# IRS2092S # Κατασκευή Ολοκληρωμένου στέρεο ενισχυτή.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.515
Το μπουμπούνησες? Έχω αγωνία να μου πεις πος παίζει με class D ενησχητη αν έχεις κάτι παρόμοιο με αυτό που έφτιαξα.
Υποθέτω ότι τα 8ωμ θα είναι καλύτερα.
Και να έχουν και μια ευαισθησία υψηλή για εντάσεις.Ε?
Σκεφτόμουνα κάτι σε 15"

Ένα αξιόλογο 15ιντσο δεν έχει σασί από λαμαρίνα και το κόστος του είναι τουλάχιστον +100 ευρώ.
Αυτά που ανέβασες στραβώνουν μόλις τα γκαζώσεις λίγο.

Λοιπόν στο 8ωμο τρίδρομο P.A. τα πήγε μια χαρά ο ενισχυτής. Ακόμα και σε εντάσεις απαγορευτικές για το χώρο.
Οτιδήποτε 4ωμο ηχείο του συνέδεσα έκλεινε και μάλιστα σχετικά νωρίς. Ιδίως όταν το πρόγραμμα δυσκόλευε, ο ενισχυτής χάνει τον έλεγχο εύκολα. Έχουν μεγάλη ανάδραση αυτοί οι ενισχυτές που περιορίζει το ρεύμα τους. Και η τροφοδοσία που τους έχω δεν είναι από παλμοτροφοδοτικά.

Reaction score
63
Ένα αξιόλογο 15ιντσο δεν έχει σασί από λαμαρίνα και το κόστος του είναι τουλάχιστον +100 ευρώ.
Αυτά που ανέβασες στραβώνουν μόλις τα γκαζώσεις λίγο.

Λοιπόν στο 8ωμο τρίδρομο P.A. τα πήγε μια χαρά ο ενισχυτής. Ακόμα και σε εντάσεις απαγορευτικές για το χώρο.
Οτιδήποτε 4ωμο ηχείο του συνέδεσα έκλεινε και μάλιστα σχετικά νωρίς. Ιδίως όταν το πρόγραμμα δυσκόλευε, ο ενισχυτής χάνει τον έλεγχο εύκολα. Έχουν μεγάλη ανάδραση αυτοί οι ενισχυτές που περιορίζει το ρεύμα τους. Και η τροφοδοσία που τους έχω δεν είναι από παλμοτροφοδοτικά.
Καλημέρα!!
1.Είχες κάτι ανάλογο σε ενησχητη? Ενόω αυτά τα modules?

2.https://dbmelectronics.gr/megafona-antallaktika/antallaktika-megafona-15/master-audio-pa15-8.html

3.https://dbmelectronics.gr/megafona-antallaktika/antallaktika-megafona-8/master-audio-bn08-8.html

3.https://dbmelectronics.gr/megafona-antallaktika/drivers-kefales/master-audio-dr-8.html

Αυτό το σηνολάκι?
Μήπος είναι υπερβολή για σπίτι Αυτό που σκέφτομαι.?

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.515
Έχω ενισχυτές με το IRS2092 από την σειρά L, που είναι καλύτερη σχεδίαση σε σχέση με τον δικό σου.
Το ολοκληρωμένο καθορίζει την συμπεριφορά του ενισχυτή στην οδήγηση του ηχείου.

Για τα μεγάφωνα που σκέφτεσαι δεν υπάρχουν χαρακτηριστικά απόκρισης και χρειάζονται τεράστια καμπίνα.
Το ίδιο ισχύει για τον οποιοδήποτε συνδυασμό χοάνης-driver. Έχει απρόβλεπτη συμπεριφορά.

Reaction score
63

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

• Τύπος: Woofer
  • Ονομαστική Διάμετρος: 12’’ – 30cm
  • Ισχύς RMS: 250Watt
  • Μέγιστη Ισχύς: 500Watt
  • Αντίσταση: 8Ω
  • Ευαισθησία: 96dB
  • Απόκριση Συχνότητας: 45Hz – 4KHz
  • Qts: 0.39
  • Vas: 117
  • Fs: 45 Hz

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.515
Καμπύλη απόκρισης δεν υπάρχει ξαναλέω ούτε στο ένα, πόσο μάλλον στο driver...
Το driver των 2 ιντσών όταν ενωθεί με μια χοάνη, δεν υπάρχει κάποιος στον πλανήτη που να σου πει την απόκριση συχνότητας που θα προκύψει.

Δες εδώ το μεγάφωνο μιας γνωστής εταιρίας όπως είναι η Sica.
https://sica.it/prodotto/12-n-3-pl/

Η καμπύλη απόκρισης είναι το πρώτο ζητούμενο. Το μεγάφωνο της Audio master θέλει καμπίνα 110 λίτρα, όταν το Sica θέλει 45. Τεράστια διαφορά για ένα επαγγελματικό ηχείο που πρέπει να είναι ελαφρύ και μικρό σε όγκο για εύκολη μεταφορά.

Reaction score
63
Αυτό το ηχείο είναι ηχειάρα και θα είναι και ακριβό νεοδύμιο χαχα.

110 λίτρα για 12" είναι αρκετα,δεν θα βγάλω ένα παραδεκτό αποτέλεσμα?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.515
Αυτό το ηχείο είναι ηχειάρα και θα είναι και ακριβό νεοδύμιο χαχα.

110 λίτρα για 12" είναι αρκετα,δεν θα βγάλω ένα παραδεκτό αποτέλεσμα?
Αρχικά θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στην εταιρία κατασκευής του μεγαφώνου, για τα χαρακτηριστικά που αναφέρει. Για το Master Audio που ανέφερες δεν θα ήμουν καθόλου σίγουρος.
Τα 110 λίτρα είναι πάρα πολλά για τέτοιο ηχείο. Το Sica κοστίζει 250 ευρώ και ανήκει στο μέσο της κατηγορίας από πλευρά κόστους.
Για οικιακή χρήση δεν σε ενδιαφέρει η ισχύς να είναι πάνω από 300 watts RMS και κάνεις και έναν μικρό συμβιβασμό στο μέγεθος, αν μένει σταθερό.
Τα ηχεία με τέτοιες μονάδες θα κατέβουν το πολύ στους 60 Hz στα -6db.

Reaction score
63
Οκ Ευχαριστώ Το ακούω και από το νέο έτος θα δω τι θα κάνω. Έχεις να μου προτήνης κάποιον επιλογέα εισόδου σήματος,θέλω να μπορώ να πάρω π.χ την έξοδο της T.V ή ενός equaliser που έχω. Πήρα κάποια στιγμή κάτι από τον Ali αλλά στης αλλαγές κάνει θόρυβο.

Reaction score
63
Είμαι σχεδόν βέβαιος πως αυτό το τρίξιμο ωφείλετο σε παραμόρφωση του μεγαφώνου, και όχι του ενισχυτή, δηλαδή νομίζω πως είχες υπερβολικές απαιτήσεις από το μεγάφωνο. Μάλλον δεν χρειάζονται αυτοί οι πρόσθετοι πυκνωτές, που άλλωστε είναι πολύ μεγάλοι για παλμικό τροφοδοτικό.
Φενεται να έχεις δίκιο δωκιμασα δύο ηχεία τριών δρόμων και του έδωσα φουλ μπάσα και δέν εκληνε ο ενησχητης αλλά εδηνε πόνο αλλά πολύ πόνο,έχω αγωνία τώρα να δω πως θα τα πάει με μεγαλύτερα ηχεία αλλά άντε να τα βρεις χαχα

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.515
Τα Tehnics ηχεία που έχεις είναι ένα πολύ εύκολο 8ωμο φορτίο. Είναι ότι πιο απλό γίνεται στο θέμα του crossover και το midwoofer του, αν και 12ιντσο, παίζει μέχρι τους 2 KHz και με 1ης τάξης crossover.
Καμία επαφή με τα σύγχρονα τρίδρομα ηχεία με 12iιντσο που κόβονται πολύ χαμηλότερα και με πιο έντονη κλήση.
Στο είπα και πριν ότι αν δεν τον ζορίσεις και δεν απαιτήσεις ρεύμα δεν κλείνει. Αν βάλεις ηχείο με 4ωμο μεγάφωνο ή διπλά woofer κλείνει και σχετικά γρήγορα.

Reaction score
63
Τα Tehnics ηχεία που έχεις είναι ένα πολύ εύκολο 8ωμο φορτίο. Είναι ότι πιο απλό γίνεται στο θέμα του crossover και το midwoofer του, αν και 12ιντσο, παίζει μέχρι τους 2 KHz και με 1ης τάξης crossover.
Καμία επαφή με τα σύγχρονα τρίδρομα ηχεία με 12iιντσο που κόβονται πολύ χαμηλότερα και με πιο έντονη κλήση.
Στο είπα και πριν ότι αν δεν τον ζορίσεις και δεν απαιτήσεις ρεύμα δεν κλείνει. Αν βάλεις ηχείο με 4ωμο μεγάφωνο ή διπλά woofer κλείνει και σχετικά γρήγορα.
Οκ 4R δεν θα του βάζω ψηλές εντάσεις, ότι έκανα έκανα τώρα. Από τον Yamaha που έχω RXV-650 νομίζω ότι έχει καλήτερο ήχο δεν πρέπει να είναι η ιδέα μου.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.515
Οκ 4R δεν θα του βάζω ψηλές εντάσεις, ότι έκανα έκανα τώρα. Από τον Yamaha που έχω RXV-650 νομίζω ότι έχει καλήτερο ήχο δεν πρέπει να είναι η ιδέα μου.
Ότι θα έχει καλύτερο ήχο σαν τελικό στάδιο είναι σχεδόν σίγουρο. Βέβαια δεν είναι άμεσα συγκρίσιμοι οι δύο ενισχυτές μιας και ο ΥΑΜΑΗΑ παρεμβάλει και το τμήμα προενίσχυσης και επεξεργασίας του σήματος.

Reaction score
63
Καλή χρονιά να έρθει σε όλους σας με της οικογένειές σας!!

Ήρθε το φίλτρο θα το δοκιμάσω αύριο και μακάρι να βοηθήσει.Δεν το περίμενα τόσο μεγάλο.

Attachments

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.515
Καλή χρονιά να έρθει σε όλους σας με της οικογένειές σας!!

Ήρθε το φίλτρο θα το δοκιμάσω αύριο και μακάρι να βοηθήσει.Δεν το περίμενα τόσο μεγάλο.
Καλή Χρονιά!
Κάνε την δοκιμή και βάλε το στην άκρη αμέσως μετά...:)
Ο σωστός τρόπος είναι ενεργό φίλτρο στην είσοδο του τελικού. Ξέχασε το παθητικό στα subwoofers.

Reaction score
63
Επεξε καλήτερα.. αλλά... μόνο όταν ήταν ελεύθερα τα ports του κουτιού και σε επιλεκτικά κομμάτια σε ότι ναναι.... αλλά και πάλι δεν με κάλυψε η συμπεριφορά του. Δηλαδή έπεσες μέσα Peter!!

Reaction score
63
Τελικά κάτι δεν έκανα καλά τες πα,τώρα ολα καλά έβαλα το φίλτρο μέσα εσωτερικά κωλησα τα καλώδια,και το μόνο θέμα που έχει είναι ότι πρέπει να βρω φαρδιά φλάντζα γιατί έβγαζε σε κάποια σημεία στην Περιφέρεια του γουφερ αέρα και ήταν κάτι άσχημο αυτό το φύσημα ο ενησχητης δεν κληνει όπως πριν και έχει καλύτερο μπάσο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.141
Members
38.661
Νεότερο μέλος
APOSTOLOS TSAPAS