Interconnect !!!!!!!!!!!!!!

I

iason

Guest
Καλημέρα σε όλο τον καλό κόσμο του φόρουμ,
Θά ήθελα γνώμες για ιντερκονέκτ 1μετρο μήκος πού να είναι καθαρό ,ζωντανό,να ανοίγει την σκηνή όσο γίνεται και καλό και καθαρό χαμηλό.
Η τιμή από 100 ευρώ μεχρι 200.
Εχω δοκιμάσει μεχρι τώρα,Nordost blue heaven ,Nordost blue heaven leif,Nordost purple flair,supra Eff-isl,supra dac,VDH the name,Chord chameleon plus Vee,Belden 1694A ιδιοκατασκευή.Και δυστυχώς δεν την βρήκα πουθενά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΙΑΣΩΝ:120:

Reaction score
103
Απάντηση: Interconnect !!!!!!!!!!!!!!

το υπολοιπο συστημα σου απο τι αποτελειτε?

I

iason

Guest

HARMAN KARDON HK990, Player VINCENT S2, Speakers Quadral Platinum m4.
Καλώδιο ηχείων VDH CS122 hybrid εναλακτικά Belden 46381 2.25mm kαι εχω δοκιμάσει το καινούργιο Blue Heaven Leif NORDOST εμένα δεν μου ταιριάζει.
Σκέφτομαι για καλώδιο ηχείων QED Genesis silver spiral,Kimber 8TC,IN-akustik LS-1108.
Το σύστημα μου νομίζω ότι είναι πολύ ζεστό μαλακό και θέλω να το ζωηρέψω χωρίς να φωνάξει.
Τα ηχεία έχουν τρομερό μπάσο για την κατηγορία τους.

Reaction score
830

Πρασπάθησε να τιθασευσεις το χαμηλο με στήσιμο του συστήματος και με επεμβάσεις στον χώρο και μετά ψαξε για καλώδια.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276
Απάντηση: Interconnect (Ένα αδιέξοδο που δεν είναι...ανέξοδο)

...να είναι καθαρό,ζωντανό,να ανοίγει την σκηνή όσο γίνεται και καλό και καθαρό χαμηλό.
...Και δυστυχώς δεν την βρήκα πουθενά...
Επειδή ο σκληρός πυρήνας των ανωτέρω ιδιοτήτων βρίσκεται υπεράνω συρμάτων.

I

iason

Guest

Πολύ φοβάμαι ότι έχεις δίκαιο.Παρόλα αυτά προσπαθώ,Μάταια;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

στα λεφτα που δινεις με οποιοδηποτε ιντερκονεκτ δεν θα παρεις αυτο το αποτελεσμα
θες συνδιασμους καλωδιων - αισχρα πανακριβους................

Reaction score
11

στα λεφτα που δινεις με οποιοδηποτε ιντερκονεκτ δεν θα παρεις αυτο το αποτελεσμα
θες συνδιασμους καλωδιων - αισχρα πανακριβους................
Οπότε δώσε μόνο 5 €!

Τόσα έδωσα εγώ για ένα κοινότατο καλώδιο από τον Κατουμά, για την σύνδεση ενός SONY DVP με τον ενισχυτή μου, που κάνει όλα όσα ζητάς, τουλάχιστον όταν είναι στα...κέφια του!

:107:

I

iason

Guest

Ευχαριστώ φίλε caravelle αν και δεν ξέρω πού είναι ο κατουμάς μάλον θα τον βρώ.
Οσο για τον φιλο μου τον Argi προσπάθησα να βρώ τα Ultralink ambiance μετά από πολύ προσπάθεια αφού δεν έχουν αντιπρόσωπο στην Ολλανδία μου συστήσανε κάποιον από το διαδύκτιο να με (εξυπηρετήσει )εκεί ξεκινήσαμε με τα Ultralink και στηνπορεία μου είπανε ξέρεις άμα όντως θέλεις ποιότητα τότε στρίψε και πάρε XLO ultra plus 6 μετά έγινε Sthot gun Bi-wire και το χονδρύναμε πολύ το παιχνίδι ρε φίλε και τούς παράτησα.
Πώς να πληρώσω 500 ευρώ χωρίς να ακούσω τι παίρνω;
Για πές μου εσύ που ξέρεις πολλά πράγματα;

Reaction score
11

Ευχαριστώ φίλε caravelle αν και δεν ξέρω πού είναι ο κατουμάς μάλον θα τον βρώ.
Οσο για τον φιλο μου τον Argi προσπάθησα να βρώ τα Ultralink ambiance μετά από πολύ προσπάθεια αφού δεν έχουν αντιπρόσωπο στην Ολλανδία μου συστήσανε κάποιον από το διαδύκτιο να με (εξυπηρετήσει )εκεί ξεκινήσαμε με τα Ultralink και στηνπορεία μου είπανε ξέρεις άμα όντως θέλεις ποιότητα τότε στρίψε και πάρε XLO ultra plus 6 μετά έγινε Sthot gun Bi-wire και το χονδρύναμε πολύ το παιχνίδι ρε φίλε και τούς παράτησα.
Πώς να πληρώσω 500 ευρώ χωρίς να ακούσω τι παίρνω;
Για πές μου εσύ που ξέρεις πολλά πράγματα;

Kοίταξε φίλε μου καλέ,
εγώ πολλά δεν ξέρω!
Ότι μου λένε οι πολλοί
απλά σου μεταφέρω!

Καλώδιο ελεύθερα
μπορείς να δοκιμάζεις,
μα πρώτα βάλε το φθηνό
και ύστερα...τ΄αλλάζεις!

Στο λέω γιατί δοκίμασα
φτηνό καλωδιάκι
και το Sonaki το μικρό
το βρήκε...λουκουμάκι!

Caravelle 2012

:107:

Y

Yiannis_B

Guest

Να μαζέψουμε σε ένα sticky όλα τα στιχάκια περί high fidelity, και όποιος θέλει να αυτοσχεδιάζει ελεύθερα! :615:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276
Απάντηση:Είναιι η μελέτη μάταια,ή...αναπόφευκτη;

...Παρόλα αυτά προσπαθώ,Μάταια;
Αναλόγως του πόσο αναπόφευκτο βρίσκει κανείς το να εντρυφεί στη ΄΄ματαιότητα΄΄ όρων όπως beaming,lobing,ακουστικές ιδιότητες χώρου,κ.ο.κ....:126:

Υποθέτοντας ότι η οδηγική επάρκεια του ενισχυτή επί των ηχείων σε συνάρτηση με τις επιθυμητές στάθμες ακρόασης δεν αποτελεί ακανθώδες ζήτημα γιά τη χρήση που κάνεις,έχεις ένα ζεύγος ηχείων το οποίο δεν ευνοεί ακροάσεις εγγύς πεδίου και γειτονία με τοίχους-με πρώτο και καλύτερο τον οπίσθιο προς αυτά.Ο πλίνθος επί του οποίου στέκεται καθένα εξ αυτών ενδεχομένως να μην παρέχει ιδανική σύζευξη με το πάτωμα.Επιπλέον το προδιαγεγραμμένο κάτω όριο απόκρισης υποδηλώνει ότι διεγείρει την πλειοψηφία των ιδιοσυντονισμών δεδομένου χώρου στη ζώνη των χαμηλών συχνοτήτων.

Κανένα καλώδιο διασύνδεσης δεν πρόκειται να βελτιώσει τις πολικές αποκρίσεις επί των ζωνών του φάσματος,τη συμπεριφορά στη ζώνη μετάβασης μεταξύ διαφορετικών δρόμων,τη σύζευξη με το πάτωμα και τις ιδιότητες του χώρου ακρόασης.Όποιες αντισταθμιστικές αποκλίσεις παρέχονται από καλώδια με ΄΄χαρακτήρα΄΄,ενισχύουν την ολική ανισορροπία του συστήματος.

http://www.beatstamm.com/OffAxisResponse.htm

Πρωταρχικές ενέργειες στην κατεύθυνση των στόχων που έχεις θέσει θα ήταν οι εξής:

-Έλεγχος των στασίμων κυμάτων εντός του χώρου ακρόασης.Ανισότητα στις αποστάσεις των μονάδων χαμηλών από δάπεδο και οροφή αντίστοιχα.

-Ανύψωση των ηχείων ή ταπείνωση της θέσης ακρόασης,ούτως ώστε η μονάδα υψηλών να έλθει σε οριζόντιο επίπεδο παραπλήσιο αυτού στο οποίο θα κείτονται τα αυτιά του καθήμενου ακροατή.

-Πειραματισμός με την κλίση των ηχείων ως προς τον οριζόντιο άξονα.

-Ομοιομορφία ως προς τις αποστάσεις και τη διαρρύθμιση των επιφανειών που θα υποδεχθούν τις πρώτες πλευρικές ανακλάσεις.

Reaction score
11
Απάντηση: Είναιι η μελέτη μάταια,ή...αναπόφευκτη;

Αναλόγως του πόσο αναπόφευκτο βρίσκει κανείς το να εντρυφεί στη ΄΄ματαιότητα΄΄ όρων όπως beaming,lobing,ακουστικές ιδιότητες χώρου,κ.ο.κ....:126:

Υποθέτοντας ότι η οδηγική επάρκεια του ενισχυτή επί των ηχείων σε συνάρτηση με τις επιθυμητές στάθμες ακρόασης δεν αποτελεί ακανθώδες ζήτημα γιά τη χρήση που κάνεις,έχεις ένα ζεύγος ηχείων το οποίο δεν ευνοεί ακροάσεις εγγύς πεδίου και γειτονία με τοίχους-με πρώτο και καλύτερο τον οπίσθιο προς αυτά.Ο πλίνθος επί του οποίου στέκεται καθένα εξ αυτών ενδεχομένως να μην παρέχει ιδανική σύζευξη με το πάτωμα.Επιπλέον το προδιαγεγραμμένο κάτω όριο απόκρισης υποδηλώνει ότι διεγείρει την πλειοψηφία των ιδιοσυντονισμών δεδομένου χώρου στη ζώνη των χαμηλών συχνοτήτων.

Κανένα καλώδιο διασύνδεσης δεν πρόκειται να βελτιώσει τις πολικές αποκρίσεις επί των ζωνών του φάσματος,τη συμπεριφορά στη ζώνη μετάβασης μεταξύ διαφορετικών δρόμων,τη σύζευξη με το πάτωμα και τις ιδιότητες του χώρου ακρόασης.Όποιες αντισταθμιστικές αποκλίσεις παρέχονται από καλώδια με ΄΄χαρακτήρα΄΄,ενισχύουν την ολική ανισορροπία του συστήματος.

http://www.beatstamm.com/OffAxisResponse.htm

Πρωταρχικές ενέργειες στην κατεύθυνση των στόχων που έχεις θέσει θα ήταν οι εξής:

-Έλεγχος των στασίμων κυμάτων εντός του χώρου ακρόασης.Ανισότητα στις αποστάσεις των μονάδων χαμηλών από δάπεδο και οροφή αντίστοιχα.

-Ανύψωση των ηχείων ή ταπείνωση της θέσης ακρόασης,ούτως ώστε η μονάδα υψηλών να έλθει σε οριζόντιο επίπεδο παραπλήσιο αυτού στο οποίο θα κείτονται τα αυτιά του καθήμενου ακροατή.

-Πειραματισμός με την κλίση των ηχείων ως προς τον οριζόντιο άξονα.

-Ομοιομορφία ως προς τις αποστάσεις και τη διαρρύθμιση των επιφανειών που θα υποδεχθούν τις πρώτες πλευρικές ανακλάσεις.

:444:

I

iason

Guest

Αγαπητέ φίλε Buthia άν είχα καπέλο θα σου το έβγαζα,ήδη έχω αφαιρέσει την αποσπώμενη βάση από το ηχείο και το έχω τοποθετήσει σε spikes τις εργοστασιακές απευθείας στο πάτωμα και έχουν εξαφανιστεί σχεδόν όλες οι ασάφειες (αυτές πού 'ηθελα να διώξω με καλώδια).
Ξεκινώντας από την αρχη θα πειραματιστώ και πάλι με το χώρο προσπαθ'ωντας να πάρω το μαξιμουμ από το σύστημά μου.

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Είναιι η μελέτη μάταια,ή...αναπόφευκτη;

Δόκτωρ Δρακατώρ με έχεις στείλει αδιάβαστο! :116:

Με αυτό το γ@μοσύστημα έχει πέσει το ηθικό μου άπειρες φορές...

Θα ξαπλάρω στο παρκέ... οι γιαπωνέζοι μ@λ@κες είναι? ...και ας ταπεινωθώ...:116:

Y

Yiannis_B

Guest

..πέρα της πλάκας όμως, ένα kimber 4TC βοηθάει για παράδειγμα σε χώρους με κακό/υπερβολικό μπάσο....

my 2 cents

...αρκεί το σύστημα να αντέχει την αλήθεια....

Y

Yiannis_B

Guest

Αγαπητέ φίλε Buthia άν είχα καπέλο θα σου το έβγαζα,ήδη έχω αφαιρέσει την αποσπώμενη βάση από το ηχείο και το έχω τοποθετήσει σε spikes τις εργοστασιακές απευθείας στο πάτωμα και έχουν εξαφανιστεί σχεδόν όλες οι ασάφειες (αυτές πού 'ηθελα να διώξω με καλώδια).
Ξεκινώντας από την αρχη θα πειραματιστώ και πάλι με το χώρο προσπαθ'ωντας να πάρω το μαξιμουμ από το σύστημά μου.
...πάτα το ευχαριστώ βρε νέουρα, να γουστάρει περισσότερο ο άνθρωπος...!!! :135::135::135:

...τα ευχαριστώ μένουνε, τι θα έχει να λέει στα εγγόνια του ο Δόκτωρ μετά τα 100.000 posts???????

...άσε που κάθε post του αντιστοιχεί σε κόπο και αξία, όσο δέκα δικά μας...:107:

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.538
Members
38.713
Νεότερο μέλος
KMARKOS