Jukebox

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.750
Απάντηση: Jukebox

...Το συγκεκριμένο jukebox είναι χρονολογίας 1956 και συγκεκριμένα είναι το πρώτο μοντέλο της ΑΜΙ με χωρητικότητα 100 δίσκων....

Χωρίς να είμαι σίγουρος αν ήταν το πρώτο, το μοτέλο Κ ήταν προγενέστερο του δικού σου και από τα πρώτα με 100 δισκάκια-200 επιλογές. Μάλιστα σε διάφορα versions είχε και στερεοφωνική κεφαλή!

Reaction score
0

Φίλε Jpaudio, χωρίς παρεξήγηση αλλά εχεις μπερδέψει πολύ τα πράγματα. To K μοντέλο αρχισε να βγαινει το 1960 και βγήκε με πολλες διαφορες είτε με ρόδα ειτε αυτόματο με κουμπάκια είτε μονοφωνικο είτε στερεοφωνικό. Απο εκεί και πέρα αμα παρατηρήσεις είτε το αγγλικό αλφάβητο, είτε τα serial number's που το δικό μου είναι 356454 και στο Κ ξεκινάνε από 515001 είτε τις τεχνικές διαφορές που έχεις καλύτερο και πιο γρήγορο μοτέρ που τα ελάσματα που συνέχεια καθαρίζω έχουν αντικατασταθεί απο microswitches κ.α. θα καταλάβεις ότι το G είναι αρκετά προγενέστερο του Κ αφου μεσολαβούν και άλλα μοντελα γνωστα της ΑΜΙ όπως το Η , J το Ι.

Παρακάτω είναι και κάποιες σελίδες που λένε την ιστορία των μοντέλων της ΑΜΙ.

http://www.jbw-forum.de/sdb/index.php?action=showmodels&id=70
http://home.hetnet.nl/~seeburgman/jukebox/en/index.html
http://www.bal-ami.com/balhtml/models.shtml
http://www.thejukeboxman.com/thejukeboxman2006/manuals_ami.html

Και σε παρακαλώ όταν μπορέσεις δημοσιευσέ το ονομα του μάστορα στο Μπραχάμι. Και κάποια σελίδα που έχεις βρεί.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.750

Σωστός. Έκανα λάθος την χρονολογία, δεκαετία 60 με του 50. Έχω να ασχοληθώ μαζί τους από πέρισυ το Φθινόπωρο...Τα έχω ξεχάσει λίγο όχι μπερδέψει...
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Διάβασε τα ΡΜ σου

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.750

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.750

Και ο κ. Κυριάκος στο Μπραχάμι τηλ: 9755188 (δε θυμάμαι το επώνυμό του) Πολύ καλός γνώστης του θέματος, με ανταλλακτικά και το κυριώτερο, διάθεση να βοηθήσει.
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
0

Χαιρετώ την παρέα σας!!!!!

Συγχαρητήρια για την δουλειά σου cosworth!!! Έμεινα άναυδος!!!!!
Είμαι κ εγώ κάτοχος ενός AMI G-200 κ ζήλεψα πραγματικά την δουλειά σου. Αφού σκέφτομαι κ εγώ να αναπαλαιώσω το δικό μου!
Είμαι από επαρχία κ εδώ τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα στο θέμα των Jukebox. Δεν υπάρχουν τεχνικοί που να μπορούν να βοηθήσουν με αποτέλεσμα να μην μπορώ να βρω εύκολα συμβουλές, πόσο μάλλον ανταλλακτικά. Η αλήθεια είναι ότι απελπίστηκα λιγάκι γιατί εδώ κ αρκετούς μήνες το μόνο που βρήκα είναι κάποιους που θέλουν να σε εκμεταλλευτούν χρηματικά και πίστεψε με τόσα λεφτά δεν έχω να δώσω.
Το G-200 που έχω είναι βαμμένο τουλάχιστον 10 φορές με πινέλο, είχε πολύ σκόνη, λείπει το 5ο τζάμι με τα γράμματα επάνω δεξιά κ το σημαντικότερο απ' όλα το κεντρικό πλαστικό που καλύπτει όλα τα κινητά μέρη στο χώρο του πλατό.
Το έβαλα στην πρίζα κ παρατήρησα ότι δουλεύει μόνο ο ενισχυτής ήχου κ το μοτέρ του πλατό. Τίποτε άλλο δεν κινείται κ δεν έχω ούτε φωτισμό.
Τους τεχνικούς που προτείνεις τους βρήκα αμέσως αλλά θέλω να αρχίσω από τον καθαρισμό του λύνοντας όλα τα εξαρτήματα κ μετά να επικοινωνήσω μαζί τους για τυχών συμβουλές κ τεχνική υποστήριξη. Πιστεύω θα με βοηθούσε πάρα πολύ αν μπορούσες να μου πεις που θα έβρισκα ένα manual (όχι από το internet γιατί φοβάμαι αυτές τις αγορές) ώστε να ξεκινήσω. Ή αν θέλεις δώσε μου κάποιες συμβουλές για το πώς να αρχίσω σωστά την αποσυναρμολόγησή του.
Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου κ ελπίζω να καταφέρω να το ζωντανέψω όπως κ εσύ.

Reaction score
0

Johnxt, σε ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια.

Σίγουρα θα πρέπει να εμπιστευτεις τα ιντερνετομαγαζά γιατι αλλιώς δεν πρόκειται να βρείς τίποτα στην Ελλάδα
σε κάποια προσιτή και λογική τιμή!. Να ξέρεις ότι το μοντέλο που έχεις και εσύ γενικώς δεν υπάρχουν πολλά ανταλλακτικά
ως καθόλου μεταχειρισμένα να βρείς. Οπότε αυτό που εκανα και εγω υπομονή στο ebay μέχρι καποιος να πουλήσει κάτι. Επίσης να ξέρεις
ότι περίπου τα ίδια λεφτα θα σου στοιχίσει να το φτιάξεις μόνος σου όσο και να δώσεις και σε έναν τεχνικό. Για εμένα απο τα παρακάτω λινκ πάρε ενα manual κάντο όλο βίδες καθαρισέ το και ξανα ενωσέ το σιγά σιγά και θα είναι σαν καινούργιο, είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος να δουλέψει και να μην κάνεις συνέχεια την ίδια δουλειά.

Τσεκαρε όπως ανοιγεις την κάτω πόρτα, μέσα αριστερα έχει μια ασφαλειοθήκη με έναν μετασχηματιστή μαυρό δες αν είναι καμένες αυτές οι ασφάλειες, επίσης να θυμάσαι ότι πάιζει με 110V οπότε πρέπει να βάλεις μετασχηματιστή στο καλώδιο της τροφοδοσίας εάν δεν έχει. Για τα φώτα όλα τα μάυρα καλώδια που έχει πάνω στις πόρτες και μέσα να τα αλλάξεις γιατι είναι διαλυμένα σίγουρα. Και επίσης αυτή την ασφαλειοθήκη αν την ξεβιδώσεις έχει ένα πυκνωτή 1000μF αλλαξέ τον χωρίς να τρομάξεις που ο καινουργιος είναι 30 φορές μικρότερος.

Το γυαλί αυτό που λές ελειπέ και από μένα εγω το αγορασα απο εδώ χωρίς κανένα πρόβλημα: https://ssl.kundenserver.de/s34665813.einsundeinsshop.de/sess/utn;jsessionid=154c09259cd1a12/shopdata/0020_Ersatzteile+=28jukebox+parts=29+-+USA/0010_AMI=2C+Rowe=26amp=3Bslash=3BAMI=2C+BAL-AMI/0030_AMI+A=2C+B=2C+C=2C+D=2C+E=2C+F+und+G/product_overview.shopscript

Για τεχνικό εγω εμπιστευομαί Τάκης Παρίσης Οκταβίου Μερλιέ 26
Τηλ 210 2755279
www.servicejukebox.gr

Επίσης να ξέρεις ότι η δουλειά δεν σταματάει ποτέ όλο και κάτι θα φτιάχνεις! Καλή αρχή.

Reaction score
0

Γεια σας και από εμένα. Ειμαι νέο μέλος της παρέας σας αλλά έχω ένα ΑΜΙ 200 JAJ του 1959 απο το 1961. είχαμε ταβέρνα. Εδώ και αρκετά χρόνια δεν είχε δουλέψει και πριν μερικούς μήνες αποφάσισα και του έκανα service. Γενικα η καταστασι του είναι αρκετά καλή.Βρήκα ένα τεχνικό και του έκανε.Εγώ δεν γνωρίζω αρκετά ηλεκτρολογικά. Δεν έχω αυτές τις γνώσεις για να κάνω αυτην την καταπληκτική δουλειά που έκανες.Τελικά εχω δύο προβλήματα. Το ένα είναι όταν αυξομειόνω την ένταση ακούγετε ένα ενοχλητικό φύσιμα, άλλαξα ποτασιόμετρο αλλά δεν έφτιαξε.Και το δευτερο ειναι όταν παίζη το δισκάκι και μαρκάρω στα πλήκτρα ένα άλλο δίσκο ακούγετε από το τραγούδι του δίσκου δυνατά όλη αυτή η διαδικασία. θα ήθελα να ξέρω ποιό είναι το πρόβλημα.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.452
Members
38.700
Νεότερο μέλος
proteusjohn