Jitter

Reaction score
298
Ως νέοπας δεν ξέρω εάν τα έχετε συζητήσει αυτά τα θέματα και σε ποιό βαθμό.

Διάβαζα ένα καλό άρθρο για το jitter και επισυνάπτω μία προτεινόμενη τοπολογία που "σκλαβώνει" το τράνσπορτ στο ρολόι του DAC:

Μήπως ξέρει κανένα καλό παιδί και άξιο παλληκάρι ποιά μηχανήματα χρησιμοποιούν τέτοιες διατάξεις? Δηλαδή διπλό interface: μία είσοδο για σήμα ρολογιού και μία έξοδο data?
(Yποθέτω ότι δεν είναι αναγκαία τα δύο κουτιά, transport και DAC-- κάτι τέτοιο μπορεί κάλλιστα να γίνει και στο εσωτερικό ενός κουτιού)

Reaction score
2
τι απο αυτα δεν εχει η EMMLABS δηλαδη...???
εκτος ισως απο μεταπωλητικη αξια......λογικο για ενα μηχανημα που εχει 20000 ευρω.......;)

ειδικα αυτο "το μεγαλυτερη εταιρια....." ακουγεται καπως οτι ο ιθυνων νους της εταιριας εχει συμβαλει στην αναπτυξη του ψηφιακου φορματ.....

Reaction score
298
Δεν ξέρω, Μιχάλη μου, ούτε την ΕΜΜ έχω ακουστά. Εγώ ερωτήσεις κάνω :)

Reaction score
0
Rdoherty
Ean mporo na fano hrisimos? I EMM Labs vrisketai ston Kanada kai einai pano kato ta idia atoma pou mas eftiahnan paleotera ta mihanimata Musaetex/Melior/Meitner,ean thymase me ta wood side panels.I EMM Labs afti tin stigmi theoreitai to cutting edge sto digital.
Filika
Yiorgos

Reaction score
3.448
γιάλισα τα βελάκια μου
ίσιωσα τα φτερά μου
και την καρδιά σου αγάπη μου
θα την εκαν δικιά μου

Το jitter δεν φοβότανε
στο dither δεν κολλούσε
μα όταν σε είδε κούκλα μου
αυτός παραμιλούσε

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...

Ένα
Δύο
Τρία

- Νομίζω ότι τα παραπάνω link έχουν πληροφορία για να κατανοήσουμε αρκετά πράγματα για το παλιοjitter που μας τρώει τα σωθικά καθώς και τι κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε. Jitter στον a/d μετατροπέα, στο transport, στο τροφοδοτικό, στο καλώδιο, στον d/a μετατροπέα, στα βύσματα, στους επαναχρονισμούς... στο τέλος θα μας πούνε ότι εκεί που κάθονται τα data χάνουν από μόνα τους τον σωστό χρονισμό. Κόλαση. :lol: :lol:

- Στο τελευταίο γίνεται μικρή αναφορά μεταξύ άλλων και στην μέθοδο με τα buffer για να ελαττωθεί το jitter στα transport (συχνότητα περιστροφής μοτέρ - τροφοδοτικά - λάθη ανάγνωσης - κακός εστιασμός κεφαλής - σφάλμα ρολογιού κατά την ανάγνωση κλπ). Άστα να πάνε στο διάολο δηλαδή... :(

Reaction score
298
Εκτός από λιγομίλητος, είσαι και αργός! :p Μου θυμίζεις έναν φίλο και συνεργάτη, πολύ έξυπνο και ικανό, στον οποίο είμαι αρμόδιος να κάνω εισηγήσεις επί ορισμένων θεμάτων. Του λέω λοιπόν κάτι και δεν απαντά, η απαντά με μικρούς υπόκωφους θορύβους. :!: Μετά από 6 μήνες (κατά μέσον όρο, σταθερή απόκλιση 3-12 μήνες) έρχεται και με πιάνει: "Για ξαναπές μου αυτό που μου είπες τότε, γιατί μου φαίνεται καλή ιδέα" - "Και τι έκανες 6 μήνες βρε Γιάννη?" - "Το σκεφτόμουν για να βεβαιωθώ ότι όντως είναι καλή ιδέα!" :shock: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
:lol: :lol: :lol:
Είχα αφορμή το άλλο thread με τα λάθη ανάγνωσης.

- Δε μου λες τώρα.
Εσύ που σκαλίζεις επαρκώς και αδιακρίτως, μπορείς να βρεις κανα καλό paper με τα aes ebu πρωτόκολλα και τις διαφορές τους πχ 3 vs 4? :wink:

Reaction score
298
Μάλλον όχι, εκτός των άλλων γιατί δεν έχω πρόσβαση στις δημοσιεύσεις της AES (JAES κλπ). Θα το βάλω όμως σε κάποιο συρταράκι της μνήμης μου και σε 6 μήνες (κατά μέσον όρο, σταθερή απόκλιση 3-12 μήνες) μπορεί κάτι να έχω ... εεεε ... χμμμμ ... μικροί υπόκωφοι θόρυβοι ... ψαρέψει! :p

Reaction score
298
Προς το παρόν πάντως βρήκα (στα λινκ σου) αυτό: "The AES/EBU (and S/PDIF) interface carries an embedded clock signal. The designers of the interface did not anticipate that it could cause a subtle amount of jitter due to the nature of the preamble in the AES/EBU signal." :shock:

Reaction score
298
Όχι μόνο! Πάλι από link σου:

"Every XLR plug in the middle degrades the integrity of the connection. XLRs were not designed to be digital connectors. This was perhaps the biggest mistake made by the AES. It helped us to get into digital audio in the beginning, but it's making lots of trouble now. I support the AES-3ID standard, which puts digital audio on 75 ohm coax with BNC connectors. Another valid technology is properly twisted pair CAT-5 cable, with RJ-45 connectors, running 10 base-T or 100-base T Ethernet. These can also be made with patchbays and cable runs that pass digital audio with high integrity."

Καλώδια LAN??? Γουστάρωωωωωωω :lol: 8)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.731
Members
38.487
Νεότερο μέλος
Βασίλειος