted (basically a more forceful, powerful Claymore type sound), they designed a completely original unit which was then built by Jungson. It took 18 months to design, the initial smaples blew everyone away who heard them, an order was placed for 100 units, and it was discovered that the production units had variances in the power supply circuit which were nowhere near the spec of the prototype. Less than half the original batch were within spec, and Jungson were reluctant to replace the units which were out of spec. Further to this, they had agreed NOT to import Jungson into the UK, yet they then went and signed a UK distributor, and to add insult to injury, they started to incorporate the Inca Design mods in their own designs without permission. As far as I know the relationship broke down, and I don't think any new Inca Design products have been brought to market or manufactured since then.

In short, you have one of less than 50 Talon's, I heard them, and they were fantastic, easily £2,000 worth of amp yet they were selling for under £1,000 RRP, if you want a Katana, get a Katana SE, these out sold the original by almost 2:1 from what i've heard, and again they were made in quite limited quantities. Don't make the mistake of buying a Moon Harbour and thinking you have a Katana, trust me, I've heard the two together and you don't you have a sluggish, veiled, pale imitation of the Katana, the SE was much better and well worth the premium.

UQTE===

Reaction score
1
Απάντηση: Re: INCA Designs KATANA CDSE ή Jungson Moon Harbour S2

Πέτρο κανένας δεν μιλά για την ποιότητα του player. Το θέμα είναι η πρακτική των εταιριών.
νομιζω οτι ακριβως το θεμα ειναι η ποιοτητα του μηχανηματος.

πρεπει κατι παντα να μας φταιει?
οταν η ποιοτητα του μηχανηματος στις 600 ΛΙΡΕΣ ειναι εφαμιλλη με ενος των 1.500, τι συζηταμε?

τι προελευσης ανταλλακτικα θεωρειτε οτι μπαινουν στα κορυφαια μηχανηματα?
ειδατε μηπως τι απατη εκανε η Goldmund που μυνηθηκε?

εγω πιστευω οτι αν ο κινεζος μπορει να προσφερει μουσικο χαρακτηρα, γιατι εκει ειναι η προκληση (αφου ποιοτητα προσφερει και ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ), γιατι να μη το σκεφτουμε?

και η Cayin βλεπω πουλαει ολο και περισσοτερο, να μη πω XTZ , Advance κλπ....

επισης μη ξεχναμε οτι πολλες φορες- στα μηχανηματα και οχι μονο - πληρωνουμε τις ωρες ερευνας κτλ.

πρεπει να αναφερθουμε στο μισθο του κινεζου συγκριτικα με ευρωπαιου, η το καταλαβαινουμε???

παντως οποιος εχει να προτεινει player καλυτερο απο το Κατανα κατω απο 2000, ειμαι ολος αυτια.

εγω εχω κοντραρει το σι ντι με πολλα , συμπεριλαμβανομενου και του Audio Analogue Maestro και τα εσβησε.

και επειδη εχω και τον ενισχυτη τον Talon, περιμενω την κοντρα με τον Creek destiny...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Δηλαδή αν ο Creek είναι καλύτερος θα βγεις να το πεις?
Και σε ποιον τομέα είναι καλύτερος και σε ποιον όχι?
Και μήπως και μόνο επειδή είναι δικό μας μας επηρεάζει αλλιώς ο ήχος του?
Το ότι έχεις συνηθίσει σε έναν συγκεκριμένο ήχο ξέρεις πως μπορεί να επηρεάσει τη κρίση σου?

Αυτά που σου αναφέρω τα έχω δει άπειρες φορές...

Reaction score
181
Re: Απάντηση: Re: INCA Designs KATANA CDSE ή Jungson Moon Harbour S2

νομιζω οτι ακριβως το θεμα ειναι η ποιοτητα του μηχανηματος.

πρεπει κατι παντα να μας φταιει?
οταν η ποιοτητα του μηχανηματος στις 600 ΛΙΡΕΣ ειναι εφαμιλλη με ενος των 1.500, τι συζηταμε?

τι προελευσης ανταλλακτικα θεωρειτε οτι μπαινουν στα κορυφαια μηχανηματα?
ειδατε μηπως τι απατη εκανε η Goldmund που μυνηθηκε?

εγω πιστευω οτι αν ο κινεζος μπορει να προσφερει μουσικο χαρακτηρα, γιατι εκει ειναι η προκληση (αφου ποιοτητα προσφερει και ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ), γιατι να μη το σκεφτουμε?

και η Cayin βλεπω πουλαει ολο και περισσοτερο, να μη πω XTZ , Advance κλπ....

επισης μη ξεχναμε οτι πολλες φορες- στα μηχανηματα και οχι μονο - πληρωνουμε τις ωρες ερευνας κτλ.

πρεπει να αναφερθουμε στο μισθο του κινεζου συγκριτικα με ευρωπαιου, η το καταλαβαινουμε???

παντως οποιος εχει να προτεινει player καλυτερο απο το Κατανα κατω απο 2000, ειμαι ολος αυτια.

εγω εχω κοντραρει το σι ντι με πολλα , συμπεριλαμβανομενου και του Audio Analogue Maestro και τα εσβησε.

και επειδη εχω και τον ενισχυτη τον Talon, περιμενω την κοντρα με τον Creek destiny...
TOSHIBA SD-900.
ROTEL 991.
Λίγο παλιά... αλλά καλύτερα από το κατάνα...

Reaction score
11
Απάντηση: INCA Designs KATANA CDSE ή Jungson Moon Harbour S2

"Η πεταλούδα του Πεκίνου άνοιξε τα φτερά της φέρνοντας το χάος στις αγορές της Δύσης"

Περιοδικό "ΗΧΟΣ"

Βλέπω πως πολλοί ζοριζόσαστε πολύ, αλλά σιγά-σιγά θα το καταλάβετε!
(Και μόνο αφού το καταλάβουμε και το αποδεχτούμε, θα αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και θα εργαστούμε για την λύση του. Έως τότε...).

:142:

svmix

Επαγγελματίας
Reaction score
40
Απάντηση: INCA Designs KATANA CDSE ή Jungson Moon Harbour S2

"Η πεταλούδα του Πεκίνου άνοιξε τα φτερά της φέρνοντας το χάος στις αγορές της Δύσης"

Περιοδικό "ΗΧΟΣ"

Βλέπω πως πολλοί ζοριζόσαστε πολύ, αλλά σιγά-σιγά θα το καταλάβετε!
(Και μόνο αφού το καταλάβουμε και το αποδεχτούμε, θα αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και θα εργαστούμε για την λύση του. Έως τότε...).

:142:
μπορει να με βοηθησει καποιος σχετικα με το inca katana συγκεκριμενα ψαχνω remote ή να αντιγραψω καποιο που πιθανος θα το έχει. ευχαριστώ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.572
Members
38.574
Νεότερο μέλος
Red