Infocus 4805 ή Optoma 30a ???

Reaction score
0
Μετά από αρκετές ώρες αναζήτησης σε περιοδικά αλλά κυρίως forums στο ιντερνετ κατέληξα σε αυτούς τους δύο DLP που φαίνεται να κονταροκτυπίουντε μέχρι "τελικής πτώσης"!
Το πεδίο του 4805 είναι αρκετά καλυμμένο με θέματα και μικροεπεμβάσεις/διορθώσεις ενώ απεναντίας δεν υπάρχουν πολλά σχόλια για τον Optoma. Η απλή σύγκριση των προδιαγραφών τους δεν βγάζει ξεκάθαρο νικητή. Δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια να τους δω σε μια αίθουσα πλαϊ-πλαϊ ώστε να αποφασίσω με τα ίδια μου τα μάτια.

Τους μόνους DLP που έχω δει σε αυτή την κατηγορία ειναι ο NEC 410 και ο BENQ 5120 που δεν μπορώ να πω ότι μου άφησαν άριστες εντυπώσεις: ο πρώτος παρουσίαζε σχετικά συχνά το φαινόμενο rainbow (τροχο 2x), ενώ ο δεύτερος μου φάνηκε σκοτεινός.

Γνωρίζοντας ότι οι 4805 & 30A έχουν γρηγορότερο τροχό και μεγαλύτερη φωτεινότητα, θα ήθελα τη γνώμη σας ποιόν από τους δύο θα προτιμούσατε για τελική αγορά.

Ευχαριστώ!

Reaction score
1
Κι εγώ ψαχνόμουν σε αυτή την κατηγορία και κατέληξα στον 30Α. Όταν τους είδα αποφάσισα αμέσως. Ο 4805 δεν μου άρεσε καθόλου.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Voulco, καλως ορισες!
Πριν σου απαντησω θα ηθελα να διαβασεις προσεκτικα το Μακρυ καυτο τεστ ΙΙ

Επισης θα σε παρακαλουσα να μου πεις για ποιον λογο δεν μπορεις να τους δεις να παιζουν διπλα-διπλα?

Reaction score
0
Γεια σας και συγχαρητήρια για το AVSITE!

Έχω διαβάσει το συγκριτικό τεστ αλλά αναφέρεται ανάμεσα στον μεγαλύτερης κλάσης (και τιμής) BENQ 7800 σε σχέση με τον Optoma 30a. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων του Optoma τα είδα και σε ένα άλλο thread ("Πως διαβάζουμε τα διαγράμματα") και είμαι πεπισμένος ότι είναι ένα πολύ καλό μηχάνημα για τα λεφτά του.
Δυστυχώς βρίσκομαι εκτός Αθήνας και εδώ στην επαρχία η κατάσταση για δεις προβολείς σε demo είναι θλιβερή! Έτσι αναγκάστηκα να ανέβω Αθήνα για ένα Σαβ/κο και προσπάθησα να δω όσα πιο πολλά μπορώ λαμβάνοντας υπόψην και το WAF (Wife Acceptance Factor!)
Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω τα συγκεκριμένα μηχανήματα σε demo (πόσο μάλλον να τα δω να παίζουν πλαϊ-πλαϊ) και έχοντας εμπιστοσύνη στις εμπειρίες όσων είναι σε αυτό το Forum προσπαθώ να κάνω μια όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή.
Η αλήθεια ακόμα είναι ότι προτιμώ μηχανήματα που δεν είναι σκέτα Plug&Play αλλά σου δίνουν τη δυνατότητα να "παίξεις" με τις ρυθμίσεις και έτσι για παράδειγμα ανάμεσα στους 4805 και 5210 θα προτιμούσα τον πρώτο.
Προσθέτοντας λοιπόν αυτά τα λίγα θα εκτιμούσα κάθε πληροφορία σας!
Ευχαριστώ ξανά για το χρόνο σας και τη συμβουλή σας.

Reaction score
1
Voulco H30A δαγκωτο. Πριν παρω κι εγω ειχα παρομοια διλημματα αλλα μολις του ειδα τα πραγματα ξεκαθαρισαν πολυ γρηγορα η αποφαση ηταν H30A βεβαια.Τωρα για μαγαζι που ψαχνεις για να τους δεις πήγαινε στην ηχοεκφραση τα παιδια εκει ειναι πολυ ο.κ και θα σου λυσουν οποια απορια εχεις. :wink:

Reaction score
0
Μέχρι στιγμής βλέπω ότι η ζυγαριά δείχνει προς τον Optoma...
Κάτι άλλο που είναι σημαντικό και θα ήθελα να γνωρίζω είναι το after-sales που πολλές φορές είναι εξίσου σοβαρό όσο η σωστή επιλογή βάσει χαρακτηριστικών.
Τι γνωρίζετε για την αντιπροσωπεία και την υποστήριξη του Optoma?
Από την άλλη έχω ακούσει καλά λόγια για την αντιπροσωπεία της Infocus στην Ελλάδα.

Υπάρχει κάποιο συγκριτικό One-2-One που να έχετε δει πουθενά στο ιντερνετ?

Ευχαριστώ ξανά για τις πληροφορίες σας.

Reaction score
0
Μπορει να μην σε ενδιαφερει, αλλα νομιζω πριν αγορασεις δωσε λιγη προσοχη και στην ενταση του θορυβου του ανεμιστηρα του...................
Φιλικα.........

Reaction score
1
Ο θορυβος του optoma ειναι αρκετα χαμηλος 26db και 30db σε high εμενα προσωπικα δεν με ενοχλει και πολυ.

Reaction score
0
Σε ευχαριστώ Γιάννη Γιακουμάκη για το link.
Έψαξα όλο το Σ/Κ για συγκριτικά και βρήκα ακόμα και αυτά:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?s=ef20176fe39f0f7cab1504ab5be725e8&threadid=520007
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?s=&postid=5325839#post5325839

Μετά από προσεκτική ανάγνωση τελικά βγαίνει το συμπέρασμα ότι και οι δύο προβολείς παίζουν πολύ καλά (στην κατηγορία τους και στα λεφτά τους) και οι μικρές διαφορές που υπάρχουν εστιάζονται σε σημεία όπως ο ήχος του ανεμιστήρα (όπως ανάφεραν και οι Βάιος & babilon), το πόσο καλά "ρυθμισμένο" είναι το μηχάνημα από την κούτα, και στην επιλογή των εισόδων που από ότι κατάλαβα ο Η31 (ή Η30Α για την Ευρώπη) φαίνεται να είναι ελαφρώς πιο δυνατός στην DVI αποδίδοντας όπως λένε "τριασδίαστατη εικόνα", ενώ ο 4805 αντιθέτως φαίνεται να υπερτερεί στην Component (πιθανότατα λόγω του καλύτερου deinterlacer).
Η αλήθεια είναι ότι εγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω δυνατότητα άμεσης χρήσης της DVI εισόδου και σκοπεύω να τρέξω την εικόνα μου μέσω Progressive Component. Η χρήση του προβολέα θα είναι αποκλειστικά για ταινίες με απόσταση θέασης ~3.1m και οδηγός θα είναι το DENON 2900.

Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν φίλοι αναγνώστες (λαμβάνοντας υπόψην ότι ο προβολέας θα είναι στο ταβάνι οπότε ο θόρυβως δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα και έχοντας διαβάσει το κείμενο στο παραπάνω πρώτο link) πιστεύετε ότι θα άξιζε η αγορά του Infocus 4805?
(Ίσως με την πιθανή προσθήκη φίλτρου Hoya ND2 για τον περιορισμό της φωτεινότητας?)

Ή μήπως στο μικρό χώρο θέασης θα εκτελούσε πιο καλά ο Η31 (λόγω των οπτικών του δυνατοτήτων - short trow, lens shift) αλλά θυσιάζοντας την ποιότητα εικόνας του Component?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις συμβουλές σας...

Reaction score
1
Μην κοιτας μονο το τωρα αλλα κοιτα και λιγο ποιο μπροστα.Τα players με DVI ολο και πληθαινουν και γινονται ποιο οικονομικα δες πχ το νεο philips οι ακομα φτηνοτερες υλοποιησεις τυπου yamakawa οποτε ειναι και αυτη η παραμετρος.

Επειδη ετυχε και του εχω δει και τους δυο με component θα σου πω οτι οι διαφορες ειναι πολυ μικρες.
Εμενα προσωπικα ο H30A μου αρεσε περισσοτερο και σε αυτο αλλα αυτο ειναι προσωπικη μου εκτιμηση. :D :D :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.338
Members
38.685
Νεότερο μέλος
simplygades