JELCO "terminates their business?"

T

Tadakis

Guest
Μην υπερβάλλουμε. Ένας τίμιος βραχίονας είναι στη σωστή τιμή. Η αξιοπιστια του και η απόδοση του είναι ανάλογη της τιμής του. Η ευελιξιά που έγκειται? Στην μέτρια ενδοτικότητα? ΤΙ να πουν και άλλα Ιαπωνικά διαμάντια που έχουν μεταβλητή ενδοτικότητα για παράδειγμα. Τεσπα. Το πιο συμαντικό είναι πως έμειναν χιλιάδες βραχίονες σε πολλά σπίτια χωρίς υποστήριξη. Αυτό είναι σίγουρα πρόβλημα.
 

Μηνύματα
1.263
Reaction score
2.207
Πρότεινε λοιπόν έναν βραχίονα 12 ιντσών σαν τον 750L που είχες και έχω στα 600ε καινούριο σήμερα με αντίστοιχη απόδοση και δημοσιευμένες μετρήσεις.
Οσο για την "μέτρια" ενδοτικότητα το γράφεις λες και είναι σφάλμα. Αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με κατάλληλου βάρους headshell έκανε τους βραχίονες της jelco ικανούς να παίζουν σωστά σχεδόν τα πάντα.
Οσο για την μεταβαλλόμενη ενδοτικότητα θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω ακόμη και για τον dynavector. Δεν θα αγόραζα τέτοιον βραχίονα, θεωρώ την λογική αυτή λάθος όσον αφορά την ομοιόμορφη κατανομή της ενεργής μάζας σε συνάρτηση με τα σημεία στήριξης.
 

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Μηνύματα
3.428
Reaction score
4.013
Η Jelco εξ οσων γνωριζω (γνωριζω την εταιρια απο το '80) "παραδοσιακα" εφτιαχνε βραχιονες χαμηλων εως μεσαιας κατηγοριας τιμων κυριως για κατασκευαστες πικαπ που ηθελαν ενα βραχιονα με το ονομα τους.Τετοιοι κατασκευαστες ηταν : Ariston,Systemdek, Mission, audioquest ,revolver,AR και πολλοι αλλοι στην Ιαπωνια. Εκεινη την εποχη σαν Jelco υπηρχε ο SA-50 σχηματος S και ισιος (ST).. Αργοτερα καποιοι επωνυμοι ζητησαν πιο ακριβους βραχιονες , οπως ortofon,sumiko,koetsu κλπ. Ειναι μια πολυ καλη εταιρια οπως περιμενει καποιος απο εναν Ιαπωνα, αλλα κατα τις χρυσες εποχες του πικαπ δεν θα έλεγα οτι ητανε και θρυλος.Τοτε, η Ιαπωνια ειχε (και μεχρι σημερα ακομη θεωρουνται και ειναι ) θρυλους με ολη τη σημασια της λεξης......... Fidelity Research, SAEC, Audio Craft, Grace, STAX , Tokyo Sound ,Micro Seiki και σιγουρα ξεχναω και καποιους. Oι βραχιονες αυτων των θρυλων ειναι μεχρι σημερα περιζητητοι και αξεπεραστοι.
 
Last edited:


Μηνύματα
1.263
Reaction score
2.207
Θρύλος ετυμηγορία: θόρυβος γύρω απο κάτο σπουδαίο. Στην vfm κατηγορία ο jelco ήταν θρύλος. Τι δουλειά έχουν στην κατηγορία 400-1000 βραχίονες των χιλιάδων ευρώ? Μιλήσαμε εξ αρχής για έναν θρύλο στην ΠΡΟΣΙΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. VFM. Να αγοράζεται. Να μπαίνει μέχρι και σε dj πικάπ. Να κάνει τα πάντα και να συμφέρει.
Ναι και εμένα μου αρέσει ο kuzma 4 point ο 14ρης θρύλος.
 

T

Tadakis

Guest
Με κάλυψε πλήρως ο puretone. AthanasiosL, σε σχέση με την ομοιόμορφη κατανομή της απόσβεσης, δεν υπάρχει αυτό το πραγμα στους περισσότερους βραχίονες αφού απαρτίζονται από πολλά κομμάτια ακόμα και στη κρίσιμη περιοχή (headshell, βασικό στελέχος, βάση πίσω κλπ.). Και ναι η μέτρια ενδοτικότητα δεν είναι μειονέκτημα απλά ένδειξη/απόδειξη ότι σχεδιάστηκε για ευρεία χρήση από κεφαλές - όπως και πο περισσότεροι εμπορικά επιτυχημένοι βραχίονες. Επίσης ο 750 (9ιτσος) είχε 550-650 ευρώ και κάπου πάνω από χιλιάρικο ο μεγαλύτερος. Και πάλι σε 12ιντσο δεν θα βρεις σε αυτά τα χρήματα. Αλλά δεν λεει και κάτι.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.199
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top