John Coltrane - γιατι εξακολουθει να μη αρεσει?

Reaction score
4.250
Απάντηση: John Coltrane - γιατι εξακολουθει να μη αρεσει?

Τελικα ουτε και το OLE με ενθουσιασε. Φαινεται οτι ο Coltrane δεν ειναι για μενα. Ισως καποτε να αλαξω γνωμη. Παντως νοιζω οτι καποιος πρεπει να κολυμπαει στα πολυ βαθεια νερα της τζαζ για να τον ακουσει και να τον απολαυσει. Προσωπικα δεν εχω σκοπο να ζοριστω. Το ειδος αυτο της μουσικης μ αρεσει παρα πολυ και μπορω και χωρις τον Coltrane.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: John Coltrane - γιατι εξακολουθει να μη αρεσει?

Τελικα ουτε και το OLE με ενθουσιασε. Φαινεται οτι ο Coltrane δεν ειναι για μενα. Ισως καποτε να αλαξω γνωμη. Παντως νοιζω οτι καποιος πρεπει να κολυμπαει στα πολυ βαθεια νερα της τζαζ για να τον ακουσει και να τον απολαυσει. Προσωπικα δεν εχω σκοπο να ζοριστω. Το ειδος αυτο της μουσικης μ αρεσει παρα πολυ και μπορω και χωρις τον Coltrane.
Συμφωνώ

Reaction score
1
Επειδή έχω και εγώ παρόμοια θέση για τον Coltrane (που μπορεί βέβαια να οφείλεται σε έλλειψη εμπειρίας, και σε καμμία περίπτωση δε σημαίνει άρνηση) θα σου πρότεινα τα "Ballads" (edit: από ότι είδα το έχεις ήδη ακούσει) και το "Lush Life", κυρίως για το εξαιρετικό ομώνυμο κομμάτι.

Ακόμα πάντως και ένα ballad-οειδές άλμπουμ του Coltrane ακούγεται πιο δύσκολα από αντίστοιχης "λογικής" (δηλ. relaxing) άλμπουμ των Ben Webster, Gene Ammons κλπ που είναι πιο λυρικοί και μελωδικοί άρα, σε τελική ανάλυση, και πιο εύκολα κατανοητοί.
Τώρα το αν αυτοί άλλαξαν την (jazz) μουσική με το έργο τους είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο ίσως και δεν ενδιαφέρει τον απλό ακροατή.

Reaction score
292
Πιστεύω ότι ο Coltrane συνεχίζει τα βήματα του Charlie Parker και πάει ακόμα ποιό μπροστά την μουσική με εξαίρεση το Ballads και κάποια άλλα κομμάτια σαν το Alabama (ύμνος) που είναι σε cool jazz δρόμους. Δηλαδή εν σχέση με τους B. Webster και C. Hawkins παίζουν άλλο στυλ jazz. Tα πράγματα είναι πολύ απλά και ο Hendrix rock παίζει και οι Βeatles το ίδιο, είναι τι σου αρέσει. Μπορεί ο Coltrane να είναι περίεργος στα αυτία σου αλλά είναι πολύ λυρικός στο παίξιμο του ακόμα και στο Ascension. O J. Coltrane είναι κορυφαίος και ενώνει την παλιά σχολή της Jazz με το σήμερα και μάλλον και με το αύριο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.992

Τί έγινε βρε, άρχισε να σ' αρέσει ο Coltrane, ή ακόμα;

Reaction score
40

Τί έγινε βρε, άρχισε να σ' αρέσει ο Coltrane, ή ακόμα;
Mάλλον του βάζεις δύσκολα του..παιδιού..εύκολο είναι από τη μια μέρα στην άλλη?:142:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.874
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.