JVC DLA-RS10 and RS20 Home Theater Projector Review

Reaction score
26
[imgl]http://www.projectorcentral.com/img.cfm?pid=4502[/imgl]The JVC DLA-RS10 and DLA-RS20 are JVC's newest models in a long line of D-ILA based home theater projectors. D-ILA, or Direct-drive Image Light Amplifier, is JVC's proprietary version of LCOS microdisplay technology. JVC's D-ILA home theater projectors have always had excellent picture quality. But those who remember back a few years will recall that contrast on those earlier units was modest by competitive standards, casework was boxy and bulky, fan noise was exceptionally high, and lamp replacement costs were extreme.

Source: projectorcentral.com

Reaction score
1.031
Απλά αντιγράφει ότι έχουν γράψει όλοι οι άλλοι, ότι η JVC για άλλη μια χρονιά δεν έχει ανταγωνιστή:107:
Όταν τα έγραφα αυτά πριν από κάποιους μήνες όταν πρωτοβγήκε ο RS20 και τον έφερα από Αμερική, ορισμένοι εδώ μέσα μου τα έχωσαν και θεοποίησαν ένα μηχάνημα το οποίο τρώει κυριολεκτικά σφαλιάρες. Προφανώς για δικούς τους λόγους.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: JVC DLA-RS10 and RS20 Home Theater Projector Review

Όταν τα έγραφα αυτά πριν από κάποιους μήνες όταν πρωτοβγήκε ο RS20 και τον έφερα από Αμερική, ορισμένοι εδώ μέσα μου τα έχωσαν και θεοποίησαν ένα μηχάνημα το οποίο τρώει κυριολεκτικά σφαλιάρες. Προφανώς για δικούς τους λόγους.
Mηπως θα σου ηταν ευκολο να μας το εξηγησεις αυτο λιγο
καλυτερα φιλτατε Κωστα?

Reaction score
1.031
Όταν είχα πρωτογράψει για τον 750 (3/11/08):

"Είδα πριν 1 εβδομάδα στην Γερμανία δίπλα-δίπλα τον Marantz με το νέο JVC 750 σχεδόν στη μισή τιμή. Η οθόνη ήταν 110" Studiotek και η πηγή το νέο Panasonik 55. Διαφορετικές τεχνολογίες αλλά με ένα ξεκάθαρο νικητή στα μάτια μου. Δε θα σας πώ ποιόν, γιατί θεωρώ δεδομένη και εδώ μια τέτοια σύγκριση στο άμεσο μέλλον. Έτσι και αλλιώς σε πολλά forum έχει αρχίσει η συζήτηση για το νικητή".

πήρα την εξής απάντηση από τον Αντρέα:

"Οχι μη μας το πεις για να μεινουμε με την εκπληξη
Ααχ βρε Κωστακη, καποια πραγματα δεν αλλαζουν οσα χρονια και εαν
περασουν..."

Να θυμίσω δε το παρακάτω θέμα που βγήκε ένα μήνα μετά : http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=59142 όπου αναδείχθηκε καλύτερος προβολέας του 2008 ο Sony (αλήθεια που πήγε ο έως τότε βασιλιάς Marantz;) δίχως καν να έχει δεί κανείς τους νέους JVC !!!.

Reaction score
0

Όταν τα έγραφα αυτά πριν από κάποιους μήνες όταν πρωτοβγήκε ο RS20 και τον έφερα από Αμερική....
M' έχεις μπερδέψει τελικά... Τον RS2 δεν είχες; Τον άλλαξες;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: JVC DLA-RS10 and RS20 Home Theater Projector Review

Εγω Κωστα δεν κρινω εαν δεν δω.
Τωρα που εχω δει θα διαβασεις τις εντυπωσεις μου απο Σαββατο και
μετα.
Περα απο ολα αυτα δεν νομιζω πως ειμαι υποχρεωμενος να
ασπαζομαι οποιο μηχανημα φερνεις, ετσι δεν ειναι?
Και ειδικα πριν το δω.

Δεν μου εξηγησες ομως το " Προφανώς για δικούς τους λόγους."...

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Εγώ ζητάω συγνώμη !!!!

Την επομενη φορά που θα γράψει κάτι ο γκουρού, έστω και 6 μήνες πριν, θα συμφωνώ και μόνο. Αφού τώρα ειδικά συμπέσανε οι αποψεις σας με το εγκυρότατο projector central..... πάω πάσο.

Πόσα χρόνια με γυρίζεις πίσω με αυτές τις σπόντες που γράφεις κάθε φορά που πίανεις το πληκτρολόγιο......
Είναι να μη σε νοσταλγούμε;

Reaction score
1.031
Είμαι πιο γρήγορο πιστόλι από εσένα Μπάμπη:107:
Γκουρού μπορεί να μην είμαι αλλά πάω σε όλες τις εκθέσεις και βλέπω με τα μάτια μου ότι οι άλλοι βλέπουν μετά από μήνες

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Γκουρού μπορεί να μην είμαι αλλά πάω σε όλες τις εκθέσεις και βλέπω με τα μάτια μου ότι οι άλλοι βλέπουν μετά από μήνες
Εαν απο τις εκθεσεις μπορεις να βγαλεις συμπερασματα ,
και να συγκρινεις με αλλους,
τοτε...υποκλινομαι.

Ακομα περιμενω μια απαντηση σχετικα με το "Προφανώς για δικούς τους λόγους."

Reaction score
0

Κι εγώ πήγα στη Ζουαζιλάνδη και είδα τον 850 που κατασκευάζεται μυστικά, μάλιστα τους έδωσα και κάποιες οδηγίες στό τί να προσέξουν.
Άλλο σε ρώτησα όμως.
Γράφεις "όταν πρωτοβγήκε ο RS20 και τον έφερα από Αμερική..." Τι εννοείς "τον έφερες;" Άλλαξες τον RS2; Τι προβολέα έχεις τώρα;

Reaction score
1

Να θυμίσω δε το παρακάτω θέμα που βγήκε ένα μήνα μετά : http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=59142 όπου αναδείχθηκε καλύτερος προβολέας του 2008 ο Sony (αλήθεια που πήγε ο έως τότε βασιλιάς Marantz;) δίχως καν να έχει δεί κανείς τους νέους JVC !!!.

Κώστα, χωρίς ίχνος πρόθεσης να σε προσβάλλω, πρέπει να σου πω ότι κάποια γραπτά σου δείχνουν ότι βρίσκεσαι σε πλήρη σύγχυση.

Καταρχήν, ο Sony VPL80 δεν συγκρίθηκε απευθείας σε άμεση αντιπαράθεση με τον Marantz VP11S2;! :118:

Ήταν τόσα άτομα παρόντα στο συγκριτικό. Αν τα μάτια τους τους έδιναν την εντύπωση, ότι έστω και οριακά ο VPL80 επικρατούσε στα σημεία έναντι του VP11S2, τί έπρεπε να κάνουν δηλαδή, να αντιστρέψουν τις εντυπώσεις τους για να σε ικανοποιήσουν;! :118:

Να σου θυμίσω επίσης, ότι εγώ ο ίδιος άνοιξα με τα χέρια μου τη κούτα του πρώτου JVC HD-750 που ήρθε στη PSA, τον φωτογράφισα και ξεκίνησα το ανάλογο θέμα, μόλις πριν ελάχιστες μέρες! Πώς διάολο μπορεί να σχετίζεται αυτό με το θέμα του "προβολέα της χρονιάς" για το 2008, που ξεκίνησε ο Σκαφάτος στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, τέσσερις ολόκληρους μήνες πριν!!!

Δηλαδή βρε Κώστα, μας λες ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι θα έπρεπε να ανακηρύξουμε τέσσερις μήνες πριν τον JVC HD-750 προβολέα της χρονιάς, χωρίς καν να τον έχουμε δει, βασιζόμενοι στις δικές σου οπτικές εντυπώσεις, και μάλιστα από εκθέσεις;!!! :111:

Να με συγχωρείς Κώστα, αλλά εγώ τουλάχιστον, έχω σκοπό να προσπαθήσω να κατεβάσω τα βρακάκια σε αυτούς τους δύο προβολείς, πριν ανακηρύξω τον νικητή, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον! Και το συμπέρασμά μου δεν θα βασίζεται φυσικά σε εντυπώσεις που θα έχω αποκομίσει από μία έκθεση, στην οποία δεν θα έχω καμία δυνατότητα επέμβασης, ρύθμισης ή άμεσης αντιπαράθεσης στους προβολείς που θέλω να συγκρίνω.

Εντελώς αντίθετα, έχω σκοπό να τους προβάλω σκακιέρα 1080p για τον έλεγχο του 1:1 pixel mapping, και να πάω να κολλήσω τη μάπα μου στα τριάντα εκατοστά από την οθόνη, προσπαθώντας να βγάλω συμπέρασμα... :137:

Reaction score
34

kostas 999 Ειναι δηλαδη σαν να γυριζεις απο πεντε-εξι εκθεσεις sport και luxury αυτοκινητων και να μπορεις να εχεις σφαιρική αποψη περι επιδόσεων - κρατημάτων - χλιδας των αυτοκινήτων αυτών χωρις καν να εχεις μπει μεσα. Μαλιστα.... ειδικα σε εκθεση με θεμα την εικονα και τον ηχο που βλεπεις και ακους οτι θελει ο εκθετης να δεις.

επειδη τυχαινει να εχω δει τον 750 με τον 80 διπλα διπλα αρυθμιστους και ρυθμισμενους θα σου πω οτι με το punch που εχει η εικόνα του 80 δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα οπως γράφεις. ποσο μαλλον οταν εχω την δυνατοτητα να τους βλεπω καθημερινα σχεδον και με διαφορετικο περιεχομενο καθε φορά

Reaction score
1.031
Μπάμπη, ο RS2 άλλαξε πριν από 3 μήνες, αυτό εννοούσα.
Φίλε Παναγιώτη, ο 750 κυκλοφόρησε τον 10/2008, δεν μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για προβολέα της χρονιάς χωρίς να τον λαμβάνουμε υπόψην. Καλύτερο προβολέα από αυτούς που έχουμε δεί, ίσως. Απλά όταν ανέφερα αυτό ακριβώς πήρα την άνωθεν απάντηση.
Με βάση τη λογική αυτή, δε θα έπρεπε να αναφέρουμε κανένα προβολέα που δεν έχουμε δεί στο κατάστημα. Αν δεν ερχόταν καθόλου ο 750 για τον α ή β λόγο θα έπρεπε να μην αναφερόμαστε σε αυτόν; Δε νομίζω.
Όταν αναφέρω δε εκθέσεις, δεν εννοώ μόνο τα Shows όπως Μόναχο, CES,κτλ. μιλάω και για εκθέσεις ξένων καταστημάτων στα οποία είναι στημένοι όλοι οι διαθέσιμοι (παγκοσμίως) προβολείς σε κόντρα και πειράζεις τα πάντα. (ακόμη και όλοι οι τρίτσιποι) Άρα κάτι παραπάνω έχω δεί από ορισμένους εδώ μέσα που με αμφισβητούν.

Reaction score
1.031
Και μία ακόμη καλοπροαίρετη ερώτηση Παναγιώτη, όλοι όσοι έχουν δεί τον 750 γράφουν ότι παίζει τελείως αναλογικά σε σχέση με τους άλλους προβολείς. Αυτό πως θα το τεστάρεις στην κόντρα; Πάντως σίγουρα όχι με πάτερν και ματρόσκες από PC. Βάλε το Panasonik 55 και θα καταλάβεις τι λέω.

Reaction score
1

Και μία ακόμη καλοπροαίρετη ερώτηση Παναγιώτη, όλοι όσοι έχουν δεί τον 750 γράφουν ότι παίζει τελείως αναλογικά σε σχέση με τους άλλους προβολείς. Αυτό πως θα το τεστάρεις στην κόντρα; Πάντως σίγουρα όχι με πάτερν και ματρόσκες από PC. Βάλε το Panasonik 55 και θα καταλάβεις τι λέω.

Κώστα, το τι γράφει το projectorcentral στα review του ελάχιστα με ενδιαφέρει, από τη στιγμή που έχω τη δυνατότητα να δω με τα μάτια μου τους προβολείς σε άμεση αντιπαράθεση, να παίξω μαζί τους, να τους ρυθμίσω με τον τρόπο που εγώ θεωρώ σωστό, άρα να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα που θα εκφράζουν τη προσωπική μου άποψη και τίποτα παραπάνω.

Όσο για την αναλογικότητα του JVC στην οποία αναφέρεσαι, οι πρώτες μου εντυπώσεις από τον JVC HD-750 και τα πατερνάκια αναφοράς καταδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο! :137:

Ο HD-750 διαθέτει εξαιρετική οξύτητα στην εικόνα που θυμίζει κορυφαίο μονότσιπο DLP προβολέα, λόγω της εξαιρετικής σύγκλισης που παρουσιάζει αλλά και του αρκετά καλού φακού με τον οποίο είναι εξοπλισμένος, και την οποία μπορείς να δεις και να κρίνεις επακριβώς μόνο σε πατερνάκια αναφοράς! :126:

Ξέχνα λοιπόν την αναλογικότητα των CRT προβολέων με τη κουκουρούκου σύγκλιση και τη μισοθολή εικόνα στον HD-750, γιατί ο προβολέας διαθέτει οξύτητα στην εικόνα που ξυρίζει κυριολεκτικά! :137:

Το ότι διαθέτει μάλιστα παραπάνω οξύτητα από το ιδανικό, είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσεις με τα δικά σου μάτια στα πατερνάκια αναφοράς, δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή στο επερχόμενο συγκριτικό μας... :126:

Reaction score
8.350

Πανο δεν εχω σκοπο να συμμετεχω στην αντιπαραθεση με τον Κωστα,αλλα εδω ξεφυγες.
Δυστυχως απλα επαναλαμβανεις μια παρεξηγηση που πιστευω οτι υπαρχει περι τι σημαινει
αναλογικη εικονα.ΔΕΝ σημαινει θολουρα και ανεπαρκης ευκρινεια.Τωρα για οξυτητα δεν θα επιμεινω γιατι δυστυχως και κει γινεται παρανοηση μερικες φορες.
Αναλογικοτητα στην εικονα δυστυχως ειναι καπως δυσκολο να οριστει και γι'αυτο γινονται αυτα.Εγω παντως το εχω πει οτι υπαρχουν στοιχεια που δεν ειναι ευκολα να γινουν κατανοητα σαν αυτα που μετραμε.Δεν ειναι τυχαιο ομως οτι παρα πολλοι που γνωριζουν απο εικονα(διεθνως)ξερουν πολυ καλα τι εννοουν οταν λενε αναλογικη εικονα.
Παραδειγμα να φερω τον Πλαναρ που εχει κατα τη γνωμη μου την αναλογικοτερη εικονα που εχω δει σε DLP και μονο θολος δεν ειναι.

Reaction score
8.350

επειδη ισως αυτο το θεμα "αναλογικοτητα" προβληματιζει,να πω δυο λογακια σχετικα με την υποθεση CRT.
Ο σκοπος ΔΕν ειναι να κανουμε εναν ψηφιακο να παιζει ΑΚΡΙΒΩΣ σαν CRT.O σκοπος ειναι να παρουμε τα καλα των CRT και ν αποβαλουμε τα ελατωμματα.Οι CRT εχουν κι αυτοι τα προβληματακια τους και κυριως το θεμα της συγκλισης.Δεν ειπε κανενας οτι οι CRT ειναι το τελειο που πρεπει να μιμηθουμε.Νομιζω εκει υπαρχει η παρεξηγηση.ΚΑΝΕΝΟΣ δεν του αρεσει η κακη συγκλιση.Το λεω αυτο γιατι αρχιζω να πιστευω οτι νομιζουν μερικοι οτι μας αρεσει αυτη η ιστορια.Ο χρηστης τρωει ΩΡΕΣ να τη φτιαξει με αμφιβολα αποτελεσματα.Αρα,η αναλογικοτητα ΞΕΚΙΝΑΕΙ απο την φανταστικη υποθεση οτι εχουμε ΤΕΛΕΙΑ συγκλιση.

Reaction score
15.548

Oταν ειμαι στην δουλεια 14 ωρες και μπαινω στο site και διαβαζω για αναλογικη εικονα CRT-PLANAR-JVC με πιανουν τα κλαματα.....!!!!

Απο που να αρχισεις και που να τελειωσεις....

Πρeπει να ξεκινησω απο την αρχη παλι ρε γαμωτο....:116:

Εσυ Κωστη 666 ...
....θα πρεπει πρωτα να πουλησεις τον SONY G80 :116:
Kαι μην μου πεις οτι πουλησες την εικοναρα SONY G80 για εναν jvchd1 και παει λεγωντας μετα....!!!!!:116:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

... και θεοποίησαν ένα μηχάνημα το οποίο τρώει κυριολεκτικά σφαλιάρες...
Παντως σε καθε περιπτωση, τα τελευταια δυο χρονια δεν εχω δει
κανενα μηχανημα που να τρωει σφαλιαρες.
Μπορει αλλα να μας αρεσουν περισσοτερο, αλλα λιγοτερο, αλλα
σφαλιαρες?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ