INFOCUS IN76 ή OPTOMA HD72i ?

Reaction score
0
Γεια σας παιδιά. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα projector καθαρά για home cinema και είμαι μεταξύ του infocus in76 και το optoma HD72i. Επειδή δεν έχω δει και τους δύο μαζί να παίζουν για να κάνω μία σύγκριση αλλά μόνο τον infocus in76 (που μου άφησε άριστες εντυπώσεις) θα παρακαλούσα να με διαφωτίσετε σχετικά με τα υπέρ και κατά αυτών των δύο και φυσικά ποιον θα προτιμούσατε.
Σε ένα συγκριτικό τεστ που διάβασα από το περιοδικό home cinema choice ανάμεσα στους
■ HITACHI PJ-TX200
■ INFOCUS IN76
■ OPTOMA THEMESCENE HD72i
■ PANASONIC PT-AE900
■ SONY VPL-HS60
http://www.homecinemachoice.com/cgi-bin/outputpdf.php?file=HCC/132/HCC_132_076.pdf

Βγάζει καλύτερο τον infocus in76 από τον optoma HD72i
Περιμένω την άποψή σας.

Reaction score
1
Είχα την ευκαιρία να τους δω και τους 2 στο τεστ του avsite και μπορώ να πώ ότι μου άρεσε περισσότερο η πιο εντυπωσιακή εικόνα του optoma λόγω της φωτεινότητας του και τεχνολογίας brilliant color σε συνδυασμό με τον τροχό 7 περιοχών που για μένα τουλάχιστον εξαφάνισε το rainbow.
Στα κατά του optoma είναι το μεγάλο του offset που σημαίνει ιδιαιτερότητα στην τοποθέτηση και μη καλή ρύθμιση χρωματικά από το εργοστάσιο. Η ρύθμιση του προς το D65 ήταν αρκετά δύσκολη και όχι απόλυτα πετυχημένη.

Από την άλλη ο ΙΝ76 είχε πολύ καλύτερη χρωματική ρύθμιση αρχικά και πιο ρυθμίζεται εύκολα.
Προσωπικά όμως έβλεπα rainbow.

Πρέπει οπωςδήποτε να τους δεις και τους 2 μαζί και να αποφασίσεις.

Reaction score
453
Κι αν πρόκειται να τον συνδέσεις στο ταβάνι, ο ανεμιστήρας του infocus κάνει περισσότερο θόρυβο.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Cinemusic - Ανδρεας said:
O INFOCUS IN76 ειναι αθόρυβος.
Ανδρεα , αυτο που θελει να πει ο Σωτηρης ειναι πως ναι μεν ο ΙΝ76 ειναι αθορυβος παιζοντας κανονικα(σε ενα τραπεζακι κλπ) αλλα οταν τοποθετηθει σε οροφη και γυρισει αναποδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Θελω να ελπιζω πως ειναι θεμα software και πως θα διορθωθει σε καποια απο τις επομενες αναβαθμισεις :wink:

Reaction score
453
Π
Και αυτό πως εξηγείται;
Ο θερμός αέρας είναι πιο ελαφρύς και ανεβαίνει ψηλά στο ταβάνι.
Ο infocus μεταβάλει την ταχύτητα ψύξης του ανεμιστήρα ανάλογα με την θερμοκρασία.
Έτσι στο μισάωρο από το άνοιγμα του προβολέα περίπου, επειδή η θερμοκρασία θα έχει ανέβει στο σημείο που είναι ταβανιασμένος, αρχίζει να ανεβάζει τις στροφές ο ανεμιστήρας και δημιουργεί θόρυβο.
Το νέο software που έχει βγει από την infocus ότι χαμηλώνει τον θόρυβο, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αυξάνει σταδιακά, αλλά αργά τις στροφές του ανεμιστήρα, έτσι ώστε να μην γίνεται αντιληπτός από τον θεατή.
Με το αρχικό software, ανέβαζε απότομα τις στροφές και γινόταν πιο εύκολα αντιληπτός ο θόρυβος.
Και στις 2 περιπτώσεις όμως, μετά από μισή ώρα το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις.

Reaction score
1
Η ρίζα του κακού δεν φαίνεται να είναι ο προβολέας αλλά ο εξαερισμός του ταβανιού. Ίσως ο infocus να είναι πιο ευαίσθητος στις ψηλές θερμοκρασίες;
Μήπως κάποιος άλλος προβολέας χωρίς να ανεβάζει στροφές να θέτει σε κίνδυνο τα σωθικά του;

To καλοκαίρι ένα βράδυ και μόνο πρόσεξα ότι κι ο δικός μου προβολέας σε eco mode ανέβασε full στροφές.
Προβληματισμένος, παίρνω ένα θερμόμετρο και βλέπω θερμοκρασία αέρος 40 βαθμους. Με το που βάζω A/C επανήλθε στις κανονικές....

Reaction score
453
Αντρέα
Οι περισσότεροι projectors έχουν σταθερή ταχύτητα περιστροφής.
Ο τεχνικός της infocus που γράφει στο αμερικάνικο forum είπε ότι η infocus προτιμάει να έχει μεταβαλλόμενο σύστημα ψύξης ανάλογα με την θερμοκρασία για να μην έχει πρόβλημα το μηχάνημα (κάψιμο λάμπας κλπ.)
Φυσικά προβλήματα λάμπας έχουν αναφερθεί και στα μοντέλα της infocus.

minas

Πισιά
Reaction score
4.417
Είναι μάλλον ανακριβές ότι οι περισσότεροι προβολείς έχουν σταθερή ταχύτητα περιστροφής του ανεμιστήρα ψύξης. Σχεδόν καθολικά υπάρχει πρόβλεψη αύξησης της ροής του αέρα όταν η θερμοκρασία ξεπερνάει συγκεκριμένα όρια. Συμφωνούμε βεβαίως ότι υπάρχει ελάχιστη-σταθερή ταχύτητα περιστροφής.
Ενδεχομένως αυτό που λέει ο τεχνικός είναι ότι η infocus προτιμά διαρκώς ρυθμιζόμενο ρυθμό περιστροφής και όχι διακριτά σκαλοπάτια ταχύτητας.

Reaction score
6
Στο ταβανι βιδωμένο δεν τον εχω ακούσει αλλα στο τραπεζάκι διπλα μου σε απόσταση λιγότερη του ενός μέτρου ηταν σαν να μην υπήρχε

Reaction score
453
Στο ταβανι βιδωμένο δεν τον εχω ακούσει αλλα στο τραπεζάκι διπλα μου σε απόσταση λιγότερη του ενός μέτρου ηταν σαν να μην υπήρχε
Σε αυτό δεν αντιλέγω.

Reaction score
298
Συνεπώς μήπως η λύση είναι να τοποθετηθεί το ανεμιστηράκι ανάποδα, έτσι ώστε η ροή του να μην αντιμάχεται την τάση του θερμού αέρα να ανεβαίνει?

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.148
Δεν είναι αυτό. Οταν τοποθετείται ανάποδα, η πλακέτα με τα ηλεκτρονικά είναι στην επάνω μεριά και όλη η θερμοκρασία από τη λάμπα πηγαίνει ΠΡΟΣ την πλακέτα. Αντίθετα, όταν είναι τοποθετημένος κανονικά (πχ σε τραπέζι) ο θερμός αέρας πηγαίνει στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που είναι η πλακέτα, οπότε δε χρειάζεται μεγάλη ροή αέρα από τον ανεμιστήρα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.381
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ