Internet Explorer, ο ασφαλής;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Ένα λάθος ασφάλειας το οποίο πλήττει, όπως φαίνεται, όλους τους Web browsers εκτός του Internet Explorer, ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Το bug που ήρθε στη δημοσιότητα από την εταιρεία Secunia (www.secunia.com) επηρεάζει όλους τους browsers που στηρίζονται στη μηχανή του Gecko και επιτρέπει σε κάποιον να κάνει spoof το URL που εμφανίζει ο browser στο αντίστοιχο πεδίο.

Η πρακτική αυτή είναι μια από τις αγαπημένες των phisers, καθώς τους επιτρέπει να οδηγήσουν τα θύματά τους σε sites που μοιάζουν, για παράδειγμα, με αυτό της τράπεζας τους (χωρίς βέβαια να έχουν καμία σχέση) και να τους παραπλανήσουν ώστε να εισαγάγουν ευαίσθητα στοιχεία τους όπως για παράδειγμα αριθμούς πιστωτικών καρτών. Το ψεύτικο site είναι μάλιστα αρκετά έξυπνο ώστε να ανακατευθύνει μετά το θύμα στο κανονικό site, για να μην αντιλαμβάνεται ο χρήστης καν την απάτη. Οι browsers που είναι ευάλωτοι είναι οι Firefox, Opera, Mozilla, Netscape, Camino, OmniWeb, Safari αλλά και Konqueror. Το πρόβλημα δεν είναι λάθος των προγραμματιστών αλλά ένα λάθος της εφαρμογής του συστήματος International Domain Names και έχει να κάνει με τη χρήση των διεθνών χαρακτήρων στο όνομα ενός site.
Πηγή: e-pcmag.gr , The Inquirer

Reaction score
457
Όσον αφορά τους Mozilla και Mozilla Firefox η λύση φαίνεται ότι έχει βρεθεί ήδη:
1. Στην address bar του browser πληκτρολογήστε τη διεύθυνση:
about:config
2. Εντοπίστε την παράμετρο:
network.enableIDN
3. Κάντε σε αυτή διπλό κλικ, ώστε η τιμή της ("Value") να αλλάξει από true σε false
4.Σβήστε την cache- Επανεκκινήστε τον browser

Για τους browsers Opera και Safari, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος, μέσω κάποιας ρύθμισης ή patch.

Reaction score
457
έχω γίνει ειδικός πλέον σε siemens mobiles,firefox, pc's , δορυφορική τηλεόραση ,s3...:)
και ακολουθούν νέα χόμπυ...;)

Reaction score
49
Πάρε μάτι αυτό που θα σου πω.......
Πρόσεξε το σηματάκι του S3 που περιστρέφεται (κάτω από τα μυνήματά σου....)
Στην πίσω πλευρά, φαίνεται σαν να γράφει 33!!
Πίσω από κάθε καλό αυτοκίνητο κρύβεται.........μια ALFA ROMEO!!! :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(Ποιό S3 έχεις? Με τα 225? Μαμά ή.......πάμε γι' άλλα?)

Reaction score
457
sorry Γιάννη τώρα το είδα... :roll:
έχω λοιπόν ένα αημί S3 μοντέλο 2003 που τώρα έχει κάποια άλογα παραπάνω από τα 225 που βγήκε από το εργοστάσιο... :mrgreen:
αντίστοιχα βελτιωμένη είναι και η επιβράδυνση του αυτοκινήτου με τετραπίστονα φρένα 322χιλ χ 32 χιλ (big reds :shock: ) προερχόμενα από την one and only porsche 911 turbo (993 twin turbo)... :wink: :shock: [/offtopic]

Reaction score
49
sorry Γιάννη τώρα το είδα... :roll:
έχω λοιπόν ένα αημί S3 μοντέλο 2003 που τώρα έχει κάποια άλογα παραπάνω από τα 225 που βγήκε από το εργοστάσιο... :mrgreen:
αντίστοιχα βελτιωμένη είναι και η επιβράδυνση του αυτοκινήτου με τετραπίστονα φρένα 322χιλ χ 32 χιλ (big reds :shock: ) προερχόμενα από την one and only porsche 911 turbo (993 twin turbo)... :wink:  :shock:  [/offtopic]
Λογικά μιλάς για τις γνωστές κόκκινες 4-πίστονες που γράφουν πάνω τους PORSCHE.........
Με τις δισκόπλακες........ταψιά!!! :shock: :shock:
Καλή επιλογή!!

Μοτέρ τι παίζει? Περιφερειακές βελτιώσεις ή έκανες και βουτιά εσωτερικά στο μοτέρ?

Για την βόλτα, έχω δικαίωμα!!! :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
457
Γιάννη σωστός...γι'αυτές ακριβώς μιλάω με τα ταψιά δίσκους...;)
εσωτερικά στο μοτέρ δεν έχω φτάσει και φυσιολογικά δεν θα φτάσω....με ένα καλό προγραμματάκι η απόδοση έχει ανέβει κοντά στα 270 άλογα και είναι υπέραρκετά....overboost 1.5-1.6 bar...
βόλτα εννοείται ότι έρχονται όσοι θέλουν....:)

Reaction score
49
Τους φοράς και πάνες πριν μπουν στο αυτοκίνητο? :twisted: :twisted: :lol:

Είσαι τυχερός που είμαι μακρυά.....
Αλλιώς σε έβλεπα να καις ένα ρεζερβουάρ βενζίνη στην βόλτα που μου τάζεις Νίκο!!!! :roll: :wink: :wink:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa