Jargon's Home Theater 2

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Jargon's Home Theater 2

βρε .....κεσυ ψαχνεις εξωγηινους ?:tongue:
Τα 5Hz δεν είναι εξωγήινοι, είναι οι εξωaliens των εξωγήινων. :eek:

Πάω να στήσω το ARTA να δω τι κάνει το SPL ακριβείας που έχει. Ελπίζω να μην θέλει εξωτερικό καλιμπράρισμα όπως το REW γιατί θα πρέπει να τα στάξω!

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Jargon's Home Theater 2

Μη βάλεις πολύ καινούρια...:smoke:

Γειά σου Σωτηράκη με τα ωραία σου μεσοχαμηλά!:dance2:

Θα γράψω ποι έβαλα αλλά καινούρια δεν έχω ούτως ή άλλως. Τα λέμε σε λίγο.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Jargon's Home Theater 2

Λοιπόν!

Το ρεπερτόριο είχε από Sweet & Sweat μέχρι κάτι παλιά αγγλικά Dance που είχα. Σημασία όμως δεν έχει αυτό αλλά το ότι είχα ένα Sound Analyzer (real time) και έτρεχε για να βλέπω που βαράει και το κάθε τραγούδι.

Τα περισσότερα χτυπούν στους 80-200 κύκλους και το χτύπημα στο στήθος έρχεται ΑΛΛΑ!

Α) Τώρα βουίζουν τ'αυτιά μου γιατί το χτύπημα θέλει γκάζια και δεν σκοπεύω να το κάνω συχνά!

Β) Όταν πέφτουν αντικείμενα από τη βιβλιοθήκη μάλλον κάτι που δεν είναι καλό για τ'αυτιά μου συμβαίνει.

Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι ναι μεν η μπουνιά είναι ψηλά αλλά από την άλλη όταν δεθεί με το sub είναι πιο γεμάτη, πιο χονδρή!

Το σαμπ το ανέφερα γιατί τα ηχεία τα έχω στου 80 κύκλους (λόγω μεγάλης ακύρωσης στα 65Hz) αλλά αυτά που έπαιξα στου 40-50 και πάνω άρχιζαν να βαράνε με την περισσότερη πληροφορία από 85% -100%% peak level στους 80-200 κύκλους.

Για τις μετρήσεις MAX SPL μέσω ARTA άσχημα τα πράγματα! Την Άρτα και τα Γιάννενα θέλει το ρημάδι για να το καλιμπράρεις. Από μετρήσεις Volt σε εισόδους - εξόδους έως γεννήτρια σήματος με γνωστή τάση στην έξοδο και συσκευή καλιμπραρίσματος SPL Meter. E λογικό είναι για την ακρίβεια που προσφέρει.

ΣΥΝΕΠΩΣ: Πρέπει να τα σκάσω σε καλιμπραρισμένο SPL Meter και calibrator για μετά. Αλλιώς δεν έχει γλυκό και αυτό το SPL που είχα χάλασε η αηδία και την έιχα πληρώσει και 140 ευρώ.

Reaction score
150
Από μέρα σε μέρα περιμένω τη συσκευή καλιμπραρίσματος και ελπίζω το πολύ σε 1 μήνα τις "ειδικές" βάσεις για τα ηχεία οι οποίες λόγω συγκεκριμένων απαιτήσεων θα ζυγίζουν πάνω από 105 κιλά η μια δηλαδή μαζί με το ηχείο μπορεί να ξεπεράσει τα 180 κιλά. Γι'αυτό το λόγω θα έχουν ατσάλινες μπίλιες για ρόδες όπως έχουν και τα B&W 800 & 802.

Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι είμαι πλέον σε πολύ καλό δρόμο με τα μπάσα και ειδικά την απόδοση κάτω από τους 20 κύκλους που για πρώτη φορά τη έφερα σε τέτοιο σημείο. Μένουν ακόμα πολλές αναλύσεις των ακουστικών μετρήσεων ώστε να αφαιρέσω οποιαδήποτε φίλτρα εκτός σημείων ελάχιστης φάσης και στη συνέχεια να δημιουργήσω 2-3 reference curves για πειραματισμό με σκοπό την κατάληξη σε 2. Μια για μουσική και μια για ταινίες αν και το ιδανικό είναι 4 αναλόγως και των στάθμεων σε συσχετισμό με τον τρόπο που μεταβάλλεται η ακουστική ευαισθησία ανλόγως της συχνότητας. Αυτό στην τελική του μορφή θα γίνεται αυτόματα.

Περιμένω και 2 βιβλία περί ακουστικής διότι το θέμα έχει ξεφύγει!:biggrin:

Επόμενες προσθήκες στο Home Cinema θα είναι:

- Αλλαγή λάμπας προβολέα (Κεφάλα τι λες? :tongue:)

- Ακουστικές επεμβάσεις στο χώρο με προϊόντα RPG Acoustics (αποφάσισα όχι DIY) βάση συγκεκριμένων υπολογισμών.

- Bάσεις για τα surrounds (on the way)

- Aργότερα και στην συνέχεια αγορά 2 ακόμα ηχείων Danley (δυνατά) για surrounds γιατί αποφάσισα ότι τα LCR ήρθαν για να μείνουν. Simply put, there's no way back.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.880
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain