John Dawson Winter III - Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.981
Reaction score
2.924
Πριν μερικά χρόνια στην αρχή της κρίσης και όντως φρεσκοπαντρεμένος με την γυναίκα μου (δυτικά προάστια, μπουζούκια κτλ) βλέπω μια αφίσα στην Πέτρου Ράλλη να λέει για επερχόμενη εμφάνιση του John Winter στην Ελλάδα και παθαίνω σοκ. 8 Μαρτίου 2012 στο Gagarin. To μεγαλύτερο σοκ το τρώω όταν παίρνω άκυρο από την κυρά για να πάμε και τελικά έχασα την μοναδική ευκαιρία στην ζωή μου να δω live τον μεγαλύτερο κιθαρίστα όλων τον εποχών για μένα ακόμα και από τους πολυαγαπημένους μου Jimi Hendrix και Steve Ray Vaughn.
Ένας κιθαρίστας με μοναδικό τρόπο παιξίματος και με χαρακτηριστική φωνή επηρεασμένα από τις πατρικές του καταβολές (πατέρας μουσικός, γεννημένος στο Τέξας και με πολλές επιρροές από την μαύρη μουσική του Αμερικάνικου Νότου) κατάφερε μαζί με τον επίσης μοναδικό αδερφό του τον Edgar Winter να είναι σεβαστοί και αναγνωρισμένοι από όλα τα μεγάλα ονόματα της μαύρης και όχι μόνο μουσικής. Μουσικός μιας άλλης εποχής που η κιθάρα του λαλούσε χωρίς τα πολλά τεχνολογικά ηχητικά εφέ του σήμερα, και ανάδειχνε τις ικανότητες του ως μουσικού και ως performer στην σκηνή. Έφυγε στις 16 Ιουλίου του 2014.

P.S. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που δεν χρειάζεται πολυκάναλα για την να ακούσεις καθότι το κέντρο είναι ο κιθαρίστας και εκεί πρέπει να στοχεύεις (προσωπική άποψη και δεν επιδέχεται σχόλια καθότι δεν είναι αυτό το θέμα του θέματος :p)

Πληροφορίες: Johnny Winter - Wikipedia

 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.652
Μηνύματα
2.870.366
Members
37.933
Νεότερο μέλος
daemon76
Top