Interconnect !!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
11
Απάντηση: Interconnect !!!!!!!!!!!!!!

Αγαπητέ φίλε Buthia άν είχα καπέλο θα σου το έβγαζα,ήδη έχω αφαιρέσει την αποσπώμενη βάση από το ηχείο και το έχω τοποθετήσει σε spikes τις εργοστασιακές απευθείας στο πάτωμα και έχουν εξαφανιστεί σχεδόν όλες οι ασάφειες (αυτές πού 'ηθελα να διώξω με καλώδια).
Ξεκινώντας από την αρχη θα πειραματιστώ και πάλι με το χώρο προσπαθ'ωντας να πάρω το μαξιμουμ από το σύστημά μου.
1)Tι βάσεις έχει το ηχείο; (Φωτό;).

2)Πως συνδέονται με το κυρίως σώμα του ηχείου;

3)Που πατάνε, (εργοστασιακά), οι βάσεις;

4)Καταργώντας τις, έβαλες spikes, στο κυρίως σώμα, diy και πως;

5)Τα spikes πατάνε σε ξύλινο πάτωμα; (Εάν ναι είναι λάθος, γιατί έτσι έχεις μηχανική γείωση, ενώ στο πάτωμα επιδιώκουμε μηχανική απομόνωση, (διαχωρισμό του από το ηχείο με κάποιο ελαστικό μέσον), αλλιώς βουίζει ο τόπος!).

:111:

I

iason

Guest
Απάντηση: Είναιι η μελέτη μάταια,ή...αναπόφευκτη;

Ευχαριστώ και πάλι αλλά αν μπορούσες να μου διευκρινήσεις κάποιες λέξεις θά ήμουν υπόχρεως.
(Το ηχείο δεν ευνοεί για ακροάσεις σε εγγύς πεδίο)εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι ενοείς.
Επίσης ( Ανισότητα στις αποστάσεις των μονάδων χαμηλών απο δάπεδο και οροφή αντοίστιχα)
Αυτά και ελπίζω να κάνεις τον κόπο να μου απαντήσεις.

Reaction score
11

Eδώ βλέπεις τις βάσεις που έχουν τα δικά μου. Είναι ξύλινες, (αν μπουν εκ' των υστέρων χρωματίζουν), 5 cm, (περίπου), πάχος, και 5
kgr. βάρος η κάθε μία. Έχουν από πάνω βάσεις έδρασης του ηχείου σε συνδυασμό με αντιολισθητικό δακτυλίδια και από κάτω πλαστικά spikes που τα κατάργησα και έβαλα ρυθμιζόμενα μεταλλικά για απόλυτη μηχανική γείωση. (Πάτωμα από μωσαϊκό).

Με την χρήση τους, έρχεται το ύψος του tweeter περίπου στο 1 m, και το ιδανικό σημείο ακρόασης, ανάμεσα σε tweeter και mid σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή, στους 95 πόντους.

Με βάση την διάπλασή μου και τον καναπέ μου, εκεί ακριβώς βρίσκεται το ύψος των ακουστικών μου πόρων, άρα διατήρησα τις βάσεις για να έχω την απόλυτη παραλληλία άξονα εκπομπής και εδάφους. (Άσε που μου αρέσουν και οπτικά).

Με όλα αυτά, θέλω να πω, μην υποτιμάς την αξία τους και γεωμετρικά και από πλευράς μαζών/συντονισμών στο σύστημά σου!

:107:

Reaction score
11

Φίλε iason προσπάθησε να εξοικειωθείς λιγάκι με το σύστημα, γιατί στο post # 16, ευχαριστείς εμένα για κάτι που είπε ο Bhutias!

:142:

I

iason

Guest

Αγαπητέ φίλε Caravelle σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σου,οι δικές μου οι βάσεις σε σχεση με τις δικές σου είναι μέρα με νύχτα.
Οι δικές μου είναι ένα κομάτι MDF πάχους 1cm και βάρος περίπου μισό κιλό η κάθε μία είναι κομένες στο σχήμα του ηχείου και χωρίζουν την καμπίνα με το πάτωμα με ενα δαχτυλίδι αλουμινίου 0,5 cm.
Από κάτω βιδώνει μία ολόπαση βίδα περνά από το δαχτυλίδι και βιδώνει στό ηχείο εκεί πού βάζεις τα spikes αφού αφαιρέσεις την βάση.Στό δικό μου το πάτωμα πού είναι αυτό το φθηνό Laminate όταν το ηχείο είναι κομπλέ μέ την βάση ο ήχος έχει μία ασάφεια κάτι σαν διπλό είδωλο ,αφαιρώντας την βάση και βιδώνοντας τα spikes ό ήχος ακούγεται ποιό σφικτός.
Δυστυχώς δεν μπορώ να στείλω φωτογραφίες έχω προσπαθήσει και στο παρελθόν αλλά δεν τα κατάφερα.Τά δικά μου παίζουν καλύτερα με τα καρφιά αλλά με την βάση είναι ποιό όμορφα.

Reaction score
11

Αγαπητέ φίλε Caravelle σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σου,οι δικές μου οι βάσεις σε σχεση με τις δικές σου είναι μέρα με νύχτα.
Οι δικές μου είναι ένα κομάτι MDF πάχους 1cm και βάρος περίπου μισό κιλό η κάθε μία είναι κομένες στο σχήμα του ηχείου και χωρίζουν την καμπίνα με το πάτωμα με ενα δαχτυλίδι αλουμινίου 0,5 cm.
Από κάτω βιδώνει μία ολόπαση βίδα περνά από το δαχτυλίδι και βιδώνει στό ηχείο εκεί πού βάζεις τα spikes αφού αφαιρέσεις την βάση.Στό δικό μου το πάτωμα πού είναι αυτό το φθηνό Laminate όταν το ηχείο είναι κομπλέ μέ την βάση ο ήχος έχει μία ασάφεια κάτι σαν διπλό είδωλο ,αφαιρώντας την βάση και βιδώνοντας τα spikes ό ήχος ακούγεται ποιό σφικτός.
Δυστυχώς δεν μπορώ να στείλω φωτογραφίες έχω προσπαθήσει και στο παρελθόν αλλά δεν τα κατάφερα.Τά δικά μου παίζουν καλύτερα με τα καρφιά αλλά με την βάση είναι ποιό όμορφα.

Η συμπεριφορά του laminate εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως υλικό, τρόπο στήριξης, υλικό υπόβαθρου κ.α., έτσι η εικόνα
περί των κατάλληλων μέτρων είναι ασαφής.

Ωστόσο θα σου πρότεινα, κατ' αρχήν, να το αντιμετωπίσεις σαν κανονικό πάτωμα, παρεμβάλλοντας ελαστικά ποδαράκια η κομμάτι
από κατάλληλο υλικό στο εμβαδόν του ηχείου, δοκιμάζοντας και με και χωρίς τις βάσεις για να δεις το αποτέλεσμα.

Reaction score
11

Πάντως μπερδεύτηκα με το laminate!

Ίσως να κάνω λάθος προτείνοντας μηχανική απομόνωση...

Από κάτω τι υπόβαθρο υπάρχει;

:111:

Reaction score
11

Όσο για τις φωτογραφίες, είναι απλό, και αν θέλεις σου εξηγώ πως γίνεται.

I

iason

Guest

Κάτω από το Λαμινειτ εχει τσιμεντο,τώρα για τις φωτογραφίες αμα εχεις υπομονή ευχαριστως να το ακούσω.

Reaction score
11

Κάτω από το Λαμινειτ εχει τσιμεντο,τώρα για τις φωτογραφίες αμα εχεις υπομονή ευχαριστως να το ακούσω.
To λοιπόν, αν μιλάμε για ένα λεπτό φύλλο πλαστικού η ξύλου που εφάπτεται, χωρίς καθόλου κενό, (κάτι σαν ένα πλαστικό διάδρομο), με το υπομπετό, τότε, ας μιλήσουν και οι θεοί, καλοδεχόμαστε την τεράστια μάζα του πατώματος και επιδιώκουμε την μηχανική γείωση, που θα απαλλάξει το ηχείο μας, κατά το δυνατόν, από τους συντονισμούς της καμπίνας. Άρα καλώς χρησιμοποιείς ακίδες.

Αν όμως δημιουργείται κάποιο κενό κυψελοειδούς μορφής, που θα έχει την δική του συχνότητα ιδιοσυντονισμού, λειτουργώντας σαν ένα πρόσθετο κουτί ηχείου, όπως συμβαίνει με το κλασσικό ξύλινο δάπεδο, τότε περιοριζόμαστε στο να αποσβέσει το ηχείο μας τους συντονισμούς του μόνο του, όπως μπορεί, χωρίς να το "κλειδώνουμε" με το πάτωμα, "κλείδωμα" που σε αυτή την περίπτωση μόνο κακό θα έκανε, (γενικό βούισμα στις χαμηλές). Έτσι επιδιώκουμε την μηχανική απομόνωση του ηχείου, παρεμβάλοντας ελαστικά ποδαράκια. (Ας μιλήσουν κι οι θεοί η έστω οι ημιθέοι).

(Δυστυχώς δεν ξέρω πως ακριβώς είναι η δομή ενός laminated πατώματος.).

Οι βάσεις σου τώρα, θέλουν μία λεπτομερή εξέταση σε συνδυασμό με όσα, ενδεχομένως, λέει ο κατασκευαστής γι' αυτές, για να βγει συμπέρασμα.

Φυσικά το τι ακούς μετράει περισσότερο, αλλά λέω μήπως και θέλουν κάτι που σου διαφεύγει.

Όσο για το ανέβασμα φωτό, δες εδώ τον αναλυτικό οδηγό:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?81715-PHOTO-UPLOAD-DIY-%EF%E4%E7%E3%DF%E5%F2

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276

Δόκτωρ Δρακατώρ με έχεις στείλει αδιάβαστο! :116:
Με αυτό το γ@μοσύστημα έχει πέσει το ηθικό μου άπειρες φορές...
Θα ξαπλάρω στο παρκέ... οι γιαπωνέζοι μ@λ@κες είναι? ...και ας ταπεινωθώ...:116:
Η επιτυχία του εγχειρήματος αμφισβητείται.Πλησίον του πατώματος εμφανίζεται κορύφωση (node) στη συνιστώσα ηχητικής πίεσης.Η επίδραση της πρώτης ανάκλασης από το δάπεδο γίνεται ακόμα εντονώτερη.Η παντελής έλλειψη απόζευξης του σώματός σου από το πάτωμα-σε συνδυασμό με το ανέφικτο της ολοκληρωτικής απόζευξης των ηχείων- θα οδηγήσει σε περαιτέρω φαινόμενα καταστρεπτικής συμβολής στην αντίληψη ιδίως των χαμηλών συχνοτήτων,αφού το ηχητικό κύμα έχει μεγαλύτερη ταχύτητα μετάδοσης εντός στερεών υλικών σε σύγκριση με τον αέρα.
...πάτα το ευχαριστώ...άσε που κάθε post του αντιστοιχεί σε κόπο και αξία, όσο δέκα δικά μας...:107:
Χρήσιμη σκέψη,μιά και οδηγεί στην ιδέα κατά πόσο θα έπρεπε να ζητήσω από τη ΔΟ...επιδότηση μηνυμάτων:142:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276

(Το ηχείο δεν ευνοεί για ακροάσεις σε εγγύς πεδίο)εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι ενοείς.
Το εγγύς πεδίο καθορίζεται στη θεωρία από τις διαστάσεις της πηγής και τη λεγόμενη κρίσιμη απόσταση η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από τις ακουστικές ιδιότητες δεδομένου χώρου ακρόασης.Στην πράξη και όσον αφορά στις ακροάσεις εντός τυπικών οικιακών χώρων,έχει επικρατήσει η θεώρηση ότι το άνω όριο του εγγύς πεδίου βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1,7 μέτρων από την εκπέμπουσα πρόσοψη καθενός ηχείου.

Το ηχείο σου απαιτεί ακρόαση farfield προκειμένου να ενοποιούνται τα εκπεμπόμενα πεδία από τις επιμέρους μονάδες στη μπάφλα του.Καμία κατηγορία ακρόασης δεν αποτελεί πανάκεια.

Γιά την επίτευξη μιάς πειστικής-και όχι...πιεστικής:137:- αναπαραγωγής του μουσικού γεγονότος,είναι απαραίτητο η φασματική κατανομή ενέργειας του πεδίου αντήχησης να είναι όσο το δυνατόν παραπλήσια προς εκείνη του άμεσου ήχου που εκπέμπεται από τα ηχεία.Η ποθούμενη ομοιομορφία μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ορθής ακουστικής φροντίδας του χώρου ακρόασης υπό μία σημαντική όμως προϋπόθεση:ότι η φασματική κατανομή ενέργειας εκτός άξονα (off-axis) των ηχείων είναι ισοδύναμη εκείνης επί του άξονα(on-axis).Αυτό σημαίνει ότι η πολική απόκριση εκτός άξονα οφείλει ν'αποτελεί αντίγραφο της αντίστοιχης επί του άξονα,με μοναδικές ενδεχομένως διαφοροποιήσεις μιά πτώση στις ανώτερες υψηλές συχνοτικές ζώνες όπως και σε μεγάλες γωνίες απόκλισης από τον άξονα.Ανομοιογένειες στις πολικές αποκρίσεις των ηχείων οδηγούν επομένως σε αισθητές ανισορροπίες στην απόδοση του συστήματος ηχείων-χώρου.Κατ'αυτόν τον τρόπο αλλοιώνουν τη σύσταση του συνδυασμένου άμεσου ήχου που καταφτάνει σε δεδομένη θέση ακρόασης με την απόκριση του χώρου σε αυτή,ιδιαίτερα τις σημαντικότατες πρώιμες ανακλάσεις-οι οποίες περικλείουν το μεγαλύτερο ποσοστό ηχητικής ενέργειας επηρεάζοντας κιόλας τη σύσταση των μεταγενεστέρων.

Επίσης (Ανισότητα στις αποστάσεις των μονάδων χαμηλών απο δάπεδο και οροφή αντίστοιχα)...
http://www.avsite.gr/vb/showthread....A%DE%F2-%D7%FE%F1%F9%ED&p=1292884#post1292884

I

iason

Guest

Εχω ήδη πατήσει το ευχαριστώ στο άρθρο σου αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να σε ευχαριστήσω και γράφοντας.
Ευχαριστώ πολύ,
Φιλικά Ιάσων.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69

Mπορεις να δοκιμασεις οποτε θες το Ultralink Competition series . H τιμη του στα 95 ευρω .
Θα ηθελα μετα να μαθαινα αν πετυχε καποιους η ολους τους στοχους που ετεθησαν !

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.716

η λογική επιλογή είναι να αφήσεις στην ησυχία τους τα 1694Α ως ιντερκονέκτ (τα οποία είναι απολύτως άψογα για αυτή τη χρήση) και να ψάξεις το χώρο σου ή τα μηχανήματά σου.

η παράλογη επιλογή είναι να κυνηγάς την αλλαγή στον ήχο που επιθυμείς, δοκιμάζοντας διάφορα "λάθος" ιντερκονέκτ, διότι είναι σαφώς προτιμότερο για αυτό το σκοπό να αλλάζεις τις λάμπες στο σπίτι σου (ακόμη και στο ψυγείο), ή να κυνηγάς δράκους.

I

iason

Guest

Αγαπητέ φίλε Costas Ear,ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές όμως εχω βρεί τελευταία την ψυχική μου ηρεμία.
Μετά από εντατικό ψάξιμο πολλών μηνών και πάρα πολλές αλαγές και με την βοήθεια πολλών παιδιών από το σαιτ συμπεριμβαλομένου και την δική σου βοήθεια έχω καταλήξει στην αντικατάσταση του καλώδιου ηχείων μου VDH cs122 με BELDEN 46381 2x2.5mm.
To καλώδιο το εχω συνδεσει ως εξής, μαυρο και κόκκινο μαζί στριμένα και πάω στην + πλευρά ,μαύρο και κοκκινο και πάλι στριμένα και πάω στην - αρνητική πλευρά.Εχω έτσι ένα καλώδιο 2χ5mm περίπου και τα αποτελέσματα είναι φανταστικά.
Απλά χρησιμοποιής διπλά μέτρα καλώδιο πχ στην περιπτωσή μου εχω χρησιμοποιήσει συνολικά 8 μέτρα,4 μετρα για κάθε έξοδο(2χ2) δυο φορές.
Εχω πάρει σημαντικά αποτελέσματα στην ποιότητα του ηχου και σχεδόν με ένα ασήμαντο κοστολόγιο.
Εχω φτιάξει και ένα ιντερκονέκτ με καλώδιο χύμα KIMBER pbj και ακροδεκτες CA είναι ολλανδικοί με κόστος 34 ευρώ οι 4 συνολικά το καλώδιο συν τους ακροδεκτες 64 ευρω.
Εχω βάλει και μια τελεία και απολαμβάνω την μουσική μου κάθε μέρα όλο και περισότερο.
Αυτά προς το παρ'ων εύχομαι να μην με τσιμπήσει καμιά μύγα τσέ τσέ στο μέλλον.

Reaction score
30.477

Αμα ηρέμησες και σου αρέσει μπράβο Ιάσων. Καλές ακροάσεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.536
Members
38.712
Νεότερο μέλος
spiros & zita