ITunes flac dsd αναπαραγωγή

Reaction score
1.438
Στην προσπάθεια να εισάγω τη βιβλιοθήκη μου με τη μουσική στο iTunes κατάλαβα ότι το iTunes δεν αναγνωρίζει flacs οπότε δεν τα περνάει στη βιβλιοθήκη και πέρασε μόνο κάτι mp3s και wavs. Δε θέλω να αντιγράφουν στο σκληρό δίσκο του Mac αλλά να παραμείνουν στον εξωτερικό σκληρό. Ποια είναι η λύση; να τα μετατρεψω όλα σε Aple lossless? Θέλω να τα οδηγώ στο dac σαν native αρχεία χωρίς upsabling η downsampling όπως επίσης το ίδιο θέλω να κάνω και με τα dsd αρχεία.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.225
Στην προσπάθεια να εισάγω τη βιβλιοθήκη μου με τη μουσική στο iTunes κατάλαβα ότι το iTunes δεν αναγνωρίζει flacs οπότε δεν τα περνάει στη βιβλιοθήκη και πέρασε μόνο κάτι mp3s και wavs. Δε θέλω να αντιγράφουν στο σκληρό δίσκο του Mac αλλά να παραμείνουν στον εξωτερικό σκληρό. Ποια είναι η λύση; να τα μετατρεψω όλα σε Aple lossless? Θέλω να τα οδηγώ στο dac σαν native αρχεία χωρίς upsabling η downsampling όπως επίσης το ίδιο θέλω να κάνω και με τα dsd αρχεία.
Μέσω των preferences του iTunes, στο advanced μπορείς να επιλέξεις που θα βρίσκονται αποθηκευμένα τα αρχεία ήχου.
Επίσης χρειαζεσαι ενα προγραμμα μετατροπής Flac σε Alac (Apple lossless).

Τέλος, αφού χρησιμοποιείς Mac πρέπει να σκεφτείς τι θα κανεις με τα αρχεία HiRes ή και dsd. Το Mac δεν κανει αυτόματο sample rate switching, και δεν παίζει dsd.

Η καλύτερη λύση; Audirvana. Τέλος.
Το iTunes ειναι χρήσιμο μονο για να συγχρονίζεις το Iphone ή το Ipad.
Όχι για αναπαραγωγη.

Reaction score
1.438
Άρα πρέπει να τα μετατρεψω σε ALAC. Άρα το 1τερα μουσικής που έχω σε flac πρεπε να γίνει +1tσε ALAC.
Αυτό που θέλω εγώ να καν ω είναι με τη βοήθεια το bit perfect ειναιβνα δίνω native αρχείο στο dac (flac /dsd./alac..) το οποίο παίζει και dsd.
Και φυσικά θέλω το Mac Mini να το χειρίζομαι από IPad χωρίς οθόνες και παρελκόμενα.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Οπως σου ειπε και ο Ντιμιφουτης, γιατι να μπεις σε ολη αυτη τη διαδικασια οταν μπορεις να παιξεις μεσω audirvana;

Τι (πιστευεις οτι) θα χασεις;

Reaction score
1.739
Μετατροπή των flac σε alac με το free human media converter ή με το dbpoweramp (κορυφαίο, αλλά όχι free).

Flac = ακριβώς ίδιο με το αντίστοιχο alac.

Τα mp3: shift & delete.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Έχει δοκιμάσει κάποιος Amarra for tidal;

Edit: ωχ, λάθος νήμα :)

Last edited:

Reaction score
238
Me Audirvana δεν χρειάζεται να κάνεις μετατροπή τα ALAC σε FLAC. Οπότε αγοράζεις το Audirvana και το Audirvana remote και είσαι κομπλέ.

PS: Ta windows παίζουν καλύτερα

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Οπως σου ειπε και ο Ντιμιφουτης, γιατι να μπεις σε ολη αυτη τη διαδικασια οταν μπορεις να παιξεις μεσω audirvana;

Τι (πιστευεις οτι) θα χασεις;
Εγώ χάνω κάθε μέρα περίπου 1GB από το σκληρό μου με αυτό το χαζοντιρβάνα και streaming. Ή με το spotify app. Μα τι τα κάνουν τα GB, τα τρώνε;

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.225
Εγώ χάνω κάθε μέρα περίπου 1GB από το σκληρό μου με αυτό το χαζοντιρβάνα και streaming. Ή με το spotify app. Μα τι τα κάνουν τα GB, τα τρώνε;
Ψίχουλα.
Εχεις πρόσβαση σε άπειρα GB μουσικής σε αντάλλαγμα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Σε (μας).... ψεκαζουν*:):):)

*παρακολουθουν γενικως

Reaction score
1.438
Από ότι είδα και το amarra υποστηρίζει dsd αρχεία πια...
Το πρόγραμμα bit perfect και dsd Master είναι αναγκαίο καi για αυτά τα players η μόνο στο iTunes έχει χρησιμότητά;;

Last edited:

Reaction score
2.324
Audirvana all the way το οποίο ενσωματώνεται στο iTunes (με όμορφο GUI) αν επιμένεις σε αυτό και όλα οκ. Παίζει καλύτερα από foobar. Στην νέα έκδοση με 75€ έχεις και software mqa decoding.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani