Irdeto cam or not irdeto cam?

Reaction score
164
Λίγη προϊστορία:
Έχω έναν δέκτη Topfield PVR 5510 στον οποίο έχω τοποθετήσει ένα μπλε irdeto cam με την κάρτα της Nova.
Το σήμα μου είναι προβληματικό (ακόμα να αξιωθώ να βάλω την κεραία στην ταράτσα από το μπαλκόνι που την έχω τώρα) με αποτέλεσμα να έχω κάποια προβλήματα: όταν δεν είχε καλό σήμα έβγαζε "no card inserted" και έπρεπε να τον σβήσω και να τον ξαναανάψω. Επίσης οι εγγραφές μερικές φορές δεν έπαιζαν. Υποθέτω ότι αυτά είναι προβλήματα το cam.
Χτες έβγαζε συνέχεια "no card inserted", και δεν επανερχόταν με τίποτα. Άλλαξα slot στο cam, καμία βελτίωση. Από το menu του έβλεπα το cam εγκατεστημένο κανονικά.
Ξέθαψα έναν Panasat που είχα και η κάρτα έπαιζε κανονικά.
Αν υποθέσουμε ότι το cam χάλασε, τι να πάρω;
Η καινούρια κόκκινη έκδοση τι βελτιώσεις έχει;
Αξίζει να πάρω κάτι άλλο; Να υπογραμμιστεί ότι πρώτο μέλημα είναι η αξιπιστία... (θα μου πεις τόσο καιρό δεν ανέβασες την κεραία, η αξιοπιστία σε μάρανε... αλλά τέλος πάντων...)

Reaction score
164
Επειδή δεν έχω επίγεια κεραία δεν θέλω να μπλέξω με τόσο περίπλοκα πράγματα και δουλεύει-δεν δουλεύει καταστάσεις,,,
Άλλωστε τι να κατεβάσω με το πιατάκι μου; (80cm) :?

Reaction score
6
Θα σου έλεγα πρώτα να δοκιμάσεις να αναβαθμίσεις το cam σου στην τελευταία version....
Η νέα κόκκινη cam απλά υποστηρίζει τις νέες κάρτες irdeto 2 ACS5.0 (αν αναβαθμίσεις όμως το blue irdeto σου θα τις υποστηρίζει και αυτό!)

Αυτό γίνεται απλά με ένα Laptop με θύρα pcmcia ....
Τα προγράμματα που θα χρειαστείς (drivers , οδηγίες και πρόγραμμα αναβάθμισης) θα τα βρεις εδώ:
http://www.scmmicro.com/support/dtv_faq.html#IrdetoFAQ

θα χρειστεί να ξέρεις το Part Number (PN) του cam σου (το γράφει πάνω του) και την Version του firmware που "φοράει" , αυτό μπορείς να το δεις από το μενού CI του δέκτη σου :

Enter the "Irdeto" or "Irdeto Access" Menu
Read the version which should be as follows:

Irdeto Common Interface Ver: 00.xx      ICHIP CI Module
Irdeto Common Interface Ver: 01.xx     Eurochip CI Module

Αν έχεις έκδοση 00.xx πας στο :
http://www.scmmicro.com/support/dtv_downloads.html?PID=247&s1=5&s2

Αν έχεις έκδοση 01.xx πας εδώ:
http://www.scmmicro.com/support/dtv_downloads.html?PID=57&s1=5&s2

και ακολουθείς τις οδηγίες....(με προσοχή πάντα!!)

Reaction score
164
Τζίφος! :(
Το cam μου έχει P/N 901275, επομένως, σύμφωνα με το πιο πάνω link, είναι Eurocam. Κατέβασα το software, έβαλα το cam στη PCMCIA του laptop και το αναγνώρισε ως MTD-0002 και όχι ως Camtools όπως φαίνεται στο Readme. Στη συνέχεια, δεν βρίσκει τους κατάλληλους drivers στο folder που έκανα unzip τα αρχεία που κατέβασα και έτσι έμεινα με τη χαρά :(

Reaction score
6
Αν έρθεις σήμερα στον Αντρέα για το bluray έχε το cam μαζί σου... Θα έχω και εγώ το Laptop μου να το δούμε.....

Reaction score
7
Έχω το ίδιο CAM (901275) και έχω δοκιμάσει 7 διαφορετικά laptop (!!!!) και σε ΚΑΝΕΝΑ δεν το αναγνωρίζει σωστά!!! Σε όλα το αναγνωρίζει ώς MTD-0002 και αν δοκιμάσεις να το βάλεις ώς camtools απλά δεν δουλεύει. Ξέρει κανείς τίποτα περισσότερο?

Reaction score
164
Εγώ έχω φτάσει τα 4 και σε όλα το ίδιο πρόβλημα...
Το δικό σου παίζει κανονικά;

Από μια μικρή έρευνα στο internet διαπίστωσα ότι πολλές PCMCIA, διαφόρων τύπων (πχ Wifi, δικτύου κτλ) αναγνωρίζονται ως MTD-0002 και είναι γενικότερο πρόβλημα συνεργασίας με το chipset του laptop ή θέμα driver.

Reaction score
7
Μην προσπαθείς άδικα. Όπως έγραψα έχω δοκιμάσει σε 7 laptop τα οποία μάλιστα ήταν και διαφορετικές μάρκες (HP, IBM, Toshiba, Acer, Fujitsu, Sony, Compaq) και σε όλα το ίδιο, γνωστό πρόβλημα.

Έστειλα mail στην smcmicro και μου απάντησαν...

"Dear Sir,

Your problem may be fix by using a CAM Extender. Please contact your reseller / distributor to get one.

Best regards"

Άντε βρές τώρα Cam Extender...

Χρόνια πολλά

Reaction score
7
Μια χαρά λειτουργεί το CAM. Ανοίγει τη NOVA το αναγνωρίζει ο δέκτης...

Σήμερα έστειλα mail και στο euro1080 σχετικά με το πρόβλημα που έχει η κάρτα τους με το CAM μου...

Reaction score
7
Να βάλω SP1 αλλά να ξέρω οτι θα παίξει. Το έχεις ακούσει κάπου αυτό ή το υποθέτεις ότι μπορεί να είναι θέμα λειτουργικού?

Reaction score
6
Gordon said:
Σήμερα έστειλα mail και στο euro1080 σχετικά με το πρόβλημα που έχει η κάρτα τους με το CAM μου...

Δε μου λες..... την κάρτα την έχεις κάνει register (και activate !!) από το site τους ????? :

http://shop.euro1080.tv/card_activate.php?lang=EN

Η κάρτα όπως έρχεται πρέπει να γίνει οπωσδήποτε activate γιατί μετά από μερικές ημέρες (λένε 15 μέρες - 1 μήνα) σταματάει να παίζει.....!!

Reaction score
0
Τα παλαιά irdeto cams αναβαθμίζονται μόνο σε win98 ή περιβάλλον DOS. Δεν γνωρίζω ποιό sbr file έχετε αλλά η αναβάθμιση που έκανα αφορούν τα παλαιά irdeto cams σε 2.019. Πιστεύω αυτό να βοηθήσει. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα κάποιες οδηγίες γιατί το είχα ξεχάσει:

To install:

1) Unzip all files the a directory of you choice (e.g. C:\FREECAM)
2) If you run Win95 (non OSR2), delete Irdeto98.inf
3) If you run Win98 or Win95 OSR2, delete Irdeto95.inf
4) If you run NT or Win2000, it won't work. Didn't get it to run on Windows ME either
5) Insert CI in PCMCIA slot of your laptop. When it asks you for a driver directory point to C:\FREECAM
6) Copy ird106.ini to your Windows directory (e.g. C:\WINDOWS)
7) Edit ird106.ini (the one in your Windows directory) and change the binary= entry
to the file you want to install (FREEORF.BIN).
8) Click on ird106.exe in C:\FREECAM. Press the start button. When the display turns green, you're all set.
9) Unlike other readmes it is not neccessary to copy the CIPHYSICAL.DLL anywhere.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
thou.vou said:
Τα παλαιά irdeto cams αναβαθμίζονται μόνο σε win98 ή περιβάλλον DOS. Δεν γνωρίζω ποιό sbr file έχετε αλλά η αναβάθμιση που έκανα αφορούν τα παλαιά irdeto cams σε 2.019. Πιστεύω αυτό να βοηθήσει. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα κάποιες οδηγίες γιατί το είχα ξεχάσει:

To install:

1) Unzip all files the a directory of you choice (e.g. C:\FREECAM)
2) If you run Win95 (non OSR2), delete Irdeto98.inf
3) If you run Win98 or Win95 OSR2, delete Irdeto95.inf
4) If you run NT or Win2000, it won't work. Didn't get it to run on Windows ME either
5) Insert CI in PCMCIA slot of your laptop. When it asks you for a driver directory point to C:\FREECAM
6) Copy ird106.ini to your Windows directory (e.g. C:\WINDOWS)
7) Edit ird106.ini (the one in your Windows directory) and change the binary= entry
to the file you want to install (FREEORF.BIN).
8) Click on ird106.exe in C:\FREECAM. Press the start button. When the display turns green, you're all set.
9) Unlike other readmes it is not neccessary to copy the CIPHYSICAL.DLL anywhere.
Πολύ χρήσιμο!!!

KP

Reaction score
0
Gordon said:
Να βάλω SP1 αλλά να ξέρω οτι θα παίξει. Το έχεις ακούσει κάπου αυτό ή το υποθέτεις ότι μπορεί να είναι θέμα λειτουργικού?
Δοκίμασα χθές βράδυ σε ένα λάπτοπ που έχω και SP1 και SP2 (2 εγκαταστάσεις). Στο SP2 το βλέπει αλλα ως MTD-0002 (έκανα edit το camtools.inf και έβαλα το MTD-0002 ώς συσκευή συμβατή με το camtools, έγινε η εγκατάσταση κανονικά, αλλα δεν μπορεί να "ξεκινήσει" την συσκευή :( ). Στο SP1 δεν την βλέπει κάν την μοντούλα! Στο ίδιο λάπτοπ! Θα το ξανακοιτάξω αργότερα, αλλα πιστεύω στο SP1.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514